• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El Göğüs pompasında( sut sagma makinasında) hangisini onerirsiniz

elimede sıfırından farksız temiz kullanılmış ameda lactaline çift pompalı var .e-bebek garantili 175 istiyodum ama isteyene 150 tl ye bırakıcam.

ben philips avent elektrikli çantalı modelden kullandım. ilk başlarda manuel kısmı göğüs ucu olmayan anneler için çok ideal. elektirkli kullanması çok kolay,sessiz. bir de masaj kısmı var onun. süt salgılanmasını sağlıyor.kesinlikle yine ihtiyacım olsa yine ondan alırdım. tavsiye ederim...

herkesin başka başka, birbirinden değerli tecrübeleri var.

ayşe öner hemşire doğumdan sonra hastanede kalışınızı uzatmayın diyor mesela. allah korusun hastane mikrobu denen şey var ya, o yüzden. ben de hemen eve çıktım, bence hiç bir yer ev gibi değil. insan orada şarj oluyor en iyi.
ama gelen giden kısıtına yüzde yüz katılıyorum. 1 ay geçsin öyle kabul edin ziyaretleri. o sırada siz emzirmeyi oturtun.

michel odent diye bir adam var, doğumla ilgili yazıyor. o doğumdan hemen sonra bebeğin annesini emmesi gerekir, bu onun tüm gelecek yaşamındaki aşk/ sevme/sevilme kodlarının yazıldığı andır diyor. yani mutlaka emzirin. emzirilen çocuklar şiddete daha az eğilimli oluyor bile diyor kitabı. geçenlerde doğum kongresi için türkiye'deydi hatta, görmüşsünüzdür belki.

ama hayat bu, bazen b planı da gerekiyor. ve bence pompa şart. çünkü sadece hemen süt gelmezse değil yaklaşık 24 ay sürecek bir emzirme yolculuğunun yedek annesi pompa. siz yokken sütünüzün bebeğinize ulaşmasının yegane yolu.

ben mama sevmiyorum, laboratuvarda yapılması imkansız bir şey anne sütü, hep anne sütü verdim. her annenin çocuğuna özel ürettiği, ilahi bir şey anne sütü. onun için pompayı da en iyisinden almaya çalıştım.

alırken de çok araştırdım, avent tekli elektronik kullandım, yorumlara bakınca benim kullandığım mı bu diyesim geliyor :)
benimki 1 kere bile bozulmadı, ama bozulunca hemen aynı gün teknik servis yenisini veriyor, sorun giderilinceye kadar pompasız bırakmıyor, bir arkadaşıma oldu oradan biliyorum.
çok sessiz sağıyor, yani bebiş yan odada uyurken de sağarsın işyerinde tuvalette de. kimse anlayamaz içerde ne yapıyorsunuz. baskı olan işyeri için de ideal, bence ev için de.
şarjla da çalışıyor. hızını kendin ayarlıyorsun. üzerinde 5 tane masaj yaprağı var, o yapraklar o kadar nazik bir sağım yapmayı sağlıyor ki. ilk zamanlar göğüs çok acıyor emzirmeye alışık olmadığı için, avent çok yumuşak sağıyor ve göğsü çok iyi boşaltıyor.

bir de süt saklama kabın aventse, via kap sayın kadar biberonun oluyor. o da sahane bir ozellik. sağ, poşete koy, ordan biberona aktar derken sütün en değerli kısmını kaybetmiyorsun. burada anlatıldığı gibi kullandım: Bebekler İçin Ankastre Set | Hamile ve Anne

dediğim gibi ben çok memnun kaldım ama sen yine de iyice araştır canım.

Canım bende bugün sağma makinemi sattım,kadın swing kullanıyorum memnun değilim ,ilk bebeğimde avent kullanıyordum yine ondan arıyorum diyerek aldı,istersen bir sorayım satmayı düşünürmü?

ben de avent kullandım, yine avent alıcam. hatta butcemi ayarlayabilirsem alacağım model sudur: Philips - Göğüs pompaları Konfor Tek elektrikli göğüs pompası Natural 125 ml biberon - SCF332/01 - Göğüs pompaları - Emzirme - Anne ve çocuk bakımı
ingilterede yapılan arastırmaya gore aventin bu modeli çok üstün bir sağım performansı veriyor: Philips UK: Electronics, Avent baby products, Personal Care, Lighting and Medical solutions
bu is beklenti/butce meselesi. ben başka seyden kısarım pompadan kısmam. anne sütü kadar başka önemli şey yok kanımca.

denemek de gerekli ama. e-bebekte deneniyor sanırım. bakın bi' isterseniz.

büyük göğüslüysen işin zor arkadaşım.pompalar bedenine uymuyor.büyütme aparatı aldım lansinoh kullandığım zaman o bile uymadı.

Back