• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhabalar, uzun zamandır forumu ziyaret edemiyorum. 13 ekim 2022 tarihinde meme küçültme ameliyatı oldum. 1 yılı çoktan geride bıraktım. Ameliyat öncesi burayı okurken ameliyat sonrası uzun zaman geçiren arkadaşların yorumlarını çok merak ediyordum. Sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa cevaplamak isterim. Benim özellikle belirtmek istediğim bir husus var elbette, izler konusunda ben jel yerine silikon yara izi bandı kullandım uzunca bir süre ve şimdi dönüp baktığımda ameliyattan sonra yapmış olduğum en doğru hamlenin bu olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda endişeli olanlarınız varsa mutlaka ama mutlaka bu alternatifi denesin derim 😇
Merhaba ben ameliyat olalı 6 hafta oldu yıllardır erteliyorum inanılmaz korkuyodum ameliyat olmakdan biran önce giriyim çıkıyım artık sonra ne olursa olsun diyodum sonucuna hiç odaklanmadım korkumdan fazla araştıramadımda doktoruda çok meth ettiler bulunca olayum dedim cevreminde cesaretiyle oldum evet korktuğum gibi değilmiş boşuna evham yapmışım gerçekden velhasıl korkumdan sonucuyla ilgili doktorla pek bir şey konuşamadım doktorum da sağ olsun konuşmayı hiç sevmiyor sorarsan söylüyor sadece B cup istiyorum diyebildim neyse sonuca gözüm hiç alışamadı çok küçük geliyor gözüme sürekli aynada kendim inceliyorum ve göğüs uçlarım bana göre çok küçük olmuş bence göğüscunun çevresinde bir santimlik Çap var bu normal mi sizinkiler de öyle mi acaba

Merhaba ben ameliyat olalı 6 hafta oldu yıllardır erteliyorum inanılmaz korkuyodum ameliyat olmakdan biran önce giriyim çıkıyım artık sonra ne olursa olsun diyodum sonucuna hiç odaklanmadım korkumdan fazla araştıramadımda doktoruda çok meth ettiler bulunca olayum dedim cevreminde cesaretiyle oldum evet korktuğum gibi değilmiş boşuna evham yapmışım gerçekden velhasıl korkumdan sonucuyla ilgili doktorla pek bir şey konuşamadım doktorum da sağ olsun konuşmayı hiç sevmiyor sorarsan söylüyor sadece B cup istiyorum diyebildim neyse sonuca gözüm hiç alışamadı çok küçük geliyor gözüme sürekli aynada kendim inceliyorum ve göğüs uçlarım bana göre çok küçük olmuş bence göğüscunun çevresinde bir santimlik Çap var bu normal mi sizinkiler de öyle mi acaba
Ameliyat sonrası bir iki ay gözüm bu küçüklüğe alışamadı. Bedenimin çok küçülmüş olduğunu düşünerek pişmanlık bile yaşadım. Meme ucu en geç iyileşen nokta oldu benim için, sanki eşit değil, yanlış çerçeve alınmış, fazla uyumsuz vs gibiydi ama hepsi geçti. İyileşme ile birlikte göğüsler doğal bir dolgunluğa sahip oluyor, meme uçları da daha doğal bir şekil alıyor. Daha önceki göğüslerimi hatırlamıyorum bile, şu an o kadar doğal ve bana ait hissettiriyorlar ki hayatımın en doğru kararlarından biri olduğunu söyleyebilirim. O kısa görünen çap zamanla biraz esneme gösterecek o konuda içiniz rahat olsun.

Kızlar merhaba , hepinize geçmiş olsun ben de protezsiz meme dikleştirme ameliyatı olalı 16 gün oluyor , korse kullanıyorum halâ
Merak ettiğim görüntüyle ilgili bir durum var böyle sanki üçgen gibi memeler şuan 😅doktor şimdiki haline bakarak pişmanlık duyma diyor ama yaşayanlardan teyit almak istiyorum. Sizler de benzer durumlar yaşadınız mı ? Yuvarlanacak mı memişler 🥹

Kızlar merhaba , hepinize geçmiş olsun ben de protezsiz meme dikleştirme ameliyatı olalı 16 gün oluyor , korse kullanıyorum halâ
Merak ettiğim görüntüyle ilgili bir durum var böyle sanki üçgen gibi memeler şuan 😅doktor şimdiki haline bakarak pişmanlık duyma diyor ama yaşayanlardan teyit almak istiyorum. Sizler de benzer durumlar yaşadınız mı ? Yuvarlanacak mı memişler 🥹
Benim 6 haftam il günler benimde basık duruyodu alt kısımlarda potluklar vardı hatta çökük duruyodu ama şimdi doldular şekil almaya başladı

Ameliyat sonrası bir iki ay gözüm bu küçüklüğe alışamadı. Bedenimin çok küçülmüş olduğunu düşünerek pişmanlık bile yaşadım. Meme ucu en geç iyileşen nokta oldu benim için, sanki eşit değil, yanlış çerçeve alınmış, fazla uyumsuz vs gibiydi ama hepsi geçti. İyileşme ile birlikte göğüsler doğal bir dolgunluğa sahip oluyor, meme uçları da daha doğal bir şekil alıyor. Daha önceki göğüslerimi hatırlamıyorum bile, şu an o kadar doğal ve bana ait hissettiriyorlar ki hayatımın en doğru kararlarından biri olduğunu söyleyebilirim. O kısa görünen çap zamanla biraz esneme gösterecek o konuda içiniz rahat olsun.
İnşallah dediğiniz gibi olur 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Herkese selam,
Ben de 25. Günümdeyim. Meme dikleştirme ve karın bölgesi liposuction oldum kombine olarak. Kimsenin gözünü korkutmadan ben de başımdan geçenleri buraya yazmak istedim. 2 gece hastanede yattım. 2. Gün taburcu olurken drenlerim alındı, pek çoğunuzun acımamış ancak ben lipo da yaptırdığım için toplam 8 drenim vardı ve doğrusu acıdı. Hastaneden taburcu olduğum günün akşamı ateşledim.ertesi gün dr kontrolüne gidince bandajlarım alındı ve duş almamı istedi doktorum. Maalesef hastaneden olduğunu düşündüğüm bi enfeksiyon kapmıştım. 2 tane antibiyotik kullanmama rağmen ateşlilik sürem 10-12 gün sürdü doğrusunu söylemek gerekirse enfeksiyon çok kötü bir tecrübeymiş. Çünkü hiç acımaması gereken yara yerlerim acıyor ve ağrıyordu. Her iki günde bir kontrole gidiyordum. Bir de maalesef sağ meme ucumda morarma gelişti ve nekrozdan çok korktum açıkçası. Doktorum hemen ozon tedaviye başlattı. Bu hücrelere oksijen taşıma kapasitesini artırdığı için hücre yenilenmesine iyi gelen bir tedavi protokolüymüş. Bu süreçte bir de sağ ve sol bazı dikişlerimin arasından akıntı akmaya başladı. 😰 Başlarda pembe sümüksü bir akıntı gibiydi. Sonra sarı bir sıvıya dönüştü, bu da yağ nekrozuymuş. (Yani ne kadar komplikasyon varsa yaşadım 😭) Doktorum sabah akşam rif ve baticon ile pansuman yapmamı istedi. Hala devam ediyoruz. Sağ mememin üst dikişinin olduğu kısım çok kalın ve koyu bir kabukla kaplı, neredeyse meme ucumun yarısını kaplayan bir kabuk, ama 3 farklı doktora göründüğümde üçü de kabuk olduğunu söylediler( ben nekroz endişesi yaşadığım için bu benim için çok önemliydi. )

Kötü günleri geride bıraktık diyelim. 25. Günde neler var : kabuk hala benimle, hala akıntılarım oluyor ara ara ve 4. Kutu antibiyotik kullanıyorum. alt kısmındaki kabuklar büyük oranda dökültü, sadece birleşim kısmı ve meme ucu. Sabah akşam rif, baticon yaptığım için kurutuyor ve bu yüzden de kabuklar dökülmüyor diye düşünüyorum. Bu sebeple herhangi bir iz tedavisine de başlamadık. Ancak memelerim inanılmaz kaşınıyor, yani sadece dikişler değil, tüm meme yüzeyim kaşınıyor, bu sizde de böylemiydi? 🤔
Herkeste olan iğne batması hisleri var, sabahları uyandığımda daha gergin ve daha ağrılı hissediyorum. Bu doğrudan meme ameliyatıyla mı yoksa benim kombine ameliyat olmamla mı alakalı bilgim olmadığından bir şey diyemiyorum.

Kombine ameliyat olmak da bence zormuş, şu süreçleri yaşayacağımı bilsem lipo yaptırmazdım. Çünkü tüm gövdemi kaplayan bi korse de giymek zorunda kaldım.

Bir de memelerimi hala tam olarak ait hissedemiyorum. Hani normalde uzvunuzu hissetmezsiniz ya ben memelerimi hissediyorum :) yürürken falan özellikle de korsem üzerimde değilse. bu aidiyetsizlik tam olarak ne zaman geçiyor?

Ayrıca biraz asimetri görüyorum. Herhalde ödemdendir deyip ona takılmıyorum. Memelerim zaten çok büyük değildi, c cuptı ancak çok ciddi sarkma vardı, çocuk da doğurmadım tamamen genetik.

Soracak olan olursa da istanbulda özel hastanede oldum ameliyatı. Hastaneyi kesinlikle tavsiye etmem, saçma sapan bir sürü şey yaşadım. Doktorum dış hekimdi. Kendisiyle ilgili bir sıkıntım hiç olmadı, çok ilgili geçiriyoruz süreci

Ben de normal sütyene geçiş sürecinde biraz tedirginlik yaşamıştım. İki tarafta da ele gelen sertlikler vardı ama hepsi geçti. Yine de ağrı yaşıyorsanız doktorunuzdan bir kontrol muayenesi talep etmenizi öneririm.
Mrb, sertlikleriniz ameliyattan ne kadar süre sonra geçti

Merhaba ben bugün uludag üniversitesinde yeşim hocaya ameliyat oldum hiç korkulacak bişey yok içinizi ferah tutun emşnşm çok memnun kalacaksınız ben olmadan önce çok forma baktığım için yaptıracak insanları anlıyorum bir sorunuz olursa her zaman yardımcı olurum
Merhaba canım baya olmuş siz yazalı meme küçültme ameliyatı kaç saat sürdü sonrası ağrı oldumu acaba kaç günde toprladınız.Dr un soyadı nedir acaba

Merhabalar ben yaklaşık 3 ay önce meme küçültme ameliyatı oldum,ameliyattan önce bu siteyle tanışmış olmayı isterdim tecrübelerden faydalanmış olurdum böylece..
Ameliyat sonrası ilk bir hafta ağrısız ve çok kolay bi ameliyatmış diye düşündürerek geçti ama 7. gün unutarak yukarıya uzanmamla birlikte dikişlerde açılmalar başladı günde 4-5 kez pansuman yaparak bir ayda kapandı T bölgesinin birleşimindeki açıklık.. Bu süreçte antibiyotikli kremle pansuman yapıp üstünü gazlı bezle kapattım ve günde bir iki kez de dezenfektan sıktım.Artık bundan sonra açılma olmaz dememeliymişim son açılma 5 gün önce oldu,sağ elimi kullandığım için mi yoksa sağ meme daha gerilerek dikildiği için mi bilmiyorum ama sağ memede oldu tüm açılmalar..Diyeceğim o ki 3 ay bile tamamen normal yaşantı için yeterli değil ameliyatlı olduğumuzu unutmayıp hep dikkatli davranmak gerekiyor..
Benim çok kaygılandığım bir başka konu ise memelerin şekliydi,doktor tuğlacıymış meme yerine tuğla yapmış diye dalga geçtim uzun süre çünkü dikdörtgen şeklindeydiler halâ tam olmasa da memeye benzemeye başladılar bu konuda sabırlı olmak gerekiyormuş .3. ay biterken halâ bıçak saplanması ağrılarım var ve zaman zaman ödem hissediyorum..

Merhabalar ben yaklaşık 3 ay önce meme küçültme ameliyatı oldum,ameliyattan önce bu siteyle tanışmış olmayı isterdim tecrübelerden faydalanmış olurdum böylece..
Ameliyat sonrası ilk bir hafta ağrısız ve çok kolay bi ameliyatmış diye düşündürerek geçti ama 7. gün unutarak yukarıya uzanmamla birlikte dikişlerde açılmalar başladı günde 4-5 kez pansuman yaparak bir ayda kapandı T bölgesinin birleşimindeki açıklık.. Bu süreçte antibiyotikli kremle pansuman yapıp üstünü gazlı bezle kapattım ve günde bir iki kez de dezenfektan sıktım.Artık bundan sonra açılma olmaz dememeliymişim son açılma 5 gün önce oldu,sağ elimi kullandığım için mi yoksa sağ meme daha gerilerek dikildiği için mi bilmiyorum ama sağ memede oldu tüm açılmalar..Diyeceğim o ki 3 ay bile tamamen normal yaşantı için yeterli değil ameliyatlı olduğumuzu unutmayıp hep dikkatli davranmak gerekiyor..
Benim çok kaygılandığım bir başka konu ise memelerin şekliydi,doktor tuğlacıymış meme yerine tuğla yapmış diye dalga geçtim uzun süre çünkü dikdörtgen şeklindeydiler halâ tam olmasa da memeye benzemeye başladılar bu konuda sabırlı olmak gerekiyormuş .3. ay biterken halâ bıçak saplanması ağrılarım var ve zaman zaman ödem hissediyorum..
Çok geçmiş olsun, benim de en korktuğum konulardan biriydi bu, benim de enfeksiyon gelişmesi kaynaklı meme ucumda açılma oldu dikişte, benim de 1 ay oldu hala pansuman sürecim devam ediyor mememin o kısmı için. Ben de o bıçak saplanmaları ve sertlikler var.

Çok geçmiş olsun, benim de en korktuğum konulardan biriydi bu, benim de enfeksiyon gelişmesi kaynaklı meme ucumda açılma oldu dikişte, benim de 1 ay oldu hala pansuman sürecim devam ediyor mememin o kısmı için. Ben de o bıçak saplanmaları ve sertlikler var.
Size de geçmiş olsun 💐

merhaba senelerdir olmak istediğim yüksek anksiyete ve panık atağımdan dolayı yapamadığım son anda iptal ettiğim hastaneden kaçtığım reddettiğim hatta çok fırsatları teptiğim (ücretsiz vs.. ) gibi artık olmaya çok kararlıydım 9 ocak yatışım oldu hatta o gün biraz anksiyetem tuttu ben acile gidip sakinleştirici serum bağlattım o derece kararlıydım artık öncesi yapılması gereken ilaçlar vs .. herşeye uydum , sabah oldu 10 ocak istanbulun en iyi hastanesi en iyi prof anestezisi en iyi estetik cerrahlarından biri ve bütün kontrollerden onay alındı . çizimim yapıldı önlüğü giydim odada bi iğne yapıldı ve 10 dak son ameliyathaneye gülerek girdim hatta anestezi bak gülerek giriyorum böylede uyandır dedim , monitörize edildim ve serum yerinden bişey daha verdiği anda ben gitmişim.. gitmişim derken gerçekten öbür dünyaya gitmişim odada yapılan ilaç alerjisi solunum arresti 6 dak solunum durmuş 40 dak uyanamamışım kalbime oksijen gitmeyince kalp krizi ve birde son anları o kargaşayı duydum entübe edeceklerdi biraz daha sürseydi galiba .. gözümü açtım yoğun bakım ve süreç çok kötüydü ameliyatı olamadım tabi bu sefer ben korkularımı yenmiştim ama Allah izin vermedi .. şuan iyiyim Allah a şükür bütün doktorların tam net söylemesede ortak demek istedikleri yaşadığına şükret çok ciddi bir durummuş .. ameliyatı olamamak , yaladıklarım, hastanenin 2 kat fiyat çıkarması , giden psikoloji ,

siz olsanız vazgeçermiydiniz artık yoksa sağlık sorununa dönüşen bu yüklerden (memelerden) kurtulmak için bidaha denermiydiniz?

kalp doktorum bidaha olmaya karar verirsen bu hastanede bizler yanında olup ne gerekiyosa yapacağız dedi zaten geniş çaplı alerji testi yapılması gerekmiş öncesindede :(

çoğu kişi hatta herkes korkma amann ne varki diyodu ameliyatın büyüğü küçüğü hafifi zoru yokmuş arkadaşlar bakın bi ilaç bile insanı ölüme götürebiliyomuş yani hiçbişeyi hafife almamak gerek Allah a şükür benim canımı bağışladı bende böyle kötü bir deneyim yaşadım seneler sonra onca korkuyu yenip bundada var bi hayr elbet umarım bigün bende güzel şeyler yazarım herkese sevgiler

merhaba senelerdir olmak istediğim yüksek anksiyete ve panık atağımdan dolayı yapamadığım son anda iptal ettiğim hastaneden kaçtığım reddettiğim hatta çok fırsatları teptiğim (ücretsiz vs.. ) gibi artık olmaya çok kararlıydım 9 ocak yatışım oldu hatta o gün biraz anksiyetem tuttu ben acile gidip sakinleştirici serum bağlattım o derece kararlıydım artık öncesi yapılması gereken ilaçlar vs .. herşeye uydum , sabah oldu 10 ocak istanbulun en iyi hastanesi en iyi prof anestezisi en iyi estetik cerrahlarından biri ve bütün kontrollerden onay alındı . çizimim yapıldı önlüğü giydim odada bi iğne yapıldı ve 10 dak son ameliyathaneye gülerek girdim hatta anestezi bak gülerek giriyorum böylede uyandır dedim , monitörize edildim ve serum yerinden bişey daha verdiği anda ben gitmişim.. gitmişim derken gerçekten öbür dünyaya gitmişim odada yapılan ilaç alerjisi solunum arresti 6 dak solunum durmuş 40 dak uyanamamışım kalbime oksijen gitmeyince kalp krizi ve birde son anları o kargaşayı duydum entübe edeceklerdi biraz daha sürseydi galiba .. gözümü açtım yoğun bakım ve süreç çok kötüydü ameliyatı olamadım tabi bu sefer ben korkularımı yenmiştim ama Allah izin vermedi .. şuan iyiyim Allah a şükür bütün doktorların tam net söylemesede ortak demek istedikleri yaşadığına şükret çok ciddi bir durummuş .. ameliyatı olamamak , yaladıklarım, hastanenin 2 kat fiyat çıkarması , giden psikoloji ,

siz olsanız vazgeçermiydiniz artık yoksa sağlık sorununa dönüşen bu yüklerden (memelerden) kurtulmak için bidaha denermiydiniz?

kalp doktorum bidaha olmaya karar verirsen bu hastanede bizler yanında olup ne gerekiyosa yapacağız dedi zaten geniş çaplı alerji testi yapılması gerekmiş öncesindede :KK43:

çoğu kişi hatta herkes korkma amann ne varki diyodu ameliyatın büyüğü küçüğü hafifi zoru yokmuş arkadaşlar bakın bi ilaç bile insanı ölüme götürebiliyomuş yani hiçbişeyi hafife almamak gerek Allah a şükür benim canımı bağışladı bende böyle kötü bir deneyim yaşadım seneler sonra onca korkuyu yenip bundada var bi hayr elbet umarım bigün bende güzel şeyler yazarım herkese sevgiler
Çok geçmiş olsun size🙏🏼 Memelerinizle ilgili ameliyatı olun ya da olmayın ancak muhakkak alerji testlerinizi yaptırın. Allah korusun sağlık sorunu sebebiyle de ameliyat gerekebilir 🙏🏼

Back
X