- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #29.501
Silikon tabakaları kullanmakta zor ve baya pahalo ıse yarayacak markalar eger kabarma yoksa almayın ız kremlerıne dewam edınArkadaşlar ben bahsetmeyi unuttum. Ptesi günü 2.ay kontrolüne gittim. Doktorum yıllık izindeydi (o yüzden 1 hafta geç) 10.haftamdan 1 gün önce gitmiş oldum. Durumumu çok beğendi. Sıfır komplikasyon ile tamamladın bu süreci tebrikler dedi. (sanki ben başarmışım gibi) Bayağı rahatlamışsın ama içlerde (alt kısımdaki uzun çizgilerde -ben ters T oldum-) halâ iç dikiş var. onlar gidince daha da rahatlayacaksın 1-2 ayın daha var dedi. Sol mememin ve areolasının bi tık büyük olmasından bahsettim. "Allah yapımı eşit olamayabiliyor kul yapımında olur o kadar, biz eşit yapmaya çalıştık ama iyileşme süreçlerinde bile farklılaşabiliyorlar. Soldan daha çok aldım daha ne yapsaydım daha" falan dedi. İZ kremine devam et dedi. Halâ bariz pembe izler (iz konusunda çok şanslı değilim malesef genel itibariyle. çok değilse de biraz havalı tabir edilen bir derim var sanırım. sivilce izlerim aylarca kalır, sol elimde orta parmağımda 2012den kalma minik bi kesinin izi bile duruyor. Yani sıkıntı bende)
Başladım şikayet etmeye dedim "kusura bakmayın ama noskardan nefret ettim. Kokusu ayrı çirkin yapısı ayrı rezalet. jöle gibi, deri emse emmiyor, kurusa kurumuyor.kuruyunca soyuluyor. Ayrıca da 2-3 hafta kullandım 1gr fark olmadı. Şimdi bitkisel içerikli, kantaron yağı içeren yapma krem kullanıyorum inanın o söndürdü bu kadar bundan önce morumsu pembeydi" Zaten sgk karşılıyor diye yazıyorum ama mucizevi kremler değil, en iyileri silikon jel tabakalarya da ufacık (10gr-15gr) olan 1-2 krem var (biodermis xeragel ve prosil) onlar. Pahalı gelmiyorsa al. Sliscar da iyidir. Ama biodermis ya da silikon tabakadır en çok işe yarayan dedi. Ama diyorsan ki bu kullandığın yapma krem iyi geliyor onu da kullanabilirsin tabi dedi. Bir daha 4.ayda gideceğim kontrole.
Silikon tabakalar hakikaten pahalı. Yurtdışında bi sitede meme ameliyatı olanlara kullanıma hazır şekilde 5li paket satılıyor. 400$ (80$a geliyor tekli paket.. bu hali bile 400TL neredeyse) bazı satış sitelerinde var ama arelolasız (ters Tler için) tekli fiyatı 450 küsür.. Fotoları ekliyorum bakabilirsiniz..
Yani canlar devlette de olsak biraz masraflı bu iş malesef.
Bu arada deniz, havuz, yan yatmak, yüzüstü yatmak, normal sütyen, balenli sütyen, spor yapmak, koşmak vs her şey serbest dedi,. Sadece koşmalı moşmalı spor yapacak sporcu sütyeni kullanmanı tavsiye ederim diye söyledi. (ben bu medikal sütyenden çok memnunum sporcu sütyeninde bile böyle rahat edemedim deyince. "hiç farketmez artık iç çamaşırı konusunda hür iradenle davranabilirsin sıkıntı yok" dedi. Ben medikal sütyenime devam edeceğim.)
Son olarak. aşağıda bulunan sırta doğru uzanan uzun kesilerimin son yeri havada kaldı ve gayet sinirimi bozuyorlar. Onları söyledim. "Dert etme düzelebilir belli olmaz düzelmese bile 6. ayda lokal anestezi ile 0,5-1cm kesip bi bikiş atıp düzeltirim. Tek derdin bu olsun. Süpersin onu dışında" dedi. Gazlayıp gönderdi beni yani
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Herkese selam 1. Ayımda tüm süreci fotolarıyla koyucam demiştim kızlar, buyrun.
Ameliyatın hemen sonrasındaki hali bu ilk fotoğraf. Çıktıktan sonra dikiş yerlerinde biraz ağrı ve daha çok yanma oldu. 2,5 saat falan sürdü toplamda. Uyandığımda çok üşüdüm böyle titreyerek uyandım sıcak üflemeli bi ısıtıcı soktular yatağımın içine öyle ısınabildim. Ertesi gün neredeyse hiç kanama olmadığı için drenler çıkartıldı. Böyle bi şeyin çekildiği hissi oluyo ama acı olmadı. Öğlen taburcu oldum. Ağrı kesici, antibiyotik ve alerji ilacı verildi. Daha önce de bahsettiğim gibi hareket ederken ağrı tabii ki oluyodu ama öyle abartılıcak kadar hiç kısıtlanmadım ve acı yaşamadım. Kesinlikle hafif ve kolay bi süreç olarak geçti benim için hareket ve ağrılar konusunda. Ameliyat sonrası drenler çıkarılırken çekilen bu fotoğraf ilk fotoğraf.Eki Görüntüle 2170788
2 gün sonra kontrole ve pansuman yenilemeye gittim. Orda sağ meme ucumun alt tarafının morardığını gördük. Meme ucu kaybetme riski çok düşük de olsa vardı. 2. Fotoğrafta görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2170789
4 gün sonra 2. Kontrole gittim. Hafiften derisi soyulmaya başlamıştı, toparlıcak dedi doktorum. Böyle bi morarma ve soyulma, peşine kabuklanma olduğu için sağ meme ucum daha geç iyileşiyo. 10. günde ilaçlarım bitti, ağrılar bayağı azaldı. İlk duşumu 10. günde aldım. Pansumanı bıraktım. Duş sonrası batikon ve bepanthen plus iyileştirici krem sürdüm. (Kremi her gün) Ben ilk günden itibaren ufak tefek bi şeyler hep yapıp kollarımı kullanmaya çalıştım. Hareket çabuk toparlanmasına yardımcı oluyo. 1 haftadan sonra sabah yürüyüşlerine başladım. Bol proteinle beslendim. 3. kontrolümde 8. gün filan, meme ucu artık soyulup kabuklanmaya kanamaya filan başlamıştı. O ilk kanı görünce o kadar sevindim ki :) böyle böyle iyileşicek dedik. Sonraki koyduklarım 2. haftaki halleri
Eki Görüntüle 2170792 Eki Görüntüle 2170793 Eki Görüntüle 2170794 Eki Görüntüle 2170795
Ertesi hafta 4. kontrolüme gittim. Bayağı bi kabuklanma vardı gördüğünüz gibi. Doktorum çıkalım artık bu yeni ameliyatlı görüntüden diyerek bütün o kabukları soydu. Ben aman bi şey olmasın diye uğraşırken pata küte soymaya girişti :) kabuklar gittikten sonra daha iyi görünüyodu tabii, sonradan iyice elime gelenleri ben de soymaya başladım alt tarafta. Kremi sabah akşama çevirdik.
Şu an tam 1. Ayımdayım. Son fotolar güncel hali :) ağrılarım neredeyse bitti ama yine de tamamen değil, 3. haftadan itibaren de yan yatabildim. Sanki 3. Haftadan sonra iyileşme süreci daha bi hızlanıyo gibi geldi bana. Sağ meme ucu sola göre daha geriden geliyo ama o da bayağı toparladı küçük kabuklu bi yeri kaldı. Kabukların altından meme ucu pembemsi gelmişti kendi rengine yavaş yavaş dönüyo. En son iyileşen yerler malum alttaki birleşim yerleri. Ordaki delik gibi durmuş ama değil kabuk halinde şu an oralar ben de ellemiyorum. Bir de alt t çizgisine göre meme sonunda sırta doğru kalan yerler de bi tık geriden geliyo. Ödemler bayağı azaldı artık yumuşak ve daha hareketliler. Ama henüz ayrık ve yanlara doğrular o biraz gıcık :) ödemler indikçe düzeliyolar ama. Düşündüğüm gibi tam olarak fiziksel anlamda toparlanma 2. ayda biter gibi geliyo. Sonraki randevum 2 hafta falan sonra. Daha normal bi sütyene geçmek istiyorum artık umarım geçebilirim :) tam olarak toparlanması ve oturması bi 5 6 ayı bulucak. 2. Ayda tekrar foto güncellemesi yaparım. Şimdilik böyle. Sorusu olan varsa yardımcı olabildiğim kadar burdayım. Ameliyat olan herkese hızlı ve sorunsuz bir iyileşme, olacak olanlara da bol şans diliyorum :)
Eki Görüntüle 2170796 Eki Görüntüle 2170797 Eki Görüntüle 2170798 Eki Görüntüle 2170799 Eki Görüntüle 2170800 Eki Görüntüle 2170801 Eki Görüntüle 2170802
Evet biraz kötü oldu ama tahminimden çabuk toparlanıyo çok şükür zorlamadı. Evet inşallah daha iyi olucak, çok sağ ol canım. Hepimizinki çok güzel olsun :)Cok gecmis olsun, gule gule kullan canim, 2. Ayda cok daha guzel olacak. Meme ucu kotu olmus ama toparlanmis allahtan. Ne guzel ay boyle motivasyon oluyor valla birbirimize
Arkadaşlar ben bahsetmeyi unuttum. Ptesi günü 2.ay kontrolüne gittim. Doktorum yıllık izindeydi (o yüzden 1 hafta geç) 10.haftamdan 1 gün önce gitmiş oldum. Durumumu çok beğendi. Sıfır komplikasyon ile tamamladın bu süreci tebrikler dedi. (sanki ben başarmışım gibi) Bayağı rahatlamışsın ama içlerde (alt kısımdaki uzun çizgilerde -ben ters T oldum-) halâ iç dikiş var. onlar gidince daha da rahatlayacaksın 1-2 ayın daha var dedi. Sol mememin ve areolasının bi tık büyük olmasından bahsettim. "Allah yapımı eşit olamayabiliyor kul yapımında olur o kadar, biz eşit yapmaya çalıştık ama iyileşme süreçlerinde bile farklılaşabiliyorlar. Soldan daha çok aldım daha ne yapsaydım daha" falan dedi. İZ kremine devam et dedi. Halâ bariz pembe izler (iz konusunda çok şanslı değilim malesef genel itibariyle. çok değilse de biraz havalı tabir edilen bir derim var sanırım. sivilce izlerim aylarca kalır, sol elimde orta parmağımda 2012den kalma minik bi kesinin izi bile duruyor. Yani sıkıntı bende)
Başladım şikayet etmeye dedim "kusura bakmayın ama noskardan nefret ettim. Kokusu ayrı çirkin yapısı ayrı rezalet. jöle gibi, deri emse emmiyor, kurusa kurumuyor.kuruyunca soyuluyor. Ayrıca da 2-3 hafta kullandım 1gr fark olmadı. Şimdi bitkisel içerikli, kantaron yağı içeren yapma krem kullanıyorum inanın o söndürdü bu kadar bundan önce morumsu pembeydi" Zaten sgk karşılıyor diye yazıyorum ama mucizevi kremler değil, en iyileri silikon jel tabakalarya da ufacık (10gr-15gr) olan 1-2 krem var (biodermis xeragel ve prosil) onlar. Pahalı gelmiyorsa al. Sliscar da iyidir. Ama biodermis ya da silikon tabakadır en çok işe yarayan dedi. Ama diyorsan ki bu kullandığın yapma krem iyi geliyor onu da kullanabilirsin tabi dedi. Bir daha 4.ayda gideceğim kontrole.
Silikon tabakalar hakikaten pahalı. Yurtdışında bi sitede meme ameliyatı olanlara kullanıma hazır şekilde 5li paket satılıyor. 400$ (80$a geliyor tekli paket.. bu hali bile 400TL neredeyse) bazı satış sitelerinde var ama arelolasız (ters Tler için) tekli fiyatı 450 küsür.. Fotoları ekliyorum bakabilirsiniz..
Yani canlar devlette de olsak biraz masraflı bu iş malesef.
Bu arada deniz, havuz, yan yatmak, yüzüstü yatmak, normal sütyen, balenli sütyen, spor yapmak, koşmak vs her şey serbest dedi,. Sadece koşmalı moşmalı spor yapacak sporcu sütyeni kullanmanı tavsiye ederim diye söyledi. (ben bu medikal sütyenden çok memnunum sporcu sütyeninde bile böyle rahat edemedim deyince. "hiç farketmez artık iç çamaşırı konusunda hür iradenle davranabilirsin sıkıntı yok" dedi. Ben medikal sütyenime devam edeceğim.)
Son olarak. aşağıda bulunan sırta doğru uzanan uzun kesilerimin son yeri havada kaldı ve gayet sinirimi bozuyorlar. Onları söyledim. "Dert etme düzelebilir belli olmaz düzelmese bile 6. ayda lokal anestezi ile 0,5-1cm kesip bi bikiş atıp düzeltirim. Tek derdin bu olsun. Süpersin onu dışında" dedi. Gazlayıp gönderdi beni yani
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Benim ameliyattan sonra 10 gün bandajlı kapalı kaldı, 10. Gün dikişlerimi aldırdım ve doktor 4-5 gün sonra bantlara başlamamı söyledi. Açık yara varsa onun üstüne kullanamıyorsun tabi. Benim sol memede hala bir kısımda yara var maalesef. O kısım hariç heryerde silikon bantları devamlı kullanıyorımKızlaar kaçıncı haftalarda başladınız iz krem ya da silikon bantlarına?
NeHerkese selam 1. Ayımda tüm süreci fotolarıyla koyucam demiştim kızlar, buyrun.
Ameliyatın hemen sonrasındaki hali bu ilk fotoğraf. Çıktıktan sonra dikiş yerlerinde biraz ağrı ve daha çok yanma oldu. 2,5 saat falan sürdü toplamda. Uyandığımda çok üşüdüm böyle titreyerek uyandım sıcak üflemeli bi ısıtıcı soktular yatağımın içine öyle ısınabildim. Ertesi gün neredeyse hiç kanama olmadığı için drenler çıkartıldı. Böyle bi şeyin çekildiği hissi oluyo ama acı olmadı. Öğlen taburcu oldum. Ağrı kesici, antibiyotik ve alerji ilacı verildi. Daha önce de bahsettiğim gibi hareket ederken ağrı tabii ki oluyodu ama öyle abartılıcak kadar hiç kısıtlanmadım ve acı yaşamadım. Kesinlikle hafif ve kolay bi süreç olarak geçti benim için hareket ve ağrılar konusunda. Ameliyat sonrası drenler çıkarılırken çekilen bu fotoğraf ilk fotoğraf.Eki Görüntüle 2170788
2 gün sonra kontrole ve pansuman yenilemeye gittim. Orda sağ meme ucumun alt tarafının morardığını gördük. Meme ucu kaybetme riski çok düşük de olsa vardı. 2. Fotoğrafta görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2170789
4 gün sonra 2. Kontrole gittim. Hafiften derisi soyulmaya başlamıştı, toparlıcak dedi doktorum. Böyle bi morarma ve soyulma, peşine kabuklanma olduğu için sağ meme ucum daha geç iyileşiyo. 10. günde ilaçlarım bitti, ağrılar bayağı azaldı. İlk duşumu 10. günde aldım. Pansumanı bıraktım. Duş sonrası batikon ve bepanthen plus iyileştirici krem sürdüm. (Kremi her gün) Ben ilk günden itibaren ufak tefek bi şeyler hep yapıp kollarımı kullanmaya çalıştım. Hareket çabuk toparlanmasına yardımcı oluyo. 1 haftadan sonra sabah yürüyüşlerine başladım. Bol proteinle beslendim. 3. kontrolümde 8. gün filan, meme ucu artık soyulup kabuklanmaya kanamaya filan başlamıştı. O ilk kanı görünce o kadar sevindim ki :) böyle böyle iyileşicek dedik. Sonraki koyduklarım 2. haftaki halleri
Eki Görüntüle 2170792 Eki Görüntüle 2170793 Eki Görüntüle 2170794 Eki Görüntüle 2170795
Ertesi hafta 4. kontrolüme gittim. Bayağı bi kabuklanma vardı gördüğünüz gibi. Doktorum çıkalım artık bu yeni ameliyatlı görüntüden diyerek bütün o kabukları soydu. Ben aman bi şey olmasın diye uğraşırken pata küte soymaya girişti :) kabuklar gittikten sonra daha iyi görünüyodu tabii, sonradan iyice elime gelenleri ben de soymaya başladım alt tarafta. Kremi sabah akşama çevirdik.
Şu an tam 1. Ayımdayım. Son fotolar güncel hali :) ağrılarım neredeyse bitti ama yine de tamamen değil, 3. haftadan itibaren de yan yatabildim. Sanki 3. Haftadan sonra iyileşme süreci daha bi hızlanıyo gibi geldi bana. Sağ meme ucu sola göre daha geriden geliyo ama o da bayağı toparladı küçük kabuklu bi yeri kaldı. Kabukların altından meme ucu pembemsi gelmişti kendi rengine yavaş yavaş dönüyo. En son iyileşen yerler malum alttaki birleşim yerleri. Ordaki delik gibi durmuş ama değil kabuk halinde şu an oralar ben de ellemiyorum. Bir de alt t çizgisine göre meme sonunda sırta doğru kalan yerler de bi tık geriden geliyo. Ödemler bayağı azaldı artık yumuşak ve daha hareketliler. Ama henüz ayrık ve yanlara doğrular o biraz gıcık :) ödemler indikçe düzeliyolar ama. Düşündüğüm gibi tam olarak fiziksel anlamda toparlanma 2. ayda biter gibi geliyo. Sonraki randevum 2 hafta falan sonra. Daha normal bi sütyene geçmek istiyorum artık umarım geçebilirim :) tam olarak toparlanması ve oturması bi 5 6 ayı bulucak. 2. Ayda tekrar foto güncellemesi yaparım. Şimdilik böyle. Sorusu olan varsa yardımcı olabildiğim kadar burdayım. Ameliyat olan herkese hızlı ve sorunsuz bir iyileşme, olacak olanlara da bol şans diliyorum :)
Eki Görüntüle 2170796 Eki Görüntüle 2170797 Eki Görüntüle 2170798 Eki Görüntüle 2170799 Eki Görüntüle 2170800 Eki Görüntüle 2170801 Eki Görüntüle 2170802
Hangi doktora ameliyat oldunuzHerkese selam 1. Ayımda tüm süreci fotolarıyla koyucam demiştim kızlar, buyrun.
Eki Görüntüle 2170789
Hasan FındıkHangi doktora ameliyat oldunuz
Fiyat olarak ne ödediniz bende olmayı düşünüyorum da istanbuldayım çocuğumu anne sütünden keseli 1 ay oldu bir an önce yaptırmak istiyorum ama korkuyorum daHasan Fındık
Fiyat olarak ne ödediniz bende olmayı düşünüyorum da istanbuldayım çocuğumu anne sütünden keseli 1 ay oldu bir an önce yaptırmak istiyorum ama korkuyorum da
Böyle olduğunu bilmiyordum bilgi verdiğiniz için teşekkürlerEmzirme bittikten sonra en az 6 ay beklemelisiniz. Bazı doktorlar 2-3 ay yeterli diyor ama bence en az 5 ay kesinlikle olmalı. Emzirmem bittikten 2-3 ay sonra bile banyodan sonra sıktığımda süt geliyordu. Yani bebeği memeden kestim. Sütüm zaten azdı, çekildi-bitti-gitti olmuyor. 9 ayda oluşup gelen süt 1 ayda gitmiyor yani.
Ben de sırt ağrısı, görüntü ve ağırlık olarak çok çektim inanın.anlıyorum sizi. Benim ameliyatım emzirmeyi kestikten 1 yıl sonra oldu. O kadar beklemek aklımda yoktu tabi ama ben doktoru bekledim. çok yoğundu. (devlet hast.)
Neyse umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Hangı ildesınızDaha önce ameliyat olan arkadaşlar doktor ismi verebilir mi
İstanbulHangı ildesınız
benim doktorum , Ataşehir memorial hastanesi Ercan Karacaoğlu,Daha önce ameliyat olan arkadaşlar doktor ismi verebilir mi
Memnun kaldınız mı herhangi bir problemle karşılaştınız mıbenim doktorum , Ataşehir memorial hastanesi Ercan Karacaoğlu,
Size tavsiyem kafanızda birkaç doktor belirleyip hepsiyle en az bir kere tüm detaylarıyla görüşüp karar vermeniz. Kimisinin çok memnun kaldığı doktordan bi başkası hiç memnun kalmayabiliyo tamamen bireysel bir süreç. Doktora güven duymanız çok önemli. Burda ben de öncesinde sayfalarca okudum aynı doktordan çok farklı şekillerde bahsedenler oldu. En iyisi birkaç seçeneğe düşürüp sizin karar vermeniz. Umarım en hayırlısı olur. Kolaylıklar ve bol şans diliyoruum.Memnun kaldınız mı herhangi bir problemle karşılaştınız mı
Özeldemi devletdemi oldunuz ...geçmiş olsun dicem ama geçmiş maşallah zaten süper
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?