Benim de ilk günlerde yarıklarım olmuştu, bağırarak veriyordum mememi. Ama kanama derecesine gelmedi hiç. Göğüs kalkanı denedim ama bebeğim sevmedi onu, meme gibi ememedi. Birkaç şey denedim. En iyi gelen Lansinoh oldu. Ama öyle mucize gibi değil, sürdükçe ve emzirdikçe zamanla geçti. Her emzirmeden sonra, hatta aralarda sabırla sürdüm, sürekli de emzirdim. Gerçi benim kanama noktasına gelecek kadar kötüleşmemişti.
Kuzenimin de aynı şekilde kanlı yara olmuştu, ona kantaron yağı iyi gelmiş. Ama o evde yapılmışını bulmuş, benim aktardan aldığımın faydası olmamıştı. Bilenler vardır. Kantaron otunu zeytinyağına koyup ağzını açmadan güneşte bekletirler, yaralara kullanırlar. İşte o iyi geliyormuş. Bir de eczanede bir ilaç yaptırmış onlar, o da iyi gelmiş.
Siz emzirmeye devam edin. O emdikçe açılacak kanallar. Bir de memede sürkeli tutmayın, bir hafta filan sonra gaz problemi başlayacak. O zaman memede tutmak çok artırıyor gazını.
Benim bebeğim de aynı sizinki gibi bir bebekti. Beni emzik yapmıştı resmen, memede uyuyor yatırınca uyanıyordu. Gaz problemi başlayınca mecburen memeden bir süre emzirip almak zorunda kalacaksın gazını çıkarmak için. Şimdiden 5-10 dakika emzirip gazını çıkarıp yeniden devam etmeye alışın. Zaten bir memeyi boşaltması 10 dakika sürer bebeğin, sonrasında çok az süt kalır. İki memeyi 20-30 dakika kadar emzirip gazını çıkarın. Sonra başka yollarla uyutmayı deneyin. Sallamayın tabi ama pışpışla, emzikle, kucakta, omuzda... bir şekilde patron o ve kendi bulacak nasıl uyumak istediğini.
Uzun uzun yazdım ama benim bebeğimde aynı bu şekildeydi. Hatta artık yatırıp yanına uzanıp mememi de ağzına veriyordum, uykusunu alana kadar öyle kalıyorduk. Bu yazdıklarımı bana düzgünce anlatacak doktoru bulup acemice çırpınmaktan kurtulana kadar biz de çok zorluk çektik, paylaşmak istedim.
15 günlükken filan gaz sorunu da başlayabilir. Paniğe kapılmayın, siz sakin olursanız kolay atlatırsınız. Bizim gaz sorunumuz düzelmek üzere ama bu sakinliği yakalayana kadar çok ağladık karşılıklı oğlumla. :))) Ama hiçbirşeyi çözmedi tabi. Anne sakinse bebek de daha kolay atlatıyor.
Sevgiler.