slm kızlar nnnyyy isimli kullanıcı bana özelden 'alerjimi telkinle nasıl yendiğimi' sormuş,ona buradan cevap yazıyorum,umarım okur...
merhaba,kendi sesimle yaptığım bir şeydi.Okuduğum kitaplarda %100 yaptığın işe inanıp çevrenin olumsuz sözlerine kulağını tıkarsan her şeyi beyin gücüyle yenebileceğin yazıyordu.Ben de kendi sesimle anlaşılır ve bilinçaltımda anlam kargaşası yapmayacak cümleleri düzenli tekrarlarla örneğin her cümleyi 3 kez tekrar edip 3-5 saniye ara verip yeni bir cümleyi 3 kez tekrar edip bir ses kaydı oluşturdum ve tüm gece uyurken kulaklıkla dinledim.Çok kısık sadece duyabileceğin en kısık ses yeterli,çünkü sen değil bilinçaltın etkileniyor.Örneğin 'ben çok sağlıklıyım'.'çikolata benim için çok yararlı' gibi olumlu cümleler kurdum..'Çikolata bana zarar vermiyor' şeklinde bir cümle asla kurmamalısın,cümle olumlu olmalı,çünkü bilinçaltı,her cümleni olumlu olarak algılar.Yani 'çikolata zarar vermiyor' dersen,'zarar veriyor şeklinde algılar cümleni..Benim,çikolata yedikten sonra az da yesem bacak içlerim pişik olmuş gibi kızarıyor ve kaşınıyordu,ama birkaç ay bu telkini uyguladıktan sonra tamamen geçti.Ben çok inanmıştım okuduğum kitaplara,faydasını da gördüm...