Merhaba,
Bu ameliyatı olmak isteyenlerden ve yıllardır hayalini kurup korkan bir kişiyim.
Aslında burun ameliyatı olurken olan cesaretim göğüste kayboldu.
Ama artık sabrım kalmadığı için doktor araştırması içerisine girdim. Tabi fiyatları görünce bu hayalim tekrardan ertelendi..
Gördüğüm kadarıyla da herkesin parası gerçekten çok muş !!! Ki bu fiyatları veren doktorlar çok rahat fiyat verebiliyor..
Araştırmalarım sonucunda ;
Naci Çelik (Erenköy)
8000-9000 TL
Barış Çakır (Şişli)
8500 TL
Hasan Fındık (Kadıköy)
Ortalama 6000 - 7000 TL arası
Este world
Ortalama 6000 TL arası
Boğaz içi tıp merkezi
Ortalama 4000 - 4500 TL arası
Neden aralarında bu kadar fark var anlamış değilim.Tamam marka ilaç hastane elbette olur. Ama bu şekilde fiyatların çok olmasına sebep olan insanlar biziz diye düşünüyorum.
İstanbul ilinde doktor ve hastane ayrıntısı ile fiyat yazılmasını rica ediyorum. En azından bu kadar yüksek rakamları ödeyemicek olan kişiler için;
ön bir eleme olur diye düşünüyorum.Şahsen, doktorun önemli olduğu kadar fiyat da önemlidir.
Konu altında reklam yapılmamasını ve saygı çerçevesinde yorumlar yapılması rica olunur.
Araştırmalara ilk başladıgım zamanlarda bende doktorlar arasındaki bu fiyat farkına bir türlü anlam verememiştim.. Ama herşey etkiliyor bu fiyatları inanın..Özel muayenesi olan birçok doktor muayene ücreti alıyor,birçoguda almıyor mesela..Buradan pay biçin..Gerçi öncesinde muayene ücreti alıpta artık almayan daha çok,nihayet yani..
Hastane ortamında muayene yapmayan yani kendi muayenehanesinde görüşme yapıpta ameliyatlarını özel hastalanelerde yapan doktorlar ameliyat yaptıkları hastaneye hasta başı ücret ödüyorlar..Ameliyathane ücreti,kullanılan ilaçlar,hastanın yatışı,refakatçisi,yemegi v.s v.s... Protez içinde anlaşmalı oldukları firmaya ücret ödüyorlar.. Yani aldıkları para onlara kalmıyor
Haliyle fiyatlar senede yada 6 ayda bir yükselebiliyor.. Örnek veriyorum Bogaziçi Tıp Merkezinde doktorlar hastalarıyla görüşüyor,karar veren hastalar aynı doktorun çalıştıgı hastanede ameliyatlarını oluyorlar..Bu durumda fiyatlar daha uygun oluyor
Bazı doktorlar,muayenehanede görev yapan doktorlar hastaya birkaç hastane seçenegide sunabiliyorlar.Şu hastanede ameliyatınız olursa şu kadar,bu hastanede olursanız daha ucuz olur,bu kadar gibi
Devlet,araştırma hastanelerinde genellikle protezi dışarıdan siz alıyorsunuz doktor kendine belirli bir ücret istiyor daha uygun oluyor tabi..Oralardanda ismi duyulmuş,sonucu görülmüş hasta bulmak zor oluyor ..Asistanların elinde denek olma korkusuda olabiliyor..Ama forumda devlet hastanelerinde ameliyat olan arkadaşlarımız var,buradan birçok bilgiyi arkadaşlarımızdan edinip görüşmeni öneririm tabikide
Allah yardımcın olsun..Uzun ve zor,sıkıntılı bir dönemdir bu araştırma dönemi..Ama sonuçta mutlu olacagın,bütün bu sıkıntıları unutacagın bir sonuç olacakki bu her şeye deger bence
Bizler elimizden gelen yardımı,bilgi paylaşımını yaparız
Burası harika bir yer,yaşnız degilsin bak ...
Sevgiler..