- Konu Sahibi ---Lily---
- #38.141
Merhaba doktorunuzun ismini benimle de paylaşır mısınız hangi şehirde siniz acaba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sorunuz bana ise bursa uludağ üniversitesiMerhaba hangi doktora oldunuz acaba
Ben de ameliyatımı oldum ve kurtuldum ağırlıklarımdan. 31 yaşındayım. 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Ekim ayında emzirmeyi bıraktım. Sonrasında doktor arayışına girdim ve diyete başladım. Şu anda 165 boyunda 72 kiloyum. 10 kilo verdim. Zaten büyük ve sarkık olan göğüslerim iyice sarktı. Kendi araştırmalarım sonucunda medicana izmir hastanesinden özlem gündeşlioglu'yla, buradan bir arkadaşın tavsiyesiyle ahmet aksoylar'la ve eşimin bir arkadaşının önerisiyle melike güngör ile görüştüm. Üç doktor da ön görüşmelerde tüm sorularıma cevap verdi ve beklentimi karşıladı. Açıkçası üçünü de tavsiye edebilirim. Ben melike güngör hanımı tercih ettim ve 11 haziran cuma günü ameliyatımı oldum. Sabah hastaneye gittiğimde tahlillerim yapıldı (meme ultrasonu, kan tahlilleri, ekg, akciğer röntgeni) Benim göğüslerim hem büyüktü hem de ciddi oranda sarkıktı. (Sağ 33 cm sol 35 cm) E cup takıyordum. B cup olmasını istediğimi daha önce konuşmuştuk. Buna göre çizim yapıldı. Anestezi uzmanıyla da görüştükten sonra ameliyata alındım. Öğlen 1 'de odadan aldılar beni. Geri getirdiklerinde saat 6'ydı. Drenler vardı. Medical sütyen takılmıştı. Mide bulantısı ve üşüme hissi vardı. 1 saat kadar çok üşüdüm. Saat 8 e kadar ara ara uyuyup uyandım. 8de mide bulantısı çok fazla arttı ve hemşire ilaç verdi 10 dk sonra rahatladım ve takrar uykuya daldım. Saat 10da sıvı şeyler alabileceğimi söylemişlerdi. 10da çorba ve komposto getirdiler onları içtim. Sabaha kadar bu şekilde devam etti. Çok şiddetli ağrı hissetmedim zaten damar yoluyla ağrı kesici ve antibiyotik veriliyordu. Serum bittikçe yenilediler. Ama kollarımı tam kullanamıyordum. Hâlâ kol hareketlerim kısıtlı. Ve yarı oturur pozisyonda yatmaktan bel ve sırt ağrısı oluyor. Cumartesi sabah normal kahvaltı yaptım. Saat 12ye doğru doktorum geldi, drenleri kontrol etti boşalttırdı, genel durumuma baktı. Sonra saat 5 gibi tekrar geldi. Pansumanımı yaptı. Drenleri çıkardı. (Kendinizi kasmazsanız hiç hissedilmiyor çıkartılırken) Antibiyotik ağrı kesici ve mide koruyucu ilaç yazdı. Medical sütyen bir ay kadar takılacak sadece banyo yaparken çıkarılacak. Bir hafta en az yarı oturur pozisyonda uyumak gerekiyor. Dedi. Pazartesi günü tekrar gelmemi söyledi. Ve hastaneden taburcu oldum. Pazartesi gittiğimde yine pansumanımı kendisi yaptı ve çarşamba günü duş alabileceğimi söyledi. Büyük bandajların altında su geçirmez küçük bantlar var. Dikişler şimdilik gözükmüyor. 22 haziranda tekrar gideceğim. O zaman o bantlar çıkacakmış.
Ben çok memnunum şimdilik. Göğüslerim bu şiş haliyle bile çok güzel gözüküyor. Bu kadarını hayal edemiyordum. Inanilmaz hafifledim sanki boyum bile uzadı. Yıllardır hem ağrı çekiyordum hem de kiyafet sorunu yaşıyordum. Keşke çok daha önce olsaydım bu ameliyatı. Benim meme başı hissi ve meme fonksiyonu korunarak yapıldı ameliyatım. Fazla olan yağ dokusu ve deri alındı. Toplamda 1300 gram alınmış. Ameliyatın zorluğundan korkanlar inanın aynada kendinizi gördüğünüzde çektiğiniz ağrı ve sızıya değdiğini göreceksiniz.
Canım bende özelde oldum ama tam sonuç alamadım tam 2 ay oldu daha küçülür mü bilmiyorum ama şuan b cup değilimBen de 2 sene önce devlet üniversite hastanesinde meme küçültme ameliyatı oldum.Ama sonuç hiç istediğim gibi olmadı.D cup takıyordum B cup istemiştim.Ama ameliyattan sonra hiç B cup takamadım.Hala penti küçültücü,minimizer sütyenlerden C cup takıyorum.Ayrıca sağ göğsümün altında da yamukluk var.Rapor çıkartıp hiç ücret ödemedim ameliyata.47 yasında ameliyat oldum.Şu an 49 yaşındayım.Ancak ameliyata girdiğimde menopoza gireli 4-5 ay olmuştu.Vücutta hormonal değişim devam ettiği için ameliyattan 5 ay sonra göğüslerim tekrar büyümeye başladı.Kilo almadım.Tam tersi 6 kilo zayıfladım ameliyattan sonra.Doktor kilo alırsan göğüsler büyür demişti.Dediğim gibi benim ki kilo almadığım halde menopoza bağlı büyüdü.Ve gittikçe tekrar iyice sarktı.Nerdeyse eski haline gelmesine az kaldı.Ayrıca izler de geçmedi,duruyor.O kadar eziyet çektim,değmedi.Bir kaç sene sonra menopozun etkileri iyice bitince cesaret edebilirsem tekrar ameliyat olmak isterim ama kolay değil,zor.Ben de keşke para biriktirip özelde olsaydım diye pişman oluyorum Devlette pek özenmiyorlar,bakmıyorlar,ilgilenmiyorlar
Özeldeki ilgi,alaka yok tabi.Sizin sıkıntınız neydi? Siz neden memnun kalmadınız?
Benim de öyle.normal mı acaba.sonra eşitlenir miMerhaba ne gibi memnun degilsiniz benim 17 gün oldu biri küçük biri daha büyük mesela İnş eşitlenir fakat ben cok cektiğim için buna bile şükrediyorum
Sizin ne kadar oldu bence normal değil ama Dr lar düzelebilir diyor ama ucu acık konusuyorlarBenim de öyle.normal mı acaba.sonra eşitlenir mi
Olcuden oran dan memnun musunuz kızarıklık dikiş de varMerhaba cnmm küçültme ameliyatı oldum 22gün oldu yoğun kızarıklık var uçlardan aşağı kesikler üstünde normalmi acaba
Ben de de var kızarıklıkMerhaba cnmm küçültme ameliyatı oldum 22gün oldu yoğun kızarıklık var uçlardan aşağı kesikler üstünde normalmi acaba
8 temmuzda oldum ameliyat.meme altından rahatsız oldum ben.yani dikişin bittiği yerde toplanmış deri.Benim protezsiz dikleştirme ameliyatı .Lolipop kesi.ama dikişin bittiği yerde toplanmış olan deri beni çok rahatsız ediyor.Sizin ne kadar oldu bence normal değil ama Dr lar düzelebilir diyor ama ucu acık konusuyorl
6 temmuz benimde lolipop artı alt iki koltuk arası komple dikiş var sag taraf dan bende memnun değilim hem büyük hem sarkık digerine göre pansuman yapıyormusunuz hergün ne kullanıyorsunuz8 temmuzda oldum ameliyat.meme altından rahatsız oldum ben.yani dikişin bittiği yerde toplanmış deri.Benim protezsiz dikleştirme ameliyatı .Lolipop kesi.ama dikişin bittiği yerde toplanmış olan deri beni çok rahatsız ediyor.
Hergün duş alıyor ve pansuman yapıyorum.baticon kullanıp uzerine Bepanthol kullanıyorum.1. ay kontrolde Dr bana iz kremini kullanmamı önerecek6 temmuz benimde lolipop artı alt iki koltuk arası komple dikiş var sag taraf dan bende memnun değilim hem büyük hem sarkık digerine göre pansuman yapıyormusunuz hergün ne kullanıyorsunuz
Ben korkudan hala tam dus alamadım su dediğinde bir sıkıntı olmuyor dimi enfeksiyon atlatınca hersey den korkar oldumHergün duş alıyor ve pansuman yapıyorum.baticon kullanıp uzerine Bepanthol kullanıyorum.1. ay kontrolde Dr bana iz kremini kullanmamı önerecek
Dr tavsiyesi ile hemen hemen hergün yıkamaya çalışıyorum.Temiz olması iltihaplanmamasi için .yavaşça lifliyorum göğsümü sonra pansuman yapıyorum evde .bir sıkıntı yok şimdilik banyo yaparkenBen korkudan hala tam dus alamadım su dediğinde bir sıkıntı olmuyor dimi enfeksiyon atlatınca hersey den korkar oldum
Bende oksijen li su baticon vazelin li bir merhem verdiler onu kullanıyorum iz kremi degilde bir jel banttan bahsettiler daha etkiliymiş fiyat ı da 400 500 arası hastane de satılanın
Dikişleriniz düştümü hafif minik kanama oluyor cok küçük ama sizdede oldumuDr tavsiyesi ile hemen hemen hergün yıkamaya çalışıyorum.Temiz olması iltihaplanmamasi için .yavaşça lifliyorum göğsümü sonra pansuman yapıyorum evde .bir sıkıntı yok şimdilik banyo yaparken
Evet dikişler düşüyorDikişleriniz düştümü hafif minik kanama oluyor cok küçük ama sizdede oldu
Allah yardımcınız olsun şifa versin istediğiniz gibi olsun inşSabah ameliyata giriyorum çok stresleyim