• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Selamlar kizlar bugun bende 3. Ay kontrolume gittim benim memeler sizliyor nedense bu zaman oldu doktora dedim hic senin gibi sikayet duymadim dedi yan taraftaki kopek kulaklarini 6. Aydan sonra lokal anesteziyle duzelticem dedi dikislerimde hafif kabarmalar oldu neden se onun icin kortizonlu bi krem verdi sonra elime bi sertlik geldi demistiya ameliyattan ciktiktan sonra bugun tekrar ultrason cekildim cok sukur temiz cikti ama üc ay psikolojim yerlerdeydi herhangi bisimi var diye
canım merhaba benimde iki ay olacak hemen hemen.şu sertliklerden bahsetmişsin.bende de bu durum var.usg ye gerek görmedi doktor.meme dokuları olduğunu söyledi.elle muayne etti.ameliuat sonrası kistleşme olabiliyormu peki.aynı şekilde benim kulaklarıda düzelticekler kasımda.kabarmalar da var.contractubes kullanıyorum.resimlerime bakabilirsin.senin resimlerin varsa bakabilirmiyim.

Merhabalar ben de Samsunda universite hastanesinde bir hocayla gorustum o istenilen olcu 25 cm cikti genis tabanli bir memen var dedi, emzirmeyi birakali 15 gun oldu, doktor 2 ay sonra olabilirsin dedi ve 6000 TL ucret verdi. Sanki pahali geldi bana.
Merhaba bendende üniv hastanesinde 6500 istediler

Selamlar kizlar bugun bende 3. Ay kontrolume gittim benim memeler sizliyor nedense bu zaman oldu doktora dedim hic senin gibi sikayet duymadim dedi yan taraftaki kopek kulaklarini 6. Aydan sonra lokal anesteziyle duzelticem dedi dikislerimde hafif kabarmalar oldu neden se onun icin kortizonlu bi krem verdi sonra elime bi sertlik geldi demistiya ameliyattan ciktiktan sonra bugun tekrar ultrason cekildim cok sukur temiz cikti ama üc ay psikolojim yerlerdeydi herhangi bisimi var diye

Sızlama değilde benimde göğüslerimde ağrı oluyor özellikle sabahları uyandığımda.haftaya kontrole gidicem bakalım doktorum ne dicek.. benimde göğüs altlarımda potluklar var canımı sıkıyor :/

Kızlar size bir soru.. eve gelince sütyenleri atıyor çıkarıyor musunuz? Yoksa 24 saat sütyenle mi? Sütyenli olanlar ne zamana kadar böyle kalacaklar? Akşamları sütyensiz takılmanın bir zararı olur mu?
Benim doktorum sorun yok der. Ama diğer doktorların görüşü nedir?

Valla doktoruma haftaya gidicem ne der bilmiyorum ama ben yaklaşık 2-3 haftadır gün içinde sütyensiz dolaşıyorum. Yatarken giyiyorum mutlaka ağrım oluyor yoksa. Ama uzun saatler sütyensiz kalıyorum umarım zararı yoktur.

Merhabalar ben de Samsunda universite hastanesinde bir hocayla gorustum o istenilen olcu 25 cm cikti genis tabanli bir memen var dedi, emzirmeyi birakali 15 gun oldu, doktor 2 ay sonra olabilirsin dedi ve 6000 TL ucret verdi. Sanki pahali geldi bana.

Çok karışmak gibi olmasın ama emzirmeden sonra 2,5 ay yeterli bir süre değil. Ben çalışıyorum. Bırakmadan önce de bi işten gelince bi de yatmadan emiyordu. Öyle ahım şahım bi emme süresi de yoktu. Bırakınca süt solması, ateş basması vs falan bile olmadı düşün. Ona rağmen 2 ay sonra bile özellikle banyodan sonra falan sıkınca süt geliyordu. Ve 3-3,5 ayı buldu tamamen boşalması.
Doktorda sıra varsa evet git görüş, sıraya falan gir ama en az 5 ay olsun arada bence. Ben 6 ay sonra olacaktım. Doktor yoğunluğundan tam 1 sene sonra olmuş bulundum. Seni anlıyorum ızdırabını, rahatsızlığını, memnuniyetsizliğini inan en yakından biliyorum ama bu kadar dayandın az daha sabret.
Mesela benim emzirmeyi bıraktıktan 4 ay sonra ölçümümde 28-28,5cm çıkmıştı sarkıklık. Ameliyat olurken (12.ayda yani) 27cm çıktı.
Süt ve emzirme yüzünden sarkan memelerine orijinal hallerine dönmeleri için fırsat tanı.
Nasıl ki ameliyattan sonra son halini bulması 6 ayı alır diyorlar. Emzirmeden sonra da öyle. Son-orijinal halini alması 6 ayı buluyor.

Valla doktoruma haftaya gidicem ne der bilmiyorum ama ben yaklaşık 2-3 haftadır gün içinde sütyensiz dolaşıyorum. Yatarken giyiyorum mutlaka ağrım oluyor yoksa. Ama uzun saatler sütyensiz kalıyorum umarım zararı yoktur.
Senin doktorun Nurettin Uzerdi galiba. Benim yakınıma da o yaptı. Devamlı yağ sürmesini önermişti. Banyodan çıktığında devamlı yağlanıyordu :) Size galiba öyle bir önerisi olmadı
Benim ameliyat sürecime göre o da çok geç iyileşmişti. Ama üzerinden 3 sene geçti onun şimdi çok rahat mutlu

Senin doktorun Nurettin Uzerdi galiba. Benim yakınıma da o yaptı. Devamlı yağ sürmesini önermişti. Banyodan çıktığında devamlı yağlanıyordu :) Size galiba öyle bir önerisi olmadı
Benim ameliyat sürecime göre o da çok geç iyileşmişti. Ama üzerinden 3 sene geçti onun şimdi çok rahat mutlu

Evet doktorum Nurettin bey. Bana da ozon yağı sürmemi önerdi. Ozon yağı ve noskar. Valla sürecim uzun ve zorlu geçti ama bende çok mutluyum. Büyük göğüsle yaşamak işkenceydi :)

Merhaba,
Ankara’da yaşıyorum meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı olmayı senelerdir düşünüyor ancak bir türlü cesaret edemiyorum. Bir kaç doktoru ziyaret ettim ama hangi doktora nasıl güveneceğimi bilemiyorum. Bu güne dek beliren isimler Sühan Ayhan, Ferruh Bingül ve Kemal Fındıkçıoğlu. Kemal Fındıkçıoğlu na bir tanıdığım ameliyat oldu çok memnun ama onun ameliyatı protez çıkarma ameliyatıydı. Benim göğüs ölçüm 90 dd c ya da b cup ölçüsünde olmasını istiyorum doğum ve kilo verme sonrası aşırı sarktı. Daha evvel meme küçültme ameliyatı olan arkadaşlarımın görüşlerine çok ihtiyacım var. Gazi üniversitesini çok methediyorlar gazi de bu ameliyatı olan ve doktorundan memnun olan varsa bilgi verebilir mi rica etsem.

Merhaba,
Ankara’da yaşıyorum meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı olmayı senelerdir düşünüyor ancak bir türlü cesaret edemiyorum. Bir kaç doktoru ziyaret ettim ama hangi doktora nasıl güveneceğimi bilemiyorum. Bu güne dek beliren isimler Sühan Ayhan, Ferruh Bingül ve Kemal Fındıkçıoğlu. Kemal Fındıkçıoğlu na bir tanıdığım ameliyat oldu çok memnun ama onun ameliyatı protez çıkarma ameliyatıydı. Benim göğüs ölçüm 90 dd c ya da b cup ölçüsünde olmasını istiyorum doğum ve kilo verme sonrası aşırı sarktı. Daha evvel meme küçültme ameliyatı olan arkadaşlarımın görüşlerine çok ihtiyacım var. Gazi üniversitesini çok methediyorlar gazi de bu ameliyatı olan ve doktorundan memnun olan varsa bilgi verebilir mi rica etsem.
Merhaba. Ameliyat olali bugun 9. Gunum. Yazdiklarimi ve fotograflarimi inceleyebilirisiniz. Tip fakultesinde Burak Kaya yaklasik 2000 lira masrafim olarak yapti ameliyatimi.

Back