Herkese merhaba :) Sırf bu başlığa yazabilmek için siteye üye oldum. Aylardır bu başlığı takip edip birçok kişinin olumlu/olumsuz tecrübesini okuduktan sonra yıllardır yapmayı düşündüğüm şeyi yapıp geçtiğimiz cumartesi ameliyatımı oldum. Buradan bu kadar bilgi edindikten sonra kendi tecrübemi de paylaşmayı bir görev bilerek buraya yazıyorum. :)
Öncelikle 27 yaşındayım ve İstanbul’da ikamet ediyorum. Ameliyatım Medipol Koşuyolu’nda Prof. Dr. Mustafa Keskin tarafından yapıldı. Tam bu kısımda @Evr38’e çok teşekkür ediyorum çünkü aylardır kendisini takip ediyorum eksileriyle artılarıyla en net gösterge benim için kendisi olmuştur :) Benim de çoğunluk gibi derdim büyük ve sarkık göğüslerdi. Benim sarkıklığım 29 cm idi, cup olarak ise victoria secret’ta 36 ddd bedenine denk geliyordu. Benim için en korkulu kısım anesteziydi açıkcası. Korkum uyanamamaktan ziyade uyuyamamaktı, daha doğrusu uyuduğum düşünülüp ameliyata başlanacağıydı veya ameliyat sırasında uyanacağımdı. Gerçekten bu kısım beni çok zorluyordu, korkularım ağır basıyordu ama burada o kadar kişinin ameliyatını okuyunca ve anestezi uzmanlarıyla da konuşunca olumsuz düşünmemeye karar verdim. Bu kısmı özellikle çok detaylı yazıyorum çünkü benim gibi anesteziden çok korkan bir ablamız daha vardı belki ona biraz cesaret verebilirim diye düşünüyorum. Şöyleki ameliyathaneye gayet bilincim yerinde indim ve ne zaman uykuya daldığımla ilgili hafızamda hiçbir şey yok. Sadece anestezi doktorumun birazdan başlıyoruz demesini hatırlıyorum. Sonrasında ise hatırlamadığım rüyalar ve çok net bir uyanış. Ameliyat sonrasında ise ağrım neredeyse yok denecek kadar azdı. Küçüklük konusunu burada çok fazla okuduğum için doktorumla konuştum ama süt bezlerim için çok fazla küçülemeyeceğini söylemişti bana. Ona rağmen şu an kullandığım ameliyat sütyenim 85B :)
Çok uzattım biliyorum ama şunu çok içtenlikle söyleyebilirimki gerçekten ameliyat zorlu ağrılı veya acılı bir süreç değil. Bugün 4.günüm ve ameliyattan çıktığımdan beri aynı şeyi söylüyorum. İnanın o zahmeti çekmeye değmezmiş. Ben biraz süreci anlatmaya çalıştım ama eksik kalan sormak istenilen bir şey varsa seve seve cevaplamaya hazırım :)