• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Teşekkür ederim cevabınız için. Ne zaman kullanmaya başladınız? Yani ameliyattan ne kadar sonra? Bir de hangi marka kullanıyorsunuz, nereden aldınız? Ben silitape gördüm ama o yıkananlardan değil sanki.
Medi grade diye bi marka kullaniyorum yikaniyo tekrar uc defa kullaniyorum ameliyattan bir ay sonra iplikler kaybolunca kullanmaya basladim bana doktorum bepantthol surceksin bir sene boyunca dedi sordum bantta kullanabilirsin dedi kreme gore bu kasintiyi daha iyi aliyo ve skar olusumunu engelliyo ben yurt disindan aldim orda varmi bu marka bilmiyorum ama yikanan almani tavsiye ederim zaten pahali yikanmassa bir hafta gitmez

Arkadaşlar merhaba. Taa lise zamanlarından beri istediğim hayallerime şükür bende sizler gibi kavuştum. 4 gün önce ameliyat oldum. 80 d takarken şimdi kucuk tam istediğim boyutta oldular. İkinci gün anestezi etkisi geçince biraz ağrı oluyor ama hiç dayanilmayacak gibi deil. Sadece beni en zorlayan şey sırtüstü yatış çünkü belimin zorlandığını hissedebiliyorum. Bu süreçte en önemli şey gerçekten doktormus bunu daha iyi anladım. Ameliyat olduktan sonra doktoorum çok ilgilendi. Bence olmak isteyen varsa kaçırmasın 🤣

Ben de 3 gündür siltape kullanıyorum. 24 saate kadar değiştirmeden kullanıyorum. Ameliyatımın üzerinden 40 gün gibi bir süre geçti. Kremler bende yoğun kaşıntı yaptı, bantlar oldukça rahat umarım faydasını görürüm
Kabuklar tamamen geçtikten sonra mı başladınız? Bana kabuk üzerine yapıştırmak tuhaf geliyor nedense. Silikonlu krem de almıştım ama onu da henüz kullanmadım, şimdilik sadece kantaron yağı sürüyorum.
Medi grade diye bi marka kullaniyorum yikaniyo tekrar uc defa kullaniyorum ameliyattan bir ay sonra iplikler kaybolunca kullanmaya basladim bana doktorum bepantthol surceksin bir sene boyunca dedi sordum bantta kullanabilirsin dedi kreme gore bu kasintiyi daha iyi aliyo ve skar olusumunu engelliyo ben yurt disindan aldim orda varmi bu marka bilmiyorum ama yikanan almani tavsiye ederim zaten pahali yikanmassa bir hafta gitmez
Benim kaşıntım pek yok açıkçası, o anlamda rahatım. Ama bantın daha konforlu olacağını düşündüğüm için almak istiyorum sadece alcak yer konusuna güvenemedim henüz, bir tanesi yıkanıp taktıkça ne kadar süre gidiyor? Siz de kabuklanma bitince mi başladınız kullanmaya?

Kabuklar tamamen geçtikten sonra mı başladınız? Bana kabuk üzerine yapıştırmak tuhaf geliyor nedense. Silikonlu krem de almıştım ama onu da henüz kullanmadım, şimdilik sadece kantaron yağı sürüyorum.

Benim kaşıntım pek yok açıkçası, o anlamda rahatım. Ama bantın daha konforlu olacağını düşündüğüm için almak istiyorum sadece alcak yer konusuna güvenemedim henüz, bir tanesi yıkanıp taktıkça ne kadar süre gidiyor? Siz de kabuklanma bitince mi başladınız kullanmaya?
Jel Kremi de silikon bandı da kabuklar, hatta komple dikişler düştükten sonra başlattı hekimim. Diğer türlü taze yaraların açıldığına dair paylaşımlar da okumuştum burada. Benim dikişlerimin dışarda kalan son düğümü 2 hafta kadar önce düştü o günden itibaren jel iz kremi kullandım kaşıntı olunca da banda geçtim

Jel Kremi de silikon bandı da kabuklar, hatta komple dikişler düştükten sonra başlattı hekimim. Diğer türlü taze yaraların açıldığına dair paylaşımlar da okumuştum burada. Benim dikişlerimin dışarda kalan son düğümü 2 hafta kadar önce düştü o günden itibaren jel iz kremi kullandım kaşıntı olunca da banda geçtim
Teşekkür ederim, ben de bekleyeyim o zamana kadar kantaronla devam ederim

Kabuklar dustukten sonra basliyo kasinti benim kabuklarim bir ay sonra dokulup bittihinde basladim banta iki ay oldu benim hala kasintim var bant yapistirmadigimda sizin ne kadar oldu

Bir banti uc kez 24 saat seklinde kullaniyorum her 24 saatte bir yikayip

Oo yani her 3 günde 1 yenisini mi takmak gerekecek. Bizde fiyatları 1500-2000 civarı da 😂 benim de 20’sinde 1 ay olacak ama hala kabuklarım var tabi
Cidden cok pahalimis burda iki metresi 10 euro yani 180 190 civari o bile pahali gibi cunku iki hafta falan gidiyo kaldiki o fiyata bence alma yara izi kabarma yapmiyosa gerek yok bence bepanthol pomatta ayni isi goruyor dedi doktorum ben kasinti icin kullaniyorum hafifte kabarma vardi skar olusumu skar yoksa gerek degil

Cidden cok pahalimis burda iki metresi 10 euro yani 180 190 civari o bile pahali gibi cunku iki hafta falan gidiyo kaldiki o fiyata bence alma yara izi kabarma yapmiyosa gerek yok bence bepanthol pomatta ayni isi goruyor dedi doktorum ben kasinti icin kullaniyorum hafifte kabarma vardi skar olusumu skar yoksa gerek degil
Ben yanlış anlamışım, silikon pedler var onlardan sanmıştım. Silikon bant şeklinde olanlar burda da 250-300 seviyesinde. Diğerleri daha etkili sanıyordum ama bantsa alırım yani önemli olan güzelce iyileşmesi. Teşekkür ederim

Arkadaslar merhaba ben cuma günü ameliyat oldum. Bugün 6. gün normalde morluk yoktu ama bugün meme başlari ve altı turuncu morluk dediğimiz bir şekilde acaba sizde de oldu mu? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Arkadaslar merhaba ben cuma günü ameliyat oldum. Bugün 6. gün normalde morluk yoktu ama bugün meme başlari ve altı turuncu morluk dediğimiz bir şekilde acaba sizde de oldu mu? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Evet oldu, bence şimdilik endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok, bir iki hafta daha yer yer morarmalar artacaktır ama sonrasında hepsi geçiyor. Ödemli ve yaralanmış dokunun iyileşme sürecinde bu morarmalar normaldir. Benim morluklarımın tam anlamıyla geçmesi 40 günü buldu nerdeyse fakat çok şükür bir problem yaşamadım. Çok geçmiş olsun

Evet oldu, bence şimdilik endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok, bir iki hafta daha yer yer morarmalar artacaktır ama sonrasında hepsi geçiyor. Ödemli ve yaralanmış dokunun iyileşme sürecinde bu morarmalar normaldir. Benim morluklarımın tam anlamıyla geçmesi 40 günü buldu nerdeyse fakat çok şükür bir problem yaşamadım. Çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim gerçekten 🙏 dün çok endiselenmistim sizin mesajınız içime su serpti☺️

Arkadaşlar ameliyattan sonra gögsünde kitle gibi sertlik oluşan oldu mu normal mi
Benim sadece çok sert her iki göğsümde ama dokununca bişey hissedemiyorum sertlikten başka ama kitle gibi derken yuvarlak birşeyin ele gelmesi ise yasamadim. Doktorunuzun numarası var ise bence bir danışın.

Arkadaşlar ameliyattan sonra gögsünde kitle gibi sertlik oluşan oldu mu normal mi
Evet benim sağ göğsümde hemen meme ucu bölgesinde bir sertlik oluştu, morardı, beni biraz korkuttu, her gün kontrol ediyorum. Ben ameliyat sonrası 5 haftada farkettim, ödemler tamamen gittikten sonra yeniden kontrole gideceğim fakat ödemler gibi olmasa da o sertliğin zamanla küçülmeye başladığını hissediyorum belki de iyimser bakıyorumdur, ağrı yapmıyor çünkü 🙄

Merhaba arkadaşlar. Ben 14 ünde ameliyatımı oldum. 1 gece yoğun bakımda kaldım. Kanım ve tansiyonum çok düşüktü. Toparlayınca odaya aldılar salı sabahı. Ben ameliyattan sonrada pek acı veya ağrı hissetmedim. Direnlerim ve sondam vardı. Salı günü sondam çıkarıldı. Salı günü korsemi giydirdiler.Çarşamba direnlerim alındı.Benim direnlerim çıkarken, ömrümden ömür gitti. Ama çıktıkları an rahatladım ve hareketlerimde rahatladı. Çarşamba günü öğlen eve geldim. Benim ağrım sızım hiç olmadı o yüzden çok mutluyum. Evde antibiyotik kullanmaya devam ettim. Göğüslerim 80b oldu. Okadsr güzel oldular ki ayna karşısında hayranlıkla bakıyorum. Haftaya doktorla randevum var penti sporcu sütyeni al dedi doktor onu aldım. Ara ara morarma oluyor sarımsı ama onlar normal sanırım. Sormak istedikleriniz olursa yazabilirsiniz

Kizlar selam. Ben meme küçültme ameliyatı olalı 2 hafta oldu şükür ağrım çok yok arada az az oluyor. Size dusu sormak istiyorum. Ben ameliyattan 1 hafta sonra saçlarımı ayrı yıkadım göğüs bolgeme sadece su döktüm. Doktorum kimyasal değmesin dedi ama tam temizlenmiş hissedemiyorum acaba Dalin ile yikasam bir problem olur mu siz ne yaptınız sadece su ile mi yikadiniz yoksa doktorunuz bişey tavsiye etti mi?

Kizlar selam. Ben meme küçültme ameliyatı olalı 2 hafta oldu şükür ağrım çok yok arada az az oluyor. Size dusu sormak istiyorum. Ben ameliyattan 1 hafta sonra saçlarımı ayrı yıkadım göğüs bolgeme sadece su döktüm. Doktorum kimyasal değmesin dedi ama tam temizlenmiş hissedemiyorum acaba Dalin ile yikasam bir problem olur mu siz ne yaptınız sadece su ile mi yikadiniz yoksa doktorunuz bişey tavsiye etti mi?
Bana direnler çıktıktan sonra duş alabilirsin denildi fakat ben çekindiğim için 10. Güne dek sadece saçlarımı yıkadım, doktorum bişey tavsiye etmedi ben 10. Günde şampuanlı mampuanlı duş aldım. Bir sıkıntı olmadı çok şükür ki yaralar kapanmış olur çoğunlukla. Yine de duş sonrası dikiş yerlerini güzelce kurulamak ve varsa kremleri sürmek gerekiyor böylece enfeksiyon riskini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Dalin veya farklı bir ürün olmasının önemi yok ameliyat bölgesini çok ovuşturmadan hızlıca duş alabilirsiniz. Panik olmanıza da gerek yok 1 hafta sonra 2 ayımı doldurmuş olacağım, inanın titiz davranıp dikkatli olursanız herşey yolunda gidiyor. İyileşmeyi gördükçe günden güne mutluluk artıyor 😇

Back