• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gördüğüm En Farklı Gelin

bizim kültürümüze göre mümkün değil,
biz yapsak aman ne havalı gelin, burnu havada, hiçte güzel olmamıştı zaten derler :19:
benim gelinliğimde sadeydi, bi sürü laf ettiler güzel değildi diye,çok canımı sıktılar,
baskı altındayız anacığım, mecburen herşey abartı olmak zorunda :1:

Nişan gibi olmuş. ben pek düğün havası göremedim :)

gelinin dövmeleri de iticiydi ayrıca.

Son düzenleme:
film gibi olmuş bizde ki gösteriş ve şaşaadan uzak ,huzur dolu
özendim gerçekten gelin çok güzel elbisesi de hoş beğendim mutlu olsunlar:16:
farklı bişiy yapmışlar ne güzel bizde olduğunu düşünemiyorum:1:

bazen imreniyorum şu yabancılara kasmadan düğün yapıyolar atıyolar duvağı ilerleyen saatlerde döktürüyolar bi güzel kendileri eğleniyolar çünkü kendi düğünleri olduğunun farkındalar:31:
ben kendi düğünümde kasılmaktan kaskatı oldum yeminlen, aman az oynayayım laf olur, aman gülmeyeyim dedikodu olur.... en güzel günümü harcamış oldum yani elalem için:12:
gelin kız da gelinlik giymemesine rağmen çok güzel ve masum bi görüntüsü var gerçekten:16:

Harika bir organizasyon... Biz de göbek atıcaz diye kendimizi paralıyoruz :)

Birbirinin aynısı, gece yapılan düğünler ve atılan göbekler, saçılan paralar, tuhaf dans eden kayınçolar, gürültülü müzik, ağır makyajlar, kabarık gelinlikler, ...

Bu (bana göre) klişe, sıkıcı alışkanlıkları kıran, aydınlık ve huzur dolu düğünleri seviyorum. Kır düğünü ya da deniz kenarı. Hafif bir müzik. Gün batmadan önce başlayan ama gece de kimseye hesap verilmeden, utanılmadan, kimsenin eleştirip yargılamadığı bir eğlence.

Bence bu alışkanlıkları kırmalıyız. Akrabaları, çevreyi değil; kendimizi mutlu etmeliyiz. O gün en mutlu günümüz. Sadece sevdiklerimiz olmalı yanımızda, dıdımızın dıdısı değil. Gösteriş olmamalı, bir böğürtlenli pastayı düğün pastası yapabilmeliyiz.

Ben pek beğenmedim. Bu düğünden çok aile arası doğum günü kutlaması gibi olmuş. Kıyafetlere bakınca da kendi aralarında yapılmaya calışılan bir nişan gibi. Hiç hoşuma gitmedi. Evlilik dendi mi saygıdır, bir kurumdur. Bazı şeyler sadece ülkemize özgü değil dünyaca da yapılıyor. Nedeni bu. Madem karşısın kurallara, o zaman git evlendirme dairesinde evet de al aksam arkadaşlarını eğlenmeye git. :) Diğer herşey asi ruhuluyum diyip şov yapmak.
Ben de eşi dostu memnun etme kısmında hem fikirim. Bilmediğim, görmediğim, ilerde selamlaşmayacağım halde düğüne cağırdığım insanlar olsun istemiyorum. Eğlencenin odağı ben, eşim ve ortak istediğimiz olmalı. Eğlenmeliyiz, gerilmemeliyiz.. Bunun içinde nikah kıyılırken orda herkes olur biz gençler olarak eğleneceğimiz bir yere gidebiliriz. Veya anne baba baskısına dayanamaz düğünümüzde arkadaslarımızla eğleniriz ne olmuş, ucunda ölüm yok.

Bana çok yavan geldi :31:
Aile arasında ufak bir nişan merasimi gibi...
Gelin hanımın üzerindeki abiye gelinliği andırmıyor bile.
Soğuk ilginç basık bir düğün olmuş.
Cıks hiç beğenmedim :31:

üzgünüm bende beğenmedim .. bir tek nikah kıyılırken gökyüzü resimlerini beğendim.. bence bu olay dejerene ve düğün zarafetinden uzak.. kızmayın ama evlenipte iki sene sonra boşanan çiftlere benziyorlar.. :17: :)

Birbirinin aynısı, gece yapılan düğünler ve atılan göbekler, saçılan paralar, tuhaf dans eden kayınçolar, gürültülü müzik, ağır makyajlar, kabarık gelinlikler, ...

Bu (bana göre) klişe, sıkıcı alışkanlıkları kıran, aydınlık ve huzur dolu düğünleri seviyorum. Kır düğünü ya da deniz kenarı. Hafif bir müzik. Gün batmadan önce başlayan ama gece de kimseye hesap verilmeden, utanılmadan, kimsenin eleştirip yargılamadığı bir eğlence.

Bence bu alışkanlıkları kırmalıyız. Akrabaları, çevreyi değil; kendimizi mutlu etmeliyiz. O gün en mutlu günümüz. Sadece sevdiklerimiz olmalı yanımızda, dıdımızın dıdısı değil. Gösteriş olmamalı, bir böğürtlenli pastayı düğün pastası yapabilmeliyiz.

aynen canım.. sana %100 katılıyorum.. sırf anneler kalp krizi geçirmesin diye göbek atarak evlendik.. ee nasıldı düğün dediklerinde eğlendim eğlenmesine diyorum ama akrabalardan daha çok eğlenmemişimdir herhalde.. benim en mutlu günümde onların istediğini yaparak onlardan daha az keyif almışım .. ne acı..

kültür farkı :)
ama ben de istemem böyle bir düğün yani göçmenlikten olsa gerek çalıp oynamayıp halay çekmedik mi, gelinliği abartmadık mı tadını çıkaramıyoruz bizim sülalede :37::1::1::16:

Gelinligimi bilemiyorum ama gercekten hos. Tek problem kolundaki dövme okadar bozmuski elbisenin havasini. Asil bir elbise isil isil. Ama kolundaki dövme ürpertici ve cok korkunc :S
Yani uyum icinde degil elbise ile icindeki kadin. Elbise Fransiz, Saclari Cin, Dövmeside Alman .. Hersey birbirinden farkli..

Ayrica emin olabilirsinki onlarda bizim dügünlerimize ve dügünlerimizdeki neseye herkesin böyle hazirlik yapmasina bayiliyorlar.
Yani söyle söyleyeyim, bizdeki gibi hazirlik yok hicbiryerde, benim komsum evlendi 12. ayda. 11. ayda haberi oldu. Sade bi elbise aldi, dügüne gitti eve geldi hersey ayni.
Bizde öylemi gelinin hazirligini birak bir davetli bile haftalar önce bakim yaptiriyor, elbise aliyor. Bizim icin o derece bir önem yani.

Hayatininin en özel gecesi. Huzurluda olsun tabiki ama herkesin nesesi, herkesin oynamasi. Gelin köskünden insanlarin coskusunu izlemek
kayincolarin göbek sovuna sahit olmak paha bicilemez. O kayincolar oraya senin icin toplandilar. Daha ne olsun bea.

Hani bu dügünlerden okadar cok gördümki almanyada. Sykycy bir ortam. Sürekli gelinle damadin yiyismeleri, insanlarin sahte kahkahalari, löp löp icki icip sarhos olmalari, tüküre tüküre konusmalari emin ol kayincolarin dansi daha eglenceli :D

Ben çok beğendim gelinlik tercih meselesi yani giymek zorunda değil. Kız zaten çok güzelmiş maşallah:nazar: Bence çok mutlu ve huzurlu görünüyorlar. Düğünler ne kadar güzel olursa olsun mutlaka kusur bulunur zaten. Çok samimi bir tören gibi görünüyor fotoğraflardan. Yapmacık düğünlerden ve insanlardan çok daha güzel. Böyle bir törenim olsun isterdim ama ben sade bir gelinlik tercih ederdim.

Back