Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba geçmiş olsun,bende 8 kasım da ameliyat olucam inşallah.Hastaneye neler götürmem gerekli bilgi verirseniz çok sevinirim

Merhaba geçmiş olsun.Bende 8 Kasımda ameliyat olucam.Eğitim ve Araştırma Hast. Çalışıyorum sizce kaç gün rapor almalıyım ne kadar sürede toparlanılıyor?

Merhaba geçmiş olsun.Dr sizin isteğinize göre mi küçültme yapıyor acaba? Cub u biz mi belirliyoruz ?

Merhabalar bende 1.5 ay once ameliyat oldum cok sukur agrilarim fln yok ama suan biraz kanama var meme ucunda oyle olan vaar mi normal midir kontrol icin pazartesiye gun aldim ama

Merhabalar bende 1.5 ay once ameliyat oldum cok sukur agrilarim fln yok ama suan biraz kanama var meme ucunda oyle olan vaar mi normal midir kontrol icin pazartesiye gun aldim ama
Geçmiş olsun,ameliyat sürecinizi anlayabilir misiniz ? Ameliyat öncesi neler yapmamız gerekiyor be sonrasında ?

Geçmiş olsun,ameliyat sürecinizi anlayabilir misiniz ? Ameliyat öncesi neler yapmamız gerekiyor be sonrasında ?
Ben ozel hastanede oldum sadece muaneye gittim gun ve ucreti konuştuk kan tahlili ultrason baska bisi yapmam gerekmedi sonrasinda da sadece sirt ustu uzanmak sikinti yuz üstü uyuyan biriyseniz baska zorlugu yok aci falanda yok ben cok sasirmistim agri nerdeyse yoktu sadece ara sira sizlama oluyor sonrasinda dikkat etmen gereken agir seyler yapmamak kisisel bakimini yapabiliyosun

Merhaba geçmiş olsun.Bende 8 Kasımda ameliyat olucam.Eğitim ve Araştırma Hast. Çalışıyorum sizce kaç gün rapor almalıyım ne kadar sürede toparlanılıyor?
Masa basi çalışıyorsanız 2 hafta yeterli olabilir degilse bence 1 ay anca yeter.en iyisini doktorunuz bilir olmadi uzatirsiniz raporunuzu

Merhaba geçmiş olsun,bende 8 kasım da ameliyat olucam inşallah.Hastaneye neler götürmem gerekli bilgi verirseniz çok sevinirim
Simdiden cok gecmis olsun mutlaka onden düğmeli 2 takım pijama götürün dar olmasin rahatca giyip cikarabilecek sekilde olsun.terlik mutlaka olsun ,ben ameliyattan cikinca bardaktan yabda siseden zor su icmistim kolumu kaldirinca agri oldugu icin,pipetle ictim o iyi geldi aklinizda olsun,bir de taburcu oldugunuzda giyeceginiz onden dugmeli bol bi ust alin yeterli bence,geri kalanlar klasik seyler islak mendil,corap filan

Bende daha once kist vardi bunu doktoruma soyledim sorun degil ama nerde nasil oldugunu bilelim dedi mamografi istedi gerci mamografide bisey cikmadi ama ciksaydi da cok ekstra bir durum olmadığı surece doktorum ameliyati yapacakti.

Merhabalar, cevaplarınız için teşekkür ederim. Ameliyat için gün alabildim sonunda. Bir genel cerrahtan ameliyat olabilir raporu istedi doktorum, onu alınca günü verdi. Eğer açılan bölgede kist gelirse alacaklarmış, gelmezse kalacak. Benim dış alt kadranda genelde ama oldukça küçükler (4-6 mm civarı). Küçültmeden ziyade dikleştirme olacakmış, sadece biraz yağ alırız dedi.

1 gece kalıp çıkarmışım, acaba o gece refakatçisiz kalabilir miyim tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim. Oturup kalkmakta sorun yaşamam ama başka ne gibi sorunlar yaşanır bilemiyorum.

Oyu günler şimdiden geçmiş olsun refakatcisiz çok zor olur lavaboya gidip oturup kalmak çok afedersiniz camasiririniz çekmek bile yardım gerektiriyor ama sadece 1 yada 2 gün böyle refahlarınızda biri yoksa özel klinik te falan olacaksanız size yardımcı olabilirler yemek falan yemek ilk gün çok zor kol hareketleri imkansız sonrasında 2. 3. Gün artık normale donmaya başlıyorsunuz ilk günler dışında sadece hafif ağrılar devam ediyor 3. Ayı doldurdum şuan iz kremi dışında birşey kullanmıyorum baya rahatladım yeniden doğmak gibi ..

Şimdiden geçmiş olsun kardeşim, bence refakatçi olsun, lazım oluyor , gerci ben 4 gece kaldim iki tarafimda da direnler vardi wcye bile tek basima oturup kalkamadim,su içmek isteseniz bile biri lazim, sizde 1 gece yatis olacaksa uyku surecinde yalniz kalabilirsiniz.ben 5 gun refakatcisiz olsaydim cok zorlanirdim önden dugmeli pijama alin 2 takim,evde de değiştirerek giyersiniz, hayat kurtario

Merhaba şimdiden geçmiş olsun. Refakatçi şart ilk gece biraz ağrı oluyor oturup kalkarken arkadan yardım gerekiyor. Wc oturup kalkarken ben indiremedim çamaşırımı kardeşim indirdi çekti afedersinz. Yani ama sadece benim için ilk gece böyle oldı zaten ertesi gün dreen çıkıp taburcu oldum.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bu durumda refakatçi ayarlamak şart oldu. Eşim çocukla kalır ben de gece kalırım yalnız diyordum ama baika bir yol düşünmek şart oldu. Ailem başka şehirde onları taşımak istemedim buraya ama gelseler ameliyat sonrası için de iyi olacak anladığım kadarıyla.

Tekrar teşekkürler.

Evet kollarını 1 hafta kullanmamalısın su şişesini bile açamıyorsun güç gerektirecek hareketlerden sakınmalısın ilk 1 hafta bence

Çok teşekkür ederim geçmiş olsun size de

Arkadaşlar bence herkesin iyileşme süreci farklı oluyor bu doktora da bağlı ameliyatta uzun süre kalıp çok narkoz alındığında da süreç uzuyor benim doktorum bir buçuk saatte ameliyatımı yaptı bu sebeple yaramın iyileşmesi daha hızlı oldu bunu doktorum söyledi 4 saat memeni açıkta burakıp ameliyat yapsaydım süreç daha zor olurdu senin için dedi. Bugün tam bi ay oldu benim dikişlerimin kabukları döküldü kontrole gittim doktorum baya iyi durumda olduğunu söyledi. Ben ameliyattan 5 saat sonra yataktan kendim kalkabilşyodum tek sorun direnlerin olmasıydı bu sebeple refakatçi şart bence. Ben hiç rapor almadım cuma ameliyat oldum pazartesi işe gittim. Ama herkesin bünyesi farklı olabilir şu anda memelerime hayranım istediğimi giyebilmenin mutluluğunu yaşıyorum

Evet kollarını 1 hafta kullanmamalısın su şişesini bile açamıyorsun güç gerektirecek hareketlerden sakınmalısın ilk 1 hafta bence
Bu arada doktorum eğer kollarını kullanmaktan kaçınırsan normale dönmen zor olur demişti mümkün olduğunca çok zorlamadan kollarını kullanmaktan çekinme dedi öylede yaptım çok daha hızlı iyileştim

Doktorunuz kim acaba bu ameliyatlar icin verilen saat hep 3,5-4 sizinki 1.5 saatte ne ameliyati yapti acaba anlamadım.Sadece diklestirme mi?Ben sadece diklestirme istiyorum mesela.

Mümkünse doktor adı ve hastane ve ğcreti öğrenebilrimiyim özeldende yazabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…