- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #39.601
Onuda sorayım doktoruma kremimi aldım sanırım gözlemleyip ona göre olmazsa sizlerin deneyimlerini dikkate alarak devam edeceğim.Benim kabukların düşmesini beklemem gerektiğini söyledi doktorum.Bir dökülsünler başlayacağım.Teşekkür ediyorum çokBen bepanthenin bir ucunda rollon olan kremini kullanıyorum çünkü bu benim meme ucu revizyon ameliyatımdı, protezlerimi 2 yıl önce meme Altı kesisi ile olduğumda bunu kullanmıştım ve bende çok işe yaramıştı meme altı kesilerim bir yılda yok seviyesinde silikleşmişti ama doktorum hep alıp masraf etme sarı kantaron yağı al kullan dedi hakkını yiyemem ne yaparsan yap tene göre değişiyor iz konusu iz kremi çok çok harikalar yaratmıyor diye uyarmıştı beni ben yine de kullanıyorum ikinci tüpüm bu bitince sarı kantaron alacağım
Ikinci gunun gecesi agriyor odemdenmis ertesi gun azaliyor ben 3.gunden sonra agri kesici kullanmadimArkadaşlar kaçıncı gün acılar bitiyor
Kişiye göre değişiyor sanırım, çok acılı olmasam da ben 7-10 gün arası ağrı kesici kullandım.Arkadaşlar kaçıncı gün acılar bitiyor
Bende contractubex kullanıyorum çok memnunum.Hayır kullanmadım doktorum önermedi şuan sadece contractubex adlı kremi kullaniyorum düzenli kullanımda suanlik izlerin kaybolduğunu görebiliyorum. 3 ayım bitti benim 4. Ay sonuna doğru sarı kantaron kullanacagim
Benim ne acım nede ağrım olmadı. Sadece yatarken, kalkarken sızlıyordu.Arkadaşlar kaçıncı gün acılar bitiyor
Merhaba aynı gün ameliyat olmuşuz direnler çıktımı dün benim direnlerim çıkarıldı dokt pansumanı kendisi yaptı.perşembe günü tekrar gideceğim benim de ödemim çok fazla ödem için Algodex verildiarkadaşlar merhaba perşembe günü ameliyat oldum akşam ameliyattan çıktım sonda bağlamışlardı damar yolları açıktı ağrı kesici serum ve antibiyotik veriyorlardı antibiyotik çok sızlatıyor gerçekten , ben ameliyattan önce korkmuyordum ama ama ameliyat sonrası zorlandım gerçekten.Yara ağrısı vs çok olmadı ama korse çok sıkıyor hastanede 1 gün kaldığım süreçte çok ödem topladı ellerim kollarım patlayacaktı neredeyse . Sondayı ısrarlarımla çıkarttırdım odaya çıktıktan 3 saat sonra çok kötü birşey ya .Benim ilk ameliyatım bu ve belki de acı eşiğimcok düşük . Ameliyattan sonraki ilk gün çok kollarımı kullanamadım yataktan tek başıma doğrulamadım bile . Sürekli aynı pozisyonda yatmaktan boyun fıtıklarım da olduğu için boynum sırtım ağrıdı. Ama tüm bunlara rağmen aşırı büyük memelerim ( g , f kup ) b-c kup a düştü. Bu kadar küçülmesini beklemiyorduk , doktor c kup 'ın altı imkansız demişti ama gerçekten baya küçüldü(4 kg doku almışlar) çok mutluyum. Sadece ameliyat sonrası yapacaklarıma kafam karıştı , operasyon sorumlusu hemşire bireyler söyledi sonra tekrar doktorun asistanına sordum ama cevap gelmedi hala . Ameliyattan sonraki 3.gün meme ucu ve dikişlerin üstündeki bantları çıkartıp teramycine kreme başla dedi hemşire , bunu ben mi yapacağım tekrar pansuman yapılmasına ve meme ucuna gazlı bez koyulmasına gerek var mı ? Korse de baya acıtıyor bu ne zaman geçer ve ne zaman yan yatmaya başlayabilirim ?
Merhaba.Çok geçmiş olsun öncelikle.Bayaa bir doku çıkartılmış tam emin değilim ama mantık olarakta ne kadar doku çıkartılırsa o kadar işlem,o kadar dikiş oluyor.O yüzden ağrınız vs olması çok normal bence ki birde acı eşiğim düşük demişsiniz.Sonrası içinde doktordan doktora fark gösteriyor bence doktorunuza ulaşıp,sorun.Benim doktorum hiç bir krem,pansuman vermedi yarın 1 ayım olacak.Kimisi ise dediğiniz gibi terramcyn falan kullanmış.En sağlıklısı sormanızarkadaşlar merhaba perşembe günü ameliyat oldum akşam ameliyattan çıktım sonda bağlamışlardı damar yolları açıktı ağrı kesici serum ve antibiyotik veriyorlardı antibiyotik çok sızlatıyor gerçekten , ben ameliyattan önce korkmuyordum ama ama ameliyat sonrası zorlandım gerçekten.Yara ağrısı vs çok olmadı ama korse çok sıkıyor hastanede 1 gün kaldığım süreçte çok ödem topladı ellerim kollarım patlayacaktı neredeyse . Sondayı ısrarlarımla çıkarttırdım odaya çıktıktan 3 saat sonra çok kötü birşey ya .Benim ilk ameliyatım bu ve belki de acı eşiğimcok düşük . Ameliyattan sonraki ilk gün çok kollarımı kullanamadım yataktan tek başıma doğrulamadım bile . Sürekli aynı pozisyonda yatmaktan boyun fıtıklarım da olduğu için boynum sırtım ağrıdı. Ama tüm bunlara rağmen aşırı büyük memelerim ( g , f kup ) b-c kup a düştü. Bu kadar küçülmesini beklemiyorduk , doktor c kup 'ın altı imkansız demişti ama gerçekten baya küçüldü(4 kg doku almışlar) çok mutluyum. Sadece ameliyat sonrası yapacaklarıma kafam karıştı , operasyon sorumlusu hemşire bireyler söyledi sonra tekrar doktorun asistanına sordum ama cevap gelmedi hala . Ameliyattan sonraki 3.gün meme ucu ve dikişlerin üstündeki bantları çıkartıp teramycine kreme başla dedi hemşire , bunu ben mi yapacağım tekrar pansuman yapılmasına ve meme ucuna gazlı bez koyulmasına gerek var mı ? Korse de baya acıtıyor bu ne zaman geçer ve ne zaman yan yatmaya başlayabilirim ?
benim direnlerimi cuma akşamı hastaneden çıkmadan çıkardılar onlar çıkınca daha bi rahatladım . ödemlerim de azaldı 2 kg ödem daha gitmiş eve geldiğimden beriMerhaba aynı gün ameliyat olmuşuz direnler çıktımı dün benim direnlerim çıkarıldı dokt pansumanı kendisi yaptı.perşembe günü tekrar gideceğim benim de ödemim çok fazla ödem için Algodex verildi
çok teşekkür ederim evet günden güne alışıyorum ağrı kesici fazla almama da gerek kalmıyor , çok alıp alıştırmak istemiyorum şuan tek sıkıntı korse ve sırt üstü yatmak. Doktoruma sordum haftaiçi kontrole gideceğim bantları belki o çıkarır .Bantlar çıktıktan sonra teramycine krem ve 15.gün iz kremi dedi . Teşekkür ediyorum tekrar size de geçmiş olsunMerhaba.Çok geçmiş olsun öncelikle.Bayaa bir doku çıkartılmış tam emin değilim ama mantık olarakta ne kadar doku çıkartılırsa o kadar işlem,o kadar dikiş oluyor.O yüzden ağrınız vs olması çok normal bence ki birde acı eşiğim düşük demişsiniz.Sonrası içinde doktordan doktora fark gösteriyor bence doktorunuza ulaşıp,sorun.Benim doktorum hiç bir krem,pansuman vermedi yarın 1 ayım olacak.Kimisi ise dediğiniz gibi terramcyn falan kullanmış.En sağlıklısı sormanızBenden 500 gr doku çıkartıldı ama o kol ağrısı ilk günler bende de vardı telaş etmeyin.Özellikle sol koltuk altımda bayaa vardı ama geçiyor.Korse ilk günler sıkıyor ama biraz sabrederseniz günler geçtikçe ödemin azalmasıyla beraber korseninde genişlediğini göreceksiniz.Sadece birazcık sabır
Teşekkür ederim.Sırt üstü yatmak biraz zorluyor evet hatta benim sırtımda döküntü gibi bir şeyler olmuştu.Kalçanızın altına doğru yastık koyup çok hafif eğimli yatabilirsiniz.çok teşekkür ederim evet günden güne alışıyorum ağrı kesici fazla almama da gerek kalmıyor , çok alıp alıştırmak istemiyorum şuan tek sıkıntı korse ve sırt üstü yatmak. Doktoruma sordum haftaiçi kontrole gideceğim bantları belki o çıkarır .Bantlar çıktıktan sonra teramycine krem ve 15.gün iz kremi dedi . Teşekkür ediyorum tekrar size de geçmiş olsun
Bir de üşüme var çok fazla ateşim çıkıyor gibi oluyor titreme geliyor ameliyatla mı ilgili anlamadım genelde vücudumda bi enfeksiyon çıkınca böyle olurum hep ateşim olur üşürümTeşekkür ederim.Sırt üstü yatmak biraz zorluyor evet hatta benim sırtımda döküntü gibi bir şeyler olmuştu.Kalçanızın altına doğru yastık koyup çok hafif eğimli yatabilirsiniz.
Allah Allah bilemedim yani bende olmadı öyle bir şey bence doktorunuza tekrar danışın.Buradan şimdi bizler ne söylesek olmazBir de üşüme var çok fazla ateşim çıkıyor gibi oluyor titreme geliyor ameliyatla mı ilgili anlamadım genelde vücudumda bi enfeksiyon çıkınca böyle olurum hep ateşim olur üşürüm
Korkmayın inşallah olur biter ateş ve üşüme vücudun verdiği tepkiden oluyor . Siz nerede olacaksınız .Kızlar benimde salı sabahtan olacak şimdi üşüme ateş falan dediniz benn normalde de fazlaca üşüyen biriyim bir ana önce olsun bitsin istiyorum sigarayı tiryaki olmama rağmen 10 gün önce bıraktım bu gidişle panik atak hastası olucam korku endişe herşey birbirine karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?