• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gökçeadayı bilenler lütfen bakın

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
47
Diğer
arkadaşlar bu da ne sorunluymuş durmadan fikir soruyo diyeceksiniz ama şimdi eşim aradı tayin formunu bugün yazıp verecekmiş çanakkale gökçeadayı yazıyımmı dedi bu sene tayinimizi istemek zorundayız çünkü,elbette onunla her yere gidebilirim ama benim ailem ankarada ve annem şeker ve tansiyon hastası ve bu senede durumu hiç iyi değil,zaten bu sene tayinimizin çıkacağını duyunca ağlayıp durdu annem asıl şimdi gelin ediyorum ben seni dedi,ben eşime mecburen yaz dedim ilk iki tercihi denizli ve kastamonu ama oralara çıkması zormuş 3.de gökçeada olsun dedi tamam demek zorunda kaldım çünkü beni moralsiz görünce o da çok üzülüp bana destek ol biraz diyor,duyduğum kadarıyla gökçeadanın nüfusu çok azmış ve en kötüsü kışın ulaşım kesilebiliyormuş aklıma kötü şeyler geliyo ya ailemden birine özellikle anneme bişey olur ve ben yanına hemen gelemezsem diye yersiz bi endişemi bu,ayrıca ankarayada çok uzak ya napıcam ben şimdi evlenirken tayinimiz hiç çıkmıycak gibi geliyodu ama geldi çattı,ben de hep kalabalalık büyük şehirlerde yaşadım severimde böyle yerleri,sizden ricam gökçeadayı bilen gören varsa bana ordan bahsedebilirmi nasıl bi yer canım çok sıkıldı

ya canim hic tavsiye etmem. ben bir kere gittim de burnumdan geldi. internet kafe yok, gazete gec gelir, istedigin zaman acelen olsa anakaraya gecis yapamzsin. bir onceki sene 19 mayis icin 3 gun tatil vardi gittik de burnumuzdan geldi. geri donuste saatlerce araba kuyrugu bekledik. beklerken arabamizi siraya koyduk biraz gidelim gezelim dedik. hic birseyi yok, gazete gelmemis, internet kafe var, askerler dolusmus. yani rezillik diz boyu. ben olsam yazmazdim.

ben çok ii biliyorum canım, istersen şöyle bi özet geçeyim..
gökçeada yazın da tenha ama kışın çok daha tenha.. üniversite var aslında ama ne sosyal hayata ne ekonomik hayata bişey katmamış.. bi yerden bi yere gitmek sorun, hep taksiye biniceksin veya saat başı geçen minibüsleri bekliceksin veya araban olucak (en iisi bu)..
evler filan güzel, pahalı diil ama sosyal hayat olarak bişey yok.. eşin asker anladığım kadarıyla, askeriye de pek bi sosyal tesis yapmamış nedense (halbuki doğuya baksan tam tersidir bunun..)..
yazın fen diil, insan kendini yunanistan da gibi hissediyo.. sıcak, denizi soğuk ama küsel, ucuz bi yer.. ama yine de çok kalabalık diil.. özellikle ağustos ayında yunanlılar gheliyo, orda bi festival yapıyolar herkers rumca konuluyo filan.. heralde en eğlenceli zmn o zmn oluyo..

cnm şimdi ben gökçe adayı çok iyi biliorm seni üzmekte istemm çünkü başka şansınız olmadıını yazmışsın.kibele arkadeaşımızında dediği gibi gerçekten çok az insan yaşar ha tamm yazın çok kalabalık olabilio ama kışın tam bi mahrumiyet bölgesi hata o kadar kötü oluoki kışın kesinlikle karşıya geçişler mümkün olmuo evine yiyecek ve bilimum gerekenlerin deposunu falan yapman gerekio.yani bildiin ada işte.orayakışta çabuk gelir.ve çok sert geçer fırtınalar dinmez haliyle vapur seferleride hep iptaldir.şimdi şötle düşünüorm.sadece sorunsuz siz olsanız ne kadar kalabalık yere alışkınım desende eşinle oldumu mecbur alışıcaksın ama işin içine annen ve ailen girince bence çok zor işin cnm.üzmek itemm seni kesinlikle maalesef bu böyle bilde sonra ben hiç bişey bilmiodum demezsin en azından.şunuda sölemek isterim öle bi yere gidicene denizle ayrılmamış bi yere gitme ihtimaliniz varsa oaraya gidin daha iyi bence.allah kolaylık versin cnm.

gazete konjusuna da katılıyorum , en erken öğlen 12 gibi geliyo gazete.. çünkü sabahki gemi ile geliyo..
şimdi yeni bi gemi aldılar, eskiden kabatepe den 2 saat filan sürerdi, şimdi 1 sa 10 dk gibi bi sürede geliniyo.. ama tabi ki hava muhalefetinden dolayı sefer iptali oluyo gerçekten.. 2 gün gemi kalkmadığı olabiliyo..

kastamonu yu veya diğer alternatifleri bilmiyorum nasıldırlar ama gökçeada dan daha iyidir diye düşünüyorum.. en azından bi haftasonu filan farklı bi şehre geçebilirsiniz.. gerçi gökçeada dayken de ç.kale ye geçersiniz bol bol orası da baya küsel bi şehir ama bilmiyorum ben olsam gitmezdim ya..

merak ettiğin başka şeyler varsa sor lütfen..

valla canım ben çok seviyorum gökçe adayı
bi yaz tatilimi orda geçirmiştim acayip memnun kaldım
ama tabi ben yazın ordaydım kışı bilemem
dayımlar orda oturuyodu önceden ve yengem biraz şikayet ederdi
sebze-meyve hep çanakkaleden geliyo ve eğer hava şartları çok kötüyse feribot seferleri iptal olabiliyo doğal olarak ama tabi çok sert geçen kışlarda geçerli bu..
yazın tadına doyum olmuyo...kalabalıktan uzak harika bi tatil geçirmiştim mis gibi suyuyla
bi kaç eğlence mekanı var..dayım subay olduğu içinde rahattık ulaşım konusunda dayım olmasa bile bizi her yere götürüyolardı

istanbul'dan otobüse bindiğinde direk gökçeada sefer yani, gemiyle karşıya geçme filan ne kadar sürüyo sölim bensana.. ist dan gece 12 de bindiğinde sabah 9buçukta adaya inmiş oluyosun.. tabi bu sürenin içinde hep yolculuk yok, otobüs sabah biraz erken varıyo kabatepe ye ve karşıya geçmek için feribotu bekliyo 1 sa-1,5 sa ama olsun yine de inme süresine dahil..

Gökçeada yaz için kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer.Fazla kalabalık olmuyo,turizime fazla açılmamış çok bakir.Sabah 8 akşam 8 çanakkaleden araba vapuru var benim bildiğim iki ikibuçuk saatde varıyorsunuz.Hava komutanlığı oldugu için askeri uçaklar fazla gürültü yaparlar:))Ada yaz için iyide kış için çok zor canım ya.Ama Denizli çk daha güzel her yere yakın vede çok modern şehir.İnşallah istediğin gibi gönlünce olur herşey.Annen için de çk geçmiş olsun biran evvel sağlığına kavuşsun.

ağustos haricinde ölü bir yer,bende olsam gitmek istemezdim.
sakin sessiz tatil geçirmek isteyenlere ise biçilmiş kaftan.
gidenlere yukarıda köyde rum kahvehanesinde kahve içmelerini tavsiye ederim.
hakkınızda hayırlısı olur umarım.

maalesef yazdık arkadaşlar denizli kastamonu gökçeada ve karaman yazmış ama denizli ve kastamonu zor senin beğenmediğin gökçeadada zor diyo eşim doğuda daha tenha bi yer çıkarsa gökçeadayıda ararız diyo,30 yıl ankarada yaşayan biri olarak tayinimizin çıkması beni zaten üzüyo birde böyle köy gibi yerleri duyunca ne bileyim hiç alışkın değilim böyle bi hayata,benim genel olarak hayallerimde modern,güzel,sosyal aktivitenin bol olduğu biraz curcunalı bi yerde yaşamak vardı ama napcam bilemiyorum,bugüne kadar neyi asla yapmam etmem dediysem başıma geldi uzun zamandır böyle şeyler söylemiyorum ama sanırım yıllar önce hayatta küçük bi yerde yaşayamam hiç bana göre değil dediğimi hatırlıyorum,kadere bak.....

gökçeada gayet rahat bi defa ben söliiim..
belki ilk tercihiniz tutmaz yani bilmiyorum.. hayırlısı olsun canım..

hayırlısı olsun cnm allah kolayını versin inşallah tercihler tayinlerde nasıl tutuo bilmem ama inşallah dilediin gibi bi yere gidersin.dualarım seninle bilesin.

Eşimin görevinden dolayı 1 aydır burdayım. çok kötü bi yer değil ama yanınızda kesinlikle biri olacak ben tek başımayım ve arkadaşım yok alışıcam artık:5:

Back