• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Büyütme Estetiği Ameliyat Yöntemleri Hakkında Bilgi Paylaşım

oralet

Ben, Yenilendim..
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2010
2.388
17
116
İstanbul
Özelden ve diğer forum sayfalarında sıklıkla rastladığım sorulara yeni bir sayfada cevap vermek istiyorum.

Çeşitli kaynaklara göre :

*** Kas üstü yerleşim Planı(subglandular): Bu alana yani hemen meme dokusunun altına yerleştirilecek silikon protez mutlaka anatomik ya da damla olarak tanımladığımız protez olmalıdır. Yuvarlak protezler doğal durmayacaktır. Avantajları;

1. Protez çok çabuk oturur ve doğal görünüm çok kısa bir sürede elde edilir,
2. Kas altına göre daha küçük protez konarak daha büyük görüntü elde edilebilir,
3. Ameliyat sonrası ağrı daha az olur ve ağrılı dönem daha kısa sürer,

Dezavantajları;

1. Protez meme dokusu gibi davrandığından zaman içinde memede sarkma görülür.
2. Meme dokusu az olanlarda zamanla protez hissedilir, kenarları belirginleşir, görünür hale gelir.
3. Kapsüler kontraktur dediğimiz silikon proteze karşı gelişen reaksiyon daha fazla sıklıkla görülür.
4. Bu plana ulaşım sadece meme başı veya meme altından yapılan kesi iledir.

Yuvarlak silikonların kas üstü plana kullanılması estetik olmayan neticeler ortaya çıkarabilir. Ancak şu da bir gerçektir ki; kas üstü protez yerleştirmenin meme başında his kaybı yapma ihtimali daha yüksektir.

*** Kas Zarı Altı ( subfasyal ) yerleşim planı;

Bu plan hem bazı kas altı yerleşim planı avantajlarına, hemde meme dokusu altı yerleşim planı avantajlarına sahiptir. Kas zarı ince bir zar olmasına rağmen oldukça sert ve kolay genişlemeyen bir yapıdır. Bu nedenle protezin farkedilmesini önlediği gibi memenin sarkmasına da neden olmaz. Protezin sarkmaya katkısının en az olması için kas üstü protezlerde en iyi yerleşim alanı kas fasyasının yani kası örten zarın altıdır. Kas fasyası altına konan protezlerde kapsul kontraktürü görülme sıklığı da daha azdır.

Kas zarının altına silikon yerleştirme ameliyatını (subfasyal meme büyütme) tercih etmemizin nedeni ameliyat sırasında kas zarının altında ilerlerken özellikle meme başının duyusu için önemli olan 4. kaburgalar arası mesafeden gelen siniri koruyor olduğumuzdur. Böylece meme başının duyusunu sağlayan sinir zarar görmemiş olur.

Bu planın dezavantajı, buraya konacak silikon protezler sadece meme başı ya da meme altı kesisi ile konabilir.

*** Kas Altı( subpektoral ) yerleşim planı;
Avantajları;
1- Meme dokusu hiç yok denecek kadar az olanlarda bile protezin farkedilmesi zordur,
2- Kapsuler kontraktürün görülme olasılığı en az olan yerleşim planıdır.
3- Memenin sarkmasına neden olmaz,
3- Koltuk altından yapılan 1,5 cm' lik kesiden bu plana protez koymak ve memede hiç iz oluşturmamak mümkündür.

Dezavantajları;
1- Operasyon sonrası daha ağrılıdır ve ağrılı dönem daha uzundur,
2- Kol hareketleri memenin görünümünü daha fazla etkiler,
3- Silikon protezin ve memenin oturması ve doğal görüntünün oluşması için belli bir süre geçmesi gerekir.

Kas altı plan ise klasik kas altı plan ve dual plane(çift plan) olarak iki başlıkta incelenebilir. Aslında anatomik olarak klasik kas altı plana silikon yerleştirme de silikonun tüm yüzeyini kas dokusunun örttüğü söylenemez. Çünkü kas yelpaze şeklinde yukarıdan aşağıya uzanım gösterir ve dış yan bölümünü meme bezi ve yağ dokusu örter. Ancak klasik kas altı protez uygulamasında kasın kasılma hareketi ve silikona olan baskı ile silikon protezin yer değiştirme ihtimali vardır.

Sarkmış memeler için ise kas altı plana protezin konulması gene çift meme görüntüsünün oluşmasına neden olabilir.

*** Dual Plan;

Dual plane tekniğinde ise kas tabandan göğüs orta hattına kadar ayrıştırılarak kasın yukarı yönde serbestleşmesi sağlanır. Bu teknik sadece klasik kas altı plan tekniğine ait dezavantajları ortadan kaldırmaz aynı zamanda meme alt bölümünün yukarı yönde serbestleşen kas dokusu ile yukarıya çıkmasını(yani dikleştirme etkisi sağlaması) sağlar. Teknik seçenekler oldukça kısıtlıdır. Diğer kısıtlayıcı tarafıda bu yöntemin damla silikon için elverişli olmayışıdır. Çünkü damla silikonun dolgun alt kenarlarını göğüs alt kenarlarına denk getirmek zordur ve mümkün olmayabilir. Bu nedenle yuvarlak silikonlar tercih edilir.
 
Benim ameliyatım kas ZARI altına protez konularak yapılmıştı. Kas zarı altı yöntemi pek hastalaca bilinmeyen veya yanlış bilinen bir yöntem bu yöntemin kas üstü ve kas altı yöntemlerine karşılık kullanılmasının en güzel açıklaması şu şekilde olacaktır:

Kaynaklar şu şekilde açıklamaktadır:

"Meme büyültme ameliyatını farklı kılan şeyler, protez seçimi ve protezin yerleştirileceği bölgedir. Bugüne kadar silikonlar ya meme glandı(meme bezi) altı, ya da kas altı bölgeye yerleştirilirdi. Ancak meme bezi altına yerleştirilen protezlerin doğal olmayan sonuçlarının olması, kas altı protezin ise yetersiz meme büyütme sağlamaması ve omuz hareketleri sırasında protezin yer değiştirmesi gibi dezavantajları vardır. Fasya denilen zar, kas ile meme bezi arasında bulunur ve bu “subfascial” yöntem ile zar altına protez yerleştirilmesi, bu dezavantajların önüne geçer. Yani fasya, hem protezin doğal olmayan görünüm vermesine engel olur, hem de protez üzerinde koruyucu bir örtü görevi görerek protezin yer değiştirmesi gibi bir ihtimali ortadan kaldırır. Meme altı kıvrımından oldukça küçük bir kesiden kamera ve ışık yardımı ile girilerek, fasya altı bölgede proteze uygun bir cep hazırlanır. Bu teknik aynı zamanda meme silikonlarını çıkarttırıp yenilemek isteyenler için de ideal bir seçenektir. Memede sarkma mevcut ise aynı anda meme başı dikleştirilip dolgunluğa ilaveten dik ve canlı göğüsler elde etmek mümkündür. Fasya altı özel eğitim ve deneyim gerektirmesi nedeniyle dünyada çok az plastik cerrah tarafından uygulanmaktadır. Silikon ameliyatının korkulan şeylerinden biri de kapsül oluşup oluşmayacağıdır. Kapsül oluşumunun nedeni artık bilinmektedir ki bu ameliyat sırasında oluşacak kanama miktarı ile ilişkilidir. Subfascial meme büyütmede bu ihtimal yok denecek kadar azdır, nitekim fasya denilen zar altı bölge kansız bir bölgedir.

Protezin gireceği bölge olarak, meme başı, koltuk altı bölgesi veya meme alt kıvrımı kullanılabilir. Sıklıkla tercih edilen bölge; meme alt kıvrımıdır. Bunun birkaç avantajı vardır; hem meme başı gibi anatomik bir organ bozulmamış olur, hem de ameliyat sırasında cerrahın görüş sahası oldukça genişletilmiş olur."

"Kas üstü yerleşim ve anatomik protez kullanılması kısa dönemde çok daha naturel görünüm sağlar, ancak zaman içinde yine natürellik gereği sarkma görülebilir. Yine meme dokusu hiç yok denecek kadar az olanlarda zamanla protez hissedilir hale gelebilir. Protezin sarkmaya katkısının en az olması için kas üstü protezlerde en iyi yerleşim alanı kas fasyasının yani kası örten zarın altıdır. Kas fasyası altına konan protezler ayrıca çok daha doğal dururlar ancak bu işlem biraz daha fazla emek ister."
 
Canım Türkiyede hangi doktorlar kas zarı altı yöntemini uygulayabiliyorlar? bilgin varsa bizimle paylaşır mısın?
 
MEME BÜYÜTME AMELİYATLARINDA YENİ BİR YÖNTEM ‘’DUAL PLAN SİLİKON AMELİYATI!’’

Meme büyütme ameliyatlarında günümüzde hala tek kabul edilmiş sağlıklı yöntem göğüslerin arkasına silikon implantlar yerleştirmektir. Bu alanda gerek kullanılan silikonların teknolojisi, dolgusu, yumuşaklılığı, dayanıklılığı ve şekli gerekse cerrahi teknikte ciddi ilerlemeler kaydedilmektedir.

Eskiden silikonlar seçilirken sadece volum düşünülürken artık kişinin vücut ölçülerine göre santimetrik olarak seçilen silikonlar yerleştirilmektedir. Kullanılan silikonlar nerede ise kişiye özel boyutlarda seçilebilmekte.

Örneğin; uzun boylularda, geniş omuzlularda farklı şekillerde silikonlar kullanılmaktadır. Silikon teknolojisindeki bir diğer gelişme hafif sarkıklık olan göğüslerin göğüs kaldırma ameliyatına gerek duyulmadan özel şekilli, göğüs kaldırıcı silikonlarla iz bırakmadan kaldırılabilmesidir. Tabi silikonların kullanım ömürleri de uzamış nerede ise 2 katına çıkmıştır. Cerrahi yöntemde de ciddi değişiklikler olmuştur. Bunun en önemli örneği yeni kullanılmaya başlanan dual plan yani çift düzeyli ameliyatlardır.

öntemde silikon ya göğüs altına yada kas altına yerleştirilmekteydi. Meme altına yerleştirilen silikon memeyi iyi bir şekilde kaldırmakta ama zayıf insanlarda dekolte bölgesinde doğal olmayan bir şişlik , “silikon görüntüsü “ yapmaktaydı. Kas altına konulduğunda bu silikon görüntüsü engellenmekte ancak bu sefer göğüsler yeteri kadar kaldırılamamaktaydı.

Dual Plan alt kısımda meme altında kalıp memeyi yeterince kaldırabilen üst kısımda ise kas altına geçilerek üst dekoltenin tamamen doğal olmasını sağlamak mümkün. Kısaca artık günümüzde yeni silikon teknolojisini ve dual plan teknolojisi ile ; 1. Kişinin vücuduna uygun silikon seçmek 2. Hafif sarkık göğüsleri sadece silikon ile kaldırmak 3. Daha az ağrılı ameliyatlar yapmak. ( kasın tamamen kesilmemesi sebebi ile) 4. Tamamen doğal görünen damla şeklinde göğüsler elde etmek mümkün.​
 
Canım Türkiyede hangi doktorlar kas zarı altı yöntemini uygulayabiliyorlar? bilgin varsa bizimle paylaşır mısın?

Açıkçası bu yöntemi uyguladığını bildiğim iki doktor var.
Türkiye genelinde illaki başka isimlerde vardır ama İstanbul'da Barış Çakır ve Naci Çelik.
 
Son düzenleme:
Yaz sporları ile ilgileniyorsunuz ve gögüsleriniz küçükse kas zarı altı damla silikon sizin için doğru tercih olmaktadır. Spor yapan hanımlar için tüm kaslarının fonksiyonu önemlidir. Gögüsün etrafındaki kaslar, kol kuvvet ile yapılan sporlarda kullanılmaktadır. Pektoral kasın önemli olduğu sporlar; yüzme, rüzgar sörfü, tenis, su kayağı, voleybol, basketbol, hentbol,

Bu nedenle gögüs büyütme ameliyatında spor yaparken ağrı duymaktan endişe edebilirler. Kas altı tekniklerde, kasın fonksiyonu etkilenmekte ve hasta özellikle pektoral kasınını zorladığında ağrı duyabilmektedir. 1 aydan sonra ağrı problemi ortadan kalkmaktadır. Sporcularda kas altı teknik tercih etmiyoruz. Ancak kas altı teknik zayıf kişilere uygulanan bir tekniktir. Sporcularda genellikte fit oldukları içinde kas üstü tekniklerde silikonların doğal görünmemesi gibi bir sonuçlar karşılaşılmaktadır. Fit bir vücuda sahip sporcu bayanlarda kas zarı altı teknik tüm ihtiyaçları karşılayan bir teknik olarak karşımıza çıkıyor.


Kas altının tercih sebebi şu; meme dokusu hiç olmayan bir kadına, protez koyduğunuz zaman kendini belli edeceği için doğal olmayan bir görüntü olur. Bu nedenle protezi örtsün diye daha derin dokulara, daha derin bir plana yerleştirme gibi bir çaba mevcuttur. “Daha derine koyalım ki protez görünmesin” düşüncesiyle bu yapılır. Ayrıca vücudun protezi kabul etmeme olasılığı kas altında daha azdır.

Vücut, yabancı cismi kapsül denen zarla sarar. Eğer o kapsül büzüşüp, onu sıkarsa şekil bozukluğu oluşur. Bunun sonucunda da sert ve ağrılı meme oluşur. Buna halk arasında “silikon patladı” deniyor. Kas altında bu avantajlar mevcuttur. Ancak çok büyük dezavantajları da vardır. Birincisi kası yeteri kadar iyi ayıramazsanız farklı noktalarda o silikona baskı uygulayacağı için şekil bozukluğu oluşabilir. Kas altının diğer dezavantajı da “Ağrı”. Siz normalde memenin anatomik pozisyonu kas üstüyken altına yerleştirirseniz, kası da yapıştığı yerlerden ayırmak zorundasınız. Kas altının böyle dezavantajları mevcuttur. Kas üstü planı daha anatomik bir plandır. Normalde de meme kas üstünde bir organdır. Protezi daha iyi örtmesi ve kapsül oluşumunun daha az olması avantajlarının yanında ağrılıdır ve sonuçlar yeteri kadar doğal değildir.


Protez yukarda kasa temas etmediği için fazlasıyla hareket ediyor, bu yüzden vücut onu hem önünden hem arkasında sarabiliyor ve ayrı bir blok haline getirebiliyor. Protezin kenarları görünüyor; adeta “ben buradayım” diyor.


Yeni bir ameliyat tekniği: Kas zarı altı (Subfasyal teknik)

Subfasyal teknik 2002 yılında literatürde yer almaya başlamıştır. Subfasyal teknik, Kas altı, meme altı gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajlarının fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır. Bu teknikte silikon, memenin üstünde bulunduğu kasların zarlarının altına yerleştirilir.


• Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
• Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
• Kas zarı tekrar onarıldığı için Silikon yıllar içinde daha az sarkar.
• Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
• Hiç bir kas kesilmez.
• Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
• Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
• Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
• Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.


Kas zarı 1 mm. civarındadır. Kas zarının görevi, kas dokularını etrafındaki doku ve kaslardan ayırır ve daha rahat görevini yapmasını sağlar, Ayrıca kasın hareketi fonksiyon sırasında rahat hareket etmesini sağlar. Kas zarının bu işlevlerini biz silikonu kortuması ve 2-3 cm hareket edebilsin diye kullanıyoruz. Kas zarı altı plan hem ağrısızdır, hem de çok doğal sonuçlar elde edilir. Daha uzun süren ve zor bir ameliyattır ancak sonuçlar aynı ölçüde tatmin edicidir. Protez kas üstü plana göre daha iyi saklanmıştır.


Koheziv Jel damla silikon:
Göğüs büyütme için ilk üretilen silikonlar yuvarlak şekilliydi. Yuvarlak silikonlar, yuvarlak görünümlü meme şekli sağlıyordu. Ancak yeteri kadar doğal sonuçlar elde edilemediği için bu silikonlar kas altına yerleştirilmeye başlandı. Ortada bir gerçek var ki bu da, göğüs yuvarlak değildir. Yukardan hafif bir eğimle, meme başına doğru yükselir ve meme başından sonra daha keskin bir yay yaparak meme altına doğru döner. Damla şekilli protezler üretilmeye başladıktan sonra sadece daha doğal görünsün diye kas altı planı tercih etme zorunluluğu ortadan kalktı. Kasın altına koymadanda doğal sonuçlar elde edebiliyoruz. Damla silikonlar, boyuna eliptik olup yuvarlak değildir. Yukardaki ince uzantısı dekolteyi doldurur. Tabanı iç bükey, üst kısmı, dışbükeydir. Böylece dış bükey olan göğüs kafesine kenar vermeden otururlar. Düz bir yüzeye koyulduğunda kenarları havada duran protezler, kenar verirler.

KOHEZİV JEL, yağ dokusu, süt bezi,
Normal bir meme süt bezleri ve yağ dokusundan oluşur. Merkezde daha çok süt bezi,cilde yakın bölgelerde yağ bezleri bulunur. Memeye elle tutulduğunda, daha sert olan süt bezlerinin, yumuşak olan yağ dokusu içinde hareket ederler. Süt bezleri ile yağ dokusunun bu ilişkisinden dolay memenin kendine has jölemsi, tatlı sert bir kıvamı vardır. Silikon uygulanan meme güzel görünmeli ve kıvamı meme ye benzemeli. Bu ihtiyaçta jöle kıvamlı sıvı silikonlu protez üretimine neden oldu. Kohezivjel denilen yoğun silikon içeren protezler dokunulduğunda meme dokusuna daha benzer his vermektedir.. Sıkıldığında şekil değiştirir ancak bırakınca eski şeklini almaya çalışır. Koheziv jelin bu hareketi, süt bezi, yağ dokusu ilişkisinen doğan hareketi taklit etmektedir. Bu silikonlar kesilse dahi silikon akmamaktadır.

1 HAFTA İÇİNDE TAM İYİLEŞME…
Özellikle yaz mevsimine girerken ve mevsimin başlarında kadınların bu operasyona ilgisi artıyor. Daha önce de belirttiğim gibi memesi küçük olan kadınlar kendilerini daha az “kadın” hissediyorlar. Ne bikini giymek ne denize girmek istiyorlar. 1 hafta içinde tamamen iyileşmenin sağlandığı 2 hafta içinde ise rahatlıkla denize bile girilen bu ameliyatlardan sonra, kadınlar gerçekten çok mutlu oluyor.


Önemli tavsiyeler:


• Meme büyütme operasyonu geçirmek isteyen hastalarımıza konu ile ilgili küçük bir araştırma yapmalarını tavsiye ediyoruz. Artık her ameliyatın vidosuna internetten ulaşılabiliyor. Bu teknikle ilgili ameliyatta çekilen fotoğraflar ise, kas zarı (subfasyal) ameliyat tekniği konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayabilir.
• Hastalar ideal kilolarına ulaştıktan sonra silikon yaptırmalılar. Kilolu ya da fazla zayıfken yapılan silikon sonrası normal kiloya gelindiğinde vücuda göre orantısız bir gördüğüm oluşabilir.
• Doktorunuzdan size uygulanacak silikonu isteyip bakın, dokunun.
• İlk muayeneye dolgusuz sütyen ile gidin. Doktorunuzdan size takılacak protezi isteyip iç çamaşırınıza yerleştirin ve o şekilde karar verin.
• Bu operasyonu olmaya karar verdiyseniz hamile kalmayı planladığınız yıldan da 1 sene önce, çocuk doğurduktan 2 sene sonra silikon yaptırın.
• Silikonun büyüklüğüne karar verirken aşırıya kaçmamakta fayda var. Büyük gögüsler daha çabuk sarkarlar.
• Genç kızlık döneminde mutlaka gelişimin tamamlanması beklenmeldir. Hastalarımıza 20-21 yaşından sonra meme protezi yaptırmalarını öneriyoruz.

Op.Dr.Barış Çakır'ın Makalesidir.
 
Yaz sporları ile ilgileniyorsunuz ve gögüsleriniz küçükse kas zarı altı damla silikon sizin için doğru tercih olmaktadır. Spor yapan hanımlar için tüm kaslarının fonksiyonu önemlidir. Gögüsün etrafındaki kaslar, kol kuvvet ile yapılan sporlarda kullanılmaktadır. Pektoral kasın önemli olduğu sporlar; yüzme, rüzgar sörfü, tenis, su kayağı, voleybol, basketbol, hentbol,

Bu nedenle gögüs büyütme ameliyatında spor yaparken ağrı duymaktan endişe edebilirler. Kas altı tekniklerde, kasın fonksiyonu etkilenmekte ve hasta özellikle pektoral kasınını zorladığında ağrı duyabilmektedir. 1 aydan sonra ağrı problemi ortadan kalkmaktadır. Sporcularda kas altı teknik tercih etmiyoruz. Ancak kas altı teknik zayıf kişilere uygulanan bir tekniktir. Sporcularda genellikte fit oldukları içinde kas üstü tekniklerde silikonların doğal görünmemesi gibi bir sonuçlar karşılaşılmaktadır. Fit bir vücuda sahip sporcu bayanlarda kas zarı altı teknik tüm ihtiyaçları karşılayan bir teknik olarak karşımıza çıkıyor.


Kas altının tercih sebebi şu; meme dokusu hiç olmayan bir kadına, protez koyduğunuz zaman kendini belli edeceği için doğal olmayan bir görüntü olur. Bu nedenle protezi örtsün diye daha derin dokulara, daha derin bir plana yerleştirme gibi bir çaba mevcuttur. “Daha derine koyalım ki protez görünmesin” düşüncesiyle bu yapılır. Ayrıca vücudun protezi kabul etmeme olasılığı kas altında daha azdır.

Vücut, yabancı cismi kapsül denen zarla sarar. Eğer o kapsül büzüşüp, onu sıkarsa şekil bozukluğu oluşur. Bunun sonucunda da sert ve ağrılı meme oluşur. Buna halk arasında “silikon patladı” deniyor. Kas altında bu avantajlar mevcuttur. Ancak çok büyük dezavantajları da vardır. Birincisi kası yeteri kadar iyi ayıramazsanız farklı noktalarda o silikona baskı uygulayacağı için şekil bozukluğu oluşabilir. Kas altının diğer dezavantajı da “Ağrı”. Siz normalde memenin anatomik pozisyonu kas üstüyken altına yerleştirirseniz, kası da yapıştığı yerlerden ayırmak zorundasınız. Kas altının böyle dezavantajları mevcuttur. Kas üstü planı daha anatomik bir plandır. Normalde de meme kas üstünde bir organdır. Protezi daha iyi örtmesi ve kapsül oluşumunun daha az olması avantajlarının yanında ağrılıdır ve sonuçlar yeteri kadar doğal değildir.


Protez yukarda kasa temas etmediği için fazlasıyla hareket ediyor, bu yüzden vücut onu hem önünden hem arkasında sarabiliyor ve ayrı bir blok haline getirebiliyor. Protezin kenarları görünüyor; adeta “ben buradayım” diyor.


Yeni bir ameliyat tekniği: Kas zarı altı (Subfasyal teknik)

Subfasyal teknik 2002 yılında literatürde yer almaya başlamıştır. Subfasyal teknik, Kas altı, meme altı gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajlarının fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır. Bu teknikte silikon, memenin üstünde bulunduğu kasların zarlarının altına yerleştirilir.


• Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
• Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
• Kas zarı tekrar onarıldığı için Silikon yıllar içinde daha az sarkar.
• Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
• Hiç bir kas kesilmez.
• Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
• Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
• Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
• Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.


Kas zarı 1 mm. civarındadır. Kas zarının görevi, kas dokularını etrafındaki doku ve kaslardan ayırır ve daha rahat görevini yapmasını sağlar, Ayrıca kasın hareketi fonksiyon sırasında rahat hareket etmesini sağlar. Kas zarının bu işlevlerini biz silikonu kortuması ve 2-3 cm hareket edebilsin diye kullanıyoruz. Kas zarı altı plan hem ağrısızdır, hem de çok doğal sonuçlar elde edilir. Daha uzun süren ve zor bir ameliyattır ancak sonuçlar aynı ölçüde tatmin edicidir. Protez kas üstü plana göre daha iyi saklanmıştır.


Koheziv Jel damla silikon:
Göğüs büyütme için ilk üretilen silikonlar yuvarlak şekilliydi. Yuvarlak silikonlar, yuvarlak görünümlü meme şekli sağlıyordu. Ancak yeteri kadar doğal sonuçlar elde edilemediği için bu silikonlar kas altına yerleştirilmeye başlandı. Ortada bir gerçek var ki bu da, göğüs yuvarlak değildir. Yukardan hafif bir eğimle, meme başına doğru yükselir ve meme başından sonra daha keskin bir yay yaparak meme altına doğru döner. Damla şekilli protezler üretilmeye başladıktan sonra sadece daha doğal görünsün diye kas altı planı tercih etme zorunluluğu ortadan kalktı. Kasın altına koymadanda doğal sonuçlar elde edebiliyoruz. Damla silikonlar, boyuna eliptik olup yuvarlak değildir. Yukardaki ince uzantısı dekolteyi doldurur. Tabanı iç bükey, üst kısmı, dışbükeydir. Böylece dış bükey olan göğüs kafesine kenar vermeden otururlar. Düz bir yüzeye koyulduğunda kenarları havada duran protezler, kenar verirler.

KOHEZİV JEL, yağ dokusu, süt bezi,
Normal bir meme süt bezleri ve yağ dokusundan oluşur. Merkezde daha çok süt bezi,cilde yakın bölgelerde yağ bezleri bulunur. Memeye elle tutulduğunda, daha sert olan süt bezlerinin, yumuşak olan yağ dokusu içinde hareket ederler. Süt bezleri ile yağ dokusunun bu ilişkisinden dolay memenin kendine has jölemsi, tatlı sert bir kıvamı vardır. Silikon uygulanan meme güzel görünmeli ve kıvamı meme ye benzemeli. Bu ihtiyaçta jöle kıvamlı sıvı silikonlu protez üretimine neden oldu. Kohezivjel denilen yoğun silikon içeren protezler dokunulduğunda meme dokusuna daha benzer his vermektedir.. Sıkıldığında şekil değiştirir ancak bırakınca eski şeklini almaya çalışır. Koheziv jelin bu hareketi, süt bezi, yağ dokusu ilişkisinen doğan hareketi taklit etmektedir. Bu silikonlar kesilse dahi silikon akmamaktadır.

1 HAFTA İÇİNDE TAM İYİLEŞME…
Özellikle yaz mevsimine girerken ve mevsimin başlarında kadınların bu operasyona ilgisi artıyor. Daha önce de belirttiğim gibi memesi küçük olan kadınlar kendilerini daha az “kadın” hissediyorlar. Ne bikini giymek ne denize girmek istiyorlar. 1 hafta içinde tamamen iyileşmenin sağlandığı 2 hafta içinde ise rahatlıkla denize bile girilen bu ameliyatlardan sonra, kadınlar gerçekten çok mutlu oluyor.


Önemli tavsiyeler:


• Meme büyütme operasyonu geçirmek isteyen hastalarımıza konu ile ilgili küçük bir araştırma yapmalarını tavsiye ediyoruz. Artık her ameliyatın vidosuna internetten ulaşılabiliyor. Bu teknikle ilgili ameliyatta çekilen fotoğraflar ise, kas zarı (subfasyal) ameliyat tekniği konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayabilir.
• Hastalar ideal kilolarına ulaştıktan sonra silikon yaptırmalılar. Kilolu ya da fazla zayıfken yapılan silikon sonrası normal kiloya gelindiğinde vücuda göre orantısız bir gördüğüm oluşabilir.
• Doktorunuzdan size uygulanacak silikonu isteyip bakın, dokunun.
• İlk muayeneye dolgusuz sütyen ile gidin. Doktorunuzdan size takılacak protezi isteyip iç çamaşırınıza yerleştirin ve o şekilde karar verin.
• Bu operasyonu olmaya karar verdiyseniz hamile kalmayı planladığınız yıldan da 1 sene önce, çocuk doğurduktan 2 sene sonra silikon yaptırın.
• Silikonun büyüklüğüne karar verirken aşırıya kaçmamakta fayda var. Büyük gögüsler daha çabuk sarkarlar.
• Genç kızlık döneminde mutlaka gelişimin tamamlanması beklenmeldir. Hastalarımıza 20-21 yaşından sonra meme protezi yaptırmalarını öneriyoruz.

Op.Dr.Barış Çakır'ın Makalesidir.

bende cok arastıdım ve nacı celık e karar verdım fıyatları hakkında bılgınız var mı?
 

bende cok arastıdım ve nacı celık e karar verdım fıyatları hakkında bılgınız var mı?

Cubur'cum "Doktorlar, öneriler sorular" bölümünde açılmış sayfadan sorabilirsin şu anki güncel fiyatlar hakkında bilgi almış olursun.
 
Açıkçası bu yöntemi uyguladığını bildiğim iki doktor var.
Türkiye genelinde illaki başka isimlerde vardır ama İstanbul'da Barış Çakır ve Naci Çelik.

arkadaşlar, kol hareketleri nasıl bir görüntü çıkarıyor, bu çift meme görüntüsü nedir? kimse de kollar hareket ederken çekilmiş göğüs görüntüsü var mı?
bu arada, nazım durak hakkında bilgisi, tecrübesi olan var mı? kendisiyle görüştüm ama listemden çıkardım sanırım, umarım doğru yapmışımdır.
sevgiler
 
Kol hareketleri ile görüntü değişmiyor ki. Yalnıza ilk zamanlar bir yere bastırma olayını yapamamıştım. Mesela birşeyin kapağını bastırarak kapatma vs.
 
arkadaşlar, kol hareketleri nasıl bir görüntü çıkarıyor, bu çift meme görüntüsü nedir? kimse de kollar hareket ederken çekilmiş göğüs görüntüsü var mı?
bu arada, nazım durak hakkında bilgisi, tecrübesi olan var mı? kendisiyle görüştüm ama listemden çıkardım sanırım, umarım doğru yapmışımdır.
sevgiler

Kol hareketlerinden kasıt uzanıp bir şey almak isterken kolun harekete başlamasıyla birlikte göğsünde aynı istikamete doğru kayması.. Yani bu istenilen bir durum değildir. Bu durum ameliyat yöntemiyle alakalı tabiki. Bununla ilgili video ve resim doktorum göstermişti bana. Felaket görüntülerdi. Hatta gidecek olan kızlara muhakkak izlemelerini söylemiştim. Nazım Durak'ı bilmiyorum :( ama açılmış konu başlıkları muhakkak vardır arama yapıp bulabilirsin diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı dekacım :)
 
Son düzenleme:
Bu bilgiler ne kadar iyi olmuş herşeyi öğrendim meğer hiçibirşey bilmiyormuşum oralet sağol..

Rica ederim canım :)

Kol hareketleri ile görüntü değişmiyor ki. Yalnıza ilk zamanlar bir yere bastırma olayını yapamamıştım. Mesela birşeyin kapağını bastırarak kapatma vs.

Copycan orada bahsi geçen kolunla birlikte protezinde harekete geçmesi yani yöntemle alakalı bir dezavantaj..
 
oraletcim,kolun hareketiyle birlikte protezin hareket etmesi kas altı yönteminde mi oluyordu?doktor bana da göstermişti böyle görüntüler,felaketti.ama hatırlayamadım hangi yöntemde yapıldıklarını?..
 
tabi nadir karşılaşılıyordur herhalde bu sorunla.ameliyatı yapanın elinin maharetiyle ilgilidir herhalde..kötü oldum şimdi
 
Kizlar, benim kasalti, 4 hafta anca olacak. Su anda bazi hareketleri yaparken kasimin protezi sıktıgıni hissediyorum. Doktor zamanla gececek dedi ama tecrubesi olan var mi?
 
Kizlar, benim kasalti, 4 hafta anca olacak. Su anda bazi hareketleri yaparken kasimin protezi sıktıgıni hissediyorum. Doktor zamanla gececek dedi ama tecrubesi olan var mi?

evet zamanla gecyo benımkı kasaltı degıl ama ustu kaasın altında..ılk zamanlar bır seyı kapatır acarken bıras kasıyodu protezı ama sonradan gectı..cok uzun sure devam etmıyo zaten..yerıne tam oturmadıgı ıcın ve kaslarınla oynandıgı ıcın oyle ama endıse edecegın bır durum degıl.
 
Back
X