Görgü tanığı Erdoğan'ın attığı yumruğu anlattı: 15-16 yaşlarında bir kız...

yuh yuh yuh içeride 18 kişi varmış:KK47:

EGEM TOPLAMA İŞLEMİ BİLE YAPAMMIŞALR ,GERÇİ CAN BU RAKAM DEĞİL AMA...
877 kişi girmiş içeri
363 kişi vardiyadan normal şekilde çıktı diyor
122 kişi yanıgndan sağ kurtarıldı
284 kişi ölü olarak çıakrıldı...

eeee içerde 18 kişi olma zki 108 kişi olur..

böyle de "can" konuşulmaz ama saçmalıyorlar iyice..

bencede denetim yapılıyormuş ama denetime gelecek kişi öğrenmeden holding denetime gelineceğini bir hafta önceden haber alıyormuş:KK34:

Iyiyde isterse 10 hafta önceden alsin, denetciler hakkiyla denetim yapiyor olsa, 1 hafta önce ögrenince olmayan yasam odalarini mi ekleyecek yeraltia?
Denetimciler olmayan yasam odalarini var diye göstermis..
Yani ortada rüsvet oldugu kesin!
Bu durumda rüsvet alip vererek bu kadar canin gitmesine sebep olanlar neden hic konusulmyor?

kızlar duydunuz mu offff deyip bir şeyler söylediler sessizce anlayan var mı deneni

Çünkü adam ve ailesi evleri koruma altında çok büyük tepki var...

Korumaya alindiklarii bilindiği için nerede denmiyor cikip basagligi dilese bile alacagi cevaplar tepkiler çok net...

Bu yüzden arama calismalari bitip adli surece geçene kadar da ortalıkta olmayacak diye düşünüyorum...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Alacaklar tabi tepki alacaklar, nasıl herkes birbirine tepki gösteriyorsa onlar da nasibine düşeni alacaklar. Bu şekilde kaybolmaları onları haklı bir gerekçenin altına sığındıklarını göstermez.

Van depreminde yeni yapılan evlerden birinin müteahhitti çöküntüden sonra ortalarda görünmedi diye günlerce medyanın dilinde dolaştı. Ancak şöyle bir ortamda Alp Gürkan’ın ortada olmaması “ortalık sakinleşince çıkacak” diye masum bir açıklamaya hiç yakışmıyor.

Şuan bulunduğum üniversitede olaylar var.
Dün bir grup öğrenci toplandı rektörlüğün önünde.Rektör dışarıdaydı ve kimin emri ile bilemiyorum çevik kuvvet çocuklara gaz sıktı ve ortalık karıştı.
Sonrası malum gözaltılar.
Öğrenciler dahada hırslıydı bugün,gece burda sabahlamışlar.
2 saat boyunca rektör aleyhinde slogan attılar
Rektör hoca geldi,polislere ve güvenliklere çekilin dedi.
Tek başına o kalabalığın arasına girdi,oturun çocuklar tek tek anlatın dedi.
Söz almak isteyen herkesi tek tek dinleyip,eleştiri ve isteklerin tamamını not aldı.
Şuan o öğrencilerin alkış destekleriyle odasına gidiyor,hemde korumasız ,polissiz.
Bakınız karşınızdaki öğrencilerin seviyesine inip onları anlamaya çalışınca nede güzel tepkiler alınabiliyor öfkeli kalabalıktan.
Bu arada rektörümüz AKP li.
Övüyorum diye başka bir partili sanılmasın.
Bu kadar mı zordu başbakan için o insanları dinlemeye çalışıp,sabretmek.
İşte insan var,birde insancık var.

kızlar duydunuz mu offff deyip bir şeyler söylediler sessizce anlayan var mı deneni

O off u bende duydum ancak devamini anlamadim.... Yaninda duser nete ne dediği...

Şuan bulunduğum üniversitede olaylar var.
Dün bir grup öğrenci toplandı rektörlüğün önünde.Rektör dışarıdaydı ve kimin emri ile bilemiyorum çevik kuvvet çocuklara gaz sıktı ve ortalık karıştı.
Sonrası malum gözaltılar.
Öğrenciler dahada hırslıydı bugün,gece burda sabahlamışlar.
2 saat boyunca rektör aleyhinde slogan attılar
Rektör hoca geldi,polislere ve güvenliklere çekilin dedi.
Tek başına o kalabalığın arasına girdi,oturun çocuklar tek tek anlatın dedi.
Söz almak isteyen herkesi tek tek dinleyip,eleştiri ve isteklerin tamamını not aldı.
Şuan o öğrencilerin alkış destekleriyle odasına gidiyor,hemde korumasız ,polissiz.
Bakınız karşınızdaki öğrencilerin seviyesine inip onları anlamaya çalışınca nede güzel tepkiler alınabiliyor öfkeli kalabalıktan.
Bu arada rektörümüz AKP li.
Övüyorum diye başka bir partili sanılmasın.
Bu kadar mı zordu başbakan için o insanları dinlemeye çalışıp,sabretmek.
İşte insan var,birde insancık var.
rektörünüzü tebrik ediyorum:KK9:

Çünkü adam ve ailesi evleri koruma altında çok büyük tepki var...

Korumaya alindiklarii bilindiği için nerede denmiyor cikip basagligi dilese bile alacagi cevaplar tepkiler çok net...

Bu yüzden arama calismalari bitip adli surece geçene kadar da ortalıkta olmayacak diye düşünüyorum...

Rüsvet verip, kacak isci calistirip, birde isci hayatini hice sayarak yüzlerce canin gitmesine sebep olan kisilere gösterdiginiz bu anlayis varya beni bitirdi..
NE olsasuclanacak baskalari var bu katillere anlayisli olalim tabi..
Yahu adam olmayan yasam odalarini var gibi göstermis, kacak isci calistirmis, asagida olmasi gerektiginden fazla kisi oldugu icin , kacak isci oldugu icin fazla oksijen pompalamaktan olmsu bu facia..
Bassagligi bile dilememesini hakli buluyorsunuz?
Ayrica o kisiye hic tepki yok, adi bile gecmiyor nerereyse, tüm oklar Basbakanda, bence o aldigi tepkilerden dolayi degil, hazir baska bir günah kecisi bulunmusken hic karismayayim diye cikmiyor ortalara..

Iste burayi anlatamiyoruz..
Biz zaten dogru yapti demiyoruz..
Sakinligini korumaliydi, provakatörlere karsi sabirli ve sukunetli olmaliydi diyoruz..
Ama daha basbakan Soma ya gitmeden " soma AKP ye oy vermisti degilmi, AKP mitinginde baretlerini salliyordu, noldu simdi" gibi provakatörlükler yapildigini, bazi kisilerin niyetinin sorunu cözmek ve suclulari bulup eksiklikleri gidermek olmadigini, hedefi saptirarak bu ölümlerden rant elde etmek oldugunu söylüyoruz..

Anlatabiliyor muyum?

Sizi anlıyorum Hanfendi.
Adı üstünde provakatör bunlar her zaman var her zaman olacak. Başbakan bu tarz uslubuyla onlardan farksız davranmıyor.
Sizinde dediğiniz gibi niyetlerinin sorunu çözmek suçluları bulmak olmadığı gibi görevleri de değil zaten.
Ama başbakan bu gibi durumlarda asıl hedeften uzaklaşıp direkt savunma mekanizmasını devreye sokuyor. Durum böyle olunca da malesef hiç birşey çözülemiyor.

anladığımı anlatayım:
işçi sayısı konusunda kıvırıyorlar,bakanın verdiği rakamın dışına çıkmıyor,konuyu değiştiriyorlar..(gazeteciler sıkıştırıyor listeleri paylaşmaları konusunda)
kesinlikle suçumuz yok,tüm önlemler tamdı ,3 gündürü uyksuzu çalışıyoruz diyorlar..
bir anda çıkan anlık bir yangından dolayı oldu,yaşam odası madenin sonundaydı,işçiler paniğe kapılıp çıkmaya çalıştıkları için öldüler diyorlar...yani kendi suçları..!!!!!!!
patron da maliyetlerle ilgili konuşuyor,burası eski işletme ancak yeni işletmelerimde son teknoloji kullanılıyor diyor...maliyetler de tkk ya göre konuşulmasın daha ucuza malediyoruz devletten diyor....vay beeeee,özel sektöre bak sennn..
vardiya değişimi yerlatında yapılmıyor asl diyorlar...demek ki işçilerin hepsi yalancı..

anladığımı anlatayım:
işçi sayısı konusunda kıvırıyorlar,bakanın verdiği rakamın dışına çıkmıyor,konuyu değiştiriyorlar..(gazeteciler sıkıştırıyor listeleri paylaşmaları konusunda)
kesinlikle suçumuz yok,tüm önlemler tamdı ,3 gündürü uyksuzu çalışıyoruz diyorlar..
bir anda çıkan anlık bir yangından dolayı oldu,yaşam odası madenin sonundaydı,işçiler paniğe kapılıp çıkmaya çalıştıkları için öldüler diyorlar...yani kendi suçları..!!!!!!!
patron da maliyetlerle ilgili konuşuyor,burası eski işletme ancak yeni işletmelerimde son teknoloji kullanılıyor diyor...maliyetler de tkk ya göre konuşulmasın daha ucuza malediyoruz devletten diyor....vay beeeee,özel sektöre bak sennn..
vardiya değişimi yerlatında yapılmıyor asl diyorlar...demek ki işçilerin hepsi yalancı..

deniyor işte suçlular öldü,dahasını aramaya gerek yok:KK50:

Yaaa iste, olan faciayi umursamayan ama tek derdi provakasyon olan insanlar nasilda ortaligi gerebiliyor mus degil mi?

Bakin size basbakan in öfkeli kalabaligin yanina gidip konusmaya calisirken cekilmis videosunu paylasacagim..
Basbakanda oradakilerin acili madenci yakinlari oldugunu zannedip yanlarina gidiyor konusmak icim ama cok sürmüyor onlarin taaa Izmirlerden falan gelen TGB li olduklarini anlamasi..

http://www.dailymotion.com/video/x1unch7_soma-belediyesi-cikisinda-basbakana-protesto_news

Mavi tshirt lü adamla konusuyor, hatta elini omzuna koyor adamin, ama arkadai provakatörlere " susun, sakin olun" denmesine ragmen provakasyona devam..
Demek ki neymis, sorun gercekten sorunu olup cözüm isteyenlerle konusularak cözülürmüs..
amaci provake etmek ve kaos cikarmak isteyenlerin niyeti zaten konusmak degilmis..

yaşam odası kapatılmıştı yenisi hazırlanıyordu diyor..
oda önemli değil,insan kalmak değil,bir an önce çıkmak ister diyor,o yüden kaldırdık yemiz hava yolu açtık diyor..
iyi de işçiler 20 mt bile gidememişler ki gazdan yığılıp kalmışlar..

Sizi anlıyorum Hanfendi.
Adı üstünde provakatör bunlar her zaman var her zaman olacak. Başbakan bu tarz uslubuyla onlardan farksız davranmıyor.
Sizinde dediğiniz gibi niyetlerinin sorunu çözmek suçluları bulmak olmadığı gibi görevleri de değil zaten.
Ama başbakan bu gibi durumlarda asıl hedeften uzaklaşıp direkt savunma mekanizmasını devreye sokuyor. Durum böyle olunca da malesef hiç birşey çözülemiyor.

Iste oda neden oluyor biliyor musunuz?
AKP ye ve basbaka karsi olan herkesin her seferinde provakatörlere canak tutmasindan oluyor..
Eger AKP ve Basbakana karsi olan kisiler objektif olmayi ve provakatörlere tepki vermeyi bilse, oda savunma mekanizmasi olusturmaz..
Türkiye de basbakanin ölmüs anasina "o..spu" diyenler bile ayakta alkislaniyor..

yaşam odası kapatılmıştı yenisi hazırlanıyordu diyor..
oda önemli değil,insan kalmak değil,bir an önce çıkmak ister diyor,o yüden kaldırdık yemiz hava yolu açtık diyor..
iyi de işçiler 20 mt bile gidememişler ki gazdan yığılıp kalmışlar..

Bune perhiz bune lahana tursusu ya..
Hem odanin yenisini hazirliyorduk, hemde oda önemli degil, gereksiz..
O zaman neden yapiyordunuz.
Yalanci adiler ya..
Acikca oda yoktu var gibi gösterdik demiyorda..

Bizim acımız derken sanırsın bir bunlar için için aglamış yahu türkiye bu duruma üzüldü tüm türkiye..

Akp'li mhp'lisi chp'lisi..Hangi partiye oy verdiginin bir önemi yok.

Başbakanın tokat olayına gelince tokatlamışsa hata etmiş..Yapmamalı sinirlerine hakim olmalıydı..Denetim eksikligi hasebiyle orada bir ihtimal sonucu yiten canlar için hesap sorulmalı..

Tokatlamak,azarlamak yapılacak en ofsayt hareketlerden biridir seveni var sevmeyeni var...Susup gitmeliydi..Ama şu başlıktaki iftirayı da atarken insan bir düşünmeli..

Mustafa sarıgül vatandaş tokatladı diye chp'ye oy vermekten insanlar kaçınmadıysa yeter ki gitsin mantıgıyla oy verildiyse ben de bugün genel seçim olsa oyumu belediye seçimlerinde oldugu gibi akp'ye veririm..Yeter ki bu muhalefeti başta görmeyeyim...

zamanın behrinde hangi kötü bir durum için devlet büyügü koltugunu bırakmış ki başbakanımızda bıraksın..

Darbeler olmadan önce o koltuktan yöneticilerin indigini görebilen var mı ?

İhmallerden bahsediliyor ama tusiad,tob ve chp'nin ttk kanunundaki şeffaflıga dair maddesine şiddetle karşı çıkıp genel başkan yardımcısı faik bey işverene maliyeti fazla,bu sebeble rafa kaldırmalıyız beyanatını unutanlar olmuş..

Ölenlerin yakınlarına ALLAH'tan rahmet diliyorum...

Ölenlere rahmet dilerken, ölümleri getiren ne?

Eğriye eğri diyemeyişiniz olduğunu ah bir görebilseniz, ülke düze çıkacak da. Çıkamıyor işte.

Kürtajımızdan, üç çocuk yapmamızdan giyimimizden tutun da alkolü nerde nasıl içeceğimize kadar kendini her şeyden sorumlu gören başbakan, ölümlere gelince birden sorumsuz hissedebiliyor kendini.

Bu ölümlere üzülmeyen demiyorum bakın, bu ölümlerde hükümetten hesap sormayan herkes bu katliama ortaktır.

Bin hatim indirerek, insanlara altın dağıtarak bu kanı kimse temizleyemez!

Ölenlere rahmet dilerken, ölümleri getiren ne?

Eğriye eğri diyemeyişiniz olduğunu ah bir görebilseniz, ülke düze çıkacak da. Çıkamıyor işte.

Kürtajımızdan, üç çocuk yapmamızdan giyimimizden tutun da alkolü nerde nasıl içeceğimize kadar kendini her şeyden sorumlu gören başbakan, ölümlere gelince birden sorumsuz hissedebiliyor kendini.

Bu ölümlere üzülmeyen demiyorum bakın, bu ölümlerde hükümetten hesap sormayan herkes bu katliama ortaktır.

Bin hatim indirerek, insanlara altın dağıtarak bu kanı kimse temizleyemez!

ben hatim matim indirmedim..kanı temizlemedim de..

kimse ben de dahil duruma dogru demiyor ama neden okudugunuz herşeyi illede kendi tarafınızdan anlıyorsunuz anlamış degilim..

hükümetten sorduk hesabını hadi bu adamlar niye öldü

yahu bundan öte sorumlu sadece hükümet mi ? önerge verdik biz deyip işten sıyrılmaya kalkan şeffaflık denetimi için reddiye koyan ana muhalefet niye bunu inkar edip eveeeeet ben bu şeffaflık denetimini istemedim o sebeble oy moy da vermedim demiyor ?

sen ben hepimiz suçluyuz..

Aha bizim işyerimizin altında kompresor var bir patlasa buradan sag kimse çıkmaz ama birimizde gidip şikayet etmiyoruz...

kayıtsız milletiz biz..Ölmedikçe sorun yok

Bune perhiz bune lahana tursusu ya..
Hem odanin yenisini hazirliyorduk, hemde oda önemli degil, gereksiz..
O zaman neden yapiyordunuz.
Yalanci adiler ya..
Acikca oda yoktu var gibi gösterdik demiyorda..

öenmli değil diyor patron da,madenin içinde yer yoktur diyor,oraya gireceğine,dışarı koşar adm diyorlar..şaka gibiler demek ki tüm dünya yanılıyor bu konuda..şili de işçiler de bu oda sayesinde kurtulmadı..
bu odaları ithal eden fişrma açıkladı bugün türkiyede 3 işletmeye satmış toplam 17 adetmiş..biri bakır biri altın çıkarıyor..demek ki gereksiz yere saçma sapan para harcamış adamlar...

bir gazeteci çok güzel sordu,Atatürk öldüğümnden beri yas ilan edilmmeişti ülkemizde,,siz buna sebep olan firmasınız,yastığa başınızı rahat koyuyor musunuz,vicdanınız sızalmıyor mu dedi...

Bu arada 300 kişi ortada yok. Hala içerde 18 kişi var diyorlar, bu işi 300 civarında bir sayıyla kapamaya çalışıyorlar. Çok üzücü.

Bu insanlar yaşarken yok sayılmış, ölünce de yok. İnsan şunu kedisine köpeğine yapamaz.

X