- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #40.601
Evet ilk günler biraz stresli oluyor uyku sırtına iki üç yastıkla hastane yatağı rampası yaparsan rahat uyursun iki gün sonra alışıyorsun sırt üstü yatmaya :) dikişlerin çok fazla gerilmiycek sekilde sen ayarlaMerhaba kızlar bu akşam hiç uyuyamadım siz nasıl yattınız ağrıyok ama rahat yatamadım dik uyumak çok zor
Benim bedenimde aynıydı ben doktorumdan çok memnunum ileriki zamanlar kontrole gittiğinde ordaki hemsireler ilgilenecek seninle aksi bi durum olmazsa okadar içten ve tatlılarki ameliyat olmasam bile gitmek isterim oraya :)) herşeyi sor mutlaka numarasını vermiştir resim atabilirsin kafana takılan herşeye cevap veriyolar merak etme bundan sonraso artık çorap söküğü gibi kolajen kullanmaya başla benceMerhaba kızlar dün saat 2.30 da ameliyata alındım saat 18.00 de odaya alındım biraz ağrım vardı hemşire serum taktı ağrı kesici yaptı ağrım yoktu denecek kadar azdı saat 10.00 da eve geldim şuan birz ağrım var o da normal bolbol su içiyorum yürüyüş yapıyorum sütyen bedenim 85 90 d arasıydı doktor 85 b yaptık dedi sormak istediğiniz birşey varsa cevap verebilirim
Ben sabah akşam teramicin kullandım ilk etapta. Deri için olanı.Arkadaşlar doktor ilk etapta kantaron veya herhangi bir yağlı pomad kullan dedi. Krem adı vermedi. Bu krem izler için değil yarayı yumuşatmak içinmiş. Siz hangisini ne sıklıkla kullandınız? Duş alma sıklığı nedir ilk ay için?
Ben sabah akşam teramicin kullandım ilk etapta. Deri için olanı.
Nekrozun çaresi var mı nolur bana yazın. Ameliyat oldum 9. Günüm sağ meme ucum nekroz oldu ağla ağla helak oldum meme ucumu kaybedecekm diyeÖdem için ananas bol su ve yeşil çay içtim. Gerçekten patlayacak gibiydi gögüslerim. Şimdi azaldı ödemler ve bende nekroz olduğu için çok zorlandım hala tam iyileşemedim ama iyi ki olmuşum diyorum gördüğüm herkesin göğüsleri bana büyükmüş gibi gelmeye başladı :))
Öncelikle sakin olun ki kan dolaşımınızz güzel olsun bende sağ göğüs ucum nekroz oldu ecopirin kullandırttı doktor bir de doktorum hastanedeyken göğüs ucu dan enjektörle kan çekti oraya kan akışı olsun diye. Bende çok korkmuştum çünkü göğüs ucum simsiyah olmuştuNekrozun çaresi var mı nolur bana yazın. Ameliyat oldum 9. Günüm sağ meme ucum nekroz oldu ağla ağla helak oldum meme ucumu kaybedecekm diye
Çok geçmiş olsun benim sürecim çok ağrılıydı doktora korse çok oturuyor dediğimde amaç zaten sıkması ödemi en aza indirmeye çalışmak ve dikişlerin açılmasını önlemek demişti yaklaşık 1.5 ay kadar içimde cam kırıkları var gibiydi hep öyle olacak sanıyordum sonra ödemlerim indi hatta dikiş bitişine kadardı memem çekildi küçüldü ve şekil aldı yumuşadı yürüyüş yapın kendinizi yormadan kısa kısa ve pansumanlara dikkat edin sonrası büyük rahatlıkBugün taburcu oldum. İyi hissediyorum. Ayağa kalkmamaya çalışıyorum. Doktor 2 gün daha yat dedi tam otursun dikişlerin. Kanama da olmasın diye sanırım. Ananas suyu ve bol su içiyorum. Ayağa kalkıp geziyorum arada. Yatak rahat değil hastane iyiydi. Keşke iyileşene kadar orda kalsaydım
Evet doktorum reçete etmişti. Yağlı bir kremCanım doktor önerisiyle mi aldın kremi. Bir de yağlı mı o krem
Evet doktorum reçete etmişti. Yağlı bir krem
Teramicinden sonra bepantol onarıcı bakım merhemi kullandım bir sürede sabah akşam. Yine doktorumun önerisiyle.
Benim bugün 7. Gün ameliyatımın. Doktor kontrolü hariç çok ayakta durmadım. İlk dört gün zorlandım. Ölecek gibi ağrınız olmuyor ama sabır gerekiyor. Benim başım ağrıdı 2 gün. Karnım şişti. Tuvalete çıkamadım diye. Sonrasında hemen regl olduğum için bir de onun sancıları eklendi. Şuan iyiyim ama korseden midir üstüne yatıyorum diye mi sol taraf sırt ağrım olmaya başladı. Ameliyattan önce dev memem varmış 3 kilo alındı benden. 54 kilodan 51e indim. Boyum 168. Meme bana küçük geliyor. Alışması zor geliyor. Bütün bütün kıyafetlerim bana aşırı büyük. Giymedim henüz ama erkek gibi hissediyorum. Ama henüz sırtım tam dikleşmedi. Ve kıyafetlerim de zaten önceden de boldu. Memeden dolayı M beden giyiyordum. Şimdi herhalde xs olmuştur. Korsemde 75B yazıyor. Doktordan C cup istemiştim çok da küçük istemiyordum. Ama bu halleri çok güzel. Benim alışmama nedenim eski akışkanlıklar. O kadar kabullenmiştim ki eski memeleri küçük meme benim için sadece arzu bir dua veya hayal olarak kalmıştı. Şuan düşünüyorum da iyi cesaret etmişim gerçekten. Evimden uzakta bir yerde yüzünü 2 defa gördüğüm hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi olmadığım bir doktora ameliyat oldum. Kendimi tebrik ediyorum. Bundan sonra ertelemeyeceğim hiçbir şeyi. Ne istiyorsam imkan yaratıp yapacağım. Kendimizi sevmemiz lazımÇok geçmiş olsun benim sürecim çok ağrılıydı doktora korse çok oturuyor dediğimde amaç zaten sıkması ödemi en aza indirmeye çalışmak ve dikişlerin açılmasını önlemek demişti yaklaşık 1.5 ay kadar içimde cam kırıkları var gibiydi hep öyle olacak sanıyordum sonra ödemlerim indi hatta dikiş bitişine kadardı memem çekildi küçüldü ve şekil aldı yumuşadı yürüyüş yapın kendinizi yormadan kısa kısa ve pansumanlara dikkat edin sonrası büyük rahatlık
Benden iki kilo doku alındı sertlikler sıvı birikintisi ultrasonla bakıldı her kadında olan normal sıvı kitleler dedi birşey yokmuş ameliyat sonrası da olabiliyormuş700gr almasına rağmen gayet bir sonuç elde etmiş. Doktoru tebrik etmek lazım. Kistler neymiş. Nasıl anlaşılıyor acaba çok merak ediyorum ettim. Ele gelen sertlikler mi acaba. Her duyduğum başka bir endişe yaratıyor bende.ödemler için su ve yürüyüş diyor herkes
Yumuşak mıydı peki meme ucunuz ? Nekrozda sert oluyormuş normalde ama benim yumuşak. Bugün kontrole gideceğim çok korkuyorumÖncelikle sakin olun ki kan dolaşımınızz güzel olsun bende sağ göğüs ucum nekroz oldu ecopirin kullandırttı doktor bir de doktorum hastanedeyken göğüs ucu dan enjektörle kan çekti oraya kan akışı olsun diye. Bende çok korkmuştum çünkü göğüs ucum simsiyah olmuştudoktor da çok korktuğunu söylemişti ama elhamdülillah sonra yavaş yavaş rengi açılmaya başladı göğüs ucumun ve şimdi normalleşti kaybetme tehlikem kalmadı
Collajen zaten her insanın kullanması gereken takviye gıda vitamin ben eczaneden aldım eczacıbası dynavit collagen hyluronik acid ismi çok faydasını gördüm ekstra çinko yara iyileşmede çok iyi bunlar ilaç değil takviye doktorunada sorabilirsin sıkıntı yokDaha önce hiç kullanmadım bisıkıntı olurmu
Yani benim meme sıkıntılı olduğu için oraya antibiyotikli kremle pansuman yapıyordum onun dışında doktor bana hiç krem önermedi hep kantoron kullan dedi basından beri kantoron kullanıyorum krem hiç kullanmadım ilk ay dikişler tam kaynadıysa dus almada sıkıntı yok teri bakteri duş öldürür iyi gelir iyileşmen hızlnır eğer yara açıklık sıkıntı vs yoksa bebe şampuanıyla ılık duş istediğin zaman alabilirsinArkadaşlar doktor ilk etapta kantaron veya herhangi bir yağlı pomad kullan dedi. Krem adı vermedi. Bu krem izler için değil yarayı yumuşatmak içinmiş. Siz hangisini ne sıklıkla kullandınız? Duş alma sıklığı nedir ilk ay için?
Şiödi doktor kontrolünden geldin pansuman yaptı doktorum. Meme ucumun başı merkez olmuş tabanı sağlammış. Soydu doktor açık yaraya döndü. Pansumanla iyileşecek yenisi çıkacak uç dökülecek dedi. Bakalım kaç günde iyileşecek teşekkür ederim size de içimi rahatlattınızÖncelikle sakin olun ki kan dolaşımınızz güzel olsun bende sağ göğüs ucum nekroz oldu ecopirin kullandırttı doktor bir de doktorum hastanedeyken göğüs ucu dan enjektörle kan çekti oraya kan akışı olsun diye. Bende çok korkmuştum çünkü göğüs ucum simsiyah olmuştudoktor da çok korktuğunu söylemişti ama elhamdülillah sonra yavaş yavaş rengi açılmaya başladı göğüs ucumun ve şimdi normalleşti kaybetme tehlikem kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?