• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gömülü Diş

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.330
43.872
798
lütfen en azından ben cevap alana kadar taşımayın konumu

20lik dişlerim etin altında ve çıkmıyor yarın ege üniversitesi diş fakültesine gideceğim. merak ettiğim şeyler var daha önce diş ameliyatı olanlara sormak istiyorum

1) aynı gün yarıp alırlar mı ? yoksa gün mü verirler?
2) çene bölgesi için anestezi mi uyguluyorlar?
3) ne kadar sürer tahminen almaları.

Arkadasim yaptirdi. Gittigi gun almadilar. Anestezi uyguluyorlar. Once alt iki sonra ust ikiyi cektiler farkli günlerde

genel anestezi mi yoksa bölgeyi mi uyuşturuyorlar :) brde arkadaşının konuşmasında br sorun oldu mu yani o gün konuşabildi mi :)

Lokal anestezi uyguluyolar. Yemek yiyemiyordu dikislerden ama konusabiliyordu 1 hafta ara ara kanamasi olmasina rağmen 2.gunden sonra sıkıntısı geçmişti :)

teşekkür ederim canım peki kaç gün sonraya randevu vermişlerdi arkadaşına :)

Arkadasim manisada oldu 1 hafta sonraya verdiler hastanenin yogunluguna göre değişiyor.

Benim 20liklerim 13 yasimda cikmaya basladi sadece bitanesi gomulu kaldi o cekilecekti bana bi ay sonraya randevu vermisti konaktaki dis hastanesi

Ben yaptırdım.Gittiğim gün almadılar kontrol ettiler, sinirlere yakınlık durumuna filan bakıldı.Sonra gün verdi.Çene bölgesini uyuşturuyorlar. işlem anında acısı yok ama daha sonra acısı çekiliyor doğrusunu söylemek gerekirse.Bir süre ağız tam açılamıyor filan ben o yüzden çorbayla filan beslendim yaklaşık 1 hafta kadar.Çok uzun süren bir işlem değil saatler almıyor.Tabi bu dediğim gibi sinirlere yakınlığı açısındanda önemli bi nokta. Benim iki taraftada dişim gömülüydü.Birini aldılar ötekine dokunmadılar sinirlere yakın olduğu için.Riskli bulundu. Gittiğinizde yapılan kontrollerle sizin sürecinizde belli olucaktır.

20lik dişlerim etin altında ve çıkmıyor yarın ege üniversitesi diş fakültesine gideceğim. merak ettiğim şeyler var daha önce diş ameliyatı olanlara sormak istiyorum

Hastanenin çalışma şekli ile alakalı bana 1 sene sonrası için gün veren hastanede oldu 1 hafta sonra verende
Çeneye normal anestezi yapıyorlar normal diş çekilir gibi
20 dakika içinde alıyorlar ama zaten uyuşması için 15 dk bekliyorsun film çekimi son kontrol derken 1 saati buluyor en fazla 3 dikiş atılıyor 1 hafta sonra dikişleri alıyorlar 3 gün içinde hayatın normale dönüyor

Geçmiş olsun şimdiden

teşekkür ederim :)

Ben yaptırdım.Gittiğim gün almadılar kontrol ettiler, sinirlere yakınlık durumuna filan bakıldı.Sonra gün verdi.Çene bölgesini uyuşturuyorlar. işlem anında acısı yok ama daha sonra acısı çekiliyor doğrusunu söylemek gerekirse.Bir süre ağız tam açılamıyor filan ben o yüzden çorbayla filan beslendim yaklaşık 1 hafta kadar.Çok uzun süren bir işlem değil saatler almıyor.Tabi bu dediğim gibi sinirlere yakınlığı açısındanda önemli bi nokta. Benim iki taraftada dişim gömülüydü.Birini aldılar ötekine dokunmadılar sinirlere yakın olduğu için.Riskli bulundu. Gittiğinizde yapılan kontrollerle sizin sürecinizde belli olucaktır.

tahminen kaç gün sonraya randevu verdiler canım sana :)

Hastanenin çalışma şekli ile alakalı bana 1 sene sonrası için gün veren hastanede oldu 1 hafta sonra verende
Çeneye normal anestezi yapıyorlar normal diş çekilir gibi
20 dakika içinde alıyorlar ama zaten uyuşması için 15 dk bekliyorsun film çekimi son kontrol derken 1 saati buluyor en fazla 3 dikiş atılıyor 1 hafta sonra dikişleri alıyorlar 3 gün içinde hayatın normale dönüyor

teşekkürler :)

Benim 20lik gömülü dislerim 2 dakikada cekildi agrı sızı hissetmedim
Eger iltihap varsa antibiyotik verip gönderirler bana öyle yapmıstı doktorum
Sonra cekerler.

tahminen kaç gün sonraya randevu verdiler canım sana :)

Benim 3. güne verdiler fakat ben o dönem okuduğum vakıf üniversitesinin diş hekimliği bölümü için açılan kliniğe gittim.Hem özel klinik olduğu için hem zaten kliniğin ait olduğu üniversitenin öğrencisi olduğum için erken tarihe alındığımı biliyorum.Ege araştırma devlet üniversitesinin ''hastanesi'' olduğundan sizin için durum aynı olmayabilir.

Ben ortodonti tedavisi gördüm. Tedavim bitince 20lik dişlerimin geleceğini fark ettiler ve hemen almaya kadar verdiler. Çene cerrahına yolladılar. Çok korkarak gitmiştim ama inan korkulacak hiçbir şey yok biraz sabredersen. Zaten lokal anestezi olduğu için acı hissetmiyorsun. İşlemden sonra ağrı kesici hap ve iğne vermislerdi bana. Elhamdülillah onların da etkisiyle gayet rahat geçiriyorsun, hiç endişelenme ;)

Benim 20lik gömülü dislerim 2 dakikada cekildi agrı sızı hissetmedim
Eger iltihap varsa antibiyotik verip gönderirler bana öyle yapmıstı doktorum
Sonra cekerler.

bakalm :)

Benim 3. güne verdiler fakat ben o dönem okuduğum vakıf üniversitesinin diş hekimliği bölümü için açılan kliniğe gittim.Hem özel klinik olduğu için hem zaten kliniğin ait olduğu üniversitenin öğrencisi olduğum için erken tarihe alındığımı biliyorum.Ege araştırma devlet üniversitesinin ''hastanesi'' olduğundan sizin için durum aynı olmayabilir.

ege üniversitesi dişçilik fakültesinin hastenesine gidicem cnm. fakülte hastanesi yani devlet değil

Ben ortodonti tedavisi gördüm. Tedavim bitince 20lik dişlerimin geleceğini fark ettiler ve hemen almaya kadar verdiler. Çene cerrahına yolladılar. Çok korkarak gitmiştim ama inan korkulacak hiçbir şey yok biraz sabredersen. Zaten lokal anestezi olduğu için acı hissetmiyorsun. İşlemden sonra ağrı kesici hap ve iğne vermislerdi bana. Elhamdülillah onların da etkisiyle gayet rahat geçiriyorsun, hiç endişelenme :KK66:

bakalm :)

ege üniversitesi dişçilik fakültesinin hastenesine gidicem cnm. fakülte hastanesi yani devlet değil

Ben şuan Uludağ Ünivde okuyorum.Uludağın hastanesini göz önünde bulundurarak yorum yaptım:KK23: çok uzun bi süre olmaz yinede her sekilde öyle tahmin ediyorum çünkü işlem uzun değil.

Bana istanbul da 2 sene sonraya kayseriden 2 hafta sonraya randevu almıştım. Uyuşturuyorlar o bölgeyi. Çok ağrı olur demişlerdi hatta ameliyattan snra antibiyotik veriyorlar ama ben grip olduğum için kullanmaya önceden başlamıştım o yüzden ağrı sızı yaşamadım. İkinci Gün normal yemeye başladım ama ilk gün yoğun bir kanama yaşadım sabah uyandığımda da yastık olduğu gibi kandu ama korktuğum gibi olmadı çok rahat atlattım :)

Rica ederim, çok geçmiş olsun :)

tekrar teşekkür ederim :)

Ben şuan Uludağ Ünivde okuyorum.Uludağın hastanesini göz önünde bulundurarak yorum yaptım:KK23: çok uzun bi süre olmaz yinede her sekilde öyle tahmin ediyorum çünkü işlem uzun değil.

burası da üniversite hastanesi canım işt :) umarım uzun olmaz süre

Bana istanbul da 2 sene sonraya kayseriden 2 hafta sonraya randevu almıştım. Uyuşturuyorlar o bölgeyi. Çok ağrı olur demişlerdi hatta ameliyattan snra antibiyotik veriyorlar ama ben grip olduğum için kullanmaya önceden başlamıştım o yüzden ağrı sızı yaşamadım. İkinci Gün normal yemeye başladım ama ilk gün yoğun bir kanama yaşadım sabah uyandığımda da yastık olduğu gibi kandu ama korktuğum gibi olmadı çok rahat atlattım :)

teşekkür ederim canım umarm bende rahat atlatırım :)

Back