- Konu Sahibi nazelmassaati
-
Zaten öyle bir arkadaş çıkmadı abla.ayy bir de suçlu değilim diyor.2 aylık bebek ele onca gün bırakılır mı.ben bıraktım dediği kişinin hayal olduğunu düşünüyorum
allah korkusu dışındaki bütün yazdıklarına katılıyorumBu kadının kesinlikle psikolojik sorunları var.
Öyle olması tabi onu haklı çıkarmaz ama şu tuhaf davranışlara bir bakın; 9 gün boyunca o bebeği bir başına bırakmış, bir de gelince karnını doyurmaya çalışmış, bebeğin öldüğünü en sonunda hareket etmeyince anlamış. Normal bir insanın yapacağı bir davranış değil bu.
Bir bu bir de çöpe atılan 1 haftalık bebek yüzünden kendime gelemedim bir kaç gün boyunca.
Ama bu olaylar yüzünden her evlilik dışı doğuran anneyi zan altında bırakmayın lütfen. Evli olsaydı bile yapmayacağının garantisi var mıydı sanki, kadın zaten hasta.
Evlilik dışı çocuk sahibi olup da evladı için her türlü mücadeleyi veren kadınlar olduğu gibi, evli olup da çocuğuna bin bir türlü eziyet yapan kadınlar da var.
Hele Allah korkusuyla bağdaştıranlar olmuş, çok komik. Ne yani o kişinin Allah korkusu öyle veya böyle bir gün kaybolsa, o kişi her türlü kötülüğü yapacak mı? O saçma samanyolu dizilerinden kalma dindar iyidir, dinsiz kötü zihniyetinden kurtulun lütfen.
Bekar anneyim, üstelik Allah korkum da yok. Ne yani kötü anne miyim şimdi ben?
Halbuki ben bebeğime daha karnımdayken kıyamayıp, her şeyi göze alarak çok büyük bir sorumluluk üstlendim. Meleğimin geleceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. Tek isteğim sağlıklı olması. Keşke her anne benim kadar kötü olsa..
allah korkusu dışındaki bütün yazdıklarına katılıyorum
şunu bir anlamak lazım allah korkusu nedir?
kişi allahdan niye korkar? öncelikle bunu anlamak ve anlatmak lazım
senin allah korkusundan anladığın nedir bunu da öğrenmek isterim
açıklama yaparsan allah korkusu ve kişi neden korkar sorularına sevinirim
allah korkusu=(yanlış yaptığın zaman) yaptıklarının cezasını çekmek' tirBu konunun yeri burası değil. Zaten kimseye açıklama yapmak zorunda değilim.
Beni rahatsız eden kısım insanları iyi veya kötü oluşunu Allah korkusuna bağlamak. Bu durumda Allah korkusu olmayan kişi kötülük yapmaya meyilli ve korkulması gereken kişi olarak görülüyor.
İyilik ve kötülük kavramları dinle beraber gelmedi bunu sizin de bilmeniz gerekir.
İyi ve kötü insan vardır, Allah korkusu olan ve olmayan değil.
allah korkusu=(yanlış yaptığın zaman) yaptıklarının cezasını çekmek' tir
bunu bilen ateşten korkan insan için söylenen bir kelime grubudur, allah korkusu........
yaptıklarının sonunda cezalandırılancağına inanmayan hata yapmak da kendisini daha özgür görür ve pervasızca davranabilir
farkı anlatabilmişimdir umarım
(inanıp da korkmayanlar pervasız davrananlar sınıfına girer ok)
yorumunuzu saçma buldum kusura bakmayınCezalandırılacağıma inanmıyorum ve kafama göre, özgürce(?), pervasızca her istediğimi yapmıyorum. Çünkü toplumda tarihi dinlerden öncesine dayanan genel ahlak kuralları var ve ayrıca vicdanı olan bir insanım.
Böyle bir sınıflandırma yok, hala anlayamadınız sanırım; bir insan iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. Korkuları yüzünden kötü davranışlarda bulunmaktan çekinen insanlar ise dürüst değildir ve kötülük yapma potansiyeline sahiptir. Ve bu potansiyel elbet bir gün bir yerden patlak verir.
Allah korkusu yok vs. diyerek insanları inançlarına göre sınıflandırıp, suçlamadan önce biraz düşünün, sorgulayın. Çevrenizi biraz gözlemleyin, eminim bir çok örnek çıkacaktır karşınıza. İyiliğin de kötülüğün de dinden bağımsız kavramlar olduğunu anlarsınız böylece.
Bu tartışma burada bitsin, zira sizinle anlaşabileceğimizi sanmıyorum.
yorumunuzu saçma buldum kusura bakmayın
ne tesadüf bende sizin için aynı şeyleri düşünüyodumPek anladığınızı sanmıyorum zaten. Zira anlasaydınız ya daha mantıklı bir yorum yapar ya da hiç yorum yapmazdınız.
Neyse en azından tartışma uzamamış olur. İyi forumlar size..
Cezalandırılacağıma inanmıyorum ve kafama göre, özgürce(?), pervasızca her istediğimi yapmıyorum. Çünkü toplumda tarihi dinlerden öncesine dayanan genel ahlak kuralları var ve ayrıca vicdanı olan bir insanım.
Böyle bir sınıflandırma yok, hala anlayamadınız sanırım; bir insan iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. Korkuları yüzünden kötü davranışlarda bulunmaktan çekinen insanlar ise dürüst değildir ve kötülük yapma potansiyeline sahiptir. Ve bu potansiyel elbet bir gün bir yerden patlak verir.
Allah korkusu yok vs. diyerek insanları inançlarına göre sınıflandırıp, suçlamadan önce biraz düşünün, sorgulayın. Çevrenizi biraz gözlemleyin, eminim bir çok örnek çıkacaktır karşınıza. İyiliğin de kötülüğün de dinden bağımsız kavramlar olduğunu anlarsınız böylece.
Bu tartışma burada bitsin, zira sizinle anlaşabileceğimizi sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?