az kaldı canım, biliyorum beklerken zaman geçmek bilmiyor ama ben ameliyat olalı 1,5 ay olmuş bile işte
sıra elbet sana da gelecek
arkadalar yorumlarınızı okurken daha bi hırslandım bende yaptırmak istiyorum ama doktor konusunda korkularım var tavsiyelerinize ihtiyacım var va ne olur birazda fiyat yazın
önce meme estetiği başlığındaki konuları okuyun. gerçekten niyetiniz varsa ameliyat olmaya, merak ettiğiniz tüm başlıklar var zaten. zaman ayırın ve okuyun. aklınızdaki soru işaretleri azalsın. sonra dr araştırmasına girersiniz, dr larla doğrudan görüşmek de hem kişinin doktoru tanıması hem de doktorun hastasını tanıması açısından son derece önemlidir diye düşünüyorum.
ücret konusu da en son düşüneceğiniz konu olmalı. sadece şunu söyleyebilirim: sayısı az da olsa, bazı doktorlar çalıştıkları hastaneye de bağlı olaraktan standartların üstünde fiyat verebiliyorlar.
fiyatın doğrudan buraya yazılması taraftarı da değilim. fiyatı etkileyen unsurlar var. o şu kadara olmuş ben niye bu kadara oldum demek pek de doğru değil.
daha 4 mesajınız var. aceleye getirmeyin bu konuyu bence.
Sizde baya tecrübelisiniz??
arkadalar yorumlarınızı okurken daha bi hırslandım bende yaptırmak istiyorum ama doktor konusunda korkularım var tavsiyelerinize ihtiyacım var va ne olur birazda fiyat yazın
Evet arkadaşlar....Görüldügü üzere bazen doktorlarımız yani genelde küçük protezi tercih ediyor,öneriyorlar.Sizler,hepiniz ameliyat olmaya karar verip doktor görüşmelerine gittiginizde eger güzel,dolu dolu gögüslerinizin olmasını istiyorsanız vücudunuzun,gögüs dokunuzun alacagı büyük protezi istemekten çekinmeyin arkadaşlar...Necdet bey 240cc demiş,arkadaşımız 285cc istemiş ve olmuş.Demekki bana kalırsa 300cc yada 325 cc gibi bir boyuta bile çıkabilirdi.Arlarındaki fark o kadar azki sizin gözünüze bu fark çok gelmesin arkadaşlar.Gögüs asimetrisi olanlara görüldügü üzere farklı büyüklükte cc ler kullanılıyor.Bir gögüse 350cc takılırken digerine375cc takılıyor.Fark çok büyük olsaydı bu farklı cc ler kullanılmazdı.Ben protezleri görmüş,ellemiş biri olaraktan söylüyorumki 300cc bile ufak bir protez.Parantez açıyorum.....Gögüs dokunuzun alacagı en büyük cc diyorum,yani size olabilecek büyük cc.Çok çok zayıfsanız,boyunuz kıssaysa,vücut hatlarınız yoksa yani kalça omuz gibi 300cc büyük bile gelebilir..Umarım açıklayıcı olabilmişimdir..O yüzden doktorunuzla protez büyüklügü hakkında konuştugunuzda özellikle belirtin,siz vücudunuzun alacagı sınır büyük cc yi istediginizde öyle kocaman,hantal bir görünüme kavuşturmayacak doktorunuz,bunu hiçbir doktor yapmaz içiniz rahat olsun...
Kas altı yöntemi diger yöntemlere göre bizraz daha agrılı geçen bir yöntemdir.Diger yöntemlerde kas dokusu ellenmedigi için daha kolay atlatabiliyor.Ama burada kas altı yöntemi ile ameliyat olan ve çok rahat atlatan arkadaşlarımızda gördük biz.Kişinin agrı eşigi ilede alakalı bir durum.Bir iki hafta yardım almadan yatıp kalkamazsınız.Bu bütün yöntemler için geçerlidir.Ameliyattan sonra bir gece hastanede mutlaka ama mutlaka kalın.Sizden alınan ücret içerisinde hastanede bir gece kalma ücretinide ödüyorsunuz zaten.Agrılar bilindigi üzre gece olur genelde.Gece hemşireler geliyor agrı kesicinizi yapıyor,tansiyonunuzu ölçüyor.Kendinizi ne kadar iyi hissetsenizde mutlaka hastanede kalın Allah korusun ameliyattan sonra 24 saat çok önemli..Gögüslerinde çok fazla ödem ve gerginlik var canım.Kolunu hareket ettirince sanki gögsünde hareket ediyormuş gelebilir.Zamanla herşey yerine oturacak ve dogal bir görünüme kavuşacak canım.Panik yok..
Size uygun dogru protez çeşidini ve ameliyat yönteminizi doktorunuza güvenerek onaylayın.Büyüklük seçiminde doktorunuzla beraber konuşarak anlaşarak onay verin..Sevgilerr....
Arzum ben ameliyat olalı on gün oldu. Koltukaltindan yapıldı. Suan hala ağrılarım devam ediyor. Sporcu sutyeni takmaya devam ediyorum o kadar sıkı ki özellikle alt kısmı nefes almakta zorlanıyorum. Ve sutyenin dısında kalan kısımlar öyle sislerki etlerim dışarıya fırlamış gibi yani koltukaltlarimin çevresindeki kısımlar hatta sırtta kalan Koltukalti hizam sis. Kollarımı iki yana kapatmakta zorlanıyorum. Sanki kollarımın altında tenis topu varmış gibi kapatamiyorum bu normal mı? Ayrıca alt kol denilen yer yani yeri söyle tarif edeyim yaşlandigimizda kollarımızda sarkan bölge varya yumuşak dokulu olan yer Orada his kaybı gibi tarif etmekte zorlandığım bir uyuşukluk var. Dokundugumda acı hissediyorum bu normal mi peki. İnan bu ağrı ve acılardan göğüslerin sekli nasıl olmuş vs önemsediğim yok yani tadını çıkartamadım goguslerimin. Zaten verdikleri sutyen öyle sıkı ki göğüsler bastırılmış ve büyük bir alana yayılmış gibi. Bu arada çok büyük taktirmissin diye düşünme suan takılı olan sporcu sutyeni bedeni 75B Cup. Bana yardımcı olurmusunuz arkadaslar çektiğim acılar normal mı? Bana ameliyat sonraki durumlarınizdan bahsedermisiniz.
Açıkçası bu yöntemi uyguladığını bildiğim iki doktor var.
Türkiye genelinde illaki başka isimlerde vardır ama İstanbul'da Barış Çakır ve Naci Çelik.
Kas zarı altı benim içinde doğru yöntem sanırımYaz sporları ile ilgileniyorsunuz ve gögüsleriniz küçükse kas zarı altı damla silikon sizin için doğru tercih olmaktadır. Spor yapan hanımlar için tüm kaslarının fonksiyonu önemlidir. Gögüsün etrafındaki kaslar, kol kuvvet ile yapılan sporlarda kullanılmaktadır. Pektoral kasın önemli olduğu sporlar; yüzme, rüzgar sörfü, tenis, su kayağı, voleybol, basketbol, hentbol,
Bu nedenle gögüs büyütme ameliyatında spor yaparken ağrı duymaktan endişe edebilirler. Kas altı tekniklerde, kasın fonksiyonu etkilenmekte ve hasta özellikle pektoral kasınını zorladığında ağrı duyabilmektedir. 1 aydan sonra ağrı problemi ortadan kalkmaktadır. Sporcularda kas altı teknik tercih etmiyoruz. Ancak kas altı teknik zayıf kişilere uygulanan bir tekniktir. Sporcularda genellikte fit oldukları içinde kas üstü tekniklerde silikonların doğal görünmemesi gibi bir sonuçlar karşılaşılmaktadır. Fit bir vücuda sahip sporcu bayanlarda kas zarı altı teknik tüm ihtiyaçları karşılayan bir teknik olarak karşımıza çıkıyor.
Kas altının tercih sebebi şu; meme dokusu hiç olmayan bir kadına, protez koyduğunuz zaman kendini belli edeceği için doğal olmayan bir görüntü olur. Bu nedenle protezi örtsün diye daha derin dokulara, daha derin bir plana yerleştirme gibi bir çaba mevcuttur. “Daha derine koyalım ki protez görünmesin” düşüncesiyle bu yapılır. Ayrıca vücudun protezi kabul etmeme olasılığı kas altında daha azdır.
Vücut, yabancı cismi kapsül denen zarla sarar. Eğer o kapsül büzüşüp, onu sıkarsa şekil bozukluğu oluşur. Bunun sonucunda da sert ve ağrılı meme oluşur. Buna halk arasında “silikon patladı” deniyor. Kas altında bu avantajlar mevcuttur. Ancak çok büyük dezavantajları da vardır. Birincisi kası yeteri kadar iyi ayıramazsanız farklı noktalarda o silikona baskı uygulayacağı için şekil bozukluğu oluşabilir. Kas altının diğer dezavantajı da “Ağrı”. Siz normalde memenin anatomik pozisyonu kas üstüyken altına yerleştirirseniz, kası da yapıştığı yerlerden ayırmak zorundasınız. Kas altının böyle dezavantajları mevcuttur. Kas üstü planı daha anatomik bir plandır. Normalde de meme kas üstünde bir organdır. Protezi daha iyi örtmesi ve kapsül oluşumunun daha az olması avantajlarının yanında ağrılıdır ve sonuçlar yeteri kadar doğal değildir.
Protez yukarda kasa temas etmediği için fazlasıyla hareket ediyor, bu yüzden vücut onu hem önünden hem arkasında sarabiliyor ve ayrı bir blok haline getirebiliyor. Protezin kenarları görünüyor; adeta “ben buradayım” diyor.
Yeni bir ameliyat tekniği: Kas zarı altı (Subfasyal teknik)
Subfasyal teknik 2002 yılında literatürde yer almaya başlamıştır. Subfasyal teknik, Kas altı, meme altı gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajlarının fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır. Bu teknikte silikon, memenin üstünde bulunduğu kasların zarlarının altına yerleştirilir.
• Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
• Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
• Kas zarı tekrar onarıldığı için Silikon yıllar içinde daha az sarkar.
• Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
• Hiç bir kas kesilmez.
• Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
• Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
• Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
• Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.
Kas zarı 1 mm. civarındadır. Kas zarının görevi, kas dokularını etrafındaki doku ve kaslardan ayırır ve daha rahat görevini yapmasını sağlar, Ayrıca kasın hareketi fonksiyon sırasında rahat hareket etmesini sağlar. Kas zarının bu işlevlerini biz silikonu kortuması ve 2-3 cm hareket edebilsin diye kullanıyoruz. Kas zarı altı plan hem ağrısızdır, hem de çok doğal sonuçlar elde edilir. Daha uzun süren ve zor bir ameliyattır ancak sonuçlar aynı ölçüde tatmin edicidir. Protez kas üstü plana göre daha iyi saklanmıştır.
Koheziv Jel damla silikon:
Göğüs büyütme için ilk üretilen silikonlar yuvarlak şekilliydi. Yuvarlak silikonlar, yuvarlak görünümlü meme şekli sağlıyordu. Ancak yeteri kadar doğal sonuçlar elde edilemediği için bu silikonlar kas altına yerleştirilmeye başlandı. Ortada bir gerçek var ki bu da, göğüs yuvarlak değildir. Yukardan hafif bir eğimle, meme başına doğru yükselir ve meme başından sonra daha keskin bir yay yaparak meme altına doğru döner. Damla şekilli protezler üretilmeye başladıktan sonra sadece daha doğal görünsün diye kas altı planı tercih etme zorunluluğu ortadan kalktı. Kasın altına koymadanda doğal sonuçlar elde edebiliyoruz. Damla silikonlar, boyuna eliptik olup yuvarlak değildir. Yukardaki ince uzantısı dekolteyi doldurur. Tabanı iç bükey, üst kısmı, dışbükeydir. Böylece dış bükey olan göğüs kafesine kenar vermeden otururlar. Düz bir yüzeye koyulduğunda kenarları havada duran protezler, kenar verirler.
KOHEZİV JEL, yağ dokusu, süt bezi,
Normal bir meme süt bezleri ve yağ dokusundan oluşur. Merkezde daha çok süt bezi,cilde yakın bölgelerde yağ bezleri bulunur. Memeye elle tutulduğunda, daha sert olan süt bezlerinin, yumuşak olan yağ dokusu içinde hareket ederler. Süt bezleri ile yağ dokusunun bu ilişkisinden dolay memenin kendine has jölemsi, tatlı sert bir kıvamı vardır. Silikon uygulanan meme güzel görünmeli ve kıvamı meme ye benzemeli. Bu ihtiyaçta jöle kıvamlı sıvı silikonlu protez üretimine neden oldu. Kohezivjel denilen yoğun silikon içeren protezler dokunulduğunda meme dokusuna daha benzer his vermektedir.. Sıkıldığında şekil değiştirir ancak bırakınca eski şeklini almaya çalışır. Koheziv jelin bu hareketi, süt bezi, yağ dokusu ilişkisinen doğan hareketi taklit etmektedir. Bu silikonlar kesilse dahi silikon akmamaktadır.
1 HAFTA İÇİNDE TAM İYİLEŞME…
Özellikle yaz mevsimine girerken ve mevsimin başlarında kadınların bu operasyona ilgisi artıyor. Daha önce de belirttiğim gibi memesi küçük olan kadınlar kendilerini daha az “kadın” hissediyorlar. Ne bikini giymek ne denize girmek istiyorlar. 1 hafta içinde tamamen iyileşmenin sağlandığı 2 hafta içinde ise rahatlıkla denize bile girilen bu ameliyatlardan sonra, kadınlar gerçekten çok mutlu oluyor.
Önemli tavsiyeler:
• Meme büyütme operasyonu geçirmek isteyen hastalarımıza konu ile ilgili küçük bir araştırma yapmalarını tavsiye ediyoruz. Artık her ameliyatın vidosuna internetten ulaşılabiliyor. Bu teknikle ilgili ameliyatta çekilen fotoğraflar ise, kas zarı (subfasyal) ameliyat tekniği konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayabilir.
• Hastalar ideal kilolarına ulaştıktan sonra silikon yaptırmalılar. Kilolu ya da fazla zayıfken yapılan silikon sonrası normal kiloya gelindiğinde vücuda göre orantısız bir gördüğüm oluşabilir.
• Doktorunuzdan size uygulanacak silikonu isteyip bakın, dokunun.
• İlk muayeneye dolgusuz sütyen ile gidin. Doktorunuzdan size takılacak protezi isteyip iç çamaşırınıza yerleştirin ve o şekilde karar verin.
• Bu operasyonu olmaya karar verdiyseniz hamile kalmayı planladığınız yıldan da 1 sene önce, çocuk doğurduktan 2 sene sonra silikon yaptırın.
• Silikonun büyüklüğüne karar verirken aşırıya kaçmamakta fayda var. Büyük gögüsler daha çabuk sarkarlar.
• Genç kızlık döneminde mutlaka gelişimin tamamlanması beklenmeldir. Hastalarımıza 20-21 yaşından sonra meme protezi yaptırmalarını öneriyoruz.
Op.Dr.Barış Çakır'ın Makalesidir.
merhaba ben yeni bi üyeyim 1- 2 sorum var meme büyüütmeyle ilgili yardım edermisiniz(
benım doktorum cenk tokat izmirde..memnunum kendısınden..memnun olmadıgım profuda ozelden yazayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?