- 16 Kasım 2009
- 63
- 5
-
- Konu Sahibi Calimero83
Herkese Merhaba,
Yaklaşık 1 buçuk ay önce (8 Ekim) göğüs büyütme ameliyatı oldum. Göğüs ucu kesisi ile kas altına 325 cc jel protez yerleştirildi. Ameliyat sonrası çok fazla sıkıntı çekmedim. Doktorumun bu konuda rolü çok büyük. Yaklaşık iki haftadır sağ göğsüm sol göğsüme göre daha yukarıda duruyor. Ameliyattan sonraki süreçte sağ göğsüm sol göğsüme göre biraz daha şiş ve sertti zaten ama simetrik duruyolardı. İki hafta önce kontrole gittiğimde, doktorum sağ göğsümde ödem olduğunu ve zamanla ineceğini söyledi. Cuma günü kontrole gittiğimde, sağ göğsümde 3. derece kapsül kontraktürü oluştuğunu söyledi senağlama
3. derece olduğu için göğsün kendi kendini toparlama ihtimali varmış. Eğer şiş inmezse 10-15 dakikalık kısa bir operasyonla şişi alırız dedi. 1 ay sonra kontrole gideceğim. İnanılmaz moralim bozuldu kızlar
Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Lütfen moral verin...İnternnette okuduğum bilgilere göre; en kötü kapsüllenme durumunda protez çıkarılıp, yerine yenisi takılıyormuşUmarım gerek kalmaz...Tekrar ameliyat olma düşüncesi beni biraz korkutuyor açıkçası
Bu arada doktorum 1990 senesinden beri masaj vermiyormuş. Gerek olmadığını söylemişti sorduğum zaman. Masaj konusu doktordan doktora göre değişiyor...
Yorumlarınızı bekliyorum...
benimde sol göğsüm biraz daha yukarıda ilk başta dahada yukarıdaydı indi zamanla halada iniyor doktorum ameliyat sırasında pis kanın orda kaldıgına oraya biraz daha fazla masaj yapınca iniceğini söyledi tabi bariz bi farklılık yok ama biraz daha üstte sol taraf
Deniz çok teşekkür ederim! Evet, biraz erken oldu benimMoralim bozuldu doğal olarak...Umarım operasyona gerek kalmadan kendi kendine düzelir...
1 ay sonra doktora gittiğimde ne diyecek bakalım?
Allahtan şekil bozukluğu yok. Kapsüllenmede yana kaymalar olabiliyormuş. Benimkileri sadece biri yukarıda diğeri aşağıda. Zaten tek göğsümde kapsüllenme var. Umarım diğerine bir şey olmaz
Lalara o zaman sende kapsüllenme yok neyse ki..Sadece pis kan biriktiği için yukarıda kalmış..Peki sertlik var mıydı üstte duran göğsünde?
Benim doktorum masaj vermediği için yapmıyorum. İnternette okuduğum çoğu yerde masajın kapsüllenmeyi engelleyebileceği&azaltacağı yazıyor. Ama doktorumun da bi bildiği vardır heralde...
SLM ARKADAŞLAR cemrem ben öncsinde doktoruma ultrason yapılacakmı sonrasında ultrasonla takibi yapılacakmı diye sordum. hayır demişti ama gerçekten gerekliymiş.
sonrasıiçin ise kapsülü önce fark etmek birşeyi değiştirmiyor olursa olduktan sonra müdahale edebiliyoruz öncesinde bilmemiz birşeyi değiştrmiyor demişti. benim doktrumda masaj önermedi ama ben yapıyorum. tekrar bir operasyon olma ihtimali beni korkutuyor.
lalara sana da masaj vermedi sanırım. ben sporla uğraşan biri olarak biz bu tip kan pıhtılarını masajla dağıtırız.sanırım sende düzenli masaj yapsan düzelir. bu arada kanın dağılmasını sağlayan lasolin kremle yapasan dağılır. inşallah operasyonsuz halledersin.
sevgiler
calimero onun için lokal anestezi yapıyorlarmış.yani uyanık oluyorsun. doktor çok önemsiz bir operasyon gibi anlatıyor ama yaşayanlara sormak lazım. onlara göre herşey kolay. sevgiler
lalara aynen bende üşeniyorum artık. peki tekrar kontrole ne kadar aralıklarla çağırıyor.?
Merhaba calimero çok üzüldüm canım problem yaşamana. Senin doktorun masaj vermemiş ama ben 2. hafta dolduktan beri masaj yapıyorum. Masaj yaptıkça meme oturuyor ve yumuşuyor. Ameliyat evveli ben doktorumla konuştuğumda masaj kapsulü önlemek için şart demişti. Senin vücudun kapsüllenmeye meyilli demekki, bence masaj yap daha fazla kapsüllenmesini bekleyip ameliyat olmaktan iyidir
SLM CALİMERO evet özelikle ilk 2 adet dönemi bendede oldu. ancak 3.de çok az oldu sanırım geçiyor.
benim doktorlara kızdığım konu karşılaşacağın küçük ama kafaya takılabilecek sıkıntıları önceden söylememsi oldu. bu forum sayesinde kafama takmalımıyım takmamalıyım anlıyorum. oysaki önceden adet dönemi şu olur-morarma olur şu kadar zamanda geçer gibi konuları söylese başına geldiğinde evet bu normal doktor söylemişti derdim. her yeni karşılaştığım olayda panik yaşadım hepside küçük ama yabancı olduğum bir konu olduğu için gereksiz strese girdim.
bu forumu o yüzden çok seviyorum dotorlardan daha rahatlatıcı olabiliyor. sevgiler