Canım eşin askeriye çalışanı sanırım, böyle bir avantajın var heralde a.s ne güzel. Nasıl geçti ameliyat safhan biraz anlatsana cnm. Ben çok korkuyorumda :gitme: Zayıfladıktan sonra ameliyat gerekecek kesin, deforme olacağı için. Belki o zaman sadece toparlama ameliyatı falan olurum daha kolaydır sanırım :kedi: Hangi şehirde askeri hastanede oldun cnm? Ben SSK güvencesi olan biriyim. Askeri hastanede ameliyat olabiliyor muyuz hiç bilmiyorum? :sinifsinif: Bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim cnm. Bu arada ameliyat ve sonrasında ne kadar süre hastanede kaldın?
Slm;
Cnm ben ameliyatı İstanbul Gata'da oldum. Babam emekli askeri personel olduğu için onun sayesinde bu olanağım mevcut. Ama ben şu anda çalıştığım ve sigortalı olduğum için tüm işlemlerim SSK üzerinden yapıldı.
Yıllardır ameliyat olmayı düşünüyordum ve cesaret edip Çapa Tıp Fakültesine gittim. Doktora gittiğimde doktor kilo vermem gerektiğini söyledi. O zaman 74 kg dım.Boyumda 158 cm. Haliyle tahmin edebileceğin gibi epeyce fazlalığım vardı. Diyetti spordu derken 8-9 kilo verdim ve bu sefer Gata'ya gittim. Cerrah beni muayene ettikten sonra hemen ameliyat için tarih verdi. Ve bu şekilde ben iki hafta sonrası için ameliyat randevumu aldım.
Bu iki haftalık süreçte ameliyat hazırlıkları tamamlandı. Ameliyattan bir gün öncede hastahaneye yatışım yapıldı. Hastahaneye yattığım gün doktorum göğsümün fotoğraflarını çektive ameliyat sırasında gerekecek çizimleri yaptı.
Ertesi gün ben ameliyathaneye gülerek çıktım. Ameliyathane öyle anlatılan kadar ürkütücü bir yer değilmiş. Hatta ameliyathane katında Türk Sanat Müziği çalıyordu :) Benisedyeden ameliyat masasına aktardılar ve serum bağladılar. Gerisini zaten hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda beni yoğunbakımda sedyeden yatağa geçirmeye çalışıyorlardı. Ben uyur uyanık yoğun bakımda 1 saat kalmışım. Ameliyatım 10:30 da başlayıp 13:00 de bitmiş. Ama ben odama 14:00 de geldim. Ameliyat sonrası en büyük zorluk tuvalet sıkıntısı. Doktor ameliyat sonrasında sırt üstü kalkmadan yatmam gerektiğini söyledi. Ameliyattan sonra ertesi sabaha kadar sırt üstü kıpırdamadan yattım. Ama bu sürenin çoğu narkozun etkisi ile uykuda geçti. Sigara içmediğim için Allah'tan narkozu kolay atlattım.
Ameliyatan sonraki sabah doktorum gelip Medikal Sütyen giydirdi ve ayağa kalkmama izin verdi. Medikal sütyen göğsünün heryanını sıkıca saran ve kullanımı kolay olsun diye önden de giyip çıkarabileceğin bir sütyen. Ayağa kalktığımda ilk işim aynaya bakmak oldu. Sütyenle görünüşleri çok güzeldi :):):9
Bugün ameliyatımın 7. günü ve ilk defa dikişlerime baktım. Hiçte korktuğum gibi değillerdi. Şu anda meme başımdan aşağısını hissetmiyorum. Ama buda zamanla düzelecek bir durummuş. Birde bugün göğüs uçlarımda karıncalanma ve ağrı oldu. Bunlarıda yarın doktoruma soracağım. Umarım kötü birşey söylemez.
İşte böyle. Benim anlatacaklarım bu kadar. Sanırım biraz fazla ayrıntıya girdim. Ama en azından kafanda soru işareti kalmaz. Eğer sormak istediklerin, merak ettiklerin varsa çekinmeden sorabilirsin.
Kendine çok iyi bak.
Görüşmek Üzere...