- 13 Ekim 2021
- 376
- 387
- 33
- 33
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #40.661
O kadar güzel anlatmışsınız ki sanki sizinle yaşamış gibiyim açıklamanız için çok teşekkürlerMerhaba çok teşekkür ederim. Ben de karar verene kadar araştırmadığım doktor, okumadığım forum izlemediğim video kalmadı. Yaklaşık dört yıldır bu böyle bir ameliyatın olduğunu öğrendim. Ameliyat videolarını bile izledim. Para biriktirdim en uygun zamanın bu zaman olduğunu düşündüm. Başka bir doktor vardı kafamda ama internetten olumsuz yorum sayısı çok olunca başka doktorda karar kıldım. Fotoğraf attığım bir doktor da acıyormuş gibi konuşunca tavrı hoşuma gitmemişti ve ağlamıştım. O yüzden doktor arayışındayken işini lakayt değil de profesyonel yapan birini aradım. Instagram üzerinden doktoruma ulaştım. Randevu aldım. İlk defa muayene oldum. Doktor görür görmez be yapacağını ne kadar küçülteceğini ameliyat risklerini olumlu olumsuz her şeyi detaylıca açıkladı. 1 gün arayla da ameliyata girdim. Şehir dışından gittiğim için dönüşü yok gibi bir şeydi. O yüzden ameliyata karar verme sürecim kısa sürdü. Yani bilet ve otel araştırırken bile daha kararsızdım. Ameliyat günü gittiğimde 7de hastanedeydim. 8de yatış 8.30da tahliller ve 20 dklık doktor çizimlerinden sonra anestezi uzmanı gördü soru sordu sigara alkol var mı diye. Yok dedim geçmiş olsun deyip gitti. Sonra ameliyata girerken bayağı heyecanlıydım. Korku oldu mu hatırlamıyorum ama tatlı bir endişe biraz veda kokan biraz değişime merhaba heyecanı taşıdım. Sonrasında ameliyata aldılar. Kolumu bağladılar. Bir sürü bant vs takıldı oksijen maskesi takıldı yüzüme. Sonra anestezi uzmanı “iyi uykular” dedi. Sonrasında hatırladığım beni tokatlayarak uyandırmalarıydı. Odaya alınırken narkoz etkisiyle biraz küfür etmişim su istemişim yan yatmak istediğimi söylemişim. Annemi sayıklamışım. Doktor benimle sohbet etmiş bunları hatırlamıyorum. Kardeşim duruyordu yanımda o anlattı. Çok uykulu olduğumu ve susadığımı hatırlıyorum ve tabi acayip üşüdüm. Yaklaşık 3 saat üşümem geçmedi. Sonrasında kendime geldim su içtim. Çorba ve yoğurt yedim. Sonra hemşire gezdirdi koridorda iki tur attım. Arveles serum aldım antibiyotik serum aldım. Bir de uyku ilacı tarzı bir şey verdi bana. Çok ağrılı mı bilmiyorum ben ağrı hissetmedim sadece hareketsizlik ve halsizlik berbat bir durum çok uykulu oluyor insan. Ama ameliyattan ve ağrıdansa en büyük korkum doktorun ameliyat edemem memem çok büyük demesiydi. Çünkü gerçekten büyüktü. Dev meme vardı bende. Birinden 1kg birinden 2 kilo alınmıştı. Çok ciddi asimetri vardı. Krem olarak kafam çok karışık doktor yağ sür dedi. Kantaron mu diye sordum evet aynen o dedi veya nemlendirici krem dedi. Sonradan asistanıyla anlaşamadık keşke bana krem fotoğrafı atsaydı direkt alsaydım. Şuan bepantol kullanıyorum ama hametan kullanacağım sanırım veya kantaron en garantili olanı o.forumda da çok kullanan var . Benim meme boyutu çok büyüktü o yüzden önceki bedeni bilmiyorum. Bel çevrem 75 ben özel sütyenle E cup kullanmama rağmen sarkıyordu.yani belli bir ölçü yoktu ama şuan üstümde medikal sütyen var. 75B yazıyor. Çok ciddi ödemim var. Meme iyileşmesinden emin olduktan sonra yürüyüş yapıp ödemi atacağım. 4 kilo aldım hastaneden çıktıktan sonra. Karnım şiş ve bacaklarım da öyle. Çok fazla yürümedim ama doktor kontrolüne 4. Gün gittiğimde 4 saat ayakta durdum. Sonrasında 8 saat havalanında bekledim. İstesem ayaklanırdım ama işim yoktu o yüzden uzanıyorum. Yan yatabiliyorum şuan. Ağrım yok içi kaşınıyor gibi hissediyorum. İyileştiği içinmiş. Duş alırken başım döndü tansiyonum düştü.normaldir memeye çok da bakamıyorum üstten bakmak mükemmel ama sürekli bakıyorum açmadanbu arada bir tane korse yeterli sonrasında yıkayıp kullanırsın 1 ay dursun dedi doktor ben 2 ay kullanırım. Biraz alttan sıkıyor ama ödemdir ödem inince dik duracağım. Her şey çok güzel hiç korkmadan vazgeçmeden olun diyorum
Ne kalemi eskiden kırtasiye bile saklardım altında. Şuan 05 uç bile durmaz