• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Kızlar tekrardan merhaba..

Sanırım sonunda albüm oluşturabildim. Yalnızca kendi takip ettiklerime izin verdim görüntüleme ayarını. Bi bakabilir misiniz acaba gözüküyor mu?

H Hazel4
@LeylaBilgin
Görülüyo canım evet. Valla çok güzel dikliği falan Ama son halini koymamışsııın :))

Son düzenleme:
Kızlar sonda takıldı mı tuvalet sorun oldu mu ve ne zaman ayaklandınız ?
Narkozun etkisiyle alakalı ayaklanmak ve sizin ayaklanmaktan kastınızla :) ben akşamına ayaklandım yavaştan yardımla ve sondayı çıkarttırdım. Ertesi gün tamamen geçti baş dönmelerim genelde uzanarak dinlendim ama istediğim zaman kalkabildim.

Herkese sonda takıldı mı ? :/ takıldıysa da ameliyattan önce mi takıldı ben biraz korkuyorum da ondan

Narkozun etkisiyle alakalı ayaklanmak ve sizin ayaklanmaktan kastınızla :) ben akşamına ayaklandım yavaştan yardımla ve sondayı çıkarttırdım. Ertesi gün tamamen geçti baş dönmelerim genelde uzanarak dinlendim ama istediğim zaman kalkabildim.

Herkese sonda takıldı mı ? :/ takıldıysa da ameliyattan önce mi takıldı ben biraz korkuyorum da ondan

Bana takılmadı. Burayı 1,5 senedir takip ediyorum. Oranlamak gerekirse %70ine sonda takılmıyor.

Hemşireler ameliyattan sonra uyardı beni, çişiniz gelir de yapamazsanız, ya da sıvı alımınıza falan başladıktan sonra epey sıvıya rağmen çişiniz gelmezse söyleyin falan demişlerdi.

Yalnız uyarayım ilk gece mutlaka refakatçi gerekiyor, gerek baş dönmesi ve denge ile alakalı, gerek iç çamaşır indirim kaldırma hareketini yapamamakla alakalı. Sonraki günlerde ben hep kendim hallettim. İlk gece biri olsun yeter...

Görülüyo canım evet. Valla çok güzel dikliği falan Ama son halini koymamışsııın :))

İş yerindeyim. Kaçak göçek koyabiliyorum. Epey kalabalık buralar..
Zaten düzelmeye başladıkça daha az foto çeker olmuşum.
En son halini koyacağım. (Dün çektim) Bi de memnun olmadığım tek bi olayım var benim. onu koyacağım..

Zaten artık tamamen yumuşadı, yerine indi. Misal dümdüz karşıyı göstermiyor. Ben de "uuu füze gibiler vaty be gdşyordum" ama 2,5 ay milat oldu. Tak diye indiler yerlerine :D şikayetçi miyim; asla! İmdi demekteki kastım doğal-olması gereken yere geldiler. Hem böylelikle alttaki çizgim gözükmüyor. Yerine inmiş dediğim halinde bile; "altına kalem koyunca düşmezse sarkıktır, düşerse diktir" olayına kafa atar. Değil kalem; kürdan bile durmaz neredeyse.. :S

Ama çıplak gözle bakıldığında çok daha az görünen izler foto çekince çok daha göze batıyormuş gibi duruyor. Kesinlikle fotodakilerden daha az iz var.
Hep sol memen problemli falan derdim. Sol mememin aşağı inen çizgisi neredeyse yok gibi. çevreler açık pembe artık. En fazla aşağıdaki düz-uzun çizgiler. Onlar da hiç gözükmediğine göre sıkıntı yok ;)

Takılmadan da oluyomuş bana takılmıştı korkucak hiçbi şey yok sıfır acı merak etme zaten baygınken takarlar takarlarsa çıkarırken de hiçbi şey yok çekiyo çıkıyo.

En son halini koyacağım. (Dün çektim) Bi de memnun olmadığım tek bi olayım var benim. onu koyacağım..

Zaten artık tamamen yumuşadı, yerine indi. Misal dümdüz karşıyı göstermiyor. Ben de "uuu füze gibiler vaty be gdşyordum" ama 2,5 ay milat oldu. Tak diye indiler yerlerine :KK70: şikayetçi miyim; asla! İmdi demekteki kastım doğal-olması gereken yere geldiler. Hem böylelikle alttaki çizgim gözükmüyor. Yerine inmiş dediğim halinde bile; "altına kalem koyunca düşmezse sarkıktır, düşerse diktir" olayına kafa atar. Değil kalem; kürdan bile durmaz neredeyse.. :S

Ama çıplak gözle bakıldığında çok daha az görünen izler foto çekince çok daha göze batıyormuş gibi duruyor. Kesinlikle fotodakilerden daha az iz var.
Hep sol memen problemli falan derdim. Sol mememin aşağı inen çizgisi neredeyse yok gibi. çevreler açık pembe artık. En fazla aşağıdaki düz-uzun çizgiler. Onlar da hiç gözükmediğine göre sıkıntı yok :KK66:
Benim de bi buçuk ay bitti. Protez olmazsa damla meme gibi durucanı söylemişti doktorum bana. Sarkık değildir eminim ama doğaldır. Zaten o meme ucu ölçüsü 22 yi geçmedikçe sarkık olmuyo. Aynen alt çizgi görünmemesi için inmesi iyi zaten. Benim hala biraz yan üstüne falan yatışlarda hafif ağrılarım oluyo gece ağrıdığını duyuyorum sonra geçiyo gün içinde bi şey yok. Sende ne durumda ağrı oluyo mu? İz konusunda katılıyorum fotoda daha kızarık ve belli oluyo. Benim de o düz çizgi silikleşmeye başladı. Meme başı etrafı pembeleşti. En son alttaki dikişin sonları iyileşicek gibi onlar geç düzeliyo bende. Valla çok şükür biz atlattık bitti darısı olucakların başına.

Zaten artık tamamen yumuşadı, yerine indi. Misal dümdüz karşıyı göstermiyor. Ben de "uuu füze gibiler vaty be gdşyordum" ama 2,5 ay milat oldu. Tak diye indiler yerlerine :KK70: şikayetçi miyim; asla! İmdi demekteki kastım doğal-olması gereken yere geldiler. Hem böylelikle alttaki çizgim gözükmüyor. Yerine inmiş dediğim halinde bile; "altına kalem koyunca düşmezse sarkıktır, düşerse diktir" olayına kafa atar. Değil kalem; kürdan bile durmaz neredeyse.. :S

Hep sol memen problemli falan derdim. Sol mememin aşağı inen çizgisi neredeyse yok gibi. çevreler açık pembe artık. En fazla aşağıdaki düz-uzun çizgiler. Onlar da hiç gözükmediğine göre sıkıntı yok :KK66:

beni de izlerseniz görmek isterim

Herkese merhaba ,
Ameliyatımın üçüncü günündeyim her şey yolunda görünüyor. Korse kullanım süreniz ve normal sutyene geçiş sürenizi merak ediyorum. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yedek korse alacağım da.

Benim de bi buçuk ay bitti. Protez olmazsa damla meme gibi durucanı söylemişti doktorum bana. Sarkık değildir eminim ama doğaldır. Zaten o meme ucu ölçüsü 22 yi geçmedikçe sarkık olmuyo. Aynen alt çizgi görünmemesi için inmesi iyi zaten. Benim hala biraz yan üstüne falan yatışlarda hafif ağrılarım oluyo gece ağrıdığını duyuyorum sonra geçiyo gün içinde bi şey yok. Sende ne durumda ağrı oluyo mu? İz konusunda katılıyorum fotoda daha kızarık ve belli oluyo. Benim de o düz çizgi silikleşmeye başladı. Meme başı etrafı pembeleşti. En son alttaki dikişin sonları iyileşicek gibi onlar geç düzeliyo bende. Valla çok şükür biz atlattık bitti darısı olucakların başına.

Sende protez var yani di mi? O kadar çok kişiyiz ki burada; kusura bakma kalmamış aklımda. 2 gün sonra 3 ay bitiyor. Kesinlikle doğallıktan uzak değil. Bu konuları burada söylemek hiç istemiyorum ama eşim "bayağı normale döndü bunlar" diyor. Ki uzun süre çekindi canım acır, rahatsız olurum diye. Lütfen dediklerim yanlış anlaşılmasın, ben bu konuları burada konuşmayı istemem hiç.

Benim genç kızlığımdan beri yumuşaktı memeşerim. Yani yapısal olarak cıvıktı. :D Hani şu "slime"lar var ya öyle neredeyse :D :D
Ameliyattan sonraki gerginlik ve donuklukla "aha dedim cıvıklıkları gitti sonunda" ama yanılmışım. Ama öyle kalsın ister miydim tartışılır. Kalıp gibiydiler. Şu an tam 15-16 yaşımdaki halleri gibi. cıvıklığı da öyle. :D

Bu akşam ölçümlerimi yaparım yine. Köprücükten meme ucuna, Meme altı, Meme üstü çevresi vs.. Dünkü fotomla birlikte yarın albüme eklerim nasipse..

Herkese merhaba ,
Ameliyatımın üçüncü günündeyim her şey yolunda görünüyor. Korse kullanım süreniz ve normal sutyene geçiş sürenizi merak ediyorum. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yedek korse alacağım da.

Benim 2 gün sonra 3 ayım doluyor en rahat ettiğim sütyen medikal sütyen. Ve benimki anane sütyeni gibi değil. Çok memnunum. Size de tavsiyem 3 aydan önce normal sütyene geçmemeniz. (kimi doktor 6-8 haftadan sona geçebilirsiniz diyor. Ki benimki de 2 aydan sonra geçebilirsin dedi ama ben geçmedim normale)

2018_07_25_IMG_0917.webp

Lütfen fotodaki dağınıklıkları görmezden geliniz. :KK22:

Benim 2 gün sonra 3 ayım doluyor en rahat ettiğim sütyen medikal sütyen. Ve benimki anane sütyeni gibi değil. Çok memnunum. Size de tavsiyem 3 aydan önce normal sütyene geçmemeniz. (kimi doktor 6-8 haftadan sona geçebilirsiniz diyor. Ki benimki de 2 aydan sonra geçebilirsin dedi ama ben geçmedim normale)

Eki Görüntüle 2176773

Teşekkür ederim yanıt için, modeli çok güzelmiş sutyenin, kendiniz mi aldınız doktorunuz mu getirtti?
Marks&spencerdakiler tavsiye ediliyor diye ordan sipariş ettim ama kullanamam diye korkuyorum onları.

Eki Görüntüle 2176773

Çok güzel, derli toplu hoş gözüküyor gerçekten, böyle gördükçe sabırsızlanıyprum ameliyat için :)

Herkese merhaba ,
Ben bi hafta sonra geçtim normal ince rahat bi sporcu sütyenine. Görüştüğüm bütün doktorlar ilk günlerden sonra sütyenin çok da bi olayı olmadığını söylediler. Doktorunuzla görüşün ve de tercih meselesi bence. Ama medikal de olsa sporcu da olsa en az bi tane yedek lazım bana kalırsa.

Sende protez var yani di mi? O kadar çok kişiyiz ki burada; kusura bakma kalmamış aklımda. 2 gün sonra 3 ay bitiyor. Kesinlikle doğallıktan uzak değil. Bu konuları burada söylemek hiç istemiyorum ama eşim "bayağı normale döndü bunlar" diyor. Ki uzun süre çekindi canım acır, rahatsız olurum diye. Lütfen dediklerim yanlış anlaşılmasın, ben bu konuları burada konuşmayı istemem hiç.

Benim genç kızlığımdan beri yumuşaktı memeşerim. Yani yapısal olarak cıvıktı. :KK70: Hani şu "slime"lar var ya öyle neredeyse :KK70: :KK70:
Ameliyattan sonraki gerginlik ve donuklukla "aha dedim cıvıklıkları gitti sonunda" ama yanılmışım. Ama öyle kalsın ister miydim tartışılır. Kalıp gibiydiler. Şu an tam 15-16 yaşımdaki halleri gibi. cıvıklığı da öyle. :KK70:

Bu akşam ölçümlerimi yaparım yine. Köprücükten meme ucuna, Meme altı, Meme üstü çevresi vs.. Dünkü fotomla birlikte yarın albüme eklerim nasipse..
Yok yok bende de yok protez istemedim normal dursun diye protezli çok hoşuma gitmiyo. Çok iyi görünüyolar güle güle kullan cıvık ama küçük ve dik en önemlisi o :) benimkiler de yumuşadılar normal meme haline geldiler. Ağrı konusunda bi şey dememişsin onu sormuştum canım?

Herkese merhaba ,
Bende 3.günümdeyim doktor 1 ay medikal sütyeni kullanmamı söyledi önemli bence formu açısından

merhabalar ben yeni üye oldum en çok takıldığım konuların başında mememin büyük olması geliyor ve pazartesi gününe randevu aldım eğitim araştırma hastanesinde kaç hafta sonra veya kaç ay sonra ameliyat yapıyorlar bilgisi olan yorum yaparsa çok sevinirim

merhabalar ben yeni üye oldum en çok takıldığım konuların başında mememin büyük olması geliyor ve pazartesi gününe randevu aldım eğitim araştırma hastanesinde kaç hafta sonra veya kaç ay sonra ameliyat yapıyorlar bilgisi olan yorum yaparsa çok sevinirim
Merhaba,hangi ildesiniz, bende aynı durumdayım ama benim randevum 13 ağustosta, meraktan ölüyorum dr ne diyecek diye

Back