Göcmenlerimizin Göcüs Hikayeleri

arkadaşlar slm benimde almanyada sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz ama ailem izin vermiyo kaçmayı düşünüyoruz sevgilim türk orda işçi ama vizeyi ben nasıl alcam çokmu zor bakın siz nikahla bile zor aldıgınıza göre ben hiç alamam galiba

canim burda bu konular hakkinda surekli keyisiyor yukumler ama.sen turist olarak gelebilirsin buraya ama bunun icinde cok evrak gerekli canim sakin pisman olacagin bisey yapma guzelim oldumu.hayat insanineline bir kere verilen bi hediye bu hayati cennete yada cehenneme cevirmek birazda senin elinde.karismak olarak algilama guzelim haddim deyil zaten sedece fikrim.guzelim ailenin rizasini almaya calis .yoksa hayat burda daha zor gecer guzelim .Şeniz

canım ya,
ben çok kısa bir süre sonra 38 olacağım.üye olurken öyle yazmıştım.kocaman öptüm seni....Şeniz

merhabalar benim babam asker simdi kayseride son gorevlerini yapiyolar iki ay sonra emekli olacaklar.kayseriyi bende cok merak ediyorum senelerdir izne gidemedim .insallah gidersem gorucem:enbuyukkk:

selam herkese gercekten sonradan gelenler icin cok zor oldunu biliyorum ,ben burda büyüdüm buraliyim ama türkiye daha farkli tabiki arkadaslar nerden katiliyorsunuz belki yakinizdir birbirimize

selam herkese gercekten sonradan gelenler icin cok zor oldunu biliyorum ,ben burda büyüdüm buraliyim ama türkiye daha farkli tabiki arkadaslar nerden katiliyorsunuz belki yakinizdir birbirimize

burda yasamak gercekten zor hasret ozlem yannizlik bir cok aciyi barindiriyo sadece insanin yuvasi olmasi burda bide icinde olan evlatlari buraya bagliyo insani inan .ben bremendeyim ya sen nerdesinCADIARZU

arkadaşlar slm benimde almanyada sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz ama ailem izin vermiyo kaçmayı düşünüyoruz sevgilim türk orda işçi ama vizeyi ben nasıl alcam çokmu zor bakın siz nikahla bile zor aldıgınıza göre ben hiç alamam galiba

Arkadasim 23 yasindasin ve ailenden izinsiz bir ise kalkismak istiyorsun. Cocuk degilsinki cahilce bir is yapmak istiyorsun. Bence dogru degil. Ailenin müsadesi olmadan böyle seylere kalkisma. Zira almanyaya gelmek artik eskisi kadari kolayda degil. Bak sonradan gelen arkadaslarimiz nekadar zor alistiklarini hergün anlatiyorlar. ZAten burdaki gurbetcilerin Türkiyeye yeniden temelli dönme hayalleri var. Elindeki güzellikler bu bos memleket icin cöpe atma derim....:1closedeyes:

canım,
birkaç gündür hep aklımdasın.bir cevap yazayım diye...yukarıda arkadaşların yazdığı gibi artık aile birleşimi konusunda çok zorluk çıkarıyorlar.birde buna almanya'ya gelmeden önce almanca öğrenme zorunluluğu getirildi.bir yığın evrak(hem senin için ,hemde eşin için)...hadi de işin bu tarafı bir şekilde halloldu.ya ailen canım...kaçmak sence çözümmü? yoksa telafisi olmayan sorunların başlangıcımı? burda ne çok insan tanıyorum biliyormusun? hikayeleri bir şekilde sana benzer,sonrası eşleri tarafından terkedilen ve dönecek ailesi olmayıp burda ne şartlar altında yaşayan.
burda şartların ne kadar iyi olursa olsun,ne kadar mutlu olursan ol aradığın tek şey ailen olacak.lütfen otur ve hayatındaki önceliklerini bir düşün ve dönüşü olmayan bir yola girme.
ne zaman istersen biz burdayız ve eminim benim gibi bir çok arkadaşımında fikirleri bu doğrultudadır.hayat acısıyla,tatlısıyla yaşamaya değer.yeterki ona sahip çıkmasını bil canım...
sevgiyle kalŞeniz

canım benim...
baban da inşallah askerliğini biran önce bitirir.evladın çok tatlıymış.benim için kocaman öp.daha önce söylemiştim,en kısa zamanda almancayı öğren olurmu?ben bu konuda seni çok azimli gördüm.sen bu işi başarırsın...
sevgiyle kal canımmmmmmmmmmŞeniz
merhabalar benim babam asker simdi kayseride son gorevlerini yapiyolar iki ay sonra emekli olacaklar.kayseriyi bende cok merak ediyorum senelerdir izne gidemedim .insallah gidersem gorucem:enbuyukkk:

canım benim...
baban da inşallah askerliğini biran önce bitirir.evladın çok tatlıymış.benim için kocaman öp.daha önce söylemiştim,en kısa zamanda almancayı öğren olurmu?ben bu konuda seni çok azimli gördüm.sen bu işi başarırsın...
sevgiyle kal canımmmmmmmmmmŞeniz
mesajini okudum cok sicakti sagol canim .oglumu öoperim senin icinde teyzesi aalah herkezin evladini bagislasin guzelim.evet almanca ogrenmeye calisiyorumda aslinda bizim oglandan ogreniyorum artik guzelim bende 33 haftalik hamileyim firsat buldukca dinlenmeye calisiyorum aslinda bulamiyorum desem yeri var.inan insan burda yabanci bir ulkede bazen evde kimseyle konusmadan sadece oglum ve esim haricinde yani gunlarim geciyo.ahhh cok sagol canim bana inanip tesvik ettigin icin .seni cok optum Şeniz

selam arkadaslar bende 6 yildir almayada yasiyorum iki oglum var.onlarla nasil zaman geciyor anlamiyorum.ilk geldigim yillardi baya sikilmistim ama simdi cevrem genisledi sagolsun arkadaslar yalniz birakmiyor ama tabiki ailemizin yerini kimse alamaz,bu arada aysime kizin dogmustur herhalde subat basi yazmissin umarim ikinizde sagliklisinizdir.allah bagislasin..

bende gelinim fakat yanliz gelin burasi cok zor hemde cooooook zor allah hepimize sabir versin benimde bir oglum var 4 yasinda ne burda kala biliyoruz aslinda nede orda bana zor sizi bilmem dunyaya birdaha gelsem kesinlikle istemem neyalan esime derim benimle tr de kal diye fakat cok gec kaldim neyse belki bumanoton hayata 20 sene sonra alisirim 6 senem gecti ve geriye baki yorum hep ayni gecmis cok sukur esim cok iyi fakat almanya asri bir hapishane bence gozum hep ailemde arkadaslarimda kaldi burada sifirdan bir hayata basladim yeni dogmus bir bebek gibi dogdumda apildayamiyorum annem hadi kizim hadi diyemiyor bana zor allah sabir versin

kizlar bende burda dogdum büyüdüm ama herzaman almanyadan nefret etmisimdir burda birtek annem babam kardesim ve bir anneannem var diger akrabalarim hepisi istanbuldalar burda cok bunalimlara girdigim olmustursenağlama sevgilim istanbulda allahtan senede 2 kez istanbula gidiyorum ama 2 yil sonra temelli dönüyoruz ins. sözlenicem bu yaz:eek: allah tüm gurbette yasayan arkadaslara sabir versin hersey gönlünüzce olmasi dilegiyle kizlar:1hug:

Selam Ben almanyada dogdum ama ben 6 yasindayken ailem türkiyeye kesin dönüs yapti..Iki kardesim ve diger akrabalarim almanyada kaldilar...Benim buraya geri dönüsüm ise:

4 sene önce tatil amaci ile geldim.Geldigimin ilk günü bana sehri gezdirmek isteyen ailem ile tesadüf yolda enistemin arkadasi olan esim (Alex kendisi alman) ile tanistim...Ve geri kalan tatil günlerinde devamli görüsmeye basladik..Kocamin bende gözü kalmis..Birakmadi pesimi..toplam 6 ay icinde ne olduysa oldu ve biz evlendik...Simdi 4 senelik evli ve 7 aylik hamileyim...Ve her gün allahima tesekkür ediyorum bana bu dogru karari aldirttigi icin...(baslarda korkmustum acele karar veriyorum diye)
Esimi cok seviyor ve dünyanin en sevgi dolu esine sahip oldugumu düsünyüroum...

X