Görücü usulü evlilik

madlen1

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
538
117
303
Arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum. görücü usulü evlilik aşamaları nasıl olur ?
kız önce damatla tanışıp anlaşabildiğini gördükten sonra aile ile mi tanışmalı, yoksa ilk olarak erkek tarafının annesi babası kardeşleri kız evine gelip kız ve ailesiyle tanıştıktan sonramı damatla görüşülüp konuşulmalı ?ilk sadece fotograflar'ı görüp yüz yüze görüsüneceye kadar telefonda konuşulmaması mı gerekli çevremdekiler damatla ilk başta görüsmenin (aile haricinde) yanlış oldugunu ve benim cahilce düşündüğümü söylüyorlar sizce? sizce görücü usül evlilikte olaylar nasıl gelişmeli?

Önce kız erkek konuşmalı, frekanslar uyduysa bir kahve sonra bir yemek derken yavaş yavaş tanıyıp gelişir ve aileler işin içine girer zaten. Tersi asla olmaz görücü usulü ile insan yeri geliyor 10 kişi ile tanışıyor. Ben şahsen görüştüğüm dönemlerde babamın ruhu duymazdı ben bir görüşüp tanışıp sonra ısınamayıp yolu ayırırdım.
Çevrendekilerin kafaları güzelmiş hayırlı olsun.

düşüncelerimiz aynı ama beni anlayan ve dinleyen olmadığından işler sarpa sardı

düşüncelerimiz aynı ama beni anlayan ve dinleyen olmadığından işler sarpa sardı
Söz hakkı verilmiyor sana farkında mısın.
Genelde bir aracı olur. En doğrusu sadece o aracı, annen ve beyfendi ve annesi bilsin. Öyle görüşün. Çok yayma sakın.

Söz hakkı verilmiyor sana farkında mısın.
Genelde bir aracı olur. En doğrusu sadece o aracı, annen ve beyfendi ve annesi bilsin. Öyle görüşün. Çok yayma sakın.

evet aracı ve karşı tarafın ailesi çocukla görüşmem den önce bizim eve gelmek istediler ama ben istemedim ailesini almıyorum sonuçta ama bana cahilsin dendi neyse teşekkür ederim cevapladığın için

evet aracı ve karşı tarafın ailesi çocukla görüşmem den önce bizim eve gelmek istediler ama ben istemedim ailesini almıyorum sonuçta ama bana cahilsin dendi neyse teşekkür ederim cevapladığın için
Önce aile süzgecinden geçirileceksin. Eskiler ne der buna “kız görmeye gitme”.
Cehalet tam olarak onlrın yaptığı.
Hakkında hayırlısı olsun canım. Ben şahsen eski tabirle kız görme olayını kendime yakıştıramazdım. 1 kez yaptım onu hâlâ pişmanlığını yaşarım sevgilimle evlenmiş olmama rağmen.

bende onu kendime yakıştırmadım kalsın dedim istemiyorum ne öyle kurbanlık koyun gibi begenmese olmayack mı yani çok saçma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…