- 29 Aralık 2007
- 3.385
- 1.073
- 698
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #39.981
cok gecmis olsun, darisi isteyenlere.. doktorunuz kimdi?Merhaba arkadaslar,
Bu ameliyati sıfır acı ile geciren bi tek benim heralde.
3 gun once ameliyat oldum. Meme diklestirme ve de kucultme yaptirdim. Memelerim 30'ar cm sarkıkti ve d/e cup takiyordum. Baya fena durumdaydi anlayacaginiz. Ilk gun anestezinin etkisiyle biraz bulantilarla gecti ama sifir aci diyebilirim. 2.gun ve bugun de aci yok. Kollarimi kaldirabiliyorum, her isimi kendim yapabiliyorum herhangi bir ağrı sızı yok cok şükür. Yani neredeyse hic ameliyat olmamisim gibi rahat geciriyorum süreci cok şükür. Bunda direnlerimin olmamasinin payi nedir bilmiyorum. Doktor yan da yatabilirsin bi sorun olmaz dedi. Doktorumdan ve acibadem atasehir hastanesinden de inanilmaz memnun kaldim. Doktorum o kadar temiz calismis ki ne bi kan ne bisey ne bi ağrı hicbisey yok şükür. Ikinci gun kontrol icin açtı korseyi memeler muh-te-şem olmus. Allahim cok mutluyum. Darisi bu ameliyati olacak olan herkese diyorum...
Sezeryandan sonra üşümekten çenem birbirine vuruyordu benim. Bunda hiç üşümedim. Ne üşüdüm, ne dayanılmaz ağrım oldu ne de bulantım. İlk uyandırıldığımda dikiş yerlerimde yoğun yanma vardı o kadar. O da geçti gitti bir süre sonra.
geçmiiş olsun bende mayıs ayında olacağım haber geldi de tavsiye edip uyarmak istediğiniz bişi varmı ağrı çok oluyor mu dren falanEn kısa zamanda haber alırsınız inşallah. Benim yarın ameliyat olduğum 1 hafta olacak. Bugün kontrolüm vardı bandajlarım çıktı. Doktorum korse vs kullandırmıyor. Şu an sadece dikiş yerlerimde minik ten rengi bantlar var. Dikişler çok iyi durumda dedi.
Sigarasızlık zorluyor ama doktorum sigara konusunda çok katı.
1 hafta sonra bu ten rengi bantları çıkarıp teramisin süreceğim 2 hafta. Sonra bepanten 2 hafta sonra da iz için krem dedi.
Direnlerim çekilirken hiç hissetmedim bile. Tamamen acısız bir operasyon dersem yalan söylerim. Ki canım tatlı değildir. Ama o acı perşembe ameliyat olup cuma taburcu olan benim c.tesi dışarda aile iftarına gitmeme engel olamadı :) öyle dayanılmayacak bir şey değil yani.geçmiiş olsun bende mayıs ayında olacağım haber geldi de tavsiye edip uyarmak istediğiniz bişi varmı ağrı çok oluyor mu dren falan
Nedenini sormadım ama asla istemiyor kullanılmasını. Yakın bir arkadaşımda 1.5 yıl önce kendisinde meme küçültme oldu. O da kullanmadı. Memeleri gayet iyi durumdaNeden korse kullandırmıyor ödem oluşmaması ve memenin şekile girmesi için önemli birşey yıllar önce olan bir arkadaşım var onada kullandırmamış doktoru ve memelerinin şeklinin düzgün olmadığını tekrar büyüdüğünü söylüyor doktoruma sormuştum neden uzunca bir süre kullandırdınız diye iç dikişlerin daha iyi iyileşmesi ve açılma olmaması şeklinin daha hızlı oluşması için demişti Bepanthol antiskar jel önerdiyse eğer malesef üretimi durdurulmuş ama derma olanı iyi geliyor bilginiz olsun
❤Direnlerim çekilirken hiç hissetmedim bile. Tamamen acısız bir operasyon dersem yalan söylerim. Ki canım tatlı değildir. Ama o acı perşembe ameliyat olup cuma taburcu olan benim c.tesi dışarda aile iftarına gitmeme engel olamadı :) öyle dayanılmayacak bir şey değil yani.
Merhaba , Gecmis olsun dikislermi alindI dediniz dikisler genelikle kendinden eroten dikisler degilmiydiAmeliyat olacak arkadaşlar için yaşadıklarım doktorum özeldi sabah 8'de korka korka girdiğim ameliyattan 12'de uyandım günlerce ya anesteziden uyanamazsam diye korkulu rüyalar gördüm ama hiç korkacak birşey yokmuş 12'de gözümü açtım hemen kendime geldim ama çok fazla dikiş ağrım vardı gece boyu serum ve ağrı kesici verildi lavobaya kendim gidebildim sabah direnlerim çekildi anlık bir sızlama olarak düşünün ve taburcu oldum kollarımı çok rahat kullanabiliyordum ama çokta ağrım vardı sızlama batma yanma gibi 10.günde duş alabildim 15 gün sonra dikişlerim alındı kahve rengi kısımda skar izi oluştu sigara içenlerde yada genetik yatkınlığı olanlarda olabiliyormuş fito krem kullanmaya başladım her 3 günde bir pansumanım yapıldı 1 ay dolunca bu seferde iz kremine alerjim oldu birde onun için ilaç kullandım bir hafta sonra geçti daha sonra başka bir iz kremine geçtim iyi geldi buarada artık ödemlerim indi meme yumuşamaya şekil almaya başladı artık yan yatabiliyorum 2. ayı geçtim ve ilk sütyenimi aldım e cup kullanırken artık b oldum izlerim geçmeye rengi açılmaya başladı arkadaşlar basit bir ameliyat değil sonrasında en az 1 ay çok çok dikkat edilmesi gerekiliyor kamuda masa başında çalışmama rağmen 20.günde işe başladım ve zorlandım evet zorlu bir yol ama artık iyi ki yaptırmışım demeye o sırtımdaki rahatlığı hissetmeye başladım son olarakta bu ameliyatı soğuk havada yaptırmayı tercih edin ameliyat olmaktanda korkmayın bazı kişilerde hiç ağrı olmuyor ağır kaldırmayı biraz sabırlı olacaksınız benim yaşadıklarım bunlardı olan ve olacak arkadaşlar hepimize geçmiş olsun
Ameliyat için kıyafet olarak yanımda neler götüreyim değerli bayan ameliyat sonrası giymek için ❤Direnlerim çekilirken hiç hissetmedim bile. Tamamen acısız bir operasyon dersem yalan söylerim. Ki canım tatlı değildir. Ama o acı perşembe ameliyat olup cuma taburcu olan benim c.tesi dışarda aile iftarına gitmeme engel olamadı :) öyle dayanılmayacak bir şey değil yani.
Ameliyat sonrası pijama ve bol tarz şeyler mi giyiliyorMerhaba, evet kendiliğinden eriyor ama bağlantı yerlerini doktorum aldı 4 aya kadar da bazen vücuttan kaynaklı dikişler erimeye biliyormuş ama bu az görünen bir durum 2.5 ay oldu daha başıma gelmedi çok şükür
ameliyata girerken herhangi bir kilo sınırı var mı şu kilodan fazla olursunuz giremezsiniz gibi bir boy kilo ölçümüne bakıyorlar mı acabaDirenlerim çekilirken hiç hissetmedim bile. Tamamen acısız bir operasyon dersem yalan söylerim. Ki canım tatlı değildir. Ama o acı perşembe ameliyat olup cuma taburcu olan benim c.tesi dışarda aile iftarına gitmeme engel olamadı :) öyle dayanılmayacak bir şey değil yani.
ameliyata girerken herhangi bir kilo sınırı var mı şu kilodan fazla olursunuz giremezsiniz gibi bir boy kilo ölçümüne bakıyorlar mı acabaaaBir tane önden düğmeli pijama takımı terlik çorap hastaneler sıcak oluyor ama yinede yanınıza hırka gibi birşey alın ameliyat esnasında gözüme bir jel sürmüşlerdi sürekli ıslak mendille silmek zorunda kaldım zor çıkan birşeydi başka birşey almayın boşuna yanınıza zaten ertesi gün direnler çekilip eve gönderiliyorsunuz
Ben iki tane önden düğmeli pijama takımı koymuştum yanıma.Ameliyat sonrası pijama ve bol tarz şeyler mi giyiliyor
Merhaba Edirne'de mi ameliyat oldunuz acaba ne zman oldunuzBen pastane işletiyorum.sizinki daha kolay olacaktır.hiç tahmin ettiğim gibi değilmiş.çok rahat geçirdim ve 4. gün Edirne’den otobüsle döndüm İstanbul’a
Çok teşekkür ederim ama mecbur 1 hafta izin alıp döncem okula. Dönem sonuna doğru ya dersleri bi hafta da erteleyebiliriz diye düşünüyorum:)Başka arkadaşa sormuşsunuz ama görünce dayanamadım çok hareketli biri olan ben bile kamuda masa başında ofiste hiç yorucu olmayan işime 20 gün sonra gidebildim hatta gittiğime bile pişman oldum dikişlerinizi hissetmeseniz bile açılma riski çok yüksek çok fazla dikkat etmeniz gerekiyor oturup kalkarken yada bir şeye uzanırken çok kısıtlı oluyor korse zaten oturuyor ikide bir onu düzeltiyorsunuz halsiz olabiliyor uzanmak istiyorsunuz bir hafta böylesi bir ameliyat için çok çok kısa sızlama oluyor kaşıntı oluyor daha bir sürü pek çok şey kendimi iyi hissediyorum diyerek sakın acele etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?