• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Göğüs kalkani kullanimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Socialmom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
113
35
98
33
Gunaydin hanimlar benim bi sorunum var emzirirken yada normal zamanda goguslerimden cok sut siziyor gogus pedi cok islandigi icin koku ve tahriş yapıyor.bu yuzden dun gogus kalkani aldim ama bu gece taktigimda sabah gogsumun birinde agri hissettim.agir bi duzenegi var bu sebepten mi agri yapti yada gece takilmamasi mi gerekiyo yoksa kullanmayi mi beceremedim bilmiyorum gogus kalkani kullananlar var mi

Ben almıştım ama kullanamadım :( benimde çok süt sızıyo göğüs pedi yetmiyor hatta birazdan bununla ilgili bir topic açacam. Göğüs kalkanı 45dk dan uzun süre kalmaması gerekiyor deniyor süt kanallarına baskı yaptığı için. Ben kullanamadım çünkü içinde biriken süt hareket edince alt kısmından akıveriyor daha fena ıslanıyor üstüm siz nasıl kullanıyorsunuz sızdırmıyor mu?

Ben almıştım ama kullanamadım :KK43: benimde çok süt sızıyo göğüs pedi yetmiyor hatta birazdan bununla ilgili bir topic açacam. Göğüs kalkanı 45dk dan uzun süre kalmaması gerekiyor deniyor süt kanallarına baskı yaptığı için. Ben kullanamadım çünkü içinde biriken süt hareket edince alt kısmından akıveriyor daha fena ıslanıyor üstüm siz nasıl kullanıyorsunuz sızdırmıyor mu?
Bir gece bir gunduz kullandim dediginiz gibi egildigimde biriken sut akiyo daha da sikinti yaratiyor. Ustelik sutumde azalma yapti 45 dakika durmasi gerektigini bilmiyordum gece onunla uyudum sanirim o yuzden azaldi sütum:( suan kullanmiyorum acaba normale doner mi sutum ya

Valla 45 dk için de takmaya deymiyo açıkçası bende 3-4 saat taktığım oldu gece ama rahat edemeyip çıkardım zaten baskı yaptığı için daha çok akıyor sütünüz ondan azalmış gibi gelmiştir size. Bir kereden bi şey olmaz düzelir sütünüz rahat olun.

Bende yeni aldım.. bir saattir takılı.. daha dün aldım. Göğüslerim yara olduğu için. Hava alması gerekti. O kadar iyi şeyler duydum ki bunlarla ilgili. İçine dolan sütü de çay kaşığıyla bebeğe içirdim. Birazdan çıkarırım heralde.

Bende yeni aldım.. bir saattir takılı.. daha dün aldım. Göğüslerim yara olduğu için. Hava alması gerekti. O kadar iyi şeyler duydum ki bunlarla ilgili. İçine dolan sütü de çay kaşığıyla bebeğe içirdim. Birazdan çıkarırım heralde.
Sakin o takiliyken yatma canim oturur vaziyetteyken kullan hem biriken sutun dokulmesini onlersin hem de gerçekten sut kanallarina baski yapiyo ben 2 gun sutum azaldigindan baya sıkıntı cektim

Sakin o takiliyken yatma canim oturur vaziyetteyken kullan hem biriken sutun dokulmesini onlersin hem de gerçekten sut kanallarina baski yapiyo ben 2 gun sutum azaldigindan baya sıkıntı cektim
Yok zaten yatmadım. Ama namaz kılarken bütün içindekiler üstüme döküldü:KK70:

Arkadaşlar şimdilik kalkandan memnunum şükür. . Sabah uyanınca takıyorum öğlen çıkarıyorum. Akşam tekrar takıyorum yatana kadar.. elimden gelse hiç çıkarmam çok rahat.. göğüslerim yara olduğu için bir yere değince ağrıyor kalkan koruyor.

Arkadaşlar şimdilik kalkandan memnunum şükür. . Sabah uyanınca takıyorum öğlen çıkarıyorum. Akşam tekrar takıyorum yatana kadar.. elimden gelse hiç çıkarmam çok rahat.. göğüslerim yara olduğu için bir yere değince ağrıyor kalkan koruyor.
Cok sevindim canim yara icin iyi oluyo gogus ucunun ic camasirina surtmesini önlüyo falan. Ben biraktim kullanmayi zaten bende yara yoktu sizmalar icin kullanmak istedim ama rahat edemedim gogus pediyle devam ediyorum artik

Cok sevindim canim yara icin iyi oluyo gogus ucunun ic camasirina surtmesini önlüyo falan. Ben biraktim kullanmayi zaten bende yara yoktu sizmalar icin kullanmak istedim ama rahat edemedim gogus pediyle devam ediyorum artik
Saol ama daha iyileşmediler maalesef. . Şimdilik geçici çözüm gibi. Çok perişanım emzirmek istiyorum ama bebek emmek isticek, acıkıcak diye ödüm kopuyo:olamaz:

Nazar mı ettim kendimi naptım.. bugün birazda hareketliyim diye midir nedir.. Bugün hep kayıp durdu..:rolleyes:

Ya tabi ped daha rahat ama benim uçları yara olduğu için kalkan rahat gelmişti. Bir yere değmiyor malum.

Merhaba , ben de aventin kalkanını kullanıyorum, bu arada 1 aylik oğlum var. Neyse , şöyleki ilk hafta göğüs uçların yara olmuştu, bu kalkanları alınca ve tabi kremler filan rahatladı , ama halen çok acıyor. Ama 40 dk dan fazla taktiğim için gogsumm o kadar rahatsız olduki sol memede aşırı hassasiyet ve sertlik oldu , dolayısıyla her zaman değil sadece , ornegin emzirdikten sonra lansiloh krem surdum mesela, yada sadece sürümle islattigim mememi sudyene temasını engellemek için en fazla 1 saat takiyorum delikli olanı. Sonra mutlaka çıkarıyoruz. Yalniz sıcakta bazen terletiyor bu kalkanlar. Yinede kullanışlı bir urun...

Merhaba , ben de aventin kalkanını kullanıyorum, bu arada 1 aylik oğlum var. Neyse , şöyleki ilk hafta göğüs uçların yara olmuştu, bu kalkanları alınca ve tabi kremler filan rahatladı , ama halen çok acıyor. Ama 40 dk dan fazla taktiğim için gogsumm o kadar rahatsız olduki sol memede aşırı hassasiyet ve sertlik oldu , dolayısıyla her zaman değil sadece , ornegin emzirdikten sonra lansiloh krem surdum mesela, yada sadece sürümle islattigim mememi sudyene temasını engellemek için en fazla 1 saat takiyorum delikli olanı. Sonra mutlaka çıkarıyoruz. Yalniz sıcakta bazen terletiyor bu kalkanlar. Yinede kullanışlı bir urun...
Aynen benim ürünler. . Ama hala tam iyileşmedi. 40 dk bana az geliyo en az 4 saat takıyorum. Ama bende farkettim aktığı için sütüm azaldı.

Ben sadece gögüslerim yara olduğu için kullanıyorum oda sütyen takabildiğimde daha 20 gün oldu evde salaş gezdiğimden sütyen takmıyorum kalkanda durmuyor malum . Benim daha 20 gün olduğundan mı içinde öyle süt birikecek duruma gelmiyor yoksa sütüm mü az acaba ? Bir de bu gögüs yaraları için denediğim bin bir şeyden sonra dün ayva bulduk ve ayva çekirdeğini denemeye başladım inşallah geçeer artık dayanmak çok zorlaştı

Ben sadece gögüslerim yara olduğu için kullanıyorum oda sütyen takabildiğimde daha 20 gün oldu evde salaş gezdiğimden sütyen takmıyorum kalkanda durmuyor malum . Benim daha 20 gün olduğundan mı içinde öyle süt birikecek duruma gelmiyor yoksa sütüm mü az acaba ? Bir de bu gögüs yaraları için denediğim bin bir şeyden sonra dün ayva bulduk ve ayva çekirdeğini denemeye başladım inşallah geçeer artık dayanmak çok zorlaştı
Aslında sütün şimdi en fazla olması zamanlar... bebek fazla ememediği için göğüslerin dolu dolu olması lazım.. ama canını sıkma.. bebeğin kilo alımı iyiyse sütün yetiyordur. Bi sağlık ocağına git bebeğini tarttır. O zaman anlarsın.

Bu arada kalkanın amacı göğüslerin hava alıp kuru kalması.. sen hiç bişi kullanmıyorsan problem yok. Ama sütyendense yarım atlet daha rahat. Ben onu kullanıyorum. Pedi de kalkanı da tutuyor.

Ayva çekirdeğini bende duydum. Ama sana çok etkili bir yöntem sölicem. Benim ilk bebeğimde hemen iyileştirmişti yarayı. Ama bu sefer iyileştirdi ama sürekli tekrarlıyor.

Kuyruk yağını alacaksın. Yeterli boyutta iki parça.. tavada iki tarafını da kızart. Sonra ılıkken göğsünün üstü.ne koy. Sonra da pedi ve yarım atlet. . Her emzirmeden önce pamukla sil. Bir gecede farkedicek inşallah. Tava da kalan yağıda parmağınla sür. Ben hayatta yapmam diyodum ama insam çaresiz kalınca. .

Back