- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #4.721
Sevgili Ker,
Ben de ameliyat olmak istiyorum ama cok tırsıyorum, seni cesaretin için kutluyorum gerçekten :)
daha önce de söylediğim gibi ameliyat olan arkadaşımın memesinin altında bir cukur vardı, büzme yeriymiş. büzüp oraya dikmiş doktor. Çok çirkin duruyordu,kendim doktoruma sordum bende öyle bir şey olmayacağını söyledi ....ama hala korkuyorum o cukur fikri benim aklımı başımdan aldı açıkçası.... büzüklerden neyi kastediyorsun ?
merhaba.cok heyecanlıyım.çunku annem 28 ekımde amelıyat olacak.cogu yorumu okudum.ama hala kafam cok karısık.annemın en buyuk destekcısı olarak kendımı cok sorumlu hıssedıyorum.umarım guler yuzle cıkarız bu işten.amelıyat sonrasında agır kaldırmama,sırt ustu yatma,raflara uzanmamanın harıcınde dıkkat etmemızı tavsıye edecegınız bırsey var mıı?
sevgili sevcik; sen sanırım bu operasyonu kafana koymuşsun, evet ölçülerinde göğüs ölçün fazla anladığım kadarıyla.. o zaman şöyle yap madem ailende çok doktor var annen yada teyzen ile birlikte gidin iki doktorlada görüşün şuan estetik cerrahıyla görüşmeden herşeyi ezberden söylüyoruz, senin için yapılacak en iyi şey ne ise buna hepberaber karar verirsiniz.. bakarsın doktora gidince aileninde görüşleri değişir, bakarsın sen fotoları görünce senin fikirlerinde değişebilir, keşke ameliyat olmadan memişleri küçültecek birşey olsa ama maalesefcanım benim hadi sıkma artık kendini bukadar da kafana takma onları bak ben 36 yaşındayım kendimi bildim bileli kocamanlar bende senin gibiydim alışveriş kabus gibiydi, evlendim çocuklarım oldu ve sonunda yaptırdım çünkü artık taşıyamıyordum, keşke bizimde en başından normal ölçülerde olsaydı ama herşeyin bir çaresi var, önce sabır ve doğru kararla herşey yoluna girer.. hadi gülümse bakıyım, güzel yüzün aydınlansın
merhabalar. Burada ameliyyat olan tum kullanicilara sormak istiyorum lutfen cevab yazin. Benim gogusler yani normal ne buyuk ne kucuk amma ben kucuk istiyorum yani nolmalden biraz buyukler. Ben ameliyyat olmak istiyorumm amma izin vermiyolar. Siz yaptirdiniz pismanmisiniz iz falan bakiminnan? Yani ne diyosunuz bende yapib komplekslerimden kurtulayimmi? sonra pisman olmakdan cok korkuyorum ((((( lutfen bana yardim edin bilgilerinizi bekliyorum beni daha 18 yasim var ve insallah 19 olocak sizler beni anliyosunuzdur
yeşimay, ve Ker,
sizlerin ameliyat süreçlerini başından beri takip ediyorum. Çünkü Ker'in dr.'dan olan memnuniyetini samimi bir şekilde yazmasıyla ben de Fuat Bey'i listeme dahil ettim...Oğlum 2 yaşına geldi ve geçen hafta emmeyi sonlandırdı. Ve dolayısıyla benim açımdan ameliyat için bekleme süreci başlamış oldu. Ve sanırım ameliyata yaklaşmak bende biraz panik yarattı...bana fikir verir, hissetiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
yeşimay,
yukarıda sevgik'e yazdığın mesaj beni çok etkiledi...Ben uzun zamandır bu ameliyat istiyor olmakla birlikte, izler konusunda hep tereddüt yaşıyorum. yurtdışı sitelerde, ameliyat öncesi ve sonrası fotolar mevcut....yüzlerce fotograf gördüm, inceledim fikir vermesi için...kimileri gerçekten iyiyken (özellikle ameliyattan 2 yıl sonra çekilenler ) bazıları da hiç dikiş bilmeyen birinin rastgele iğneyi batırması gibi çarpaz dikişlerden ibaretti....
Ameliyat sonrasında "ben kendime ne yaptırdım, bana bunu yapmalarına nasıl izin verdim" dermiyim diye düşünmeden edemiyorum. Benim bedenim 80DD...ölçtüğümde 97cm çıkıyor. sence değer mi? başından bu iş geçmiş bu süreçleri yaşamış biri olarak ne dersin? 2 oğlum var...biri 5 biri 2 yaşında, ameliyat sonra benim için ne kadar zorlayıcı olur?
Ker,
senin dikişlerin şu an ne durumda? potlukların olduğundan bahsetmiştin...ne kadar potluk var? dikey çizginin kaçta kaçını kaplar mesela? ve masaj & jel iyileşme sağlıyormu gerçekten? şekilleri simetrik mi? bunu soruyorum cünkü okuduklarımdan anladığım kadarıyla meme hemen formunu almıyor, sanki içeri göçmeler varmış gibi mi görünüyor?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. Korkacak bir şey yok inan. Ağrı çeken arkadaşlar da var ama ben olduğuma bile inanmamıştım. Büzüklere gelince iyileşecek mi bilmiyorum, doktorum geçeceğini söyledi ama baya da azaldılar zaten. Bende çukur yok evet doktor oraya dikiyor ama henüz çukur göremiyorum :)
cevabın için teşekkürler birbuse..
doktorunun ilgilenmemesi etik olmamış...ama sonuçtan bu kadar memnun olacağımı bilsem, iyileşme süresinin kısalığı, dikiş izlerinin azlığı, hissetme, ve şekil anlamında, ilgisizliği bertaraf edebilirim gibi geliyor...
85 D ne demek anlatayım kısaca...
85 = memelerin alt kısmından bedeninin yani göğüs kafesinin etrafının ölçüsü (cm olarak)
D = meme büyüklüğü (a en küçük, sonra b, c, d, dd, ddd şeklinde uzayıp gidiyor)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?