Sevgili arkadaşlar;
Bu tecrübemi ozellikle buradan paylaşmak istedim.Doktorunu dinleyip kimse aynı hataya düşmesin diye.13 nisanda Ercan Karacaoğlu na ameliyat oldum.14.gün dikişlerim alındı.Çok şükür hiçbir komplikasyonla karşılaşmadım.Dikişlerim alındıktan sonra meme altına gelen sütyenin kestiği noktada sulantı var diye doktor beyin tavsiyesi üzerine günde 4-5 kez rifocin sürüp orayı gazlı bezle kapattım.Haftada birde kendsine kontrole gittim.Bu arada orada sürekli bir yanma hissi ve gazlı beze yapışma oluyordu.Bunu doktora söylememe ragmen geçecek dedi sadece.Bu arada bana orayı yıka ,kuru tut,rifocini sürünce kurutma makinasıyla kurut öyle gazlı bez koy demedi.Son gelinen nokta geçen hafta cuma günü kendi piprikliliğimden kontrole gittiğimde .Yıka,kurut ,gerekirse sütyen giyme dedi.
Akşam eve gelip duş aldım orayı kuruttuğumda.Aynayı alıp elime baktığımda dikiş alındığı zaman düzgün görünen derinin yara gibi göründüğü(düşdüğünüzde dizinizde deri kalkar alttan taze deri gelir ve sulanır ya bilirsiniz çabucak kabuk bağlar ve geçer)rifocini sürüp,direk gazlı bez koyduğum için gazlı bezi üstüne koy yapışsın çek deriyi kopart yara olsun .Aynen yaşadığım bu.
ihmale geldim açıkçası..Titizlenip devamlı gitmeme rağmen sürekli arayıp durumu anlatmaya çalışmama rağmen ihmale geldim.Doktorlar için küçük olan sorunlar bizim için büyük.Geçicek tabii ki bu bir dikiş açılması değil sadece orası rifocini sürmeme rağmen nemli kaldığı için deri kendini yenileyip kapanamadı.Dikiş açılması şeklinde birşey olmadığı için dikişte atılamıyor.
Cuma gününden beri rifocini 7-8 kez sürüp ,saç kurutma makinası ile kurutuyorum şimdi daha iyiyim orada yavaş yavaş kaşıntılar başladı (iyileşme haberleri).Olan boşu boşuna geçen 15 gün sürem oldu aynı zamanda da yanma gibi acı çektim yara olmayan yer yara oldu.
iyi bir ameliyat ,iyi meme... ihmal ve gereksiz sıkıntı.(Bu arada sütyeni çıkardım attım sütyensiz bile süper ne yapalım iyişleşene kadar böyle)
Herkese sevgiler
Geçmiş olsun Madames umarım iyi bir iyileşme sürecin olur.
Desendesen dualarım seninle herşey çok güzel olur inşallah.