Gördüğüm akrep lerden dolayı hep tedirginim

Nane Limon Kabugu

Nane limon kokusu
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Aralık 2021
11.923
39.851
34
Yaklaşık 3 ay önce taşındığım evimin çevresinde akrep var son 15 günde farkettik öncesinde görmedik (yol çalışması olunca o bölgeden gelmişler)
ilaçlama da yapıldı ama sürekli balkon kapı pencere kontrolu yapıyorum sürekli evde süpürge çalıştırıyorum
Bu dönemi nasıl atlatabilirim takıntı olarak kalır mı geçici mi
Güncel durum
İlaçlama sonrası görmedim yol çalışması da bitti evlerine döndüler sanırım

Son düzenleme:
Her sey takinti degildir. Ortada bir durum var ve siz de tedirginsiniz haliyle. Ilaclama her zaman net cozum olmuyor. Cok kapsamli yapilsa bile haklisiniz tedirgin olmakta. Evi degistirmeniz mumkun degil mi? Diger komsular ne alemde? Insanlar ikna oldular mi kokunun kuruduguna?
Kendi evimiz o yüzden taşınma seçeneği yok
Komşular yeni yapılan evdekiler yurtdışında yaşıyor buraya yazın geliyorlarmış
Bir kaç tane eski ev sahibi kişi var onlarda bir ay sonra yok olurlar geçici dedi

Klasik aman bosverci komsular :KK43:
Bi sure iyice gozlemle evi derim. Cok esyan varsa bi kismini at, kose bucak rahat hakim ol. Onemli bi sey cunku. Hhavalar sogudu zaten cok acma pencere falan. Kontrollu havalandir derim evi. Sonra sonra sen de ikna olursun. Daha olay yeni. Evin icine de ilac koyulabiliyorsa arastir onlardan da koy etrafa. Her turlu onlemini al. Bi sure tetikte ol.
Her dakika ah vah diye bu konuyu dusundugunu sanmiyorum, en basta cesursun elinde supurge demek gorsen avlayacaksin :) o yuzden psikolojini bozmamis bence. Sen onlemlerini al ve gozlemle simdilik.

Yaklaşık 3 ay önce taşındığım evimin çevresinde akrep var son 15 günde farkettik öncesinde görmedik (yol çalışması olunca o bölgeden gelmişler)
ilaçlama da yapıldı ama sürekli balkon kapı pencere kontrolu yapıyorum sürekli evde süpürge çalıştırıyorum
Bu dönemi nasıl atlatabilirim takıntı olarak kalır mı geçici mi
Valla ben de korkardim, bir cozum de oneremiyorum :KK43:

Klasik aman bosverci komsular :KK43:
Bi sure iyice gozlemle evi derim. Cok esyan varsa bi kismini at, kose bucak rahat hakim ol. Onemli bi sey cunku. Hhavalar sogudu zaten cok acma pencere falan. Kontrollu havalandir derim evi. Sonra sonra sen de ikna olursun. Daha olay yeni. Evin icine de ilac koyulabiliyorsa arastir onlardan da koy etrafa. Her turlu onlemini al. Bi sure tetikte ol.
Her dakika ah vah diye bu konuyu dusundugunu sanmiyorum, en basta cesursun elinde supurge demek gorsen avlayacaksin :) o yuzden psikolojini bozmamis bence. Sen onlemlerini al ve gozlemle simdilik.
Tamamen bilmediğim için soruyorum klasik bir böcekten risk olarak farkı nedir? Çok mu tehlikeli ölümcül bir durum mu? Evde görsem ben de korkarım ama çok bilgi sahibi değilim.

Daha önce Akdeniz bölgesinde yaşıyorduk ve sık görülüyor nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum panik yapmayın dedikleri gibi kış geliyor kışın çıkmazlar yılan gibi düşünün ünlü markaların su ile karıştırılan ilaçları var bakın internetten onu ev girişlerine pencere önlerine sikiyorunsuz akrep karınca vb hiç böcek gelmiyor ömrü bir ay sanırım her ay yenilersiniz. Ben öyle yapıyordum hiç eve girdiğini görmedim hatta girmeye kalkan bazı böcekleri de kapının girişinde ters dönmüş halde buluyordum balkon kapısı açıkken

Tamamen bilmediğim için soruyorum klasik bir böcekten risk olarak farkı nedir? Çok mu tehlikeli ölümcül bir durum mu? Evde görsem ben de korkarım ama çok bilgi sahibi değilim.
Yetişkin birini sokması etkileniyormuş ama çocuklarda hastane süreci oluyormuş kendim için sorun yok da çocukları sokarsa korkusu var
Disarida bortu bocek olur normaldir. Fobiniz mi var? Bildigim kadariyla Turkiyede soktu my öldüren akrepler yok

Daha önce Akdeniz bölgesinde yaşıyorduk ve sık görülüyor nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum panik yapmayın dedikleri gibi kış geliyor kışın çıkmazlar yılan gibi düşünün ünlü markaların su ile karıştırılan ilaçları var bakın internetten onu ev girişlerine pencere önlerine sikiyorunsuz akrep karınca vb hiç böcek gelmiyor ömrü bir ay sanırım her ay yenilersiniz. Ben öyle yapıyordum hiç eve girdiğini görmedim hatta girmeye kalkan bazı böcekleri de kapının girişinde ters dönmüş halde buluyordum balkon kapısı açıkken
Evet bizde ilaçlama yaptık tüm ev çevresi ve girişleri iki gündür yok yol çalışması sonrası belediye de tüm çevreyi ilaçlayacakmış

Benim de ekstra bilgim yok canim ama siradan bocek degil sonucta. Turkiyede mi istanbulda mi ikisinden biri icin zehirlisi yok diye okumustum. Ama zehirli olmasa da sokuyor sonucta ne biliim ya. Ben tum boceklerden korkarim ama bunun icin ev degistiririm bi sekilde. Konu sahibi gercekten cesur. Ben elimde elektrikli supurge varken karsima ciksa panikle makinenin kablolarina falan dolanir duserim direkt

X