Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızzlar öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim her yazılanı ve etrfımda her denileni yaptıktan sonra diyebilirimki hiçbişey yi gelmiyor yada herşey iyi geliyo olabir nasıl bişey anlamadım acısı hafiflemesine ramen ne yarıklar iyileşti nede acı tamamen yok oldu sadece bebeğimi artık ağlaya ağlayada olsa emzirmeye başladım pompayla d,nlendirdiğim ğöğsüm artık daha iyi kızım emmeyi ben emzirmeyi öğrendik sayılır çok şükür tek sorunumuz kızım ememediği için kilo kaybetmiş 250 gr kadar ve doktorumuz mama başlattı çok şükür sarılığımız yok ama mamasya başlaması birazz çökertti beni yani ben 6 ay en azından sadece nne ssütü vermeyi planlıyordum am olmadı şimdilik sadece geceleri ve sabahları emzirdikten sonra veriyorum sütüm bollaştığı için aslında doktorum her emzirmeden sonra dedi ama bebeğim her emmeden sonra almıyo sizce orlada olsa vermelimiyim yani kilo kaybetmeye devam edermi vermediğim için
Hiç merak etme, ben de ilk ay zaman zaman mama verdim. Her mama verişimde ağlıyordum. Ama ilk ay kontrolünde şimdiki doktorumuza gidince beni rahatlattı. Ben rahat olursam sütümün bollaşacağını ama şimdilik eğer yetmiyorsa ufak mama takviyesinin o kadar da kötü birşey olmadığını, günde birkaç öğün anne sütü almasının önemli olduğunu ama ilk zamanlar süt yetmezse ihtiyacını karşılamak için mama vermenin bir zararı olmadığını anlattı. Ben öyle rahatlayınca inan sütüm bir haftada inanılmaz şekilde arttı. Bir de sağmak çok artırıyor. İlk başta bir süre mama takviyesi yapman hep öyle gideceği anlamına gelmiyor. Bol bol bol bol su iç. En az üç litre. Arada sağ ve artacağına inan. Bak göreceksin. Ben doktorun öyle beni rahatlatmasından sonra toplasan beş kez daha mama vermişimdir. Sakın bırakma kendini.
Hem her emzirmeden sonra almıyorsa doyuyor demektir. Demek ki zamanla ona da gerek kalmayacak. Bir hafta sonra filan en fazla mamayla işiniz biter. Ben geçen gün ilk hafta aldığımız mamayı attım, bitiremeden bozulmuş. :)))
kızlar bebeğimin emme refleksi çok fazla ve kuvvetli göğüs kalkanınıda denedim ama ondan bile kan gelecek kadar kuvvetli çekti pek fayda etmedi yaaraa olan göğümü yani kopma aşamaddına geleni artık pompayla çekiyorum ama okadar çok süt gelmemeye başladı ilk günlerde fışkırır dercedde gelen süt iki gündür damla damla geliyo yavrum aç kalıp ağlamasın diye ne yapacağımı şaşırdım verebildiğim göğsümü sürekli emziriyorum sağıp takviye yapıyorum ama çok çaresiz kaldım emzirirken okadar acı çekiyorumki ağlamaktan gözlerim şişiyo. emzirirken eşim yaanıma dahi gelemiyo çektiğim acıya dayanamadığı için mama verelim diyolar şekerli su falan ne kadar acı çeksemde bebeğime anne sütü vermekten yanayım annelik ne zormuş ya ben hamililik zor diye düşünenlerdendim başıma gelene kadar bukadar acı verebilelecği gelmemişti aklıma
Öncelikle hayırlı olsun bebeğin. Güle güle büyütün. Ben 40 gün ağlayarak emzirdim. Göğüslerimde yarıklar oluşmuştu. Bebişimle birlikte ağlaşır dururduk :a015:
Ama direndim, emzirdim. Sakın cayma, Zor ama bu günler geçecek, sonra rahat edeceksin. Garmastan ve medelanın pomadlarını kullanmıştım. Bitkisel özlü. Ayva çekirdeği de iyi geliyor diyorlar. Şimdi tam mevsimi. Ayvanın çekirdeklerini az suda bekletiyorsun, jelleşince meme ucuna sürüyorsun
benim tavsiyem cihhicconun GÖĞÜS KALKANI var. ben ondan kullandım göğüs uçlarım hiç yara olmadı ve akan sütlerim içine toplandı. hepsinide bebişe içirdim. şuan 7aylığız ben iyiki almışım onu
öncelikle geçmiş olsun ben bunu daha önce yazmıştım burayada kopyaladım belki bi faydası olur..
tam 45 gün göğüs yarası çektim emzirmek işkence gibi geliodu ağlaya ağlaya tepine tepine tam 45 gün emzirdim ailem arkadaşlarım bırak artık emzirme dedilersede pes etmedim geçicek elbet bi gün dedim sabrettim, artık bi göğsüm öyle bi hal almıştıki bakmaya dayanamıodum resmen ortadan ikiye ayrılmıştı yavrum ilk zamanlar kanlı kanlı emdi hep kan kustu kuzucum doğru emmediği için ve çok sık emdiğinden yaralarım bi türlü iyileşmiodu denemediğim şey kalmadı lansinoh göğüs kremine doğumdan önce başlamıştım sonra mustela kullandım, sütümü sürüp beklettim zeytinyağı, bepanten, evicap e vitamini, fito, garmastan banamısın demedi sağmayı denedim daha beter oldu silikon göğüs ucuyla oğlum emerken çok zorlandı ayrıca aynı acıyı çekmeye devam ettim derken bi alışveriş esnasında satış sorumlusu aventin göğüs kalkanını önerdi bide onu deneyim dedim ve kullanmaya başladıktan bikaç gün sonra mucizevi bi şekilde iyileşti göğüslerim artık iyileşeceğimi vardı kalkan mı etkili oldu bilemiorum ama o kadar zaman sonra ya iyileşicekti yada enfekte olucaktı.. sanırım göğüs ucu kalkandan dolayı temas halinde olmadığından ve kuru kalabildiğinden iyileşti çünkü göğüs pedleri sürekli nemli tuttuğu için iyileşmeyi zorlaştırıo kalkanın bi artısıda biriken sütü bebişe verebiliosun birde anladığım kadarıyla iki türlü göğüs yarası var yani göğüs ucu kızarmış çatlamış haldeyken kremler işe yarıo kurutup daha fazla çatlamaması açısından ama yarık ve açık yaraya dönüşünce kurutmak gerekio ben yanlış uygulama sonucu zaten açık ve ıslak olan yarayı kremlerle dahada yumuşatıp daha beter ettim zannımca böyle..
canım öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun bebeğin, allah sağ sağlim büyütmeyi nasip etsin....
başlarda bende aynı sorunu yaşadım, kayın validem yanımda olduğu halde ve hastanede hemşireler bilgi verdikleri halde doğru yönlendirilmediğim için yaşadığımı öğrendiğim bu sorunu..
öncelikle bu yarıklar ve çatlaklar yanlış emzirmekten kaynaklanıyor, kızlar bebişleriniz küçük olduğu için bilemiyorlar ve sadece meme ucunu alıyorlar ağızlarına işte bu nedenlede biz anneler büyük sıkıntılar yaşıyoruz.ağlıya ağlıya emzirmiştim o dönem, bi ebe arkadaşım bana "steril novuxol pomad" tavsiye etti, hem göğüslerine iyi gelir hemde bebişin ağzında pomat oluşmasını önler dedi...
bende hemen kullanmaya başladım ve emzirme yöntemimi değiştirdim.
kızlar bebeğinize göğsünüzün kara kısmının tamamını verin. yani sadece göğüs ucunuzu vermeyin ve bu dediğim merhemi bolca acıyan kısma sürün. ben böyle çözüm buldum....