Göğüslerine silikon taktıran varmi

Protez yaptirmadan önce gögüs implant hastalığını araştırmanızı tavsiye ederim.
Sizin heryere bunu yazma amacınız nedir anlamadım tamam sizin başınıza geldi herkesin başına kesin gelecek gibi konuşuyorsunuz ki nerdeyse protezsiz kadın kalmadı ben burda bir tek sizi okudum mesela zaten risk herşeyde var her hangi bir ameliyat olurken bile ölebilirsiniz herkes bu riskleri zaten biliyor ve evet milyonda olmasa da binde 1 ihtimal dedikleriniz

Ben de hiç duymadım. Az önce de yazdım 2005 yılından öncesi protezlerin sorunlu olduğunu ama bu hepsi için geçerli olmasa gerek. Ama bu tarihten özellikle son dönemlerde protezler ömürlük kaliteli. Kötü olsa onca kadın ve özellikle ünlü kadınlar yaptırmaz diye düşünüyorum. O yazıyı okuyunca ben de bir dönem vazgeçtim ama böyle de hoşnut değilim. O kadar hassas bir bünyem de yok. Yine de umarım kimsenin başına aksi bir durum gelmez. Biz kadınların en doğal hakkı az da olsa mutluluk ve öz güven.

Ya böyle şeyler şans mı diyeyim yapısal mı diyeyim bilemiyorum bana çok iyi gelen seni öldürebilirde bu mantığa göre kimse sağlık için bile olsa ameliyat olamaz narkoz yüzünden ölen çok maalesef

Heryere yazma amacım yaptiracak bayanların bu riskleri bilmesi gerektiği.siz kaile almazsınız o ayrı.ayrica burda birtek beni okuduysanız eksik okumuşsunuz formu birdaha okuyun.

Heryere yazma amacım yaptiracak bayanların bu riskleri bilmesi gerektiği.siz kaile almazsınız o ayrı.ayrica burda birtek beni okuduysanız eksik okumuşsunuz formu birdaha okuyun.
Dr lar zaten bu risklerden bahsediyor ama siz şimdi değil 3 ay olur 3 sene olur ama kesin olur gibi konuşuyorsunuz neyse mide ameliyatı olmak icin dr a gittigimde dr un dediği şey ölüm riski olduğu bunu her dr söylüyor zaten

Hayır
Hayir doktorlarin soyledikleri ameliyat komplikasyonlari.benim bu formda yazdiklarim ise protezlerin bagisiklik sistemine verdigi zararlar.siz ameliyat komplikasyonları ile bll yi karıştırmışsinız arastirmanizi tavsiye ederim.her ameliyatin komplikasyonu var o ayri bir mevzu zaten doktorlar bunu size onam formunda imzalatiyor.bll ayrı mevzu bundan hicbir doktor bahsetmiyor.

Evet böyle bir ihtimal var ama siz kiminde 3 ay kiminde 3 yıl sonra mutlaka oluşacak yazmışsınız birkaç yere. Böyle bir kesinlik yok insanlara korku pompalamayın.

Ben net karar veremiyorum ama çokta gerekli bana . Offf allahım yardım et
Bir çok ünlü var. Örneğin Bülent Ersoy Hande Ataizi Deniz Akkaya vb. Onlar da bizim gibi insan. Aynı hormonları biyolojik olarak taşıyoruz. Bu kararım kesin. Tabikii sizin kararınız size kalmış. :)

Arkadaşlar siz delirdiniz mi? Kadın protez taktırmış ve neler yaşamış, başkası da aynısını yaşamasın diye anlatıyor. Siz burada yok korku pompalıyorsun yok bu yok şu. Eğer insanların fikirlerini merak etmiyorsanız, tecrübelerini merak etmiyorsanız neden buraya yazıyorsunuz. Gidin ve yaptırın. Sizin duymak istediklerinizin tersini söylüyor diye konuşmayacak mı? Ayrıca az görülen bir hastalık falan da değil. İngilizceniz varsa breast implant illness diye aratın youtubeda seçip seçip dinleyin. Bunları göze alıyorsanız, binde bir şans bana vurmaz diyorsanız da sonuçta sizin vücudunuz sizin kararınız yaptırın.

Merhaba sizi çok eskiden beri tanıyorum forumdan, nasıl oldunuz?
Yoğun 1 yıl oldu benim icin hastaneler doktorlar hastaliklar peşpese patladı biliyorsunuz.20 gun once sol protez degisti.simdi daha iyiyim vucuttan surekli enfeksiyona neden oluyldu sol meme.simdi iyi tum eski dikis yerleri torpulendi.giderek dahada iyi oluyorumve artik doktorlarin hastalarini ve protez yaptiracak kadinlari uyarma zorunlulugu getirilmesi icin harekete gececegim

Teşekkür ederim.Gercekten cok zor zamanlar gecirdim insanlara şaka gibi geliyor ama malesef doğru.bir çok profesorle gorustum acaba ben mi yanlış düsünüyorum protezler konusunda diye hiçbiri evet sen yanlissin demedi aksine hepsi evet immun sistemde problem cikarabiliyor dedi.ben tecrubelerimi anlattim ki insanlar en azindan protez taktirmadan önce Ana antikor testi yaptirip risk almasınlar diye.Bazilarina yardimci olduysam ne mutlu bana.Beni korku pompalamakla suclayanlara gelince en azindan test yaptirsinlar beni dikkate alıp baska onlar icin yapabilecegim birsey yok

Çok geçmiş olsun iyi olmanıza çok sevindim Tamamen çıkarttırdınız mı yoksa hala protezli misiniz

Çok geçmiş olsun iyi olmanıza çok sevindim Tamamen çıkarttırdınız mı yoksa hala protezli misiniz
Çıkartmadım Nedenine gelince çıkartırsan dahada kötüleşebilir dedi profesorlerin yüzde 80 i.Oturup malesef risk hesaplamasi yaptim kendi sagligimla ilgili şaka gibi dimiya çıkartıp semptomlarimin yuzde 50 sinden kurtulcaktim yada dahada kotu olacaktim.Cok fazla doktorla istisare yaptikdan sonra cikartmamaya karar verdim kendi cerrahimda cikartmama taraftariydi son ameliyatta surekli enfeksiyon yapan protez degisti.mastitden kurtuldum,taşikardim baya azaldi,ürtiker bitti,gogus kası duzeldi daha sayamadigim bircok şey sınırlandı cok şüküe

Merhaba, çok geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir şeyle karşılaşmazsınız. Ben de çok uzun yıllardır sürekli araştırma halinde olup, ameliyata henüz cesaret edemeyenlerdenim. Komplikasyonlar, kapsül kontraktürü vs den elbette az da olsa bahsediyor doktorlar. Fakat ben de BII'dan bahseden doktora denk gelemedim. Bence bu durum da yeni yeni anlaşılan -ama resmi olarak kabul edilmemiş- implantların vücuda bir etkisi. Nitekim çok iyi protez olduğu iddia edilen allergan ların seneler sonra piyasadan toplatılması gibi. Yani şu an kabul edilmiş bir durum olmaması bu hastalıkların yaşandığının yok sayılabileceği anlamına gelmiyor bence.

Elbette herkeste olmuyor. Özellikle immün sistemi hastalığı olan yakınlarınız varsa bu durumla ilişkili olabileceği gibi yorumlar var henüz. Bu tabi sadece onlarda oluyor demek değil, sadece riskin onlarda daha fazla olabileceği düşünülüyor.

Ama youtube da araştırır veya instagrama da #explant veya #bii etiketleriyle yazıp bakarsanız, vücutta çok çeşitli rahatsızlıkların oluşmasına sebep olan bir durumun ve bundan muzdarip insanların implantlarını çıkarttıktan sonra iyileşme hikayelerine denk gelebilirsiniz. Kimisinde 6 ay sonra olmuş, kimisinde 8 yıl sonra. Kimisi de yaşadığı bu sıkıntıların(psikolojik rahatsızlıklar bile var) implantlardan kaynaklı olabileceğini bilmiyor bile. Henüz bu kadar farkındalık oluşmamasındaki en büyük sıkıntının bu olduğunu düşünüyorum ben.

Türkiye'de hiç mi yaşanmamış diye araştırdığımda pek örnek bulamamıştım açıkçası. Bu da yine bahsettiğim gibi implantların, aynı anda yaşanmaya başlanan vücuttaki birçok sıkıntının sebebi olabileceğinin düşünülmemesi ve doktorların da bunu henüz teşhis edemiyor olması diye düşünüyorum. O nedenle bunu paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim banuares33

Umarım kimsenin başına gelmez ve umarım belki de Türkiye'de daha az yaşanıyordur ve bunun sebebi de doktorlarımızın belki daha bilgili ve bilinçli olmalarıdır ve umarım ki şanslıyızdır.

Bunları bildiğim halde yine de tabi ki düşünüyorum, kafamda ölçüp biçiyorum ameliyat olma meselesini. Keşke ihtiyacım olmasa. Ama bunları bilip öyle göze alabilmek, sonradan bu gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalmaktan iyidir. Belki yeterince meme dokusu olmasına rağmen sadece büyütmek için ameliyat olmayı düşünenler için bir vazgeçiş sebebi bile olabilir bu yan etkiler.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

O kadar destan yazıp bu mesajı alıntılamadaki asıl sebebimi unutmuşum

Ana antikor testini ilk defa duyuyorum, bu şekilde immün sistemin iyi olduğuna dair sonuç alınsa BII riskinin olmayacağı anlamı çıkartılabilir mi sizce?

Merhaba eğer benim bilgim olsaydı bu bll den kesinlikle bu ameliyati olmazdim.Ama simdi memelere bakiyorum efsane duruyorYani iki ucu pisli degnek Ben rahatsizliklari tek tek egale ettim.sol protezde degisti.spor hayatima donuyorum artik ana testine gelince muhakkak yapilmali eger sinsi sinsi yatan birsey varsa uzak durulmali diye dusunuyorum bu ameliyattan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…