• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba çok teşekkür ederim. Ben de karar verene kadar araştırmadığım doktor, okumadığım forum izlemediğim video kalmadı. Yaklaşık dört yıldır bu böyle bir ameliyatın olduğunu öğrendim. Ameliyat videolarını bile izledim. Para biriktirdim en uygun zamanın bu zaman olduğunu düşündüm. Başka bir doktor vardı kafamda ama internetten olumsuz yorum sayısı çok olunca başka doktorda karar kıldım. Fotoğraf attığım bir doktor da acıyormuş gibi konuşunca tavrı hoşuma gitmemişti ve ağlamıştım. O yüzden doktor arayışındayken işini lakayt değil de profesyonel yapan birini aradım. Instagram üzerinden doktoruma ulaştım. Randevu aldım. İlk defa muayene oldum. Doktor görür görmez be yapacağını ne kadar küçülteceğini ameliyat risklerini olumlu olumsuz her şeyi detaylıca açıkladı. 1 gün arayla da ameliyata girdim. Şehir dışından gittiğim için dönüşü yok gibi bir şeydi. O yüzden ameliyata karar verme sürecim kısa sürdü. Yani bilet ve otel araştırırken bile daha kararsızdım. Ameliyat günü gittiğimde 7de hastanedeydim. 8de yatış 8.30da tahliller ve 20 dklık doktor çizimlerinden sonra anestezi uzmanı gördü soru sordu sigara alkol var mı diye. Yok dedim geçmiş olsun deyip gitti. Sonra ameliyata girerken bayağı heyecanlıydım. Korku oldu mu hatırlamıyorum ama tatlı bir endişe biraz veda kokan biraz değişime merhaba heyecanı taşıdım. Sonrasında ameliyata aldılar. Kolumu bağladılar. Bir sürü bant vs takıldı oksijen maskesi takıldı yüzüme. Sonra anestezi uzmanı “iyi uykular” dedi. Sonrasında hatırladığım beni tokatlayarak uyandırmalarıydı. Odaya alınırken narkoz etkisiyle biraz küfür etmişim su istemişim yan yatmak istediğimi söylemişim. Annemi sayıklamışım. Doktor benimle sohbet etmiş bunları hatırlamıyorum. Kardeşim duruyordu yanımda o anlattı. Çok uykulu olduğumu ve susadığımı hatırlıyorum ve tabi acayip üşüdüm. Yaklaşık 3 saat üşümem geçmedi. Sonrasında kendime geldim su içtim. Çorba ve yoğurt yedim. Sonra hemşire gezdirdi koridorda iki tur attım. Arveles serum aldım antibiyotik serum aldım. Bir de uyku ilacı tarzı bir şey verdi bana. Çok ağrılı mı bilmiyorum ben ağrı hissetmedim sadece hareketsizlik ve halsizlik berbat bir durum çok uykulu oluyor insan. Ama ameliyattan ve ağrıdansa en büyük korkum doktorun ameliyat edemem memem çok büyük demesiydi. Çünkü gerçekten büyüktü. Dev meme vardı bende. Birinden 1kg birinden 2 kilo alınmıştı. Çok ciddi asimetri vardı. Krem olarak kafam çok karışık doktor yağ sür dedi. Kantaron mu diye sordum evet aynen o dedi veya nemlendirici krem dedi. Sonradan asistanıyla anlaşamadık keşke bana krem fotoğrafı atsaydı direkt alsaydım. Şuan bepantol kullanıyorum ama hametan kullanacağım sanırım veya kantaron en garantili olanı o.forumda da çok kullanan var . Benim meme boyutu çok büyüktü o yüzden önceki bedeni bilmiyorum. Bel çevrem 75 ben özel sütyenle E cup kullanmama rağmen sarkıyordu.yani belli bir ölçü yoktu ama şuan üstümde medikal sütyen var. 75B yazıyor. Çok ciddi ödemim var. Meme iyileşmesinden emin olduktan sonra yürüyüş yapıp ödemi atacağım. 4 kilo aldım hastaneden çıktıktan sonra. Karnım şiş ve bacaklarım da öyle. Çok fazla yürümedim ama doktor kontrolüne 4. Gün gittiğimde 4 saat ayakta durdum. Sonrasında 8 saat havalanında bekledim. İstesem ayaklanırdım ama işim yoktu o yüzden uzanıyorum. Yan yatabiliyorum şuan. Ağrım yok içi kaşınıyor gibi hissediyorum. İyileştiği içinmiş. Duş alırken başım döndü tansiyonum düştü.normaldir memeye çok da bakamıyorum üstten bakmak mükemmel ama sürekli bakıyorum açmadan😂 bu arada bir tane korse yeterli sonrasında yıkayıp kullanırsın 1 ay dursun dedi doktor ben 2 ay kullanırım. Biraz alttan sıkıyor ama ödemdir ödem inince dik duracağım. Her şey çok güzel hiç korkmadan vazgeçmeden olun diyorum

Ne kalemi eskiden kırtasiye bile saklardım altında. Şuan 05 uç bile durmaz🤣🤣
O kadar güzel anlatmışsınız ki sanki sizinle yaşamış gibiyim açıklamanız için çok teşekkürler🙏 Baya alınmış gerçekten eminim şuan mükemmel duruyordur boy kilo ölçünüz de çok güzel 🧿 Güle güle kullanın 🥰🥰 Ben de en çok bel ağrısız hayat nasıl diye çok merak ediyorum boyum 162 kilom 64 belim ince o yüzden göğüslerimden yıllarca bel sırt ağrısı çekiyorum inşallah güzel olur. Ben de arkadaş tavsiyesi ile gidiyorum tek doktorla görüştüm sadece. Aynı zamanda burun ameliyatı da olcam kombine ameliyat olcak güzel geçer inşallah 🙏 🥹🥹

Mutlu oldum teşekkür ederim 🥰 korse bayağı sıkıyor bence de bana aşırı küçük geliyor bu hali. Kıyafetlerim de torba gibi. Kilo almayı düşünmüyorum kalçam bacağım iyi durumda sadece belim zayıf spor yapacağım ama dikişlerim tam kapanınca.
Boya göre zayıfsın. Memelerden dolayı zayıflık kapanmış. Ama bunun da çözümü var. Bir diyetisyen eşliğinde kilo alabilirsin. Normal kilo alımında bölgesel orantısız bir kilo olmayacağı için bence çok daha güzel olacaktır.😊

Ayrıca korse ve korsesiz epey fark ediyor büyüklüğü.
Yok yok hiç özleme eski memeleri... İnsan omuzları çökerten kiloyu özler mi hiç.
Bak bana az küçültüldü diye bir ameliyata daha gireceğim.
Sen 3 kilo alındı deyince benim bile içim rahatladı. Yıllardır alıştığın bedenden farklı gelmesi tabiki normal. Lakin yeni bedenine de alışacaksın. Çevren de alışacak. Bizim insanımızın tepkileri de biraz abartılıdır.
Sen yeni bedenine alışmaya bak. İnan her şeyin normali. 168 boy 54 kiloya o kadar koca meme yakışmaz zaten. Sadece bedenine alışmak için biraz zamana ihtiyacın var🙂
Benim de belim zayıf o yüzden kambur durup büyük memeleri gizlerdim bol giyindiğimden normal kiloda görünüyordum. Senin de belin inceymiş benimle aynı acıları ağrıları çekmişsindir benim omuzum bile eğrilmişti. Şuan pişikler ve omuzdaki askı izleri iyileşti bunlar çok mutlu edici . Merakla bekliyorum meme ağrısı pek yok ama burun için bilgim yok hiç. Umarım hiç ağrı çekmeden atlatırsın. Ağrı kesiciler ağrı için gerçekten iyi geliyor. Ara sıra yaz ben ameliyata bir hafta kala bu forumda yatıp kalkıyordum 😅

Valla bende veremedim c olsada problem yok benim için 😄 istediğim kadar küçüldü spnuçta Aynaya bakınca mutluyum sayıların harflerin pek önemi yok :)
Ben takık bir insanım maalesef 🙈😂bı sure takarım neden b olmuyor diye
Canım teşekkür ederim ama neredeyse eski mememi özleyeceğim. Çok çok büyüktüler yani ben kendim 168 54 kiloydum ameliyatta benden 3kilo doku alındı. Normal halim zaten aşırı zayıftı. Memeyle normal görünüyordum. Şuan tahta gibiyim. Dik durmadığım ve korse de memeyi bastırıyor aşırı küçük duruyor. Ben bile yadırgıyorum bu halimi demek ki önceki hali bayağı büyükmüş. Sütyeni görünce şok oluyor bu kadar büyük müydü eskiden diye 🫣 çevreme ilaç kullandığım için zayıfladığımı söyleyeceğim.
Mutluysan hiç umursama kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin
Benim revizyon ameliyatıma 4 gün kaldı. Çok heyecanlıyım. Bir an önce ameliyat olmak istiyorum. İnşallah bu sefer küçülür.
Koca memeler ve sinir haliyle bu yazı geçirdim.

Böyle 3 kilo alindi, 2 kilo alındı diyenlere çok özeniyorum çok... Ne kadar şanslısınız. Sadece 290 gr için ameliyat oldum demek. Çok üzüldüm çok. Bir ameliyat boşu boşuna geçti. İnşallah revizyon bari iyi geçer. Çok korkuyorum yine aynı hayal kırıklığını yaşamaktan.
Aybeka inşallah bu sefer istediğin ölçüye kavuşursun arkadaşım

Ben takık bir insanım maalesef 🙈😂bı sure takarım neden b olmuyor diye

Mutluysan hiç umursama kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin

Aybeka inşallah bu sefer istediğin ölçüye kavuşursun arkadaşım
Cucu korseyi çıkarınca biraz iniyor mu bunlar çok yukarda kaldı böyle . Belim aşırı zayıf kalıyor meme altı 😆 korsenin bastırıp sıktığını düşünüyorum 🤨 açınca biraz büyüsün bence küçük güzel ama birilerinin zayıfsın demesini istemiyorum

Cucu korseyi çıkarınca biraz iniyor mu bunlar çok yukarda kaldı böyle . Belim aşırı zayıf kalıyor meme altı 😆 korsenin bastırıp sıktığını düşünüyorum 🤨 açınca biraz büyüsün bence küçük güzel ama birilerinin zayıfsın demesini istemiyorum
Ödem geçtikçe iniyorlar aşağıya merak etme 🤗
Ben özlüyorum o ilk gunlerin silikonlu gibi görüntüsünü 😂

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun güle güle kullanın yeni göğüslerinizi🌺 Ben de cuma günü olacağım inşallah ve en çok da çok ağrı oluyo mu diye merak ediyorum biliyorum kişiden kişiye göre değişiyor ancak yine de merak ediyorum benim de bebeğim var umarım ağrısız olur benim de. Sizin bedeniniz kaçtı ve kaç beden oldu ? Benim 90dd (110a tekabül ediyormuş yaklaşık) ama doktor ne kadar küçültecek bilmiyorum yarın görüşünce öğrenirim diye düşünüyorum. Krem için hangisini verdi doktorunuz? Korse de 1 tane mi var 1 tane yeterli olur mu sizce?
Çok teşekkür ederim. Sizin de az kalmış. Hiç stres yapılacak bir durum yok. Ben ameliyattan çıktıktan hemen sonra ve ilerleyen süreçte ağrı neredeyse hiç hissetmedim. Hafif bir yanma o kadar ki 2 kilo aldığını söyledi doktorum. Bugün 9. Gün ameliyat olalı dün geceden beri yan yatabiliyorum. Eve geldiğimden beri çok şükür sorun da olmadı. Tek sıkıntı korsenin sıkması. Yalnız yanınızda en az bir hafta yardım edecek biri mutlaka bulunsun. Bebeğiniz ve siz süreci daha rahat geçirirsiniz. Benim doktorum hemen antibiyotik başladığı için ilaç bana uyku yaptı biraz. Sizin de öyle olursa arada yatar uyursunuz iyi olur yaraların iyileşmesi için. Beden konusuna gelirsek toparlayıcı küçültücü sütyen de 90E giyiyordum. Şu an ödemliyim ama ödemli hali bile oldukça küçük b cup hiyebilirim diye düşünüyorum bu haliyle. Evde b cup olmadığı için deneyemiyorum:) krem de antibiyotik içeren bactroban. Ameliyattan 5 gün sonra kreme başladım. Her gün sürüp ince spançla kapatıyorum. Yaralar çok çabuk iyileşti. Korse için de 2 tane almanızı mutlaka öneririm. Çünkü hemen kurutmak zor. Ben birini yıkayıp birini giyiyorum. Fiyatları oldukça pahalı ama emin olun bu şekilde çok rahat edersiniz. Bu arada mesajı geç gördüğüm için kusura bakmayın.

Ödem geçtikçe iniyorlar aşağıya merak etme 🤗
Ben özlüyorum o ilk gunlerin silikonlu gibi görüntüsünü 😂
Ayy o silikonlu havası geçmesin 😁 biraz aşağı insin korseden belim ağrıyor. Doktora yazdım biraz gevşetebilir miyim diye 1 ay boyunca asla gevşetme dedi.
Bu arada arkadaşlar yan yatıyorum ama yatmamam lazımmış. Yukarda yattığımı yazmışım size kötü örnek olmasın. 2 ay boyunca yan yatmamak gerekiyormuş. Yaralar uyuyunca iyileşiyormuş en çok. O esnada yanlış hareket bozar meme formunu

Çok teşekkür ederim. Sizin de az kalmış. Hiç stres yapılacak bir durum yok. Ben ameliyattan çıktıktan hemen sonra ve ilerleyen süreçte ağrı neredeyse hiç hissetmedim. Hafif bir yanma o kadar ki 2 kilo aldığını söyledi doktorum. Bugün 9. Gün ameliyat olalı dün geceden beri yan yatabiliyorum. Eve geldiğimden beri çok şükür sorun da olmadı. Tek sıkıntı korsenin sıkması. Yalnız yanınızda en az bir hafta yardım edecek biri mutlaka bulunsun. Bebeğiniz ve siz süreci daha rahat geçirirsiniz. Benim doktorum hemen antibiyotik başladığı için ilaç bana uyku yaptı biraz. Sizin de öyle olursa arada yatar uyursunuz iyi olur yaraların iyileşmesi için. Beden konusuna gelirsek toparlayıcı küçültücü sütyen de 90E giyiyordum. Şu an ödemliyim ama ödemli hali bile oldukça küçük b cup hiyebilirim diye düşünüyorum bu haliyle. Evde b cup olmadığı için deneyemiyorum:) krem de antibiyotik içeren bactroban. Ameliyattan 5 gün sonra kreme başladım. Her gün sürüp ince spançla kapatıyorum. Yaralar çok çabuk iyileşti. Korse için de 2 tane almanızı mutlaka öneririm. Çünkü hemen kurutmak zor. Ben birini yıkayıp birini giyiyorum. Fiyatları oldukça pahalı ama emin olun bu şekilde çok rahat edersiniz. Bu arada mesajı geç gördüğüm için kusura bakmayın.
Cevabınız için çok teşekkür ederim yarın sabahtan ameliyatım var o kadar heyecanlı ve stresliyim ki inşallah güzel geçer dua edin olur mu 🙏🥹🥹 Doktorum 85b gibi yaparım dedi süt bezlerimi de koruyacak. Göğüsüm yayık ve sarkık o nedenle baya küçülteceğini söyledi. Burun ve meme aynı anda olacak o yüzden de korkuyorum ama sağlık herşeyden önemli inşallah güzel sonuclar olur 🙏 tamamdır bi tane daha alayım ben en iyisi. Siz de altınyıldızkini mi almıştınız?

Ben ameliyat olalı 4 ay oldu. Geçenlerde doktorun ameliyata girmeden önce çektiği fotoğraflara baktım ve bir daha şükrettim bu ameliyatı olduğuma 🤣
😅😅ben de görmeden şükrediyorum gerçekten kötü bir memem vardı doktor dokunuşu mucize gibiydi. Gidince elini öperim herhalde 😆 4. Ayda durumlar nasıl uyku, sütyen durumları dikişler Ağrı sızılar geçti mi kaldı mı

Cevabınız için çok teşekkür ederim yarın sabahtan ameliyatım var o kadar heyecanlı ve stresliyim ki inşallah güzel geçer dua edin olur mu 🙏🥹🥹 Doktorum 85b gibi yaparım dedi süt bezlerimi de koruyacak. Göğüsüm yayık ve sarkık o nedenle baya küçülteceğini söyledi. Burun ve meme aynı anda olacak o yüzden de korkuyorum ama sağlık herşeyden önemli inşallah güzel sonuclar olur 🙏 tamamdır bi tane daha alayım ben en iyisi. Siz de altınyıldızkini mi almıştınız?
Hastaneye bir broşür bırakılmış. Asistan hastaların bu satıcıdan memnun olduğunu söyledi. Markasını bilmiyorum. Ben sadece mesaj atıp sipariş verdim. Hastaneye satıcı tüm bedenleri bıraktı. Ameliyat bitimi doktor bedenime göre olanı seçip giydirmiş. Bol şans diliyorum size. Ameliyattan sonra haber verin lütfen ❤️☺️

Ameliyat oldun mu? Nasılsın şimdi?

😅😅ben de görmeden şükrediyorum gerçekten kötü bir memem vardı doktor dokunuşu mucize gibiydi. Gidince elini öperim herhalde 😆 4. Ayda durumlar nasıl uyku, sütyen durumları dikişler Ağrı sızılar geçti mi kaldı mı
🤣 4. Ay şahane 👍 Yüz üstü yatabiliyorum artık. Ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama başka türlü rahat uyuyamıyorum alışkanlık. Dikişlerim hiç acımıyor. Sadece geçen gün yatakta oğlum sert şekilde göğsüme vurunca ciddi acısı göğsüm. O gün sızladı. Ara ara batmalar, hafif sancılar olabiliyor içerde. Sütyen bedenim artık oturdu. 75 b takıyorum. 3. Ayımdan itibaren 75b bu arada.
Geçenlerde pentide bir büstiyer sütyen denedim 75b büyük oldu ama bana. Doldurmadım içini. En küçüğü de oydu alamadım 🤣

Buydu hatta denediğim

Eklentiler

• D68A0DE3-B7CB-45E8-927A-52D11CE4AFD6.jpeg
    D68A0DE3-B7CB-45E8-927A-52D11CE4AFD6.jpeg
    529,6 KB · Görüntüleme: 186
Son düzenleme:
Ameliyattan önce göğüs çevremi ölçmek hiç aklıma gelmemişti. Keşke ölçseymişim. Ameliyattan sonra eve gelince ölçmüştüm hemen 98 di. Zamanla önce 96 ya düştü sonra 93 e.
Şimdi 88. Ameliyattan önce kaçtı kim bilir 🤣

Hastaneye bir broşür bırakılmış. Asistan hastaların bu satıcıdan memnun olduğunu söyledi. Markasını bilmiyorum. Ben sadece mesaj atıp sipariş verdim. Hastaneye satıcı tüm bedenleri bıraktı. Ameliyat bitimi doktor bedenime göre olanı seçip giydirmiş. Bol şans diliyorum size. Ameliyattan sonra haber verin lütfen ❤️☺️
Ameliyat oldun mu? Nasılsın şimdi?
Merhaba 12.30 gibi ameliyata girdim 18.30da odamda ayılmıştım ama tüm günüm uyuyarak geçti diyebilirim. Burnumda sıkıntı yok şimdilik çok şükür sadece ağzım açık uyuyorum boğazım tahriş oluyo o kısmı kötü. Memelerim çok güzel duruyor ama çok sert 🥹 bu sertlik ne zaman geçer sizce? Drenlerim var yarın doktor çıkaracakmış toplamda 400gr gibi bişey alınmış ama göğüslerimin içi boş ve çok yayvandı. Baktıkça mutlu oluyorum ama korse baya sıkıyor inşallah ağrısız sızısız geçer dua edin lütfen 🙏🥰🥰

🤣 4. Ay şahane 👍 Yüz üstü yatabiliyorum artık. Ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama başka türlü rahat uyuyamıyorum alışkanlık. Dikişlerim hiç acımıyor. Sadece geçen gün yatakta oğlum sert şekilde göğsüme vurunca ciddi acısı göğsüm. O gün sızladı. Ara ara batmalar, hafif sancılar olabiliyor içerde. Sütyen bedenim artık oturdu. 75 b takıyorum. 3. Ayımdan itibaren 75b bu arada.
Geçenlerde pentide bir büstiyer sütyen denedim 75b büyük oldu ama bana. Doldurmadım içini. En küçüğü de oydu alamadım 🤣

Buydu hatta denediğim
İyi olmana sevindim . 2 ay daha dikkat et darbelere . Doktorum 6 ay süre verdi o süre içinde batma,sızı,akıntı,ağrı her şey olur dedi.6. Aydan sonra her şey eski haline dönüyor dedi. Eskisi gibi sağlıklı olacağını sanmıyorum illaki ağrı olur arada ama büyük memenin verdiği ağrıların yanında hiç kalacağına eminim. Benim çok küçük gibi hissediyorum korse sıkıp havaya kaldırdığı için mi bilmiyorum daha alışamadım. Şuan çok fazla yanma oluyor 2 gündür sıcaktan mı iyileştiği için mi yoksa tersi mi bilmiyorum ateş gibi yanıyor. Krem sürüp kapatıyorum. Çok sık duş almama kararı aldım. Dikişlerim iyice tutsun bant açılmasın diye memeyi islatmayacağım. Araba sürmek istiyorum ama hareketlerim hala normale dönmediği ve odak noktam memelerim olduğu için etrafa konsantre olamam diye düşünüyorum. Bu arada büstiyer çok güzel görünüyor🤗🫠

Merhaba. Bugün iz bandına başladım. Yalnız arkadaşlar ben bandı yapıştırdım neredeyse yarısı bitti bandın😂 çok da pahalı. Bu bantlar ne kadar süre kalsın. Her gün çıkarıp belirli süre bantsız durup yine yenilemeli miyim bilemedim. Böyle yaparsam 3 4 güne biter. Siz ne kadar da bir değiştiriyorsunuz acaba?

Merhaba 12.30 gibi ameliyata girdim 18.30da odamda ayılmıştım ama tüm günüm uyuyarak geçti diyebilirim. Burnumda sıkıntı yok şimdilik çok şükür sadece ağzım açık uyuyorum boğazım tahriş oluyo o kısmı kötü. Memelerim çok güzel duruyor ama çok sert 🥹 bu sertlik ne zaman geçer sizce? Drenlerim var yarın doktor çıkaracakmış toplamda 400gr gibi bişey alınmış ama göğüslerimin içi boş ve çok yayvandı. Baktıkça mutlu oluyorum ama korse baya sıkıyor inşallah ağrısız sızısız geçer dua edin lütfen 🙏🥰🥰
Geçmiş olsun. Atlatmanıza çok sevindim. Benim 11. Günüm alt kısım hala çok sert üst kısımda yumuşama başladı

Back