Herkese selam,
Ben de 25. Günümdeyim. Meme dikleştirme ve karın bölgesi liposuction oldum kombine olarak. Kimsenin gözünü korkutmadan ben de başımdan geçenleri buraya yazmak istedim. 2 gece hastanede yattım. 2. Gün taburcu olurken drenlerim alındı, pek çoğunuzun acımamış ancak ben lipo da yaptırdığım için toplam 8 drenim vardı ve doğrusu acıdı. Hastaneden taburcu olduğum günün akşamı ateşledim.ertesi gün dr kontrolüne gidince bandajlarım alındı ve duş almamı istedi doktorum. Maalesef hastaneden olduğunu düşündüğüm bi enfeksiyon kapmıştım. 2 tane antibiyotik kullanmama rağmen ateşlilik sürem 10-12 gün sürdü doğrusunu söylemek gerekirse enfeksiyon çok kötü bir tecrübeymiş. Çünkü hiç acımaması gereken yara yerlerim acıyor ve ağrıyordu. Her iki günde bir kontrole gidiyordum. Bir de maalesef sağ meme ucumda morarma gelişti ve nekrozdan çok korktum açıkçası. Doktorum hemen ozon tedaviye başlattı. Bu hücrelere oksijen taşıma kapasitesini artırdığı için hücre yenilenmesine iyi gelen bir tedavi protokolüymüş. Bu süreçte bir de sağ ve sol bazı dikişlerimin arasından akıntı akmaya başladı.
Başlarda pembe sümüksü bir akıntı gibiydi. Sonra sarı bir sıvıya dönüştü, bu da yağ nekrozuymuş. (Yani ne kadar komplikasyon varsa yaşadım
) Doktorum sabah akşam rif ve baticon ile pansuman yapmamı istedi. Hala devam ediyoruz. Sağ mememin üst dikişinin olduğu kısım çok kalın ve koyu bir kabukla kaplı, neredeyse meme ucumun yarısını kaplayan bir kabuk, ama 3 farklı doktora göründüğümde üçü de kabuk olduğunu söylediler( ben nekroz endişesi yaşadığım için bu benim için çok önemliydi. )
Kötü günleri geride bıraktık diyelim. 25. Günde neler var : kabuk hala benimle, hala akıntılarım oluyor ara ara ve 4. Kutu antibiyotik kullanıyorum. alt kısmındaki kabuklar büyük oranda dökültü, sadece birleşim kısmı ve meme ucu. Sabah akşam rif, baticon yaptığım için kurutuyor ve bu yüzden de kabuklar dökülmüyor diye düşünüyorum. Bu sebeple herhangi bir iz tedavisine de başlamadık. Ancak memelerim inanılmaz kaşınıyor, yani sadece dikişler değil, tüm meme yüzeyim kaşınıyor, bu sizde de böylemiydi?
Herkeste olan iğne batması hisleri var, sabahları uyandığımda daha gergin ve daha ağrılı hissediyorum. Bu doğrudan meme ameliyatıyla mı yoksa benim kombine ameliyat olmamla mı alakalı bilgim olmadığından bir şey diyemiyorum.
Kombine ameliyat olmak da bence zormuş, şu süreçleri yaşayacağımı bilsem lipo yaptırmazdım. Çünkü tüm gövdemi kaplayan bi korse de giymek zorunda kaldım.
Bir de memelerimi hala tam olarak ait hissedemiyorum. Hani normalde uzvunuzu hissetmezsiniz ya ben memelerimi hissediyorum :) yürürken falan özellikle de korsem üzerimde değilse. bu aidiyetsizlik tam olarak ne zaman geçiyor?
Ayrıca biraz asimetri görüyorum. Herhalde ödemdendir deyip ona takılmıyorum. Memelerim zaten çok büyük değildi, c cuptı ancak çok ciddi sarkma vardı, çocuk da doğurmadım tamamen genetik.
Soracak olan olursa da istanbulda özel hastanede oldum ameliyatı. Hastaneyi kesinlikle tavsiye etmem, saçma sapan bir sürü şey yaşadım. Doktorum dış hekimdi. Kendisiyle ilgili bir sıkıntım hiç olmadı, çok ilgili geçiriyoruz süreci