• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğsümden Süt Geliyor

bayan_66

Guru
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
207
10
298
İngiltere
Merhaba arkdaslar...
Ben daha oncede hamile kalmak istedigimi belirtmistim ve 5gun once kasinma ve 4gun once affedersiniz banyo yaptikdan sonra gogusumde beyazlik fark ettim ne diye bakarken SIKinca sut geldigini gordum sizce bu neden olmustur? 15aydir hic sut akmiyordu kesilmisti SIkinca bile gelmiyordu... hamile kalmaya calisiyorum 2inci cocuga sizce bu bir belirti olabilirmi? sali gunu doktorumla randevum var ama burdan bilgi edinirsem doktoruma daha iyi ifade edebilirim kendimi...
simdiden tesekurler :nazar:

Merhaba arkdaslar...
Ben daha oncede hamile kalmak istedigimi belirtmistim ve 5gun once kasinma ve 4gun once affedersiniz banyo yaptikdan sonra gogusumde beyazlik fark ettim ne diye bakarken SIKinca sut geldigini gordum sizce bu neden olmustur? 15aydir hic sut akmiyordu kesilmisti SIkinca bile gelmiyordu... hamile kalmaya calisiyorum 2inci cocuga sizce bu bir belirti olabilirmi? sali gunu doktorumla randevum var ama burdan bilgi edinirsem doktoruma daha iyi ifade edebilirim kendimi...
simdiden tesekurler :nazar:

vücudunuzda prolaktin hormonu fazla olabilir... ama en doğru cevabı doktorunuz verir

prolaktin hormonumu o neki ilk defa duyuyorum... bakalim doktorum ne diyecek sali ya kadar beklemem lazim... umarim yuksek degildir...

Ø Prolaktin (prolactin) insanlarda beyinin arka kısmında hipofiz adı verilen bir bölgeden salgılanan bir hormondur. Kandaki normal değer aralığı 10-25 ng/ml'dir. Prolaktin hormonu nun asıl görevi süt üretilmesidir. Prolaktinin salınımı dopamin adı verilen bir başka beyinden , hipotalamus bölgesinden salınan hormon dengeler. Dopamin eksikliğinde tabii ki prolaktin salgısı artar.

Ø Prolaktin hormonu salgısı arttığı zaman gereksiz süt salınımına (buna galaktore denmektedir) ve adet düzensizliğine sebep olur. Bazen klinik olarak şikayetler olsa bile kan testlerinde hormon düzeyleri normal çıkmaktadır, bunun nedeni laboratuvar yöntemleri ile ölçülemeyen prolaktin alt türlerinin olmasıdır ve bunların da laboratuvarda tespit edilememesidir.

Ø Prolaktin fazlalığı kadınların önemli bir kısmında adet gecikmeleri , adet düznesiliği ve memelerden süt gelmesi durumu görülür. Galaktore olarak ismlendirilen bu memelerden süt gelmesi durumunda kadınların bir kısmında adetler normal olabilir ve adet düzensizliği şikayeti olmayabilir. Erkekte prolaktin hormonu yüksekliği ise ayrı bir konu olup endokrinoloji uzmanlarınca değerlendirilmesi gereklidir

Ø Prolaktin düzeyi ile verdiği belirtiler, klinik bulgular çoğu zaman birbiri ile uyumlu olmazlar yani prolaktin düzeyi çok yüksek olmasına rağmen kadında hiç bir bulgu veya önemli bir şikayet olmayabilir veya tam aksine çok az bir prolaktin yükselmesi ile çok sayıda şikayet ortaya çıkabilir.

gögsünüzden süt geliyorsa hamile kalamassınız once onu kurutmanız gerek annemde bana bu yüzden geç klmış cahilmiş bilmiyormuşta.

gögsünüzden süt geliyorsa hamile kalamassınız once onu kurutmanız gerek annemde bana bu yüzden geç klmış cahilmiş bilmiyormuşta.

ama hem emzirip hem hamile kalanlarda var nasıl olucak oooo....şimdi benm 2 yaşını geçmiş kızım var benm eşim gebe kalmamı istiyo...sıkıyorum göğsümden hala sarı süt geliyo..ben hamile kalamıcakmıyım.:50:

anneme sordum anlatım hemen . normal emzirme sütü hamile kalmaya engel değil. ama arkadaşın bahsettigi gerçek anne sütü değil başka birşeydir o sıvıyı kurutması lazım basit bir işlemle

Back