- 19 Nisan 2017
- 102
- 18
- 98
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #39.141
İnanın sizin yorumlarınız içimi çok rahatlatıyor çok iyi birisiniz yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bana direnler çıktıktan sonra duş alabilirsin denildi fakat ben çekindiğim için 10. Güne dek sadece saçlarımı yıkadım, doktorum bişey tavsiye etmedi ben 10. Günde şampuanlı mampuanlı duş aldım. Bir sıkıntı olmadı çok şükür ki yaralar kapanmış olur çoğunlukla. Yine de duş sonrası dikiş yerlerini güzelce kurulamak ve varsa kremleri sürmek gerekiyor böylece enfeksiyon riskini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Dalin veya farklı bir ürün olmasının önemi yok ameliyat bölgesini çok ovuşturmadan hızlıca duş alabilirsiniz. Panik olmanıza da gerek yok 1 hafta sonra 2 ayımı doldurmuş olacağım, inanın titiz davranıp dikkatli olursanız herşey yolunda gidiyor. İyileşmeyi gördükçe günden güne mutluluk artıyor
İnanın sizin yorumlarınız içimi çok rahatlatıyor çok iyi birisiniz yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bende 3 gün pödu ameliyat olalı. Ege üniversitesinde oldumAmeliyatımı olmadan önce çok araştırma yaptım, forumları, yorumları çok okudum, neredeyse aksilik olduğunu düşündüğüm herşey için burada yorum yapanlar da vardı kendimi tedirgin etmeden öncelikle o durumları ve süreci okudum ve tabi hekimimle sürekli bağlantı kurdum. Bir de insanın aklına birşey takılıp burada deneyimi olanlara sorunca gelen cevapların çok faydası olduğuna inanıyorum, elimden geldiğince de ben de paylaşmaya çalışıyorum. Bana göre operasyonunuz oldukça yakın tarihte olmuş, benim bütün dikişlerim kapandı, iz kremine başladım sonrasında ise silikon bant kullanmaya başladım mesela bu konuda da ilerleyen süreçte deneyimlerimi paylaşırım sizinle. Operasyon sonrası erken süreçte asimetri farkettim, hatta meme ucumu yanlış dikmişler diye oturup ağladığım oldu fakat şimdi 2 ayın sonunda çok güzel şekillendiklerini gördüm, bu şekilde kaygılarınız olursa da sabırlı olun lütfen
Ayyyy çok sevindim benim daha dikislerde bir iyileşme yok gerçi 3 hafta oldu. Benimde şol memem de dikis hatası gibi bişey var inşALLAH benimki de geçer bu arada 2 ay sonunda daha da küçüldü mu? Benim b bedene ama daha da küçüksün istiyorumAmeliyatımı olmadan önce çok araştırma yaptım, forumları, yorumları çok okudum, neredeyse aksilik olduğunu düşündüğüm herşey için burada yorum yapanlar da vardı kendimi tedirgin etmeden öncelikle o durumları ve süreci okudum ve tabi hekimimle sürekli bağlantı kurdum. Bir de insanın aklına birşey takılıp burada deneyimi olanlara sorunca gelen cevapların çok faydası olduğuna inanıyorum, elimden geldiğince de ben de paylaşmaya çalışıyorum. Bana göre operasyonunuz oldukça yakın tarihte olmuş, benim bütün dikişlerim kapandı, iz kremine başladım sonrasında ise silikon bant kullanmaya başladım mesela bu konuda da ilerleyen süreçte deneyimlerimi paylaşırım sizinle. Operasyon sonrası erken süreçte asimetri farkettim, hatta meme ucumu yanlış dikmişler diye oturup ağladığım oldu fakat şimdi 2 ayın sonunda çok güzel şekillendiklerini gördüm, bu şekilde kaygılarınız olursa da sabırlı olun lütfen
Geçmiş olsun. Sonunda istediğimiz şekilde rahat olucazBende 3 gün pödu ameliyat olalı. Ege üniversitesinde oldum
Benim dikişlerimin son düğümü 5-6. Haftalardan birinde düşmüştü, merak etmeyin. Ben de dikiş hatası olduğunu düşündüğüm yerleri çok kafama takıyordum ama zamanla düzeldi bir kaç ay sonra tamamen bu kaygılar bitmiş olacaktır diye düşünüyorum. Evet ödemler geçtikçe daha da küçülüyor, öyle inanılmaz bir küçülmeden söz etmiyorum tabi ama bana ameliyat sırasında takılan medikal sütyenle ilk haftalarda neredeyse nefes alamazken şu an bir beden büyük gibi bol geliyorAyyyy çok sevindim benim daha dikislerde bir iyileşme yok gerçi 3 hafta oldu. Benimde şol memem de dikis hatası gibi bişey var inşALLAH benimki de geçer bu arada 2 ay sonunda daha da küçüldü mu? Benim b bedene ama daha da küçüksün istiyorum
Hadi inşALLAH bundan sonra da çok ama çok güzel olur herşey sizin içinBenim dikişlerimin son düğümü 5-6. Haftalardan birinde düşmüştü, merak etmeyin. Ben de dikiş hatası olduğunu düşündüğüm yerleri çok kafama takıyordum ama zamanla düzeldi bir kaç ay sonra tamamen bu kaygılar bitmiş olacaktır diye düşünüyorum. Evet ödemler geçtikçe daha da küçülüyor, öyle inanılmaz bir küçülmeden söz etmiyorum tabi ama bana ameliyat sırasında takılan medikal sütyenle ilk haftalarda neredeyse nefes alamazken şu an bir beden büyük gibi bol geliyorik haftadır sporcu sütyeni kullanmaya başladım daha iyi kavrıyorlar artık. Sporcu sütyeni konusunda da alacağınız vakit için aklınızda bulunsun önden fermuarlı veya bulabilirseniz yine önden kopçalı sütyenleri tercih edin. Böylesi çok daha rahat ettiriyor. Ve deneyerek alın, güzel olduğu için sütyen almayın benim pentiden aldığım sporcu sütyeni inanılmaz kaşıntı yaptı kumaşı çok tahriş ediciydi
Amin sizin için de dilerimHadi inşALLAH bundan sonra da çok ama çok güzel olur herşey sizin içinbenim haftaya meme ucundaki dikişler alınacakmiş diğerleri zaten eriyen dikismis bana hemen oldu bitti gibi geliyor ama iyileşme süreci var. Ama sonunda istediğimiz oldu ben senelerdir bir gömlek giymeye üstüme tam olan bir kıyafet giymeye hastettim dün bikaç kıyafet denedim resmen havalara uçtum ben sanırım alırsam yine aynı sütyeni kullanmak isterim icerisinde çok rahat ediyorum gerçi zaman gectikce değişir bu durum herhalde
Kaç beden yaptırdınız acabaArkadaşlar merhaba. Taa lise zamanlarından beri istediğim hayallerime şükür bende sizler gibi kavuştum. 4 gün önce ameliyat oldum. 80 d takarken şimdi kucuk tam istediğim boyutta oldular. İkinci gün anestezi etkisi geçince biraz ağrı oluyor ama hiç dayanilmayacak gibi deil. Sadece beni en zorlayan şey sırtüstü yatış çünkü belimin zorlandığını hissedebiliyorum. Bu süreçte en önemli şey gerçekten doktormus bunu daha iyi anladım. Ameliyat olduktan sonra doktoorum çok ilgilendi. Bence olmak isteyen varsa kaçırmasın
Aaaa öyle mi bunu öğrenmem benim için çok iyi olduAmin sizin için de dilerimben de aynı çamaşırla devam ederim diye düşünüyordum ama o tedirginliktenmiş onu farkettim, siz zaten iyileşmeyi yavaş yavaş hissediyor ona göre artık yeni çamaşır kullanabilirim diyorsunuz bir de bildiğim kadarıyla son şekillenme süreci için sporcu sütyenleri daha faydalı oluyor
Merhaba benim d bedendi en küçüğü olmasını istedim 55 kilo 167 boyundayım doktor sen bana bırak dedi iyi ki ona bırakmışım A-b arasi bir şey yaptı şuan medikal sütyen büyük geliyor bunu yaşayacağımı inanmazdım ama şükür oldu inşALLAH sizinde en güzeli olur. Bence en uygun kararı siz yada doktorunuz vermeli A-b arası isteyebilirsiniz bence çünkü büyük istemiyorsunuz ileride sarkma olasılığı da azalmış olurKaç beden yaptırdınız acaba
Teşekkürler geri dondugunuz içinnn amin güzel dualarınız için hanimefendi.. kesinlikle haklisinizMerhaba benim d bedendi en küçüğü olmasını istedim 55 kilo 167 boyundayım doktor sen bana bırak dedi iyi ki ona bırakmışım A-b arasi bir şey yaptı şuan medikal sütyen büyük geliyor bunu yaşayacağımı inanmazdım ama şükür oldu inşALLAH sizinde en güzeli olur. Bence en uygun kararı siz yada doktorunuz vermeli A-b arası isteyebilirsiniz bence çünkü büyük istemiyorsunuz ileride sarkma olasılığı da azalmış olur
Hekiminiz sizin vücut tipinize en uygun olanı yapacaktır, çok küçük bir beden isteyip sonrasında pişmanlık yaşanmaması için doğru beden ölçüsünü hesaplıyorlar zaten, sadece kaygılarınız varsa bunları mutlaka aktarınArkadaşlar ben de üniversite hastanesinde prof dr metin gorguye meme küçültme ameliyatı olacağım şuan 100 bedenden büyük sizce ideal beden kaç olmalıdır? Ben büyük istemiyorum
Ben 10 günden sonra normal pozisyonda oturmaya başladım, o da uzun süreli değildi. Yarı uzanır yarı dik oturur şekilde 2 3 hafta geçirdim neredeyse, sırt ağrısı yaşamanız çok normal göğüs bölgenizde yoğun işlem yapıldı sonuç itibariyle bir aya kadar zorlanmanız bile söz konusu ama telaş yapmayın bence, gerginlik azalacak iyileşmeniz çok daha hızlı da olabilir. Siz kendinizi ağrılı iken çok zorlamayın derim, sonuçta bu ağrılı günler de geçecekArkadaşlar ameliyatımı olalı 7 gün oldu. Fakat iki meme arası o kadar gerginki sırtıma ağrı yapıyor. Sizde de oldu mu? Otururken hiç rahat değilim
Çok geçmiş olsun, en kısa sürede iyileşmenizi dilerim. İzleri düşünmeniz için henüz çok erken dikişlerin alınması gerekiyor önce, taze yaralara da çok hızlı iz kremi önermiyor hekimler. Siz de ortalama gibi olursanız 1. Ayda size de iz kremi verilir sanırım. Ben kendi adıma iz kremi ile başladım fakat sonrasında çok yoğun kızarıklık ve kaşıntı oluştu. Silikon bant kullanımına geçtim hekime de danışarak. Hem kaşıntım hem de kızarıklık kesildi ve nedense dikiş izlerinin üstü daima kapalı diye daha bir güvende ve rahat hissettiriyor. Süreçle ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa buradayım, yeniden geçmişler olsunHerkese selam. Ameliyattan önce günlerce deli gibi sizlerin yorumlarını okudum o yüzden şimdi benim de başkalarına faydam olsun istedim detaylı yazacağım merak ettiklerinizi de sorabilirsiniz. 22 yaşındayım boyum 174 kilom 58. Kendimi bildim bileli büyük ve sarkık memelerim vardı ne yazıkki. Sorunlarımı tek tek anlatmayacam çünkü hepimiz biliyoruz hepsini. Canıma tak etti ameliyat olmaya karar verdim araştırmada muayene oldum asistanlar muayene etti hiç ilgilenmediler ve randevuların dolu olduğunu bir sene sonraya anca randevu verileceğini söylediler. Özel doktor araştırmaya başladım fiyatlar 30-35 bin civarındaydı. Tesadüfen tanıdık bir doktor bulup 16.500 e yaptırdım. 26 kasımda ameliyat oldum 3 saat sürdü. Hiç korkmadım çünkü hayatımda en çok istediğim şeye sahip olacaktım zaten şıp diye bayıldım uyandığımda her şey olup bitmişti çok şükür. Ağrı kesici ve antibiyotik dayadıkları için pek ağrım olmadı 2.gün eve gönderdiler 3.gün drenler çıkarıldı. Çok korkuyordum drenlerden ama 3 saniyelik bir sızı gibi oldu o yüzden endişe etmeyin. Bugün 7 gün bitti antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum doktorun verdiklerini. iyiyim çok şükür pansumanımı ablam hemşire olduğu için evde o yapıyor zaten. Bana da korse takıldı başlarda o kadar sıkıydı nefes alamıyordum ki ağlıyordum resmen ama şu an ya alıştım ya da biraz indi memişler. Ben hiç bakmadım ama memelerime dikiş yara vs asla bakamıyorum çok kötü oluyorum o yüzden inceleyemedim sadece bantlıyken baktım gayet güzel görünüyor daha fazla küçülmesini istemiyorum umarım ödem gidince çok küçülmez. Sanki şu an sağ memem bir tık daha büyük gibi geliyor gözüme ama sanırım onun sebebi ödem. Çünkü mememde aynı zamanda taş gibi kitle varmış onu almışlar ameliyatta o sırada orası daha çok tahrip olmuşsa daha fazla ödem tutup şişmiş olabilir. Sonuç olarak sağ bir tık daha büyük olsa da önemli değil artık kafaya takıp kendimi üzemem daha çok yeni zaten oturmadı bile. Eskisinden daha kötü olacağını düşünmüyorum hepimiz için aynı şey geçerli koca büyük sarkık memeler bundan iyi değildi yani o yüzden dert etmiyorum sonuçları merakla bekliyorum. İz için ne yapacağımı ben de pek bilmiyorum tavsiyesi olan varsa dinlerim herkese güzel memişler diliyorum
Teşekkür ederim size de geçmiş olsunÇok geçmiş olsun, en kısa sürede iyileşmenizi dilerim. İzleri düşünmeniz için henüz çok erken dikişlerin alınması gerekiyor önce, taze yaralara da çok hızlı iz kremi önermiyor hekimler. Siz de ortalama gibi olursanız 1. Ayda size de iz kremi verilir sanırım. Ben kendi adıma iz kremi ile başladım fakat sonrasında çok yoğun kızarıklık ve kaşıntı oluştu. Silikon bant kullanımına geçtim hekime de danışarak. Hem kaşıntım hem de kızarıklık kesildi ve nedense dikiş izlerinin üstü daima kapalı diye daha bir güvende ve rahat hissettiriyor. Süreçle ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa buradayım, yeniden geçmişler olsun
Kaşıntı çok normal o dikişler iyileşirken neredeyse kendimi parçalamak geliyordu içimden geçecek, tatlı kaşıntı onlar ve iyileşiyorum diye düşündürüyorTeşekkür ederim size de geçmiş olsunDikişlerim alınmayacak eriyen dikişlermiş. Benim doktorum çok tuhaf izi hiçbir şey geçirmez diyor krem asla önermiyor defalarca sordum izi geçiren bir şey yok diyor o yüzden buralarda tecrübesi olan varsa… izin tamamen geçmeyeceğini biliyorum en azından hafifletecek bir şey arıyorum. Aynı zamanda uçlarım çok hassaslaştı ve kaşınıyor yaralarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?