Kizlar cok tesekkür ederim...
Biraz daha iyiyim, daha uzun yazacagim :))
Carsamba saat 12.oo gibi klinikteydim, bu arada ilac, cizim, fotograf derken 14.30' u buldu amelyathaneye alindim. Cizimlerde 'sevgili' doktoruma dedim, olabildigince kucuk tut diye, o da yine %40 dedi.
Estetik kuraliymis, gögüs uclari üst kolunun ortasina denk gelmeli, boyutu ise kalcakemiklerin büyüklügüne esit olmaliymis.
Ayrica daha fazla alisrsa belki kan dolasimini tekrar saglayamayabilir, riske de girmek istemezmis, gögsu kaybetmeyelimmis.
Uyandigimda 17.30 du. Ziyaretci de yasak bu arada. hemen hemsireler kostu yanima, doktor birseyler söyledi, ama hatirlamiyorum, midem bulaniyordu, kola verdiler, düzeldim.
18.30 gibi esimi arabildim, hesba göre de 23.00-24.oo arasi eve gidebilirmisim, basarili bir ameliyat gecirmisim, dren yok, aci yok, hersey mis gibi. Tek sinir oldugum sey, üzerime giydirdikleri sütyen ölcüsü 80d, ülen benim zaten amelyattan önce 80E(DD) idi, ne aldiniz ki, tamam sisdir iner, ama sonra geriye kalacak c beden diye kendimi avutuyorum. ama bu kadar zahmete degdi mi vs...
Yarim dilim peynirli tereyagli ekmek ve bir salkim uzum verdiler.
Saat 20.00 gibi hemsirelerin nöbet degisimi oldu, gelen hemsire sag gögsümde erik gibi bir sisilik kesfetti, doktora haber verdi. Adam evinden geldi, dedi ki, bu gece buradasin, her ihtimale karsi, birsey yiyip icme, belki yarin yine amelyata aliriz, ama umarim yarina gecer.
Kocaya yine haber verildi, telaslanma, bu gece buradymisim. Allahtan cep telefonlari var.
Sabah 8.oo olmasini bekledim. Hemsire de gelip gidip, ilac verip, sisligi kontrol edip durdu, ama nafile, sisilik siradan bir sislik degil galiba, gecmeyecek dedi durdu.
8.oo de doktor geldi, bakti dediki aslinda bir iki gün daha bekleyebiliriz, eminim inecektir ama binde bir ihtimal ya inmezse daha cok ugrasiriz, ve bence hazir buradayken, acken, acip bakayim, icim rahat etsin, mukemmel olmasini istiyorum.
Birsey diyemedim, adam doktor, onun bilmasi lazim...
KOcaya yine haber verildi, yine amelyat oluyorum, saat 12.oo gibi alacaklar, muhtemelen bu gece cikacagim...
Amelyathane hazir olmadi bir türlü, saat 14.oo e kadar sarkti, ben cildiriyorum, acim susuzum. iki günür mideme giren bir bardak kola ve br dilim ekmek....
Nihayet amelyat oldu bitti, saat 18.oo gibi ayildim... bu arada aygin baygin iki hemsireyi duyuyorum, gögüslerimi begenmisler, zaten benim doktor cok cok iyiymis, Londrada ki diger subede calisirmis onceden, zor zahmet tayinini buraya almislar, adam isvec asilliymis da ailesi burada oldugu icin yine isvece dönmek istemis vs.vs.
bir yandan eh madem o kadar iyi bir doktor, ama bir yanadan da neden sürünüyorum diyorum...
Yine kola muhabetti.
sonra dreni farkettim, doktor geldi bu sefer cok begendi,
amelyat sonrasi cok halsiz düstüm, moralim düsük, drenden acim var
hemsirelerden biri bana bir kiyak yapti, esimi ve kizimi 5 dakikaligina iceri aldi. Cok agladim onlari görünce, nasil iyi geldi.
Gece halsiz, gecirdim, dren cok aci verdi, ama onun disinda baska agrim olmadi.
hemsireler cok iyiydi,
sabah (cuma) da 10 gibi esim almaya geldi...
Gögüslerim güzel olmus, daha sisligi inecek ve geriye c beden kalacak herhalde, dedigim gibi su an taktigim sütyen ölcüsü d.
Yarin drenim alinacak.
herkesin iyi dileklerine cok tesekkür ederim