Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğsümde bir kitle daha...Fibrokistik

cnm kanser olsan zaten direk söylerler,ultrasonda mamagrrafide hemen çıkar öyle bşy..kitle bendede var kontrole gidiyorum 6 ayda bir...emin ol kötü olsa o an söylerlerdi..

benim tecrübem bilgim yok ama tek bi tavsiyem var ne olur şu an sakinleş. korkma. doktorundan öğreneceksin. endişe etme. kötü netice geleceğni sanmıyorum ama ne olur sakin ol şimdi kendini sakinleştirmen şart canım

canım benzer durum bende yaşadım...benim ki süt bezesi çıktı..panik yapma lütfen rahat biraz.. bir tanıdığımda meme kanseri kemoterapi gördü,ilaç tedavisi devam etmekte ama allah şükür iyiye doğru gidiyor her geçen gün...32 yaşında 1 cocuk annesi ,tam 2.bebeğe hamile kalmayı arzularken bu hastalıkla karşılaştı..bebek sahibi olmayacak artık ama kendisi çok iyi durumda..

canim zaten momografide cikar ki daha emin olmak icin ultrasyonla bakiyorlar ondada temiz cikmis...annemdede 10 yil önceydi sanirim ben kücüktüm böyle birsey cikti ama onda süz bezlerinin dügümlenmesinden dolayi her sene momografi yaptiriyor canim lütfen kötüyü aklina getirme cok gecmis olsun Allah sifa versin

benim bir tanıdığımda meme kanseriydi ve bu hastalığı yendi şimdi çok sağlıklı umarım sizde sağınıza kavuşursunuz
en önemlisi morali yüksek tutmakmış bence buna önem verin

canım ben sana hemen anlatayım boyle bir durumda ilk olarak senin genel cerrahiye muayne olman gerekıyor ki olmussun meme usg nı ve mamografini çektırmıssın.eğer bunlarda birsey çıkmamıs ve şikayetin devam ediyorsa ileri tetkik isterler yanı meme mr ı.
bunda şayet bir sey çıkarsa biopsi yapılır(kitle 1cm den kçükse almazlar bıopsı)bunun snucundada iyi huylu(bening) veya kötü huylu(malıgne)olarak belırlenir.onun sonrasında tedavi kısmına geçilir radyoterapi kemoterapi yapılır.seni iyice emin ol sonra tedavini yaptır kontrollerini eksık etme canım çok geçmiş olsun...

bendede 3 senedir varr..doktor değişme olmuyo sabitlenmiş artık alalım dedi ama igneden bile korkuyorum utanmasam aglarım o sıra..3 ay sonra gel alalım dedii..başka doktora gidecem bakalım o nediycekk..genelde herkeste olurmuşş komşu aldırtmıştı yine çıkmış..bana olmasanda bşy olmas diyor ama vesvese yapıyom..kadın olmak zor:KK43:

Kadın olmak gerçekte zor canım kaydirigubbakcemile
Bende çok korkuyordum. Hatta operasyon günü geldiğinde gitmiycem diye ağladım bile. Ameliyathaneye girerken bile girmiycem diyordum ama sağolsun doktor bey biraz olsun korkularımı yenmemde yardımcı oldu. Ameliyat bittikten sonra canım hiç acımadı desem yalan olmaz galiba. Büyükse aldır canım. Geçmiş olsuna.s

benımde 1 den fazla var 2 gogusum bırden ılk basta sut kanallarımda cok ufak vardı onun ıcın gıttım mamografı cektıler daha 17 yasındaydım ozamanlara 2 yıldır kontrole gıtmedım ve yenı agrılı kıtleler farkkettım bende korkuyorum ama mecbur doktora gıtmek zorundayım saglıgım kadınlıgım memem daha onemlı korkumdan randevumu aldım ınsallah bayramdan sonra ıyı haberlerle donerım .

Üstelik çok milimetrik yazmışım ne demekse:roflol: 5cm olduğunda alınması gerekiyor dedi doktorum,zaman zaman küçülüp büyüyebiliyorlar.5cm olduğunda eğer kötü huylu bir fibroadenoma dönüşürse,memeyi kurtarma şansı azalıyor,bu yüzden fazla büyümeden alıyorlar canım.

:jeyyar::jeyyar:Benimki şuan sabit duruyor 1bucuk cm bısey olmaz herhalde :lepi:

Dün hayatımın ilk mamografisini çektirdim arkadaşlar. En iyi ihtimalle yarın alacağım sonuçları. Heyecanlı mıyım? Evet. Gerçi dr çok umut verici konuştu; ama yine de tedirginim işte. Bendeki kitle oldukça büyük çünkü. Mamografiden sonra sırada ultrason var. Aşamaları burada paylaşmaya devam edeceğim.
Hepinize geçmiş olsun...

Allah izin ederse 10 gün sonra meme usg kontrolüm varr .Bakalım bu sefer dr gittiğimde ne söylücek bana çok korkuyorum :1shok:

Allahıma sonsuzz şükürler olsunkiiiii ..Bugün meme usg için hastaneye gittim.drr usg bakarken bir türlü kisti bulamadıııııııı..Meğer benim elle hissettim şeyyyyy meme dokusuymuş :) Dr ara ara bulamadııı 14 mm şey meğerr kist değilmii lenf bezi şişmesiymişş.Oysakii cerrah bu şekilde açıklama yapmamıştı 1 ay önceki usg sonucumaa sadece fibrokistik dedii ....Radyologg o 14 mm lenf bezı sısmesı ve çekilmiş görünmüyır dedı....Ama dedim o fibrokis değilmi hayırr dedi :roflol:sadece senin meme yapın dedi fibrokiste meğilli yapıda dedı :dance:çok mutluyum allahıma şükürler olsunn ben kistin büyümüş olduğunu beklerkennn yok olmuşşşş...şimdi pazartesi sonucumu cerraha götürücem bakalım o ne dicek :)

Allahıma sonsuzz şükürler olsunkiiiii ..Bugün meme usg için hastaneye gittim.drr usg bakarken bir türlü kisti bulamadıııııııı..Meğer benim elle hissettim şeyyyyy meme dokusuymuş :) Dr ara ara bulamadııı 14 mm şey meğerr kist değilmii lenf bezi şişmesiymişş.Oysakii cerrah bu şekilde açıklama yapmamıştı 1 ay önceki usg sonucumaa sadece fibrokistik dedii ....Radyologg o 14 mm lenf bezı sısmesı ve çekilmiş görünmüyır dedı....Ama dedim o fibrokis değilmi hayırr dedi :roflol:sadece senin meme yapın dedi fibrokiste meğilli yapıda dedı :dance:çok mutluyum allahıma şükürler olsunn ben kistin büyümüş olduğunu beklerkennn yok olmuşşşş...şimdi pazartesi sonucumu cerraha götürücem bakalım o ne dicek :)

ay cnm çok geçmiş olsun.hihoyyyt..benimkide seninki gibi ..en son ultrasonda bulamamıştı makina..bende çok ayrıntılı bakmadıgını düşündüm...ama elle rahat hissediliyor..benimkide 15 mm.bana ameliyat demişti ama alsak iyi olur falan dedi.inş benimkide seninki gibi olur..şubatta kontrole gitcem..

ay cnm çok geçmiş olsun.hihoyyyt..benimkide seninki gibi ..en son ultrasonda bulamamıştı makina..bende çok ayrıntılı bakmadıgını düşündüm...ama elle rahat hissediliyor..benimkide 15 mm.bana ameliyat demişti ama alsak iyi olur falan dedi.inş benimkide seninki gibi olur..şubatta kontrole gitcem..

Canım benım sağolasınn :) Canım inşallah seninkide kaybolur allahın izniylee :)ama benım elledıgımı ısrarla sordum meme dokun dedı :) bende ayrıntılı bakmadı sanıdm ama ıyıce gezdırdı bulamadı yokk delikafaduldenama benım kıst dıye bıldıgım meger lenf bezi büyümesiymiş :)
Hayırlı haberlerni bekliyorum canım dualarım seninle:Saruboceq:

X