Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Dün itibariyle depresyona girdim. Zaten evhamlı bir insandım ve dün tüm sorular aniden bastırdı. Ya memelerim çok küçük olduysa, ya ödemler indikten sonra geriye meme kalmazsa? Ya kilo verdiğimde sadece memeden verirsem? Günlerdir pansuman yapılmadı dikişler ne durumda bilmiyorum ya alttan alta şuan yaralarım çürüyorsa? Ya ilerde çocuğumu asla emziremezsem ve mama alacak param da olmazsa?

Ne zaman bir soruma cevap verecek olsam bir yenisi ekleniyor. Biraz araştırdım ameliyat sonrası depresyon deniliyormuş. Kafayı yiyecek noktaya geldim sürekli ağlamak istiyorum.
bende hastanede aynada kendimi pijamalarımla gördüğümde ne kadar küçülmüşüm dedim, sonra inşallah çok küçük olmamışlardır dedim, zamanla şekli oturdu sonra da aynaların önünden geçerken hep bakıyordum çok güzel olmuş şükürler olsun diyordum, şimdi gözüm mü alıştı nedir sanki yine büyük gibi geliyor,(eski hali gibi değil tabi ki) ama güzeller , yani herkeste sendeki durum oluyor, takılma zamanla daha güzel olacak herşey,

Deran çıkan meme dokusunu 2 ayrı poşette benden önce odaya koymuşlar hastanede. Eşim çok şaşırmış çıkan doku ve derileri görünce :) sanırım burda benim kadar kuculten yoktur. B cup in en küçük halı. Ama iyileştikce daha güzel görünüyor bralet sutyenlerin hayalini kurardim artık kalın askılı koca sutyenlerin kurtuldum. Sen de kendini fazla dinleme. Her sabah daha iyi uyanicaksin ve iyi ki olmuş diyeceksin.

Dün gece biraz ağrım ve ateşim vardı ama bu sabah kontrole gittim ve her şey yolunda çıktı. Bayağı iyi hissediyorum şu an.

bende hastanede aynada kendimi pijamalarımla gördüğümde ne kadar küçülmüşüm dedim, sonra inşallah çok küçük olmamışlardır dedim, zamanla şekli oturdu sonra da aynaların önünden geçerken hep bakıyordum çok güzel olmuş şükürler olsun diyordum, şimdi gözüm mü alıştı nedir sanki yine büyük gibi geliyor,(eski hali gibi değil tabi ki) ama güzeller , yani herkeste sendeki durum oluyor, takılma zamanla daha güzel olacak herşey,

Evet zamanla atlatıyorum. Bi de bizim gözlerimiz e cuplara f cuplara alışkın olduğu için normal meme garip geliyor. Artık atlattım o düşüncemi

Derancım çok üzüldüm okurken gerçekten çok evham yapmışsın kendini üzmüşsün gereksiz ufak tefek şeyler için ve korktum acaba bende yaşayacak mıyım diye. İllaki insanı ruhsal yönden etkiliyor tabi operasyon geçiriyorsun ama inan çok doğru birşey yaptın kendin için, ben 38 yaşındayım ve bir aksilk çıkmazsa olacağım ameliyatımı ama inan geçen yıllarıma acıyorum o şekilde gençliğimi geçirdim diye. Ne bişey giyebiliyosun ne koşup zıplayabiliyosun, insnlarla konuşurken gözlerine değilde göğüslerine baktığını farkedip hiçbirşey diyemiyorsun....vs.., bunlar daha büyük sorunlar bence:)
Kesinlikle doğru ...ee bide benim gibi olmak isteyip defalarca ameliyat masasından dönmüş bi insan olsaydın panik atak denen illet yüzünden :( Harika bişey için adım attın uyguladın sonuda harika olacak buna inan lütfen sevgiler

Hayır kesinlikle ağrılı değil. Ödemin verdiği rahatsızlık hissi sadece. Benim göğüslerim sanki koltuk altından başlıyormuş gibiydi şuan o görüntüden kurtuldum çok işe yaradi. Şimdiden geçmiş olsun merak ettiğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarim. Yakında fotoğraf yukleyecegim

Benimde öyle. Zaman yaklaştıkça korkuyorum surekli vazgeçiyorum falan. Fotograflarini gormek isterim sakıncası yoksa. Bu arada sormusmuydum hatirlamiyorum ama doktorun kimdi? cok sık giremiyorum malesef sorduysam da kusura bakma lütfen..

Merhaba..:) Yıllar önce sırf şu topiği takip etmek için üye olmuştum :) Maalesef ameliyat olmadım. Diyet- spor- saçma sapan kürler kovaladım. Ahh hala istiyorum. Defalarca kilo alıp verdim ve durum vahim artık sadece büyükte değiller :/ Kararlıyım şu kilodan kurtulur kurtulmaz bu ameliyatı olacağım!

Yorumlarıyla deneyimlerini paylaşan arkadaşlara da tek tek teşekkür etmek istiyorum. Hoppa

Bu arada sevgili @MedusaDejavu beni de takip eder misin? :)

Bende kiloluyum verene kadar olmak istemiyorum diye diye 30 oldum. Bu yil olmaya karar verdim. Artik kilolarida ameliyattan sonra sporla veririm en azindan diye düşünüyorum. Sarkma cok az olur dedi her görüştüğüm doktor ama onuda goze aldim artik.

doktor bilgehan ilker diyorum başka söze grek yok. benim göğüslerim muhteşem birsürü doktor fotosunu istedi ben bile bakmaya doyamıyorum öle güzel ve acısız bir ameliyat oldumki kesinlikle tavsiye ederim. plastik cerrahi doktor bilgehan ilker yazarsanız doktor takvimi diye bir s
ite var oraya yorumları görürsünüz ayrıca meme küçültme ameliyatı yaptırmak isteyenler diye konu başlığı açtım deneyimimi okuyabilirsiniz

Gecmis olsun.. Doktorumda cok netim aslinda ama zaman yaklastikca korkup tekrar arasturmaya donuyorum. Yani dayanamadim arastirdim gercekten cok guzel yorumlar var. Suan hangi hastanede kendisi.. bu arada resimlerinizi gorebilir miyim sakincasi yoksa ?

Kesinlikle doğru ...ee bide benim gibi olmak isteyip defalarca ameliyat masasından dönmüş bi insan olsaydın panik atak denen illet yüzünden :KK43: Harika bişey için adım attın uyguladın sonuda harika olacak buna inan lütfen sevgiler
Sabah ameliyatı beklerken iki kere tansiyonum düştü panik atak gibi soğuk terler döktüm. Ilkinde neredeyse vazgeçiyordum, para sizde kalsın önemlo değil ben gidiyorum diyecektim sonra gidersem bir daha hiçbir şey için adım atamayacağımı hep bu vücutla yaşamak zorunda kalacağımı düşündüm ki ben burun ve göz kapağı için de ameliyat olmayı düşünüyorum o yüzden sonuç ne olursa olsun girecem dedim bu ameliyata. Iyiki de geri dönmemişim ama geri döneni de anlarım. Çünkü çok garip bir korku.

Kızlar merhaba eskisi gibi sık sık uğrayamıyorum buraya. Herkes iyi mi eski ameliyat olanlar ne durumdasınız? Benim 6 ay 9 gün oldu ameliyat olalı. Meme başlarımdaki izler hala geçmedi. Aslında bende biraz ihmal ediyorum krem ve yağlarımı düzenli sürmüyorum. Sizler ne durumdasınız kızlar?

Arkadaşlar öğlen dıkıslerım acıldı pazartesi tekrar dıkılecek okadar uzuldumkı. Dr a resım attm cagırdı gerı aynı acıyı tekrar yaşamak psıkolojısı zaten farklı bı durum 16 gun oldu ama çökmüş durumdayım şuan
Merhaba ben ameliyat olali dört ay oldu ayni problem hatta daha fazlasıni yaşadım dikis açılması kanama yag nekrozu yaklaşık iki bucuk ay sürdü ve nihayet geçti sürekli sargiliydim benim sol tarafta oldu problem sonuçta geç te olsa iyileşiyor önemli olan doktor kontrollerin ben iki üç güne bir doktordaydim şimdi aylık kontrollere gidiyorum moralinizi bozmayın geçmiş olsun

711D2DFD-A713-4995-99CE-2E75268E0F42.png Ben bunu kullandım çok rahat geçti tavsiye ediyorum yine de doktorunuza sorun derim.
kızlar ameliyat sonrası sutyen konusunda aklımda soru işaretleri var sporcu sütyenini taktıgımda göğüslserim acıyor ödem yapıyor gibi,ama klasik dolgusuz sütyende daha az agrı yapıyor ama onlarda dıkıslere baskı uyguluyor sizler nerler kullandınız ?

Cok gecmis olsun. Suan nasilsin ? Umarim sorunsuz atlatırsın iyileşme sürecini..

Teşekkür ederim. Bugün çok keyifsizdim, fiziksel ağrım kalmadı sayılır ama evden çıkamamak, sürekli halsizlik, yorgunluk falan insanı biraz yıpratıyor. Henüz şöyle uzun uzun sıcak bir duş da alamadım belki alsam rahatlayacam

Merhaba ben ameliyat olali dört ay oldu ayni problem hatta daha fazlasıni yaşadım dikis açılması kanama yag nekrozu yaklaşık iki bucuk ay sürdü ve nihayet geçti sürekli sargiliydim benim sol tarafta oldu problem sonuçta geç te olsa iyileşiyor önemli olan doktor kontrollerin ben iki üç güne bir doktordaydim şimdi aylık kontrollere gidiyorum moralinizi bozmayın geçmiş olsun
Benımde zor iyileşiyor ıkıncı kez dıkıldı bu sferde sankı duştan sonra sol tarafımda acılma var gıbı hıssettım hemen sardım korkudan sağ tarafım ıyı oldu ıkıncı dikişten sonra ıyı gıbı.. Ama sureklı bı sızlama gergınlık ağırlık var uzerımde sızdede varmı bu acıyla karısık degısık bısey

kızlar aranızda sıgara içip amelıyat olan var mı benim ameliyata yaklasık 35 gün var 1 hafta once bıraktım dedım sadece 3 gun ıcmedım sonrakı gunlerde 1 er tane ıctım dr sıgarayla ılgılı bırssey sormadı benım de soylemek aklıma gelmedı tıp fakultesınde ve sadece persembe sabahları muayenesı var benım de ızın alıp gıtme sansım yok kısacası soramıyorum doktora

Back