• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ikon koyma, paragraf oluşturma, ve hatta ...(üç nokta) ile ilgili hafızanı yoklamanı öneririm yarışmanın birincisi hanımcım :71:

6. yok galiba :) )

yellowrose, başka bir başlıkta diğer sorularına cevaplarımı vermiştim arkadaşım, şimdi yazınca hatırladım. nerede olduğunu hatırlamadığım için tekrar oraya bakamadım..bu sorularına cevplarımı özetlemek gerekirse,
1) meme başın çöktüyse bunu dr. konuş, forumda böyle bir şikayeti olan olmadı son zamanlarda. benim sinirler korunarak areolanın pozisyonu değiştirildi, yukarı taşındı. ancak ben şahsen doktorunun meme başına ekstra bir işlem yaptığını sanmıyorum.
2) forumda ben de dahil çoğunluk lolipop tekniğiyle ameliyat olduk, T ters olanlar durumlarını yazarlar.
3) nldglp'in yazdığı gibi çok minimal, çok çok keskin gözle bakıldığında görünen boyut farkı bende de var...(ameliyat olalı 3 ay oldu) zamanla, ödemler geçtikçe boyut farkının azaldığı söyleniyor. yanlış hatırlamıyorsam sen ameliyat olalı çok olmadı. büyük konusunda sabırlı davranıp, doktoru irrite etmemekte fayda var. ama meme başı çöküklüğüyle ilgili kafana takılanları sor;)

Evet canim daha once de yazismistik.. bnim 2 ayi yeni gecti, evet sanirim bu meme ucu kaybi durumu pek kimsede olmamis.. dr dan iyi bir aciklama isteyecegim artik ve de yeniden olusturmasin. tabii, insallah basit bir yolu vardir, bilemiyorum simdilik..
iki gogus ortasinda altta benim dikislerin bittikleri yerde bir siskinlik potluk var, sizde boyle bir durum varmi acaba, bunu dr a daha once sormustum masajla yokolur dedi ama, eger bu da bir bende sorunsa, ozensizlik diyecegim artik ...gogusler kuculdu ama bu ayrintilar beni uzuyor tabii..
saglicakla kal canim, arkadas olarak eklemek istiorum seni de sakincasi yoksa...

tekrardan merhaba... bende ameliyatımı oldum geldim
sol memeden 460gr sag memeden 419gr. çıkarılmış su an kuş gibiyim şükürler olsun bitti...

Gecmis olsun Panter, sen de kurtuldun omuzundaki yüklerden artik sirt agrisi fln unutursun.
Kolay ve cabuk gecen bir iyilesme dönemi diliyorum. Agir kaldirma dikkat et. Ne zaman oldun, dikisler alindimi?

Canım çok geçmiş olsun ama Ercan beyden aldım haberlerini:) Baktım sen burdan hiç yazmadın ben de dur dedim sorayım doktorumuza neyi varmış bu hatunun:) Şaka bir yana geçen hafta 19 Mayıs yani senin ameliyat olacağın gün gittik bizim lipolizli bey ile Ercan bey e.O gün konuştuk senin iptal olduğunu rahatsızlığını.O gün senden başka bir ameliyatı daha varmış hatta.Sabah ameliyata girmeden tetkikler yapılıyorya kan tahlilleri falan.Sonuçlar bir geliyorki hanımın:53: kadıncağız hamile!!! Ercan bey şok tabii:) Bir de hanımın senelerdir olmuyormuş bebeği.Sürekli tedavi görüyormuş.Nasıl sevinerek anlatıyordu görmeliydin.Hatta erkek olursa Ercan,kız olursa Ercaniye koyacaklarmış bebeğin ismini :)) Alayacağın o gün 2 ameliyatı da iptal olmuş :) Hayat sürprizlerle dolu anlayacağın...

Ayyy süper bir sey olmus. İnsan böyle bir sekilde ögrenirse shok olur gercekten. Hayirli olsun o kisi icin, insallah saglikla kucagina alir bebegini. Hayat gercekten süprizlerle dolu.

Lazer lipo bey üst göğüs kısmından çok memnun.Karın kısmı hiç belli değil daha maalesef:( bel ve arka kısımları biraz belli olmaya başladı ama.Bakalım bekliyoruz sonuçlarını.20 Mayıs da 1 ay oldu.Belki bundan sonra daha belirginleşir diye umut ediyoruz:34:

Benim de bu hafta 8 hafta oldu ama karin kisminda bir düzelme görünmüyor nldglp cim maalesef. Sabirsizmiyim ? ama yeteri kadar oldu zaman diye düsünüyorum. Bu hafta Ercan beyle görüsme yapicam telefonla bakalim o ne diyecek. Gel derse eylülü fln beklemem hemen gider lipo yaptiririm. Sicakmis fln umurumda degil. Gögüsler de birbirinden uzaklasti ödem gidince. Yanlarda toparlanma yok hala(gögüs yanlari, kolalti) Doktor bey bana en dogru yolu gösterecektir, bekle derse beklerim ama gel derse hic durmam gider düzeltirim. Beyefendiye, doktor bey ne dedi, zamanla düzelecekmi dedi, merak ettim dogrusu.

selam hanImlar, bende karIn germeden sonra yavas yavas, meme ille ilgili arastIrmalara geciyorum. Bendede diklestirme olacak. Burada resim koyanlarda varmI?
Risklerini hic arastIrmadIm? Korkum implantIn yabancI madde olmasIndandI simdiye kadar. ArtIk onuda sorun etmiyorum. ... Amel. alIstIk hatta alIskanlIk yapacak diye endiseleniyorum.....:44:

Ada222 ben de implanta karsiydim aman ne gerek var diyordum. Ama fazla deri alininca gögüs dokusu yeterli olmuyor maalesef. İci bos dik bir gögüsü ne yapayim cocuk gibi duruyor. Bence b cup olmasi lazim bir gögüsün o yüzden bende 150 cc implant var ama simdi elliyorum hic farketmiyorum. Gögsüm o kadar yumusadi ki normal gögüsten farki yok. 40 sene garantisi varmis bir silikonun diye okuyunca, ohhhh dedim 80 yasindan sonra istersem yenisini taktiririm haa. Haa haaa haaaa......:1:

okumakla çok iyi yapmışsın,burada herkes yaşadıklarını olumlu olumsuz yazınca güzel tabi:34:dayanışma olmadan olmuyor...bu süreç zaten zor çevreden saklı gizli yapılıyor çoğu zaman, burasının olması büyük avantaj bence de.

Sana da geçmiş olsun ,karnın nasıl şekil ve iz merak ettim? Senin doktorun kimdi? Keşke memeyi de beraber olsaydın ..hem fiyat daha uygun oluyor hemde tek seferde oluyor bitiyor.neyse hayırlısı olsun arkadaşım ,ben meme ve lazer lipo oldum ikisini aynı anda yapılabiliyor.. Ama sen daha yeni karın olmuşsun ...memeyi ne zaman düşünüyorsun?

Doktoru tanımadıgım için 2 yeri riske atmak istemedim. Doktorum Tunç Tiryaki. Ameliyat başarılı geçti ama ilk 1 hafta zorluydu . Morluklar, dik yürüyeme gibi sorunlarım oldu ama evin içinde gezinip ihtiyaçlarımı karşılayabildim. 9. gün işe başladım. Şu an iyiyim ama yorulunca ödem oluyor. İzlere gelince daha önceden 2 tane sezeryan olduğum için süreçleri biliyordum ama karın germenin izi daha uzun, su an cizgi hala koyu. 1 . ayın sonunda silikon krem kullanmaya başladım. Daha iyi ama tamamen geçmedi. Henüz. Böyle bir izin geçmesi 1-2 sene arasında değişiyor ama ben maalesef sigara da içiyorum. Sonuç olarak çektiğim sıkıntılara değdi. Göğüs ameliyatını Temmuz gibi yaptırabilirim. Ercan Beyle görüşmek istiyorum ama acaba Cumartesi günleri hastahane de bakıyo mu acaba? Bir de ben Avrupa yakasında yaşıyorum. Geliş - gidişler zor olurmu diye merak ediyorum. Ameliyattan sonra kaç günde bir kontrol yapılıyor ve hemen araba kullanabiliyormusun . Hatırladığım kadarı ile 2 hafta bir ara vermek lazım.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Gerçekten paylaşımlar çok işe yarıyo.

Doktoru tanımadıgım için 2 yeri riske atmak istemedim. Doktorum Tunç Tiryaki. Ameliyat başarılı geçti ama ilk 1 hafta zorluydu . Morluklar, dik yürüyeme gibi sorunlarım oldu ama evin içinde gezinip ihtiyaçlarımı karşılayabildim. 9. gün işe başladım. Şu an iyiyim ama yorulunca ödem oluyor. İzlere gelince daha önceden 2 tane sezeryan olduğum için süreçleri biliyordum ama karın germenin izi daha uzun, su an cizgi hala koyu. 1 . ayın sonunda silikon krem kullanmaya başladım. Daha iyi ama tamamen geçmedi. Henüz. Böyle bir izin geçmesi 1-2 sene arasında değişiyor ama ben maalesef sigara da içiyorum. Sonuç olarak çektiğim sıkıntılara değdi. Göğüs ameliyatını Temmuz gibi yaptırabilirim. Ercan Beyle görüşmek istiyorum ama acaba Cumartesi günleri hastahane de bakıyo mu acaba? Bir de ben Avrupa yakasında yaşıyorum. Geliş - gidişler zor olurmu diye merak ediyorum. Ameliyattan sonra kaç günde bir kontrol yapılıyor ve hemen araba kullanabiliyormusun . Hatırladığım kadarı ile 2 hafta bir ara vermek lazım.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Gerçekten paylaşımlar çok işe yarıyo.

Sende benim gibi düşünmüşsün...bende kimseler doktora olmamıştı o zamanlar benim doktora son anda karnımdan vazgeçtim ...tek meme kötü olursa olsun bari diye:40: ama sonradan çok pişman oldum hem dikiş acısından hemde çıkardığı sonuç beklentimin üstündeydi:nazar: benden sonra çok kişi ameliyat oldu karınlarını gördüm dikişler yine incecikti...bentoprak arkadaşın yeni olmasına rağmen silikleşmiş izi:nazar: ameliyat sonrası kilo veren arkadaşlarda oldu onlarda memnun...kader neyse şimdi gözüm kapalı olurum diyorum... bende eylülde olacağım hem kilo verip olmanın sonuç acısından daha iyi olacağına düşünüyorum.Sen temmuz demişsin çok sıcaklarda zor olmasın iyileşmen? cumartesi hastanede doktor canım ...sigara bende kullanıyorum...ameliyat sonrası doktorum 3 hafta içme dedi arada kaçamaklarım oldu ama izlerim kalmadı şükür

selam hanImlar, bende karIn germeden sonra yavas yavas, meme ille ilgili arastIrmalara geciyorum. Bendede diklestirme olacak. Burada resim koyanlarda varmI?
Risklerini hic arastIrmadIm? Korkum implantIn yabancI madde olmasIndandI simdiye kadar. ArtIk onuda sorun etmiyorum. ... Amel. alIstIk hatta alIskanlIk yapacak diye endiseleniyorum.....:44:

Sen en zorunu olmuşsun arkadaşım karın daha zor memeden :34: vallahi seni tutmak lazım memeden sonra yasak sana ameliyat:1:

çok geçmiş olsun bende duymuştum tekrar meme başının yapıldığını ...doktorun kimdi adını yazarmısın mahsuru yoksa ?

Evet dr dan onu isteyecegim. baska bir dr a da danistim, gereken bilgileri aldim sanirim. benim surec halen devam ediyor.. doktor ismini vermeyecegim henuz kusura bakma, iyi haftasonlari dilerim, sana arkadaslik istedigi gondermismiydim acaba, yada sen gonderebilirsin..

Evet dr dan onu isteyecegim. baska bir dr a da danistim, gereken bilgileri aldim sanirim. benim surec halen devam ediyor.. doktor ismini vermeyecegim henuz kusura bakma, iyi haftasonlari dilerim, sana arkadaslik istedigi gondermismiydim acaba, yada sen gonderebilirsin..

Tercih senin tabi verip vermemek sana kalmış...ama senin iyileşme sürecin devam ediyor diyen diğer doktora bir sorsaydın meme başındaki sorun iyileşme sürecinle bir ilgisinin olmadığını...bir çok arkadaşımız meme küçültme oldu böyle bir iyileşme süreci yaşanmadı bu normal süreç değil:50: herkesin meme ucu duruyor... sana da iyi hafta sonları

Son düzenleme:
benim de bu hafta 8 hafta oldu ama karin kisminda bir düzelme görünmüyor nldglp cim maalesef. Sabirsizmiyim ? Ama yeteri kadar oldu zaman diye düsünüyorum. Bu hafta ercan beyle görüsme yapicam telefonla bakalim o ne diyecek. Gel derse eylülü fln beklemem hemen gider lipo yaptiririm. Sicakmis fln umurumda degil. Gögüsler de birbirinden uzaklasti ödem gidince. Yanlarda toparlanma yok hala(gögüs yanlari, kolalti) doktor bey bana en dogru yolu gösterecektir, bekle derse beklerim ama gel derse hic durmam gider düzeltirim. Beyefendiye, doktor bey ne dedi, zamanla düzelecekmi dedi, merak ettim dogrusu.

kilo vermeden lipo yaptırma arkadaşım...ameliyat sonrası hiç verebildin mi kilo? Bu kilo ameliyat sonuçlarını etkiliyor galiba:44:kimi çok memnun kimide karnım hala var yazıyor...ara doktoru sor bakalım belki gel der ...gel de gezelim:34:

Özelden yazdım sana bak da cevap yaz bende olacağım biliyorsun tecrübene ihtiyacım var

Son düzenleme:
Sende benim gibi düşünmüşsün...bende kimseler doktora olmamıştı o zamanlar benim doktora son anda karnımdan vazgeçtim ...tek meme kötü olursa olsun bari diye:40: ama sonradan çok pişman oldum hem dikiş acısından hemde çıkardığı sonuç beklentimin üstündeydi:nazar: benden sonra çok kişi ameliyat oldu karınlarını gördüm dikişler yine incecikti...bentoprak arkadaşın yeni olmasına rağmen silikleşmiş izi:nazar: ameliyat sonrası kilo veren arkadaşlarda oldu onlarda memnun...kader neyse şimdi gözüm kapalı olurum diyorum... bende eylülde olacağım hem kilo verip olmanın sonuç acısından daha iyi olacağına düşünüyorum.Sen temmuz demişsin çok sıcaklarda zor olmasın iyileşmen? cumartesi hastanede doktor canım ...sigara bende kullanıyorum...ameliyat sonrası doktorum 3 hafta içme dedi arada kaçamaklarım oldu ama izlerim kalmadı şükür

İz kalmamasına çok sevindim gerçekten önemli güzelleşmek adına orada burada ameliyat izlerinin çok belirgin olması hoş değil. Çizgilerin ince olması çok iyi. Bentoprak arkadaş göğüs mü olmuştu karın mı? hatırlayamadım:) albumler konuluyor ama maalesef ben göremiyorum:( Temmuzda olmak zorundayım çünkü çalışıyorum. Yada şubat tatilini beklemem lazım:( Ama beklemek de istemiyorum. Ne kadar diet ve abuk subuk tablet varsa kullandım zayıflayamıyorum. Karın ameliyatı öncesi 63 kg dim ameliyattan sonra 65 oldum hala da 65 im. Biliyorum bu bir zayıflama ameliyatı değil ama hala ödem olduğunu düşünüyorum. O yüzden lazer lipo ve göğüs küçültme düşündüm. İnsan ne kadar zayıflarsa zayıflasın göğüs büyük olunca kilolu görünüyor. Belki o zaman çıkıntılarımdan kurtulurum. Doktora mail atıp sorsam cevaplar mı acaba? Bir şansımı denemek istiyorum ama sitede mail adresini de göremedim. Neyse ben araştırmaya devam edeyim.
Bu arada cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim, Gerçek bir meleksin :))

İz kalmamasına çok sevindim gerçekten önemli güzelleşmek adına orada burada ameliyat izlerinin çok belirgin olması hoş değil. Çizgilerin ince olması çok iyi. Bentoprak arkadaş göğüs mü olmuştu karın mı? hatırlayamadım:) albumler konuluyor ama maalesef ben göremiyorum:( Temmuzda olmak zorundayım çünkü çalışıyorum. Yada şubat tatilini beklemem lazım:( Ama beklemek de istemiyorum. Ne kadar diet ve abuk subuk tablet varsa kullandım zayıflayamıyorum. Karın ameliyatı öncesi 63 kg dim ameliyattan sonra 65 oldum hala da 65 im. Biliyorum bu bir zayıflama ameliyatı değil ama hala ödem olduğunu düşünüyorum. O yüzden lazer lipo ve göğüs küçültme düşündüm. İnsan ne kadar zayıflarsa zayıflasın göğüs büyük olunca kilolu görünüyor. Belki o zaman çıkıntılarımdan kurtulurum. Doktora mail atıp sorsam cevaplar mı acaba? Bir şansımı denemek istiyorum ama sitede mail adresini de göremedim. Neyse ben araştırmaya devam edeyim.
Bu arada cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim, Gerçek bir meleksin :))

Aynen her yer dikiş izi ve belirgin olursa beni rahatsız eder:34: bentoprak karın germe oldu...diyet kelimesinden nefret ediyorum,5 sene öncesine kadar 41 yaşındayım hep aç gezdim 36 bedendim,şimdi 73 kiloyum aradaki farka bak ikinci doğum ver elini rahatlık aldı başını gitti.Ay sen iyisin arkadaşım ha hay ameliyat sonrası kilo alırsam doktoru yolarım...evet sana çok katılıyorum bu zayıflama ameliyatı hiç değil o beklentiyle girdimi mutsuz olursun...bende karın ameliyatına kadar kemeri sıkacağım inşallah...doktorun kendi sitesine gir orada soru soracağın yer var yaz doldur anlat hikayeni o döner...mail adresi var canım....benim için iyi niyetli ve vijdan sahibi olan her kes melek arkadaşım:34:

Son düzenleme:
desendesen, madames iyileşme süreci nasıl gidiyor?

teşekkürler. iyileşme süreci gayet iyi giyor. çok şükür. sen nasılsın?

madamcım, 3 ay bitti halaaa bantlıyım :52:

ben de sanırım bir üç ay kadar bantlı gezeceğim bu gidişle :52:

canım sonrasında silikon bantlar var kullanacağın ,bantlardan kurtuluş yok sana:54:

HOŞGELDİN ALEDAX...SANA DİĞER YERE YAZMIŞTIM

canım bugün dikişler alındı. korktuğum kadar acımadı. ercan beyle konuşa konuşa bitirdik :1: şuan silikon bant takmadı haftaya takacak. dikişlerin üzerine kapattığı beyaz banttan kapattı yine. bakalım haftaya ben de başlıyorum silikon bant sürecine:16:

teşekkürler. Iyileşme süreci gayet iyi giyor. çok şükür. Sen nasılsın?

Ben de sanırım bir üç ay kadar bantlı gezeceğim bu gidişle :52:

Canım bugün dikişler alındı. Korktuğum kadar acımadı. Ercan beyle konuşa konuşa bitirdik :1: şuan silikon bant takmadı haftaya takacak. Dikişlerin üzerine kapattığı beyaz banttan kapattı yine. Bakalım haftaya ben de başlıyorum silikon bant sürecine:16:

ben sana demiştim...zaten çok fazla dikiş olmayınca çok uzun sürmüyor...sende çene bol doktorda bol keyifli geçmiştir...dikiş izlerin nasıl?boyut şekil menunmusun?

Benim de bu hafta 8 hafta oldu ama karin kisminda bir düzelme görünmüyor nldglp cim maalesef. Sabirsizmiyim ? ama yeteri kadar oldu zaman diye düsünüyorum. Bu hafta Ercan beyle görüsme yapicam telefonla bakalim o ne diyecek. Gel derse eylülü fln beklemem hemen gider lipo yaptiririm. Sicakmis fln umurumda degil. Gögüsler de birbirinden uzaklasti ödem gidince. Yanlarda toparlanma yok hala(gögüs yanlari, kolalti) Doktor bey bana en dogru yolu gösterecektir, bekle derse beklerim ama gel derse hic durmam gider düzeltirim. Beyefendiye, doktor bey ne dedi, zamanla düzelecekmi dedi, merak ettim dogrusu.

Merhaba Edbeer im.Bence haala çok yenisin.Neden mi? Ameliyatımın 2. ayından itibaren üye olduğum spor merkezine sürekli gidiyorum.Yürüme,stepper,kros ve bisiklet her gittiğimde 15 er dak.lık programımın içinde.Bunun yanında 3. aydan sonra ağırlık da başladım.birtek mekik yapamıyordum.Sanki karnım ayrılacak hissine kapılıyordum.Bugün hadi dedim mekik de yapayım.aman yarabbim sanki göbek deliğimin içinde sanki bir damar koptu zannettim.Nasıl bir gerginlikle karışık acı anlatamam:( Düşün benim 7.5 ay olduğu halde haala istediğim herşeyi yapamıyorum.

Sana şunu söyleyebilirim ben ameliyatın ardından biliyorsun 4 ay içinde 8 kilo da kendim vermiştim.Ameliyatta da 5.250 gr gitmişti toplamda 13 kilo oluyor.Kilo vermek o kadar yarar sağlıyorki iyileşme sürecinde anlatamam.Benim önce ve sonra resimlerimi görmüştün. Seninle hemen hemen aynı görüntüye sahiptik tatlım.Doktor bile her gittiğimde şaşırıyordu beni gördükçe:53: o kadar hızlı bir şekilde kilo verdimki ben bile kendime şaşırıyordum.Sanırım bendeki bu gözle görülür derecedeki çabuk toparlanma bundan dolayı oldu.Bence sıcaklarda sakın lipo falan düşünme...1 aydır hem göğsüne hem karın kısmına kullanıyor bay lipo mahvoldu korselerden:(

Sen bir gayretle bence 6-7 kilo ver hergün hızlı hızlı yürüyüş bisiklet ya da senin sevdiğin bir sporu da ekle diyetinle beraber bak nasıl fıstık gibi olacaksın.Biliyorsun ben de kollarıma istiyorum ama Ercan bey üstüne basa basa biraz daha kilo vermemi o zaman daha güzel sonuç alacağımı söyledi.Ne kiloymuş ama ver ver bitmiyor be Edbeer cim:100:

Bu arada bugün lipo beyle beraber alışveriş işimiz vardı.Her zaman aldığı mağazanın pantolonunu giydi eski aldığı beden büyük geldi.Sanırım bel karın da farketmiş ama ben hergün gördüğümden anlamıyorum sanırm:( Geçen hafta kontrolünde 2. ayda daha iyi farkeder demişti zaten doktorumuz.Jinekomasti de olmuştu.Tabii o bölge tamamen belirgin ve gözle görülür derecede harika sonuç verdi.Lipo yapılan yerlerinin içi daha çok sert onların da zamanla geçeceğini söyledi.Hatta sert olan kısımlara minik minik masajlar verdi parmak uçlarıyla pıt pıt vurma şeklinde.

Kısacası tatlım kendine biraz daha zaman ver.Acele etme.Benim sonrası resimlerimi Şubat ortasında çekmişti Ercan bey.Yani ameliyattan 4 ay sonra.Ancak oturmuştu vücut şeklim.Kendine iyi bak her zaman yediğinin yarısını ye.Çok gözün dönse bile bakma yiyeceklere, iç hemen bir nescafe:68: Çok öpüyorum seni:16:

Back