Bebek Beslenmesi Göğüs ucum kopacak gibi geliyo n'olur yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

brn1987

meleğimi büyütüyoruz
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
389
7
96
İstanbul
Kızlar 10 günlük dünyalar güzeli bir kızım var. Benim sorunum bebeğim biraz iri ve sürekli emmek istiyor hatta ağzında memeyle uyumak ve memede yaşamaktan yana tek göğüs ucum çok felaket halde artık veremiyorum sağıyorum ama çok verimli olmuyo bebeğim doymuyo gibi geliyo ve çok korkuyorum femin med lanolin kullanıyorum doktorum onu tavsiye etti ama yarıklara pekde faydası olmuyo aynı durumu yaşayıp atlatan arkadaşlar yardımızı bekliyorum

canım aynı problemi bende yaşamıştım.bebek aç emmek ister ben ağlarım o ağlar.pompa kullanıp sütümü biberonla veriyordum ama birgün pompaya kan gelecek kadar kanadı.cok ilaç denedim olmadı sonunda ilaç yapan bir eczane bana bir merhem yaptı ve hiçbir proplemim kalmadı sende bir eczaneye sor.bu arada hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt

Allah anali babali büyütsün canim.benimde olmustu,sol gögsüm cok fenaydi,isin kötü yani ne yaparsan yap gecmiyor.kremler falan biraz rahatlatiyor ama tam gecirmiyor.sana tavsiyem cokda acisa,gögsünü vermeye calis.cünkü bebegin emerek gögsünü calistirmasi lazim ki,süt gelsin.ben bagira bagira vermistim.iskenceydi.dogum yaninda hic kalmisti benim icin.bu 2.5,3 aya kadar sürdü.yavrun icin disini slk ki,emebilsin yavrucak.dogumdan sonra hastahanede bana hemsireler buzdolabinda saklanan lahana yapragini koymuslardi,o biraz rahatlatiyordu.

Canım öncelikle şunu söyleyim zamanla geçiyor biraz dişini sık.Lansinoh krem Garmastan kremin iyi geldiğini söylüyorlar eczaneden al bunları dene birde meme ucu kalkanları var bebeği onunla emziriyorsun deneyenler memnun kalmış en azından acını bile hafifletse kardır. kremlerle falan kısa sürede iyileşir İnşallah.

kızlar bebeğimin emme refleksi çok fazla ve kuvvetli göğüs kalkanınıda denedim ama ondan bile kan gelecek kadar kuvvetli çekti pek fayda etmedi yaaraa olan göğümü yani kopma aşamaddına geleni artık pompayla çekiyorum ama okadar çok süt gelmemeye başladı ilk günlerde fışkırır dercedde gelen süt iki gündür damla damla geliyo yavrum aç kalıp ağlamasın diye ne yapacağımı şaşırdım verebildiğim göğsümü sürekli emziriyorum sağıp takviye yapıyorum ama çok çaresiz kaldım emzirirken okadar acı çekiyorumki ağlamaktan gözlerim şişiyo. emzirirken eşim yaanıma dahi gelemiyo çektiğim acıya dayanamadığı için mama verelim diyolar şekerli su falan ne kadar acı çeksemde bebeğime anne sütü vermekten yanayım annelik ne zormuş ya ben hamililik zor diye düşünenlerdendim başıma gelene kadar bukadar acı verebilelecği gelmemişti aklıma

Benim de ilk günlerde yarıklarım olmuştu, bağırarak veriyordum mememi. Ama kanama derecesine gelmedi hiç. Göğüs kalkanı denedim ama bebeğim sevmedi onu, meme gibi ememedi. Birkaç şey denedim. En iyi gelen Lansinoh oldu. Ama öyle mucize gibi değil, sürdükçe ve emzirdikçe zamanla geçti. Her emzirmeden sonra, hatta aralarda sabırla sürdüm, sürekli de emzirdim. Gerçi benim kanama noktasına gelecek kadar kötüleşmemişti.
Kuzenimin de aynı şekilde kanlı yara olmuştu, ona kantaron yağı iyi gelmiş. Ama o evde yapılmışını bulmuş, benim aktardan aldığımın faydası olmamıştı. Bilenler vardır. Kantaron otunu zeytinyağına koyup ağzını açmadan güneşte bekletirler, yaralara kullanırlar. İşte o iyi geliyormuş. Bir de eczanede bir ilaç yaptırmış onlar, o da iyi gelmiş.
Siz emzirmeye devam edin. O emdikçe açılacak kanallar. Bir de memede sürkeli tutmayın, bir hafta filan sonra gaz problemi başlayacak. O zaman memede tutmak çok artırıyor gazını.
Benim bebeğim de aynı sizinki gibi bir bebekti. Beni emzik yapmıştı resmen, memede uyuyor yatırınca uyanıyordu. Gaz problemi başlayınca mecburen memeden bir süre emzirip almak zorunda kalacaksın gazını çıkarmak için. Şimdiden 5-10 dakika emzirip gazını çıkarıp yeniden devam etmeye alışın. Zaten bir memeyi boşaltması 10 dakika sürer bebeğin, sonrasında çok az süt kalır. İki memeyi 20-30 dakika kadar emzirip gazını çıkarın. Sonra başka yollarla uyutmayı deneyin. Sallamayın tabi ama pışpışla, emzikle, kucakta, omuzda... bir şekilde patron o ve kendi bulacak nasıl uyumak istediğini.
Uzun uzun yazdım ama benim bebeğimde aynı bu şekildeydi. Hatta artık yatırıp yanına uzanıp mememi de ağzına veriyordum, uykusunu alana kadar öyle kalıyorduk. Bu yazdıklarımı bana düzgünce anlatacak doktoru bulup acemice çırpınmaktan kurtulana kadar biz de çok zorluk çektik, paylaşmak istedim.
15 günlükken filan gaz sorunu da başlayabilir. Paniğe kapılmayın, siz sakin olursanız kolay atlatırsınız. Bizim gaz sorunumuz düzelmek üzere ama bu sakinliği yakalayana kadar çok ağladık karşılıklı oğlumla. :))) Ama hiçbirşeyi çözmedi tabi. Anne sakinse bebek de daha kolay atlatıyor.
Sevgiler.

cnm benimde öyleydi şu kremi kullandım 2 güne geçirdi Lansinoh krem acayip iyi ve etkili bir krem...gwçmiş olsun bebeğini güle güle büyüt.....

arkadaşım bencede memede uyuma işinden vazgeçirmelisiniz bebeğini, yoksa sonraları daha çok zorlanırsınız. benim kızım önceleri memede uykuya dalıp sonra uyumaya devam ediyordu. ama yavaş yavaş memeden ayrılınca uyumamaya başladı, gerçekten çok zor oluyor. şimdi 3 aylık bazen hala memede uyuyor yatağına koyunca uyanıyor. biraz daha emzirip sonra kucağımda uyutmaya çalışıyorum. yoksa başa çıkılmıyor. göğsünü de hiçbirşeyle temas ettirmemeye çalış göğüs pedine veya sütyenine temas ederse iyileşmesi gecikir. ben nuk göğüs koruyucu kullanıyorum hem teması önlüyor hemde içinde biriken sütü kullanabiliyorsun.ben onun sayesinde hiç çatlak yaşamadım.

canimm sakin sekerli su verme cok sakincali.bu disleri icin cok önemli,seker oldugu icin bakteri yapiyor.benimde sol gögsümde süt azalmisti,dr kontrolünde,mama takviyesi yapildi. bebegim git gide zayifliyordu.hemen aptamile basladik.anne sütüne destekleyici bir mama biliyorsun.tuvaletinde de hic bir problemi olmadi.seninkide bu gidisle kilo kaybedebilir.bence hemen druna git.

Benimde olmustu aynı senin anlattıgın gibi denemedigim yol yordam kalmadı ..sonunda hastanelik oldum o yarıklardan içeri mmikrop girmişti ve gögsüm kızarmaya ve şişmeye baslamıstı bir aksam cok ateşlendim acile gittik dr antibiyotik igne ve ismini hatırlamıyorum su anda bi merhem vermişti 2 üne ii oldu..lansinoh garmastan bunlar yarıklara iyi gelmıyo bosuna o kadar para verme ben hepsini denedim..bi sonuc vermedi ..allah yar ve yardıcın olsun cok zor bir dr git derim ben ..

hımm bende cok cektim ama doltorum bana lanolin verdi 1 haftada iyileşti biraz sabır her hamilelikte oluyor bu ama herkeste farklı kimi fazla cekmez kimi senin gibi olur benim kızım kan emiyodu resmen ama sabır ettim gecti emzirmeye devam canım Allah kolaylık versin

bence önce sakin olmalı ve doğru emzirme yöntemini öğrenmelisin. internette arama yap ve ilgili videoları izle hatta uygulamasını yap aynı anda. göğüs ucun yara olduysa yanlış emziriyorsun demektir.

bebeğinin iri olmasıyla emmek istemesinin ilgili olduğunu sanmam. 10 günlük bebek haliyle sürekli emmek isteyecektir. benim kızımda hala çok emmek istiyor. emiyorda... oda ayrı:)))

yaraların içinde ben bepanten kullanmıştım. daha doğrusu pek çok şey duydum denedim ama beni iyileştiren bepanten oldu. lansinoh daha çok besleyici yara olmasını önleyici, yara olduktan sonra faydası olmuyor. bepanteni sürekli ama sürekli sürdüm ve göğüslerim açık gezdim. hava almasıda önemli çünkü.

o arada göğüs ucu aparatı kullandım mecburen. iyileştikçe bi slikonlu bi slikonsuz verdim meme ucunu direk emmeyi unutmasın diye. çok acı çektim. emzirmek o kadar işkenceydiki nasıl keyif alınır bu işten diye hayret ediyodum. 15 ayımız bitti hala emziriyorum. bu dönemi atlat sonrası kolay.

birde pompa kullanma bu haldeyken, daha çok canını acıtır ve yaralarını arttırır.
ben hiç mama vermedim, ama o dönemi hızla atlatmak lazım, yoksa aç bırakmak tabiki yanlış. olabildiğince zorla olmazsa mamada verirsin, iyileşir iyileşmezde devam edersin emzirmeye. ama çabuk olduğunca çabuk iyileşmelisin. bu arada emzirmeden önce bepanteni yıkamak zorundasın unutma.

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım. Benimde 5 buçuk aylık kızım var. İlk günlerde bende aynı dertten muzdariptim. Ağlaya ağlaya emziriyodum kızımı. Ben sezeryanla doğum yaptım ve işte o ilk günler bana kalırsa sütümün azlığından kızım sürekli emmek istiyodu. Emerken doymadığı için yorulup uyuyakalıyodu. Uyanınca tekrar emmek istiyodu. Beni gören acıyodu resmen halime. Bende Lansinoh kullandım ve bunun yanında bir sürü şey yaptım ama bence işe yarayan ne biliyomusun sürekli duş al o zaman hem sütünde artıyo hemde göğüs uçların yumuşuyor krem kullanmayıda ihmal etme önemli olan kurumaması göğüs uçlarının ben yaklaşık 15 - 20 gün çektim sonra düzeldi. İnşallah seninkide tez zamanda düzelir. Ama bebeğini emzirmekten vazgeçme sakın.

oncelıkle gecmıs olsun, benımde aynı sekılde sol gogus ucum kopmak uzereydı derın bı yarık olmustu kanıyordu emzırırken tırnaklarımı yastıga gecırıyordum acıdan ve aglıyordum aıle hekımı bana bı ılac yazmıstı 3 tane merhem bunu eczaneye verıyorsunuz onlar bır kutuya hazırlıyorlar kendılerı karıstırıyor bırkac saat sonra gelın alın demıslerdı her emzırmeden sonra meme ucuna suruluyor bana mucıze gıbı geldı o kocaman yarık catlak 3 gunde kapandı ılk surdum andan ıtıbaren uyustırma etkısı var sanırım agrıyı kestı emzırırkende acımadı daha sonra catlak kapandı fakat hala sol gogsumden az sut gelıyor sadece sag gogsumle doyuyor dıyebılırım

ılacların ısmı aklımda degıl recetede elımde yok maglesef ama eczacıya sorsanız onlar bılır aıle hekımınede yazdırabılırsnız onlarda bılır

canım gecmış olsun bana novaxol krem cok ıyı gelmıstı denemenı tavsıye ederım...

ben de çok çektim ve hala çekiyorum bu yaralardan.. ilk günler çatlak olmuştu ona lanshinoh çok iyi geldi ama şuan tahriş olmuş gibi ve bana iyi gelen tek şey bebanten. emzirdikten sonra bebe şampyuanı ve ılık suyla yıkıyorum ve sonra kurulayıp bebanten sürüyorum sonra emzirmeden önce tekrar yıkayıp öyle emziriyorum.. ve 1 günde iyileşiyor eğer devam etmezsen geri geliyor. biraz zaman alıyor ama değer.. çünkü emzirirken canım o kadar çok yanıyordu ki çığlık attığım zaman zavallı yavrum korkudan ağlamaya başlıyordu.. senağlama gözümün önünden gitmiyor o hali, ilk defa öyle ağladığını gördüm katıla katıla senağlama

10 günlük bebeğim var benimde....çoğu anne gibi bende çektim...ama çok çabuk iyileşti çok şükür...
ne yaptığıma gelince....aktardan kakao yağı alıp sürdüm,sadece 25 gr. almanız yeterli,beyaz renkte oluyor,çikolata gibi...
ve sürekli ped kullanıyorum,bu iyileşmesine daha çok yardımcı oldu diyebilirim...

canım Lanshinoh kullan 2 sürmede iyi ediyor,benim kurtarıcım olmuştu valla,geçmiş olsun

Son düzenleme:
kızzlar öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim her yazılanı ve etrfımda her denileni yaptıktan sonra diyebilirimki hiçbişey yi gelmiyor yada herşey iyi geliyo olabir nasıl bişey anlamadım acısı hafiflemesine ramen ne yarıklar iyileşti nede acı tamamen yok oldu sadece bebeğimi artık ağlaya ağlayada olsa emzirmeye başladım pompayla d,nlendirdiğim ğöğsüm artık daha iyi kızım emmeyi ben emzirmeyi öğrendik sayılır çok şükür tek sorunumuz kızım ememediği için kilo kaybetmiş 250 gr kadar ve doktorumuz mama başlattı çok şükür sarılığımız yok ama mamasya başlaması birazz çökertti beni yani ben 6 ay en azından sadece nne ssütü vermeyi planlıyordum am olmadı şimdilik sadece geceleri ve sabahları emzirdikten sonra veriyorum sütüm bollaştığı için aslında doktorum her emzirmeden sonra dedi ama bebeğim her emmeden sonra almıyo sizce orlada olsa vermelimiyim yani kilo kaybetmeye devam edermi vermediğim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…