Gorucu usulu tanisma hata mi yapiyorum

Su evlilik isini kafamdsn silip atmaliyim.Beyne reset atmaliyiz ne bu ya biktim vallahi.

Bir de su var; evlilik statu atlamak degildir. Sen de evlenirdin simdiye kadar isteseydin ama demek ki dogru kisiyle hissetmedigin zaman evlenmiyorsun.

Beni evlenenler hic mi hic ilgilendirmiyor. Onlar kismetini buluyor da ben nasil bulamiyorum diye triplere girmiyorum. Kendimi hic bi zaman baskalariyla kiyaslamam.

Yalniz hissettigim zamanlar oluyor . Olmuyor degil. Ozellikle su son zamanlar karar asamasindayken ... ama ben hep birini istiyorum derken , ruh esim dedigim kisiyi bekliyorum. Belki hic gelmeyecegini bile bile.

Insan yorulmuyor , umitsizlige kapilmiyor degil ama yine de bos bos beklemeyi dangoz biriyle evlenmeye bin kat tercih ederim.

Gorucu usulu dedigin bu kisinin profiline bakmissin ve hosuna gitmeyen hareketleri olmus. Bunlar zamanla degisen hareketler mi hayir. O yuzden zorlamanin alemi yok.

İste bende soguyorum boyle olunca bile bile gorusmek yuh dedirtir insana bana layik gorulene bak cok saskinim.Diger tanisacagim insanlardada profile bakiyorum paylasimlara yapilan yorumlar hep kahve agzi ,cok kotu argolar vss bir tane duzgun biri cikti karsima onu da sacma sapan sebepten ben reddettim bir buna kizarim iste.

Ya bilemiyorum, zaten evleneceği kadını kendi bulamayan erkekler asla anlasamayacagimi düşünüyorum ben. Ya asosyaldir, ya cok muhafazakardir, ya bir eksiği vardır, ya utangaçtır. Ne bileyim mutlaka bir şeyi vardır gibi geliyor. Ya da hayat görüşlerimiz bambaşkadır mutlaka. O yüzden hiç sıcak bakmadım o olaya. Hep de kendim buldum. Öyle beklemedigin anda, hic aklında yokken görüp etkilenmek daha güzel.

Peki sana şöyle bir soru sorayım.
Erkek gordu kizi begendi " bir daha gorusebilir miyiz ? " dedi.
Peki begenmese ne olucak erkek. " görüşmeyelim mi " diyecek.
Tabi kiz " begendim yada begenmedim " diyemez.
Neden çünkü kurbanlik koyun gibi adamin karsisina çıkmış begenilmeyo bekliyor. Kadin begenmedim dese bak bak burnu havada derler. Kiz ben begendim dese bak bak ne merakliymis derler.
Her şeye erkek karar verecek demi.
Bana gore bu devirde olmasi saçma bu islerin. Herkesin nasibi bir yerlerde vardir. Illa kadini bir erkegin önüne cikartmaya gerek yok.
benim eşim abim yanımızdayken görüştü benimle daha doğrusu abimle o konuştu bile diyebilirim hiç ikili diyalog olmadı hoşgeldiz hoşbulduktan başka ve görüşebilir miyiz diye bile soramadı olumsuz olacağını düşünmüş sigara meselesinden dolayı nasipte varsa sormasada olur yani seçici olan bendim o değil

Saçmalamayın zaten kıza erkeğin resmi ismi cismi herşyi gösterilip anlatılıyor kız isterse görüşmye gidiyor beğenmediyse beğenmedim diyor olay kapanıyor...Bişe bilmiyonuz konuşuyorsunuz..laf olsun torba dolsun hesabı..

Görücü usülü şöyle oluyor ya erkek kızı görüyor beğeniyor,yada ailesi ve önce bir araştırma faslı oluyor ardından kızla erkek bir yerde buluşturuluyor (yanlarında 10 yaş üstü genelde biri olmak şartıyla)

Bu söz sana ait demi ? Evet.
Peki ilk cumlende ne diyor " ERKEK kizi görüyor " yaziyor. Dikkatini çekerim ERKEK görür diyor kız görür demiyor.

Ikincisi AILELER ARASTIRIR GORUR sonra kizla erkek buluşur ERKEK BEGENIRSE BIR DAHA GORUSEBILIR MIYIZ diye sorar dedin. Doguru mu ? DOGRU.

Peki burda hani kiz? Hani kiz gorurdu erkeği beğenirse giderdi.
Bence sen daha ne yazdiginin farkında değilsin.
Uzaydan inmedi kimse bizde bu dunyada Türkiye de yasiyoruz.
Laf soylemeden önce düşün !

Evlilik amaç değil bir şeylerin sonucu olmalı bana göre.
O yüzden yola evleneceğiz diye çıkılmasını doğru bulmuyorum bu tip ilişkilere de sıcak bakmıyorum.

Hanimlar fikirlerinizi almak istiyorum yanlis yapiyor olabilirim bu anlatacagim konuda bana yardimci olun .Birileri araci oluyor ama korka korka bak tanistiktan sonra olmassa biz kotu olmayalim diyerek hep boyle tanistirmak isteyenler cekiniyor ve korkuyor .Neyse genede tanistirmak icin birisi araci oldu oglan hakkinda hic bir bilgiye sahip degiller aile yi de cat pat taniyorlar iyi diyorlar .Oglanin facesinden bana resimlerine bak deniliyor bende nasipte varsa olur diyerek baktim .Yalniz cocuk paylastigi resimlerde alta arkadaslari yorum yaparya hem o hem arkadaslari bir yorumda cok kotu benim agza alamayacagim bir kufur yazmislar bir burda kaybetti ,ikinci bir arkadasi her aksam icermis simdi bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim diye bir soz ver nitekim oda icki sofrasi kurmus bunlar benim icin olumsuz seyler ucuncusu isi geregi surekli gezen Sehir disi asil isinin yanin da da farkli bir is yapan biri ben surekli disarilarda olan biri ile zor ,dis gorunus olarakta cok itici geldi yani agir efendi gibi degilde fazla serseri gibi .Onun da yasi 30 benim de ailesi beni duyunca araciya hemen gidelim ailece tanisalim demis orda bir durdum cunku biz oglani daha gormedik onlards beni tuhaf .Tum bunlars ragmen gidip beyenmedigim ozelliklerde birini tanisamiydim araci bana yemege ciksaydin face den gormeyle birsey anlasilmaz dedi ve ben cogu talibimde bu face teki sacma paylasimlarindan arkadaslariyla olan argo kelimelerinden dolayi reddediyorum daha bulusmaya gitmeden .Bir de gorunce iste bu tam bana gore demeliyim bir cekim olmali yok olmuyor. Sizce dogru olan nedir?
Hata yapmıyorsun. Benzer bi durumu bende yaşadım. Facebook hesabından net bir şekilde tanıma olanağın olmasa da birtakım ipuçları verir karakteri hakkında.

Görücü usülü şöyle oluyor ya erkek kızı görüyor beğeniyor,yada ailesi ve önce bir araştırma faslı oluyor ardından kızla erkek bir yerde buluşturuluyor (yanlarında 10 yaş üstü genelde biri olmak şartıyla)

Bu söz sana ait demi ? Evet.
Peki ilk cumlende ne diyor " ERKEK kizi görüyor " yaziyor. Dikkatini çekerim ERKEK görür diyor kız görür demiyor.

Ikincisi AILELER ARASTIRIR GORUR sonra kizla erkek buluşur ERKEK BEGENIRSE BIR DAHA GORUSEBILIR MIYIZ diye sorar dedin. Doguru mu ? DOGRU.

Peki burda hani kiz? Hani kiz gorurdu erkeği beğenirse giderdi.
Bence sen daha ne yazdiginin farkında değilsin.
Uzaydan inmedi kimse bizde bu dunyada Türkiye de yasiyoruz.
Laf soylemeden önce düşün !
Ay canım kıyamam sen okuduğunu anlamıyorsan ben napayım bak burda bir sürü örnek var ben kısa bahsettim ya erkek kızı görür ya ailesi ya kızın ailesi ya kız,ya kızla erkek severler aman ben kime anlatıyorum ki..İyi akşamlar

Goruculerin yaptigi bi defa sacmalik.Tanimadigi birine gorucu olunmaz.Bir digeri yasami seninkiyle pek ortusmuyor sanirim.Alkol almayi icki sofralarinda gibi muhabaga ederek soyledigine gore.OLumsuz demen isabet olmus yani.

İçine sinmiyorsa istemiyorsan istemiyorum de. Hemen ailelerin tanışması falan noluyor yani? İstemiyorum diyeceksin bitecek,

Ya canlar siz görücü usülünü tam olarak bilmediğinizden"ben göröcö ösölönö söcök bökmöyöröm"diyorsunuz..bundan bi kaç ay önce bende böyleydim olabilir birşey demiyorum:KK51:
Ama görücü usülü demek
Kurana göre,Allahın kanunlarına göre uygulanmış usüldür..
Herkes kendi kafasına göre görücü USÜLLERİ türetmiş..
Bilmeyenler için:mapus:
Ardında konuşuluyor evlilik hakkında erkek "bir daha görüşebilirmiyiz "diyor kızda evet diyor ardından aileler tanışıyor bu süreçte gene iyi bir araştırma oluyor ardından söz yapılıyor...Yani görücü usülü kadına DEĞER dir sen temizsin,temiz kal demektir..
Yüzde doksan banlanacam ama şunuda bilin yani görücü usülünü bize hep kötü anlattılar allahın rızası olan birşey nasıl kötü olur yahu:kızgın:
Daha çok şey yazardım ama neyse bu kadarı kâfi:işsiz:

Senin mevzuya gelince kişi dostunun dini üzeredir der hadisi şerifte bence hiç bu işe bulaşma...

Gorucu usulune kim hakaret etmis veya kotu demis ki? Böböbö diye konusuyorsunuz. Sicak bakmak zorunda degil kimse. Dunyanin en iyi evlilik yontemide olsa ben istemem. Tesadufleri severim ben. Direk evlilik muhabbetiyle baslayip, bulusmaya bilmem kimide pesime takarak gidip sonrada evleneyim yapamam. Size göre değersiz oluyormuşuz bu sekilde ama kimin umurunda? Sizinde umurunuzda olmasın.

Beni esimle abisi tanıştırmıştı 1.5 yildir evliyim ve hamileyim tabiki tanışma süreci.oldu kismetse.olur ama sen o kadar kötü yanlarını anlattin ki adamın ben bile.soğudum ...

Suangerçekten esimle.çok mutluyum ama senin ki biraz farklı ...

Gorucu usulune kim hakaret etmis veya kotu demis ki? Böböbö diye konusuyorsunuz. Sicak bakmak zorunda degil kimse. Dunyanin en iyi evlilik yontemide olsa ben istemem. Tesadufleri severim ben. Direk evlilik muhabbetiyle baslayip, bulusmaya bilmem kimide pesime takarak gidip sonrada evleneyim yapamam. Size göre değersiz oluyormuşuz bu sekilde ama kimin umurunda? Sizinde umurunuzda olmasın.
Umrumda değilsiniz zaten

Görücüye sicak bakmiyorum zaten ama face den bir insanin taninabilecegine hic ihtimal vermiyorum. Görücü usulü evlilik size sorun olusturmuyorsa face yerine bir bulusup cay icip oyle karar verin bundan sonra bence. Kimse sanal da gercekte oldugu kisi degil.

Ay canım kıyamam sen okuduğunu anlamıyorsan ben napayım bak burda bir sürü örnek var ben kısa bahsettim ya erkek kızı görür ya ailesi ya kızın ailesi ya kız,ya kızla erkek severler aman ben kime anlatıyorum ki..İyi akşamlar

Polemige girmicem. Ne demek istiyorsan öyle yazsaydin o zaman. Senin kisadan yazdığını ben nerden bilebilirim. Muneccim degilim sonuçta. Bencede kime anlatiyorsun yazdigindan haberi olmayan ben degilim. Iyi aksaamlar.

İçine ilk başta bile sinmemiş olabildiğince uzak dur derim bi deniyim dersin ağzı iyi laf yapar iki tatlı söz eder kandırı verir birden kapılırsın çocuğa sonra ayıkla pirincin taşını albaşına belayı

Back
X