Pilav Tarifleri Göçmen Usulü Kapama Pilav (Resimli)

bizde göçmeniz 89 da geldik yöresel bi yemektir kapama
davetlerde çok leziz olurrr
klasik göçmen yemeğidir : )

oy oyy nasıl da canım çekti çok güzel görünüyor özellikle tavuklusu tercihim.ellerine sağlık arkadaşım

yaman... ben bursa doğumluyum.. hatta babam ve annemde :))) ama göçmeniz sonuçta... cnm benim dedemler 6 yaşındayken falan gelmişler...45 de sanırım.. siz yeni gelmişsiniz daha... :)))

ardayasbu... sağol canım yorumun için... afiyet olsun cnım... bende kırmızı eti pek sevmiyorum tavuklu aynen tercihim :)))

benim erkek arkadaşımda bursalı.ailesi 74 göçmeni sanırım...onlarda bu yemeği çok yaparlar tavuklu olarak..

benim eşimde göçmen ,eşimin tarafı yaparlar ,diğer adıda büryan ,dır
bende yaparım çok severiz ailece,,

bayram sabahlarınında vazgeçilmezidir bizde kapama.....sabah kahvaltısında çay değil bu yenir....hatta sabah kahvaltısı menüsü şöyledir.....tavuk suyu çorba,kurufasülye veya nohut(dönüşümlü) kapama,sütlaç,börek ve baklava......:lepi:

Ne güzel bir kahvaltı sofrasıymış bu,çok sevdim,nerde oluyordu bu,ben de gelsem))

:teytey:hala pilav bölümdeyim mükemmel ötesi olmuş paylaşım için çok teşekkürler ellerine sağlık süper vallahi

benimde annem tarafıda bulgaristandan gelmişler,(1950 lerde) babam tarafıda öle:)macırlık var bendede birazzemuszemus yanlız bu tarifin soğanlıyapılacağını ilk burada okudum annemler hep sade pirinç ve tavuk veya kırmızı et ileyaparlar bu şekilde hiç yemedim ama denemek lazım:)

bizde de büryan derler, çocukluğumdan beri baba tarafımın bayram yemeği olmuştur bu. hep etle yaparlar onlar ama tavuklusuna da bayılıyorum ben.

Pilava kırmızı et değil de tavuk çok yakışıyor...
Ellerine sağlık canım...

biz de göçmen olduğumuzdan kapamayı çok severim tavuklusunu özellikle tavuklar nar gibi kızarıyor pilavının tadına doyum olmuyor herkese öneriririm mutlaka yapın kızlar süper oluyor

sık kullananlara ekledim yemiştim daha öncede bayılmıştım bu hafta denicem allah kısmet ederse eline sağlıka.s.

ayy bunu arkadaşımın annesi yapardı. soğanları kına gibi doğrayacaksın kızım derdi. birde onlar nohut eklerlerdi .,çok iyi oldu. bunu yapacağım. o pilavın lezzetini unutamam ben. ellerinize sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…