• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görücü usulü evlilik

Görücü usulü evlilik bana uygun değil...
Doğru olanda bu değil zaten nacizane fikrim bu benim...

İnSANlar kendileri anlaşıp evlenmesi taraftarıyım fakat görücü usulü olup birbirine çok aşık olan insanlarda olabiliyor tamamen şans işi..Anlaşmalı severek başlayan ilişkilerde yapılan hatalar iki kişinin hatası kabul ediliyor.Görücü usulü olanlarda ise bir tatsızlık çıktığında hemen aracılardan biliniyor..

Evlenen her cifti degil ama cogu ciftleri baskalari tanistiriyor yani bir kisi vesile oluyor ve bu cok kötü bisey degil.

Görücü usulünü yadirgamiyorum hatta bende bi ara görücü usulü evlenebilirim diye düsünüyordum.

Ama Allah benim kismetimi kendi ayagi ile bana getirdi o ayri bir konu.

Görücü usülünü yanlis tanimamak lazim..

Tabi körü körüne bir kizi bir oglana verenler var sanki bir ahirdan hayvan satin alir gibi..

Görücü usulü bu degildir olmamalidir..

Aileler uygun gelin yada damat adayi bulur yada akrabalar birini uygun görür kiz ve erkegin tanismasini saglarlar karsilikli istek varsa görüsüp tanismalarina imkan verilir akabinde de dügün dernek vs olur..

Bu sekilde neden olmasin?

Ama dedigim gibi körü körüne bir kizi bir erkegi evlendirmeye bende karsiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
hepimizde biliyoruz ki bazilari diyor ki görücü usulü evlilikten kaynaklaniyor bu bosanmalar...vb diye ama bildigimiz gibi yillardir birbirini deli gibi sevip evlenince 1-2 yil sonra ayrilanlarda var ben bunun yanlis oldugunu düsünüyorum (nacizane fikrim) yani ASK TESADÜFLERI SEVER !!! gercekten tüm kalbimle söylüyorum ki görücü usulüde olsa,severekte olsa her iki seyde olabilir her iki evliliktede ayrilik yasanabilir her iki evliliktede mutlulukla bir ömür gecirilebilir.Bunun insanlarin iradesiyle ilgisi oldugunu düsünüyorum bence görücü usulü evlilik ve severek evlilik demeyelimde ayri dünyalarin insani olan kisilerin evliligi sonucsuzdur.Ben su an sözlüyüm 2 yil önce tanistik kismetse o askerden gelince nisan ve seneyede dügün yapmayi düsünüyoruz biz birbirimizi cok seviyoruz ama asla ve asla görücü usulü evlilige karsi degilim.

Evlenen her cifti degil ama cogu ciftleri baskalari tanistiriyor yani bir kisi vesile oluyor ve bu cok kötü bisey degil.

Görücü usulünü yadirgamiyorum hatta bende bi ara görücü usulü evlenebilirim diye düsünüyordum.

Tabi körü körüne bir kizi bir oglana verenler var sanki bir ahirdan hayvan satin alir gibi..

Aileler uygun gelin yada damat adayi bulur yada akrabalar birini uygun görür kiz ve erkegin tanismasini saglarlar karsilikli istek varsa görüsüp tanismalarina imkan verilir akabinde de dügün dernek vs olur..

aynennnn katiliyorum sana :46::46::46: ama zaten bu devirdede körü körüne kiz oglani tanimadan oglan kizi tanimadan evlendirilen yoktur heralde varsada cok nadirdir,görücü usulü evlilik birilerinin vasitasiyla tanisip anlasip evlenenlerdir bundada bi sakinca oldugunu hic sanmiyorum sonucta kader bu bazilarinin kismeti yani basinda bazilarinin ise kilometrelerce uzakta (nasip isi kisacasi) :34::34::34:

hemfikirim neden olmasin karsilikli görüsüp anlastikdan sonra
askla evlenenleride görüyoruz:26:

kesinlikle katılıyorum canım..en yakınım 7 yıl birliktelikten sonra evlendi ve 1 yıl olmadan boşandı..annem ve babam birilerinin vesilesiyle tanışıp 2 ay nişanlılık döneminden sonra evlenmişler ve 30 yıldır inanılmaz bi aşkla bağlılar hla birbirlerine..bende 3 yıl beraberlikten sonra ağustos ayında nişanlandım..kısmetse haziranda düğünümüz var..şuna inanıyorum herkesin bir yerlerde bir kısmeti var..önemli olan onu bulabilmek..kimin ve neyin vesile olduğu hiç önemli değil..

burhanınaysesi umarım sende askerine hayırlısıyla kavuşursun..her şey gönlünce olsun..

mrb arkadaslar bana görücü usulu mantıklı geliyor (bu arada ben görücü usulu evlenmedim ama:D) tabiki eski usul değil gencler birbirini tanıyacak konsacak sevecek vs...
ya da söyle diyeyim,uzun yıllar çifler birlikte oluyorlar ve gerçekten birbirlerini tanııdıklarını sanıyorlar ama bilmiyolarki sadece iki tarafta birbirlerinin iyi yönlerini görmüşler yada birbirlerine öyle yansıtmışlar.iş evlenmeye geliyor ve aynı evde yaşamaya başlıyorlar ve maskeler düşüyor...
ipler kopuyor sen böyle değildin ben böyle değildim baslıyor tartısmalar....
ama görücü usulü evliliklerde ise eşler birbirleriyle tanısıyorlar düş görünüş, temel karakterler diyelim elektrikte olduysa tmmdır iş. ve aynı evde yaşamaya başladıklarında iyisiyle kötüsüyle iki tarafta birbirini gerçek yüzleriyle benimösemeye calışıyorlar.....
çıkarak evleniyosan bile o süreyi çok uzun tutmamak lazım....diye düşünüyorum ben.

birde arkadaslar not düşeyim...
ben çıkarak evlendim dedim ama mutsuz olduğumu zannetmeyin::D çıkma olayını kısa tutanlardanım:D

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum canım..en yakınım 7 yıl birliktelikten sonra evlendi ve 1 yıl olmadan boşandı..annem ve babam birilerinin vesilesiyle tanışıp 2 ay nişanlılık döneminden sonra evlenmişler ve 30 yıldır inanılmaz bi aşkla bağlılar hla birbirlerine..bende 3 yıl beraberlikten sonra ağustos ayında nişanlandım..kısmetse haziranda düğünümüz var..şuna inanıyorum herkesin bir yerlerde bir kısmeti var..önemli olan onu bulabilmek..kimin ve neyin vesile olduğu hiç önemli değil..

burhanınaysesi umarım sende askerine hayırlısıyla kavuşursun..her şey gönlünce olsun..

ah canim benim agzindan bal damliyor sagol gercekten insallah cok az kaldi askerden gelmesine agustosta geliyor kismetse sende bir ömür mutlu olursun insallah :) :nazar:

ah canim benim agzindan bal damliyor sagol gercekten insallah cok az kaldi askerden gelmesine agustosta geliyor kismetse sende bir ömür mutlu olursun insallah :) :nazar:

:71:amin canım benim inşallah..çok klasik olck belki ama sayılı gün öyle çabuk geçiyo ki hiç bi şey anlamıyosun..umarım nişan haberlerini de burdan okumak kısmet olur:69::29:

:71:amin canım benim inşallah..çok klasik olck belki ama sayılı gün öyle çabuk geçiyo ki hiç bi şey anlamıyosun..umarım nişan haberlerini de burdan okumak kısmet olur:69::29:

Evet canim klasik filan ama gercek !!! :66: gercektende geciyor saka maka derken insallah canim o güzel haberleride burdan verecegim gün gelir kismetse ramazandan sonra eylül gibi :)

düsünceme katildiginiz icin cok sevindim.. sadece adi 'görücü usulü' oldugu icin hemen kötü damgasi vurmamak lazim..

sizlerinde dediklerinize katiliyorum yillarca sevgililik dönemi yasayipta mutsuz evlilik sürende var..

Allah büyük hepimize hayirli kismetler nasip eylesin insaAllah :))

düsünceme katildiginiz icin cok sevindim.. sadece adi 'görücü usulü' oldugu icin hemen kötü damgasi vurmamak lazim..

sizlerinde dediklerinize katiliyorum yillarca sevgililik dönemi yasayipta mutsuz evlilik sürende var..

Allah büyük hepimize hayirli kismetler nasip eylesin insaAllah :))

evet canim bencede görücü usulü diye hemen kötüye yormamak lazim kader kismet isi bu isler neyin ne olcagi belli olmuyor unutmayalim ki biz istemesekte kaderimizdeki yazimiz taaa biz dogmadan yazilmis kim degistirebilir ki

bende kötü bakmıyorum görücü usulüne...
sonuçta birileri tanıştırır ,siz görüşürsünüz haa baktın uymuyor kafan görüşmessin...
ne varki bunda...

ha yolda çarpışıp tanışmışsın ha arkadaş ortamında tanışmışsın ha bi büyüğün tanıştırmış...sonuç aynı(yani sonrasında görüşüp konuşma) ,sadece tanışma kısmı farklı....

olur canım benımkı görucu degıl ama begenerek tanıstık o benı ısıyor ben ıstemıyordum 4-5 yıl gectı ıstemıyordum dedım kızım adam guzel ne ıstıyon bı bak konus konustum guzel de o sevıyordu zaten gorucu degıl ama ona benzer oldu , asık olmaksa olmak. bı bak dene bısey olmaaz.ızmrdeyım 30 yasıma yakınım , aılemle yasayan cok hanım bı kızım gorucu ıyıdır ıyııı

hani nasıl kızlar kabul eder yok vs dusunme hıc dene netten tanısmak gıbı ya da gazeteden tanısmak gıbı bı tanısma cesıdı gorucu.

hani nasıl kızlar kabul eder yok vs dusunme hıc dene netten tanısmak gıbı ya da gazeteden tanısmak gıbı bı tanısma cesıdı gorucu.

ben internetten tanışmayı görücü usulü olarak görmüyorum çünkü hiç kimse tanımıyo şöyle biri şusu var busu var diyen olmaz

Netten tanısmak güzel değil tabi de, görücüde de tanıyıp vazgecılebilir o yüzden kötü değil bence guzel bir şey. bir vesile oluyor :nazar:

Back