Gorucu usulu tanisma hata mi yapiyorum

Ben görücü usülü evlendim bence bunda bir sıkıntım yok eşimi gördüğümde hayallerimdeki erkek tipi yoktu onda ama çok şükür iyi biri 4.5 aydır hayatımda ben razıyım Allah razı olsun ondan.Geriye baktığımda ailesini daha iyi anlamak isterdim çünkü aramız pek iyi değil onlarla çok farklıyız iyi düşünmeli insan iyi tartıp araştırmalı samimiyeti iyi anlamalı...
Sizinki iyi biriymis ama bu ve daha oncekiler tuhafti resimlerdeki muhabbetler ,paylasimlar bizim aile ye ve bana yakismaz benim icin mantik cok onemli olacsksa duzgun biri olmali .Belki karsisina ciksam tatli sozler soylryip kendini oldugundan farkli gisterip kandiracak beni ne insanlar var.

Sizinki iyi biriymis ama bu ve daha oncekiler tuhafti resimlerdeki muhabbetler ,paylasimlar bizim aile ye ve bana yakismaz benim icin mantik cok onemli olacsksa duzgun biri olmali .Belki karsisina ciksam tatli sozler soylryip kendini oldugundan farkli giok gösterip kandiracak beni ne insanlar var.
hiç dengini bulmaz ki insan ya eşi uygun olur onun ailesi olmaz ya ailesi uygun olur eşi olmaz dört dörtlük yok gerçekten

Aynen bende ama oturma yokşa benim gibi daha coooookkk beklersin.yılları ben unuttum diyip sen inan
Sizin yas kac ?ama benim yapim da yok pek girisken degilim erkekli ortam da ilk karsidan beklerim muhabbeti selami onlar yapmazsa bende yapmam ama konusurlarsa iyi sohbet ederim ilk konusmayo baslatma onemli iste .Cok sukur simdi erkeklerde isveli cilvelilerre gidiyor kizlar tavliyor vallahi hep goruyorum bi bende yok bu.

Benim bir arkadas ta cok sosyal onun da yasi benimle ayni ve kiz bildigin manken meslegi de guzel ama olmuyor iste.Bazen diyorum fitnesse mi gitsem kurs dendi de:))

Yani biriyle tanismak icin bi kursa baslanmaz ya da fitnesse ama istedigin/kendin icin baslayabilirsin. Demek istedigim kismetinde yok ise cok istesen de olmuyor.

Ozellikle ben bu son gunlerde hayatimda birini gercekten istedim. Benim isteme sebeplerim tamamen baskaydi ama olmadi iste. Olmayinca olmuyor. Olmasin da. Yeter yani ben de biktim yanlis insanlar uzerine hayaller kurmaktan.

Yani biriyle tanismak icin bi kursa baslanmaz ya da fitnesse ama istedigin/kendin icin baslayabilirsin. Demek istedigim kismetinde yok ise cok istesen de olmuyor.

Ozellikle ben bu son gunlerde hayatimda birini gercekten istedim. Benim isteme sebeplerim tamamen baskaydi ama olmadi iste. Olmayinca olmuyor. Olmasin da. Yeter yani ben de biktim yanlis insanlar uzerine hayaller kurmaktan.
Artik hayalde kurmuyor insan bir sure sonra zamanla bir umitsizlik cokuyor insana.

bence görüş.. beğenmedim diye saydığın özellikler hep arkadaşlarında.. insan illa arkadaşları gibi olacak diye bir şey yok.. ben hiç küfretmememe rağmen çok ağzı bozuk arkadaşım da var, siyasi görüşü, hayat tarzı bana tamamen zıt arkadaşım da..

Yerinizde olsam gorucuyle filan ugrasmam. Cunku cidden bu evlilik isi zorlamaya gelmez sen kendinide yirtsan olmasi gerektigi zaman bir bahaneyle o hayatina girecek zaten. Kursmus bilmem neymis hikaye birazcik. Ben esimle en asosyal oldugum donemde tanistim aklimda ne sevgililik ne evlilik vardi zaten 21 yasindaydim ve evliligi dusunmek icin erkendi. Rastgele tanistik. O baska sehirdeydi ve ben arkadasligimizi surdurmek konusunda bile tereddutluydum. Cokta umurumda olan biri degildi.
Ama sonuç evliyiz :D

Canim bazen anneler babalar da oglandan kurtulmak icin hemen iyi hos hanim kizlari duyunca el bebek gul bebek davranip atliolar oldu bittiye getirmek icin artik sen dusun anasi babasi bile kizin basina atmaya kalkior cevremde cok goruyorum adamlar bikior yasliliginda rahat etmek istiyor aman basi baglansin die hemen bi kismet alel aceleye getirmeye calisiolar ...

bence görüş.. beğenmedim diye saydığın özellikler hep arkadaşlarında.. insan illa arkadaşları gibi olacak diye bir şey yok.. ben hiç küfretmememe rağmen çok ağzı bozuk arkadaşım da var, siyasi görüşü, hayat tarzı bana tamamen zıt arkadaşım da..
Yooo kendisinde de var o yuzden dedim karsilikli yani .

Ya canlar siz görücü usülünü tam olarak bilmediğinizden"ben göröcö ösölönö söcök bökmöyöröm"diyorsunuz..bundan bi kaç ay önce bende böyleydim olabilir birşey demiyorum:KK51:
Ama görücü usülü demek
Kurana göre,Allahın kanunlarına göre uygulanmış usüldür..
Herkes kendi kafasına göre görücü USÜLLERİ türetmiş..
Bilmeyenler için:mapus:
Görücü usülü şöyle oluyor ya erkek kızı görüyor beğeniyor,yada ailesi ve önce bir araştırma faslı oluyor ardından kızla erkek bir yerde buluşturuluyor (yanlarında 10 yaş üstü genelde biri olmak şartıyla)
Ardında konuşuluyor evlilik hakkında erkek "bir daha görüşebilirmiyiz "diyor kızda evet diyor ardından aileler tanışıyor bu süreçte gene iyi bir araştırma oluyor ardından söz yapılıyor...Yani görücü usülü kadına DEĞER dir sen temizsin,temiz kal demektir..
Yüzde doksan banlanacam ama şunuda bilin yani görücü usülünü bize hep kötü anlattılar allahın rızası olan birşey nasıl kötü olur yahu:kızgın:
Daha çok şey yazardım ama neyse bu kadarı kâfi:işsiz:

Senin mevzuya gelince kişi dostunun dini üzeredir der hadisi şerifte bence hiç bu işe bulaşma...

Öyle bir anlatmissiniz ki ben facebook profilini bile görmeden soğudum. Olmaz o iş.
İste bende soguyorum boyle olunca bile bile gorusmek yuh dedirtir insana bana layik gorulene bak cok saskinim.Diger tanisacagim insanlardada profile bakiyorum paylasimlara yapilan yorumlar hep kahve agzi ,cok kotu argolar vss bir tane duzgun biri cikti karsima onu da sacma sapan sebepten ben reddettim bir buna kizarim iste.

Ya canlar siz görücü usülünü tam olarak bilmediğinizden"ben göröcö ösölönö söcök bökmöyöröm"diyorsunuz..bundan bi kaç ay önce bende böyleydim olabilir birşey demiyorum:KK51:
Ama görücü usülü demek
Kurana göre,Allahın kanunlarına göre uygulanmış usüldür..
Herkes kendi kafasına göre görücü USÜLLERİ türetmiş..
Bilmeyenler için:mapus:
Görücü usülü şöyle oluyor ya erkek kızı görüyor beğeniyor,yada ailesi ve önce bir araştırma faslı oluyor ardından kızla erkek bir yerde buluşturuluyor (yanlarında 10 yaş üstü genelde biri olmak şartıyla)
Ardında konuşuluyor evlilik hakkında erkek "bir daha görüşebilirmiyiz "diyor kızda evet diyor ardından aileler tanışıyor bu süreçte gene iyi bir araştırma oluyor ardından söz yapılıyor...Yani görücü usülü kadına DEĞER dir sen temizsin,temiz kal demektir..
Yüzde doksan banlanacam ama şunuda bilin yani görücü usülünü bize hep kötü anlattılar allahın rızası olan birşey nasıl kötü olur yahu:kızgın:
Daha çok şey yazardım ama neyse bu kadarı kâfi:işsiz:

Senin mevzuya gelince kişi dostunun dini üzeredir der hadisi şerifte bence hiç bu işe bulaşma...

Peki sana şöyle bir soru sorayım.
Erkek gordu kizi begendi " bir daha gorusebilir miyiz ? " dedi.
Peki begenmese ne olucak erkek. " görüşmeyelim mi " diyecek.
Tabi kiz " begendim yada begenmedim " diyemez.
Neden çünkü kurbanlik koyun gibi adamin karsisina çıkmış begenilmeyo bekliyor. Kadin begenmedim dese bak bak burnu havada derler. Kiz ben begendim dese bak bak ne merakliymis derler.
Her şeye erkek karar verecek demi.
Bana gore bu devirde olmasi saçma bu islerin. Herkesin nasibi bir yerlerde vardir. Illa kadini bir erkegin önüne cikartmaya gerek yok.

Peki sana şöyle bir soru sorayım.
Erkek gordu kizi begendi " bir daha gorusebilir miyiz ? " dedi.
Peki begenmese ne olucak erkek. " görüşmeyelim mi " diyecek.
Tabi kiz " begendim yada begenmedim " diyemez.
Neden çünkü kurbanlik koyun gibi adamin karsisina çıkmış begenilmeyo bekliyor. Kadin begenmedim dese bak bak burnu havada derler. Kiz ben begendim dese bak bak ne merakliymis derler.
Her şeye erkek karar verecek demi.
Bana gore bu devirde olmasi saçma bu islerin. Herkesin nasibi bir yerlerde vardir. Illa kadini bir erkegin önüne cikartmaya gerek yok.
Saçmalamayın zaten kıza erkeğin resmi ismi cismi herşyi gösterilip anlatılıyor kız isterse görüşmye gidiyor beğenmediyse beğenmedim diyor olay kapanıyor...Bişe bilmiyonuz konuşuyorsunuz..laf olsun torba dolsun hesabı..

Back
X