Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

arkadaşlar eğer iki memeden toplamda 1000 gram çıkarsa sigorta otomatikman karşılıyormuş. yalnız bunun üzerinde fazlaca durmak lazım çünkü bazı doktorlarımıza paranın yüzü sıcak geliyor. doktora şunu belirtmek gerekli eğer sigorta karşılarsa ameliyat olunabileceği yoksa ameliyat olunamayacağı. ve emin olun sigorta bunu karşılıyor ama dediğim gibi bazı hastaneler ve doktorlar uğraşmak istemiyor.

MErhaba sevgili bayanlar,
13 haziranda meme kucultme ve tabiki diklestirme ameliyati oldum.
Doktorum Tugrul Bey.ELimden geldigince herseyi paylasmaya calisicam.
Bayanlar herseyden once en onemlisi doktor seciminiz, adinin ahmet mehmet osman olmasi onemli degil, onemli olan size kendinizi iyi hissettirecek ve guvendiginiz kisi olmasi.Ben doktorumu cok sevdim ve guvendim.
Gelelim gerceklere.Birincisi ne olursa olsun basit yada zor ,herkesin yapisi ,bunyesi ,agri esigi farklidir.Ben hastaneye gittim doktorum utangac yapimi bildiginden beni rahatlatmak icin sarkilar soyleyerek cizimlerimi yapti.Sonra kan alindi anestezi tahlilleri icin.Daha sonra bana sakinlestirici vericeklerini soylediler.tek hatirladigim bana memleketin neresi dediler ben soyleim ondan sonra turistik yerlerini dusun dediler.ben gulumsedim cunku aslinda memleketime hic gitmedim ama soyliycek kelimeler bi turlu agzimdan cikamadi.sonrasini ben hatirlamiyorum.
Ameliyatim 3.5 saat surmus.Kac kilo yada gram cikmis hangi cup olmus hic bilmiyorum.doktoruma tek soyledigim guzel ,vucuduma uygun ve cok kucuk olmayan goguslere sahip olmak istedigim.GErisine karismak bana dusmez cunku onceki ameliyat resimlerini gorugumde benim cok detay anlatmama gerek olmadigini zaten anlamistim.sadece araaki farki anlamak icin ameliyat oncesi gogusumu cm olarak olctum.103 cm idi.doktorum dren koymuyor.ameliyat sirasinda o gun benden baska isi olmadigi icin kanama olup olmayacagini ameliyat sirasinda bekleyip eger olursa onlemini alip oyle ameliyati tamamliyor.boylece insnain psikolojinsini bozan memelerinden hortumlar sarkan o antipatik durumu yasamadim.1 ay sonra erken iyilesme sureci tamamlandigina sisler inince size yine olcuyu biliririm 
Ameliyatla ilgili hicbirseyden haberdar degilim dogal olarak 
Ilk hatirladigim odamdaydim ayaklarimin arasinda isitici birsey vardi tum konusmalari duyuyorum uyumuyorum ama konusmaya useniyorum.herkes baygin olugumu sanigi icin konusuyolar hakkimda bende ‘dedikodumu yapmayin hepsini duyuyorum’ dedim ve espiriyle konusmaya basladim.
Ilk gunum gogus agrisinan cok tansiyon dusuklugumun sikintisiyla gecti.yedikce cikardim 3 kez.1 kez ayaga kalkip tuvalete gittim ondada fazla ayakta kalamadim cunku yine basim dondu.bu yuzen ilk geceyi hastanede gecirdim.ertesi gun 10 gib hastaneden ciktim ama hala tansiyonum 9 a 6 gibi benim icin inanilmaz dusuktu.ama eve gelince biraz tuzlu ayran vs takviye ile toparlandim.kol agrisi sirt agrisi hic olmadi.goguslerimdede saece bandajlarin sikiligindan kaynaklanan alt tarafla az agri hissediyorum.ama ilk 2 gun belirgin.bugun 3. Gunum ve suan onu hic hisetmiyorum.
Bayanlar ameliyati olmaya karar verirken keisnlikle bilin ,ameliyat oluyorsunuz!!
Ameliyat olup 1-2 saat sonara cikip normal yasaminiza donemezsiniz.bugun 3. Gunum ben arabayla oglumu okuluna biraktim aksam alip parka goturup yarim saat yuruycem.lutfen abartili hareketler yapmayin kendinizi zorlamayin mutlaka yaninizda size yardimci birisi olsun.Ilk gunden mucizeler beklemeyin.Mutlaka sabirli olmaliyiz.BEnim tekrar belirtiyorum suan beni olumsuz etkiliycek agrim sizim yok en buyuk skintim ilk gunku tansiyon dusuklugumdu.2.gun sabahindada yataktan zor uyandim korkumdan.psikolojik olarak sanki dikislerime bisey olcakmis gibi.ama sevgili doktorum bu konudada bana muthis guven Verdi.ben banajlarim acilana kadar yani toplama 1 hafta hicbir abartili hreket yapmamayi kendimi asla yorup zorlamamayi kafama koydum.birkin 1 hafta ev pis kalsin yemek yapmayin isaran soyleyin onemli degil.benim gibi sick yaz aylarina ameliyt oluyorsaniz ince giyinin terlemeyin yani lutfen keninize bakin 
EN kisa surede tamamen iyilesip ogluma sarilmak istiyorum.cunku hersey bir yana en zoru bana asiri duskun ogluma doya doya simsiki sarilip kucaklayamamak.

bu kadar detaylı bir yazıyı alıntılamak istedim. çok teşekkürler bilgiler için . hemen iyileşmen dileğiyle .

senbenimsin geçmiş olsun..artık tadını çıkarmak kalır geriye yerimseniben rahat rahat gez toz istediğini giy.oh ne güzelll...

çok geçmiş olsun ben 6 mayısta oldum ve nerdeyse birebir yaşadım yazdıklarını benim sorunumda 1-2 gün yüksek tanyon oldu onun dışında şimdi dikişlerim dahi nerdeyse görünmüyor ve hergün memişler daha da güzelleşiyor önce biraz sütyen seçimin de hala minimizer zmanlarımda kaldığımdan ilk sütyenimi yanlış aldım ama şimdi süper sütyenler harika askılılar giyyorum hayatımda ilk kezz tüm olacak olan ve olmak istyenlerin asla vazgeçmemsini tavsiye ederim sevgilerrrrrrr

kızlar sımdılık pek vaktım yok yarın uzun uzun yazarım sızlere bende de bılıyorsunuz meme asımetrısı vardı buyuk olan gogsumu gecen persembe kuculturdum hala bıraz sancılarım var peymanın doktorunda oldum hersey ıyıdı sızlere bırsey sorucam ben bu persembe kontrole gıdıcem dıkısler alınıyor mu kızlar ya ben cok cabuk doktorla gorusup ertesı gunu amelıyat oldum cunkuy dogru duzgun hıc bırsey konusmadım adamla yardım lutfen

canım benim gecmiş olsun öncelikle... inşallah carcabuk toparlarsın...bir haftada almıyorlar dikişleri...en az 15 gun kalıyor sonrada dıştakileri alıyorlar ic dikişler kendisi eriyor
arada bi ben kendim cektim misinamsı ipleri dr. iyi yapmışsın dedi...birde oralarda mutlaka denk gelmişsindir cem bey var... o cok yardımcı olur asistanların hepsi iyi sonucta ama ona herşeyi sorabilirsin...yardımcı olacaktır muhakkak..gerci ameliyatına hangi asistan dr. girdi bilmiyorum ama...doktorundan öğrenemediklerini ona sor...

Selam canim,
oktorum bana hangi sutyeni almam gerektigini soyledi bende onu alip c.tesi gunu yanina gidicem kenisi bandajlari acip sutyenimi ayarliycakmis.onun sozunen cikmamayi ustur ettim kendime :)
biran evvel orunsuz atlatmak istiyorum cunku.
bene uana kadar herhangi bi pismanlik yamadim.kafasina koyan beklemesin derim :)
Sevgiler

selam kizlar
ameliyat olmuslara gecmis olsun,(8 aydir yazilanlarida takip ediyorum)
olacaklarada allah kolaylik versin ve güveninizi saglayan doktoru en kisa zamanda bulmalarini umarim.

bende bulabilirim insallah ama önce son zamanlarda asiri aldigim kilolar (boy:153-kilo:84 :1no2: ),susiralarda doktor kontrolindeyim guatirla alakali arastirma evresini haledebilirsem orantisiz kilonun sebebini bir bulsam zaten hic beklemeden ameliyat olucamda iste..

geçmiş olsun. hiç kafanı takma kilolara elbet verilir. önemli olan ani kilo alımının nedenleri dediğin gibi troit hormonu ve böbrek üstü bezlerindeki sorunlar ani kilo alımı yapıyormuş özellikle bunları kontrol ettir. bazı doktora söylemezsen bakma zahmetine girmiyorlar. tekrar geçmiş olsun inşallah darısı başına olur memişlerde :)

amanında amanın bir arkadaşımız daha kurtuldu GEÇMİŞ OLSUN sana ve olan tüm arkadaşlarımaa.s.oğlun ve yeni memişlerinile keyifli günler dilerim olmak isteyen tüm arkadaşlarımızında allah yardımcısı olsun isteyen herkesin bu mutluluğu yaşamaası dileğiyle öpüyorum hepinizi

Tesekkurler canimm :)
sen iyisinir umarim ameliyatin daha dogrusu sonrasi talihsiz gecmisti.
Hersey gonlunce olsun....

Merhaba arkadaşlar; benim iki haftam doldu. Artık herşeyi yapabiliyorum. Ancak tabii füze gibiler aşağıya inmelerini bekliycem. Gerçi bu hallerinden de oldukça memnunum. Omzumda sütyenin yıllarca hatıra bıraktığı izlerim düzeliyor yavaş yavaş. Ne yapmışım ben yıllarca diyorum kendime. Hep çevre, anne baskısı yüzünden. ıyiki ameliyat oldum, geçen günlerime yazık. Yalnız forumda dikiş alma gibi bişeyler okudum. Benim dikişlerim alınmayanlardan, sizinkiler alınacak mı? Bir de Aylin hanım ameliyattan çıktığım zaman sporcu sütyenimi giydirmişti. Siz ne kadar zaman takacaksınız ve en önemlisi gece yatarken takıyor musunuz?

dun kontrole gıttım dıkıslerım baya kanamıstı doktor zorlamıssın dedı haftayada dıkıslerı aldırmak ıcın gıdıcem canım bende asıstan yoktu yada ben bılmıyorum ben vakıfta olmadım amelıyatı ozelde oldum aydın bey oraya geldı
bu arada sıslıklıer ne zaman ınıcek memem sankı patlamaya hazır bomba gıbı ve yanında bıraz morarma olmus alt kısmında da bıraz potluk var onlar gecıcek mı yıne cok soru sordum :)

gecmıs olsun canım benım de 8 gun oldu amelıyatı olalı benım doktorum sargıları sudyen gıbı yaptım ıstersen sudyen takmaya bılırsın dedı ben dıger gogsum acıkta kalmasın dıye taktım gecede de gunduzde cıkartmıyorum

kızlar bırsey daha sorucam burda bır arkadas resımde koymustu hatta mark&spencer dan bır modeldı sporcu sudyenıydı teyzem bana gıtmıs almıs ordan amelıyattan sonra bunu verıyoruz demısler normal sudyen gıbı bırsey zaten buyukte geldı gıdıp degıstırıcem ama o resmı bulamadım cok guel yanlarıda balenlı mıydı neydı bır yardım lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…