- 29 Mayıs 2022
- 216
- 78
- 18
- 25
- Konu Sahibi ---Lily---
- #40.081
Eve geçtiğim gibi yazıcam insallahÇok geçmiş olsun
Kendinizi iyi hissettiğinizde süreç ilgili yazarsanız sevinirim
Haftaya bu zamanlar bende olmuş olucam insallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eve geçtiğim gibi yazıcam insallahÇok geçmiş olsun
Kendinizi iyi hissettiğinizde süreç ilgili yazarsanız sevinirim
Haftaya bu zamanlar bende olmuş olucam insallah
Yastığımın altına başka bir yastık daha koyarak hafif oturur pozisyonda uyudum bir süre. Kendi yatağım alçaktı rahat kalkamıyordum, oğlumun yatağında yattım yüksek diye daha rahat kalktım ordan.Yaa kızlar bu ameliyattan sonra nasıl yattınız hastanedeki yataklar ayarlanabilir olduğu için rahattı evde ne kadar koltuk yatak yastık denediysem bi düzen oturtamadım rahat olamadım nasıl yatıcam yaaa
Teşekkür ederim bende oğlumun yatağındayım daha rahat yüksek de bel oyuntumu bi türlü ayarlayamadım tam otururmu yoksa bi tık yüksek yeterlimi onu yapamadmYastığımın altına başka bir yastık daha koyarak hafif oturur pozisyonda uyudum bir süre. Kendi yatağım alçaktı rahat kalkamıyordum, oğlumun yatağında yattım yüksek diye daha rahat kalktım ordan.
Ben 1.60 ım. 57 kiloyum. 75 d takıyordum ama son zamanlarda o bile küçük geliyordu, taşıyordu. Bende sizin gibi şu an 75b ya da 80 b takıyorum modele göre. Ameliyat öncesi meme çevremi ölçmemiştim. Ama ameliyattan sonra eve geldiğimde 98 di. Şu an 1.5 ay oldu, 90 cm. Doktorum hala şişlik olduğunu ameliyattan 3 ay sonra yüzde 20 si kadarının daha ineceğini söylüyor.Ben 1.68 kg 56 kiloyum. 75 d kap takıyordum ama emzirme sonrası sümük ve sarkık bir hale gelmişti diyebilirim. Şimdi modele göre 75 b veya 80 B takıyorum. Aslında biraz daha ufak istiyordum ama halen az da olsa küçülme olduğunu farkediyprum.daha fazla küçülmese bile Bu ölçü bile iyi geliyor bana..
İlk zamanlar nerdeyse oturur pozisyonda yattım. Alt dikişlerim gerilmesin diye.Teşekkür ederim bende oğlumun yatağındayım daha rahat yüksek de bel oyuntumu bi türlü ayarlayamadım tam otururmu yoksa bi tık yüksek yeterlimi onu yapamadm
Ne zaman düzelecekİlk zamanlar nerdeyse oturur pozisyonda yattım. Alt dikişlerim gerilmesin diye.
Kişiye göre değişiyor sanırım. 15 gündür gayet rahat yatıyorum ben. Yanda yatıyorum. Sanırım ilk 1-2 hafta o şekilde yattım sonra yastığımın altındaki destekleri azalta azalta devam ettin.Ne zaman düzelecek
Çok çok geçmiş olsun Aynur ne güzel yazmışsınEvet arkadaslar üç günlük taze ameliyatlı olarak su ana kadarki sürecimi anlatıyorum :))
Ameliyat olmaya karar vermeden,verdikten,arastırma yaparken okumadığım izlemediğim forum video deneyim kalmamıstı bişey öğrenebilirmiyim dihe bu baslık altında 2000 mesajı kimbilir kaç kere okudum :)
23 yasındayım iki bucuk yasında oğlum var emzirdim kilom 70 boyum 158
Üniversiteden randevu almıstım sgk ameliyatımı onaylamıştı 90 dd cup sütyen kullanıyordum emzirme bitince iyice sarktı bedeni 85d ye düştü fakat foş bi meme deri fazlalığı köprücükten ölçünce meme bası 30 cm di ameliyatıma üç gün kala deprem faciası yasandı ve ameliyat iptal oldu tekrar ararlar diye bekledim ama geri dönen olmadı psikolojim iyice bozulmuştu ve ne olursa olsun bu yazı o memelerle geçirmek istemedim doktor arayısına girdim bursada yaşıyorum referansına güvendiğim hürrem Şebnem gürler hanımla görüşmeye karar verdim kendinden emindim ilk görüşmede ameliyata karar verdim gün aldım salı günü tetkikler yapıldı kan usg vs anestezi ile görüştüm gece hiçbişey yemedim içmedim çarşamba 11 de hastaneye yatışım yapıldı damar yolum açıldı üstüme önlük giydim çizimlerim yapıldı 80 b istiordum ameliyathanaye gidiyorum içime bi korku kaplandı ameliyathane okadar soğuk biyerki kendimi çok kötü hisettim asla kesici delici aletleri vs yoktu herkes çok güleryüzlüydü herkesle şakalaşıp gülüyordum ama içimden birden (acaba bu memelerle yaşayabilirmiydim burda ne işim var ne gerek vardı) diye zırvalamaya basladım hissedicekmiyim uyuyacakmıyım korkuları kapladı ilk defa ameşiyat olacağım için sonra doktor falan geldi yatırdılar kollarımı bağladılar iyi uykular diyip gülüştük sonra uyandım odaya girmiştim inanılmaz bi sızı hisettim bacaklarımda sonda takılmısım ameliyatım biraz uzun biraz değil baya uzun sürmüş 12 de girmiştim ayılma bayılma 5 de çıkmıştım sonda yerim yanıyodu hiçbi ağrım vs olmadı çok güzel yattım üç saat sonra çorba su yürüyüş herşey çok iyi asla korkulacak bişe yok sondayı çıkarmalarını istedim beni rahatsız eden tek şey oydu çıkarkende hiç acımadı bu arada bosuna stres yapmayın takılsanızda bi gece kaldım perşembe evime döndüm bugün üçüncü gün drenlerim hala takılı yarın kontrolüm var çıkıcak sol mememde ağrım var ama o benim yüzümden hastanede okadar antibiyotik ağrı kesici serum yapıyolarki ameliyat olduğumuzu unutuyyosunuz ben yataktan falan hep kendim kaltığım için dikişlerimi çok zorlamışım ağrılarım biraz çok hastane konforundan çıkıp eve gelince daha iyi anldım kendinizi yormayın nasılsa iyiyim diyip bişe yapmayın yatı. Dinlenin su anlık ağrılarım dikiş yerlernde zorlamadan kaynaklı birde sırt üstü çok yattığım için kalçam ve sırtım ağrıyor benim önceden kuyrul sokumu sıkıntım olduğu için daha fazla ağrı hissediyorum ödemler ve tamponlardan dolayı korse çok sıkıyor ama bunlarda bu güzelliğin tuzu biberi asla dayanılmayacak bişey yok korkmayın ameliyatımla ilgili dren acısı bedenim çıkan doku süt bezleri vs bunları yarın ki kontrolde öğrenixem benim sürecim simdilik bukadar güncellerim mutlaka
Kesinlikle öyle kaç kere aynı mesajları defalarca okudum ama gerçekten bu ameliyat çok kolay bi ameliyat sonrası biraz zorluyor sadece aırt üstü yatmak drenler falan yoksa ameliyat olmamış gibi hafif geçiyorÇok çok geçmiş olsun Aynur ne güzel yazmışsın
Seninde dediğin GB tecrübeler gerçekten çok değerli insan süreçle ilgili bir şeyler duymak istiyor
Geçmiş olsun ne güzel kurtuldunuz darısı başıma..Pazar günü yatışım var, nezle gibiyim kontrol edip ona göre ameliyat mı olacak yoksa ertelenecek mi belli olacak..Evet arkadaslar üç günlük taze ameliyatlı olarak su ana kadarki sürecimi anlatıyorum :))
Ameliyat olmaya karar vermeden,verdikten,arastırma yaparken okumadığım izlemediğim forum video deneyim kalmamıstı bişey öğrenebilirmiyim dihe bu baslık altında 2000 mesajı kimbilir kaç kere okudum :)
Üniversiteden randevu almıstım sgk ameliyatımı onaylamıştı 90 dd cup sütyen kullanıyordum emzirme bitince iyice sarktı bedeni 85d ye düştü fakat foş bi meme deri fazlalığı köprücükten ölçünce meme bası 30 cm di ameliyatıma üç gün kala deprem faciası yasandı ve ameliyat iptal oldu tekrar ararlar diye bekledim ama geri dönen olmadı psikolojim iyice bozulmuştu ve ne olursa olsun bu yazı o memelerle geçirmek istemedim doktor arayısına girdim bursada yaşıyorum referansına güvendiğim hürrem Şebnem gürler hanımla görüşmeye karar verdim kendinden emindim ilk görüşmede ameliyata karar verdim gün aldım salı günü tetkikler yapıldı kan usg vs anestezi ile görüştüm gece hiçbişey yemedim içmedim çarşamba 11 de hastaneye yatışım yapıldı damar yolum açıldı üstüme önlük giydim çizimlerim yapıldı 80 b istiordum ameliyathanaye gidiyorum içime bi korku kaplandı ameliyathane okadar soğuk biyerki kendimi çok kötü hisettim asla kesici delici aletleri vs yoktu herkes çok güleryüzlüydü herkesle şakalaşıp gülüyordum ama içimden birden (acaba bu memelerle yaşayabilirmiydim burda ne işim var ne gerek vardı) diye zırvalamaya basladım hissedicekmiyim uyuyacakmıyım korkuları kapladı ilk defa ameşiyat olacağım için sonra doktor falan geldi yatırdılar kollarımı bağladılar iyi uykular diyip gülüştük sonra uyandım odaya girmiştim inanılmaz bi sızı hisettim bacaklarımda sonda takılmısım ameliyatım biraz uzun biraz değil baya uzun sürmüş 12 de girmiştim ayılma bayılma 5 de çıkmıştım sonda yerim yanıyodu hiçbi ağrım vs olmadı çok güzel yattım üç saat sonra çorba su yürüyüş herşey çok iyi asla korkulacak bişe yok sondayı çıkarmalarını istedim beni rahatsız eden tek şey oydu çıkarkende hiç acımadı bu arada bosuna stres yapmayın takılsanızda bi gece kaldım perşembe evime döndüm bugün üçüncü gün drenlerim hala takılı yarın kontrolüm var çıkıcak sol mememde ağrım var ama o benim yüzümden hastanede okadar antibiyotik ağrı kesici serum yapıyolarki ameliyat olduğumuzu unutuyyosunuz ben yataktan falan hep kendim kaltığım için dikişlerimi çok zorlamışım ağrılarım biraz çok hastane konforundan çıkıp eve gelince daha iyi anldım kendinizi yormayın nasılsa iyiyim diyip bişe yapmayın yatı. Dinlenin su anlık ağrılarım dikiş yerlernde zorlamadan kaynaklı birde sırt üstü çok yattığım için kalçam ve sırtım ağrıyor benim önceden kuyrul sokumu sıkıntım olduğu için daha fazla ağrı hissediyorum ödemler ve tamponlardan dolayı korse çok sıkıyor ama bunlarda bu güzelliğin tuzu biberi asla dayanılmayacak bişey yok korkmayın ameliyatımla ilgili dren acısı bedenim çıkan doku süt bezleri vs bunları yarın ki kontrolde öğrenixem benim sürecim simdilik bukadar güncellerim mutlaka
Nezle durumu varsa iyileşme görülmediyse ertelenebilir ama erteleme durumu varsa erteleyin derim o halde çok zor olur anestezi alacağınız için olmazsa üzülmeyin hayrınıza yani mesela ben adet olamadım ameliyat günü oldum o bile beni zorları sırtım belim kopuyor resmenGeçmiş olsun ne güzel kurtuldunuz darısı başıma..Pazar günü yatışım var, nezle gibiyim kontrol edip ona göre ameliyat mı olacak yoksa ertelenecek mi belli olacak..
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşirsiniz ne kadarlık doku alındı acaba kilonuzda farketti mi? Ameliyat sonrası hangi korseyi taktınız? Benim de bedenim 90dd miş emzirme sütyeni 100b kullanıyordum o da tam kapatmıyordu o nedenle merak ettim sizin 80b mi oldu? Ve hangi şekilde oldu ameliyatınız ters T mi?Evet arkadaslar üç günlük taze ameliyatlı olarak su ana kadarki sürecimi anlatıyorum :))
Merhaba teşekkür ederim ne kadar doku alındı bilmiyorum daha üç gün oldu çok ödemliyim kilo olçmedim regl de bitmedi daha 90 d idim bende 80 b diye konusmustuk ödemler geçince belli olacak oda medical önden kopçalı sütyen kullanıyorum hastanede aldırdı doktor evet ters t ve meme bası küçültme olduMerhaba öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşirsiniz ne kadarlık doku alındı acaba kilonuzda farketti mi? Ameliyat sonrası hangi korseyi taktınız? Benim de bedenim 90dd miş emzirme sütyeni 100b kullanıyordum o da tam kapatmıyordu o nedenle merak ettim sizin 80b mi oldu? Ve hangi şekilde oldu ameliyatınız ters T mi?
Açıklayıcı cevabınız için çok teşekkürler ben de kısmetse ağustosta olcam ameliyatı ve yıllardır bu anı bekledim o yüzden heyecanlıyım biraz da korkuyorum o nedenle sormak istedim. Anesteziden sonra mideniz bulandı mı acaba? Ben emzirmeyi yeni bıraktım daha doğrusu sütüm bitti şimdi biraz kilo vermeye çalışıyorum ağustosa kadar doktor kilo verirsen iyi olur demişti. İnşallah hepimizin ağrısız geçerMerhaba teşekkür ederim ne kadar doku alındı bilmiyorum daha üç gün oldu çok ödemliyim kilo olçmedim regl de bitmedi daha 90 d idim bende 80 b diye konusmustuk ödemler geçince belli olacak oda medical önden kopçalı sütyen kullanıyorum hastanede aldırdı doktor evet ters t ve meme bası küçültme oldu
Kaç ay oldu emzirmeyi bitireli asla korkulacak bişey yok çocuğunuza bakacak biri varsa hiç korkmayın iki ay çocuğu kucağa almak yasak onun dışında ilk günde ayağa kalkıyosunuz emin olun ben canı tatlı biriyimdir bugün yusuf yusuf ettim ağlayarak gittim dren çıkarttırmaya korktum yemin ederim hissetmedim bile anestezi bende uykusuzluk yaptıbide boğazımda balgam oda bir gün sonra geçtiAçıklayıcı cevabınız için çok teşekkürler ben de kısmetse ağustosta olcam ameliyatı ve yıllardır bu anı bekledim o yüzden heyecanlıyım biraz da korkuyorum o nedenle sormak istedim. Anesteziden sonra mideniz bulandı mı acaba? Ben emzirmeyi yeni bıraktım daha doğrusu sütüm bitti şimdi biraz kilo vermeye çalışıyorum ağustosa kadar doktor kilo verirsen iyi olur demişti. İnşallah hepimizin ağrısız geçer
Bebeğim daha ufak sağ göğsümü reddetti ne yaptıysak emmedi sol da 5. Ayda bitti baya direndim ama olmadı süt kanallarım tıkalı olabilyormuş bide genetik faktör de etkiliyormuş. Sağ göğsüm çok daha büyük sanırım o yüzden istememişti bebeğim. Şimdi bekliyorum işte doktor ağustos sonu gel dedi. Çok sevindim kolay atlatmanıza inşallah benim de öyle olur böyle yazılanları okuyunca cesaretim geliyoAçıklayıcı cevabınız için çok teşekkürler ben de kısmetse ağustosta olcam ameliyatı ve yıllardır bu anı bekledim o yüzden heyecanlıyım biraz da korkuyorum o nedenle sormak istedim. Anesteziden sonra mideniz bulandı mı acaba? Ben emzirmeyi yeni bıraktım daha doğrusu sütüm bitti şimdi biraz kilo vermeye çalışıyorum ağustosa kadar doktor kilo verirsen iyi olur demişti. İnşallah hepimizin ağrısız geçer
Siz ameliyatı özelde mi devlette mi oldunuz ve hangi şehir kime oldunuz. ben dün özel hastaneden fiyat aldım 65 bin diyor. Bu kadar fazla olacağını tahmin etmedim. Birde doktor 4 de 1 kalacak memenin o kadar küçülteceğin diyor. Bende çok korkuyurum ya iyileşmezse ya memelerin asimetrik olursa beğenmezsem diyeEmzirme bittikten sonra 6 ay geçmesi gerekiyor süt kanallarının kapanması küçülmesi için cesaretini kaybetme valla ben artık her büyük memeli birini görünce ameliyat teşviki yapıcam iyi bi doktor bulun olun valla o derdi çekmeye değmez gerçekten çok kolay