• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

kızlar ben size bişey sorcam, şimdi ameliyattan 1 ay sonra iyileşme ne oranda oluyor, yani bakınca anlaşılıyor mu ameliyat olunduğu.. izler ne kadar zamanda geçiyor, 1 ayda yoksa morluklar şişlikler sertlikler oluyor mu??
canım tabi bu kişiden kişiye,kesinin nerden yapıldığına görede değişir tabi ama 1 ay içinde çok rahatlarsın.bende morluk hiç olmadı,şişlikte fazla olmadı,yan bölgelerde biraz vardı koltuk altıma doğru yani.üstt bölgem tamamen yumuşadı,altlarda yumuşadı ama orda hala biraz hissizlik var.benim meme altından kesi oldu 6.haftamdayım ve izler nerdeyse belli belirsiz doktoruma bu yönden çok tşk ediyorum,6.haftada bukadar iz varsa sanırım zamanla hiç kalmayacak..

ddreamer senin ameliyatını kim yapmıştı ve ne kadara ben de meme altından kesi istiyorum ama iz kalır diye de korkuyorum senin ki kas altı mıydı şu anda nasıl görüntüsü falan memnun musun bi de arkadaşlar koltuk altından jel silikon konulabiliyo mu biliyo musunuz

ddreamer senin ameliyatını kim yapmıştı ve ne kadara ben de meme altından kesi istiyorum ama iz kalır diye de korkuyorum senin ki kas altı mıydı şu anda nasıl görüntüsü falan memnun musun bi de arkadaşlar koltuk altından jel silikon konulabiliyo mu biliyo musunuz
canım benim ameliyatımı teoman doğan yaptı,5,5 milyar..dual plane oldu (hem kas altı hem kas üstü yani,ikisininde avantajlarını taşıyor).görüntüsünden çok memnunum çok doğal duruyor..:nazar:

ddreamer geçmiş olsun.Hangi hastanede oldun ameliyatını?kaç beden koydurdun özelden görmek istesek resim koyar mısın?

Elenya sen kac gün sonra kendin yatip kalkabildin,kac gün birisinin yardimina muhtac kaliniyor,saclarini kendin yikayabildin mi ilk günlerde tuvalete giderken bile yardim mi gerekiyor?? üff kizlar ben gerilmeye basladim artik önümüzdeki hafta bugün bu sorularin cevabini kendim de verebilirim cok az kaldiiiii

abcde'cim çok doğru söylüyorsun, büyüklük elbette önemli ama birincisi önce gerçekçi beklentiler içinde olmak lazım ikincisi doktoruna güvenmek lazım...
...

Ayrıca size şunu söyleyeyim ben ameliyat olup aynı gün eve geldim ve daha o gün bile yatağıma yardımsız yatıp kalktım.:nazar: Ertesi gün evde normal hayatıma döndüm hatta 3. gün pazara gittim alışveriş yaptım eve gelip yemek yaptım falan...araba da kullandım.Hiç ağrı çekmedim sırf bunun için bile Tuğrul bey'le görüşmeye değer...

arkadaşlar... dr. tuğrul beye ulaşamıyorum... hangi hastanede çalışıyor? nasıl ulaşırım? bilenlerden yardım bekliyorum lütfen. şimdiden teşekkür ederim.

insallah ben de öyle rahat anlatabiirim haftaya abcde..
Impulse sen nasil oldun simdi herhalde daha iyisindir???

Elenya sen kac gün sonra kendin yatip kalkabildin,kac gün birisinin yardimina muhtac kaliniyor,saclarini kendin yikayabildin mi ilk günlerde tuvalete giderken bile yardim mi gerekiyor?? üff kizlar ben gerilmeye basladim artik önümüzdeki hafta bugün bu sorularin cevabini kendim de verebilirim cok az kaldiiiii

denizcim ben 3. günden itibaren kendim yatıp kalkabildim ama bence sen yapma cünkü iyileşme sürecin gecikebilir kendin yatıp kakamıyorsan zorlama sakın,ilk gün uyuşuklugun etkisiyle kendim tuvalete gidemedim ama 2. gün kendim gittim fakat yine yardım aldım banyonuda zaten 3. gün sargılar cıktıktan sonra yapabiliyosun ancak başımı yıkarken elimi kardırmak istemedigim için eşim yardımcı oldu tam iyileşme süreci diyorsan eger 3 haftayı gözden cıkaracaksın ama 2 hafta sonrada cok rahatlıyorsun kendi işini kendin görebiliyorsun ama normalden daha yavaş oluyor insan merak etme canım ilk günler belki herkesin dedigi gibi pişman bile olacaksın ama cok cabuk geciyor 1 de ben resmi koymak istiyorum ama nasıl konacagını bilmiyorum bilen biri bana yardım ederse resmi koyabilirimhihoyyyt

cevabin icin tesekür ederim elenya bu ara seni sorularimla bunaltabilirim :)
Ben ztn 2 gün klinikte kalacagim carsamba ameliyatim olacak cuma eve gelicem insallah hersey düsündügüm gibi giderse,cumadan itibarende herhalde kendi ihtiyacimi görürüm kocam ocuklarin yaninda bi de benimle ugrasmasin :)
Ev isleri yapmaya ne zmn basladin ya da basladin mi??ve iyiki yaptirmisim diyebiliyormusun onca aciya deger mi sence?günüm yaklastikca ben bunu sorgulamaya basladim deger mi dogru mu yapiyorum acaba diye.. zor bi asama gercekten ameliyat öncesi ayri dert sonrasi ayri dert umarim sorunsuz bi sekilde atlatirim herseyi

Bi de ilk günler nasil uyudun Elenya oturarak mi yatabildinmi normal ??sirt agrilarin oldu mu??
su kiz ameliyatini olsa da kurtulsam diyosundur :)
keski resimleri koyabilsen hemen daha önce bir arkadas anlatmisti burda nasil kondugunu ..

1 haftalıkken ev işlerine başladım canım,iyiki yaptırdım sorusuna gelince aslında sacma olacak ama benim gögüslerim mandalina kadardı kücüktü ama ben seviyordum şikayetci degildim ben gögüslerimden rahatsız oldugum için degil degişiklik istedigim için yaptırdımya burnum yada gögüslerim de degişiklik istiyordum burunu araştırınca dayanamam gögüs daha hafif diye onu sectim:) ama şimdi yaptırdıgıma pişman degilim cok diri dik ve harika duruyorlar evet o acıya deger pişman degilim ama 2 hafta az da olsa özgürlügün kısıtlandıgı için psikolojik olarak cok yakınıyorsun ama geciyor,ilk günlerde sırt üstü yatarak uyudum oturarark degil yani ama yana falan dönemiyorsun 2 haftadan sonra yan yatmaya başladım ben ve hayır istedigini sorabilirsin canım bende senin yaşadıgın endişeleri cok yaşadım elimden gelen bütün yardımı yaparım resmimi koyabilsem görünce sende 1 an önce ameliyat olmak isteyeceksin emin ol ve mutlu olarak gir ameliyata korkunc bi ameliyat olsa yüzlerce insan bunu yaptırmak için sıraya girmez bak bunun için para biriktirenler bile var inşallah sende işin bitince ben gibi başkalarına yardımcı oluyor olacaksın bende merakla senin ameliyatını bekliyorum arkadaşım.

koltuk altından ameliyat olan arkadaşlar
koltuk altı iziniz ne durumda?
mümkünse koltuk altı kesisinin resmini koyma ihtimaliniz varmı? lütfenn

Benim de nerdeyse 2. haftam dolmak üzere hala yan yatamasamda kendim yatıp kalkabiliyorum ve birazcık kendimi ödüllendirmek adına 5 10dklık sürelerle sırtıma yastık dayayıp yan yatıyorum (nebil bey duymasın kahramanlık yapma diye tembihledi :D ) ağrılarım yok denicek kadar azaldı göğüslerim harika durumda ben gayet memnunum görenler biraz büyük olduğunu düşünselerde bence tam ideal.

koltuk altı kesisi oldu benim müküteo ama dikiş resimlerini koyamıyorum çünkü hala kollarımı tamamen kaldırıp resim çekemiyorum ödüm kopuyor dikişler açılcak diye. ama 3 cm kadar bişi öle çok büyük deil. zaten eğer Nebil beye olucaksan ameliyatı hiç dert etme derim çünkü bir saat uğraşıyor koltukaltında normalde olan bir kıvrımı işaretlemek için. önden yandan ve kolları kaldırıp defalarca bakıyor görünmesin farkedilmesin diye.

ben hala araba kullanmaya başlayamadım nedense uzun süre kollarımı havada tutmayı göze alamıyorum en azından bir hafta daha geçsin istiyorum.

Son düzenleme:
aman yarebbimm!tü tü tü maşallah.güzelim biraz büyük gibiler hakketen.ama şişler de daha inecektir.kaç gün oldu bugün?bi de kaç cc koydurdun?kendi göğüs dokun nasıldı?ay çok ciciler güle güle şey et:taşıhihoyyyt :sm_cool:

Valla elenya abla kendininkini mandalina gibi tarif etmiş ya ona göre kıyaslarsak benimkiler sahanda yumurta gibi bişeydi :( birine 300 cc diğerine 275 kondu arada büyüklük farkı olduğu için. Göğüs dokum azdı ama sarkık değildi .19 ekimde olduğum ameliyatımı henüz tam şişler inmedi biraz ufalıcak gibi geliyor bana da. Masaja filanda başlamadık Nebil bey yakında zamanda İstanbula gelirde görüşürüz diye ümit ediyorum.

Daha iyi olmana sevindim Impulse,benim icinde biraz büyükler diycem ama bana 310 takilacak!! ama 2 cocuk emzirdim bende biraz da sarkiklik var,sertlikleri nasil cnm yumusamaya basladilar mi,zamanla kivrimlar da olusunca daha güzel görünür zamanla form aliyorlar..
Kizlar bi de daha önceki ölcülerinizle simdikiler arasinda ne kadar fark var benim su an gögüs alti 70,gögüs 75 cm bakalim nasil degisicek

impulse canım yaaa iyi olmana cok sevindim hani hatırlarsan ilk ameliyattan cıktıgında bana senden cesaret aldım yaptırdım ama cok kötüyüm demiştin ve ilk gecen ve ilk hafta sorunlu gecmişti ya o zaman cok üzülmüştüm ama şimdi mutlu olmana cok sevindim ben masaja başladım şimdi cok daha iyiyim şişlikler inince kücülme olmuyor canım merak etme sadece silikonun cevresindeki şişlikler iniyor zaten sana 300cc takıldıgı için boyunda uzun cok hoş duracaklar eminim ben resim koyamıyorum yaa nasıl lacagınıda bilmiyorum normal sütyene gectinmi sanırım sen 85 takıyorsundur bana 80 az büyük geliyo ama 80 aldım onu takıyorum şimdilik belkide daha şişlik falan varsa inerse 85 elimde kalmasın bari:)) kaldı ki ben silikonlu olarak 75 takıyordum şimdi silikonsuz 80 rüya gibi:))

Ben daha masaja filan başlamadım ve hala sporcu sütyeni kullanıyorum o nedenle bedenini tam olarak bilemiyorum ama Nebil bey 80 - 85 ikisinin arasında bişey olucak demişti. Göğüs arası denilen kısımda yumuşama başladı ama kollarıma doğru olan kısımlar hala sert şiş ve sıcak. Arada ürperiyorum sadece sırtım göğsüm ve kollarım diken diken oluyor 3 5 snlik ama.

Bende 300 cc üstünü çok istedim Nebil bey yok dedi :D Ameliyathaneye inene kadar yalvardım nerdeyse :D:D:D Şuanda evde sporcu sütyeniyle dolaşıorum ve ayna yanından geçerken dayanamayıp bakıyorum gerçekten çok hoş oldular. Acılarımı unuttum bile :$

ya arkadaşlar ben bi türlü karar veremiyorum göğüs altı mı yoksa koltuk altı kesisi mi ikisinin de avantajları var iz kalmasın istiyorum ama koltuk altı olunca iyileşme süreci daha uzunmuş bi de göğüs dokum yeterli sanırım o yüzden kas altı koydurup da fazla acı çekmek istemiyorum:( tam muallaktayım bana fikir verirseniz çok sevinirim ankara da gazi tıpta osman latifoğlunu duymuştum hakkında bilgi sahibi olan var mı baştan itibaren bütün mesajları okudum ve sanırım bende bu sayfa sayesinde kararımı vericem

Back