• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon göbek tüyleri için ne yapabilirim?

''Tüm epilasyon lazerleri kıl gelişimini geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar" zaten bu cümle de bizim dediğimize geliyor işte. Bahsettiğinz evreler de anajen, katojen veya telojen fazları zaten uygulama görmüş tüylerin evreleri.. Bir tüy akımı aldıkça çeşitli evrelere geçerek zayıflıyor, zaten yüzlerce kişinin deneyimi böyleyse gerçekten herkes yanlış uygulamaya maruz kalmış o zaman, herkes...

Değerli meslektaşım sizinle tartışmaya girmeyi hiç düşünmemiştim ama madem laf attınız cevap vereyim. Bence sizin uygulamalarınızda uzman olan siz değilsiniz o çok güvendiğiniz makinanız. O makinanızın da hiç acı vermediğini söylemiştiniz ama çalışma prensibini sorduğumda da geri adım atıp hiç acı vermiyor ifadenizi değiştirip az acı veriyora çevirdiniz.Az acı vermesinin tek nedeninin az akım vermek olduğunu ben değil burdaki başka bir arkadaş belirtmişti. Bu uygulama ile de tabii ki altın vuruşu sağlayamassınız.

Kalıcı epilasyon için ise kıl kökünün papilla denilen kıl üretici kısmının yok edilmesi gereklidir Bunu ancak bu derinliğe ulaşan bir lazer epilasyon cihazı sağlayabilir. kısmını da okumalısın angel. Konulara hep böyle yaklaşıp sadece istediğini anlamaya çalışmak sana bir fayda sağlamaz.

Zaten kökün üretici kısmı yok edilebildiği için epilasyonun ağdadan bi farkı oluyor. Kıllar tabiki sonunda bitiyor, sorun tek seferde bitmeleri gibi bi şeyi pratikte kimsenin yaşamamş olması...

eee ne demek istedin şimdi angeln .Kalıcı epilasyon için ise kıl kökünün papilla denilen kıl üretici kısmının yok edilmesi gereklidir Bunu ancak bu derinliğe ulaşan bir lazer epilasyon cihazı ya da iğneli epilasyon sağlayabilir . dersem belki anlarsın. Tartıştığımız konu kök ün bir seferde tahrip edilip edilemeyeceği. Lütfen konuyu dağıtarak esasdan uzaklaşma.Uygulama esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının gerekçesidir ifadesinin altında yatanda uygulama anından sonra yeni oluşumlar olacağı gerçeğini ifade ediyor. daha ne anlatmalıyım bilemiyorum.:(

Evet tartıştığımız konu tam da kökün bir seferde tahrip edilemeyeceği zaten uzaklaşmıyorum ki konudan. Teyzemden bahsedeyim örneğin, pek çok iğneli epilasyon uzmanı değiştirdi bunların içinde 20 senedir filan bu işi yapan insanlar da vardı ama çenesinde direnen devamlı aynı yerden çıkan 1-2 kıl vardı örneğin, düzenli gitmediği için o kadar kaç yıldır çıkıyor o kıl tabi ki ama sonuç olarak düzenli gitseydi de 5-6 seferden önce bitmeyecekti o tüy.. Annemde de çok çok benzer bir örnek söz konusu. Ben kendi kollarıma başka bir uzmana iğneli yaptırdım ve kollarıma ağda vs hiçbi şey uygulanmamıştı ilk kez o tüyler alınıyordu yani doğduğumdan itibaren ve yarısı filan geri çıktı doğal olarak. 2-3 seferden sonra bitecek büyük ihtimalle. Yani kollarımda 23 senedir duran, hiç dokunulmamış tüylerin farklı evrelerde olması söz konusu olamaz. Hadi ben kandırılıyorum diyelim, işini bilmeyen birine gidiyorum, diğer başlıklara bakın onlarca insan deneyim paylaşmış 1 seferde bitme gibi bi şey yok hiç..

Aynı lazer epilasyon sitesinden bir başka bilgi daha aktarıyorum ve söyleyeceklerimi bitiriyorum. Lütfen bir inad uğruna insanları yanlış bilgilendirmeyelim.
Tek bir seans lazer epilasyon ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?
Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. İstirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için ek lazer epilasyon seanslarınınuygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değişikliklerden ötürü lazer epilasyon seansı sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.
Bu söylenilenler benim söylediklerimden farklı ne söylüyor. İğneli epilasyon uygulanan ve tahrip edilen kök yeni oluşum yapamaz. Yeni çıkanlar diğer oluşum devrelerinde olanlardır.

sana bir türlü anlatmayı başaramadığım konu şu angel. Kollarına uygulama yapıldığı anda oluşumunu tamamlamamış ya da çok çok ince olduğu için uygulama anında es geçilmiş olanlar var sonradan çıkanlar bunlar. Hem neden bir seferde kıl kökünü tahrip etmek mümkün olmasın ki? Neden bu konuda bu kadar ısrarcısın anlamıyorum. anlaşıldı bana inanmayacaksın lütfen uzman bir doktora sor bunu. Kıl kökü bir seferde tahrip edilebilirmi yoksa benim bilmediğim bir nedenle bu mümkün değilmidir. Paylaşalım sonra istersen.

ınce olmayan, normal önceden olduğu şekilde çıkanlar da oldu zayıflayarak çıkanlar da oldu ama yarısı geri çıktı sonuç olarak yani uygulama görseler de tekrardan oluştular. Zamanla bitecekler çünkü...Yani ben birden fazla insanın çenesinde aynı yerden ısrarla çıkan, zamanla zayıflayan tüyler gördüm. Benimkine inat diyorsunz yanlış bilgilendirme olmasın diyorsunz ama benim de endişem zaten aynı. "Doğru uygulamada bir tüy tek seansdan sonra bir daha çıkmaz" ı deneyimlemiş kimse yok sorun o.. Bekleyelim isterseninz yarın filan da deneyimler paylaşırsın başka arkadaşlar tarafından.

Alınan kıl kökünü işaretlecekler hem de doğru uygulama yapıldığından emin olacaklar ve bu kökten tekrar kıl oluşumu oldumu takip edecekler? Bunu laboratuar ortamında bile izlemek mümkün değilken bayanlarımızın bunu izlemesini beklemek haksızlık değilmi? En iyisi uzman bir doktora sor derim.

angel sabırlı olduğumu sanırdım ama... peki yeni oluşumlarmı yoksa aynı kokten mı olduğunu nasıl bilecekler. Üstelik sen bile uygulamadan sonra yarısı çıkıyor diyorsun ama çıkmayan diğer yarısının bir seferde kıl kokunun tahrip edilmiş olmasına yorum getiremiyorsun .. Daha ne diyebilirim bilmiyorum aynı yerde dönüp dolaşıyoruz lütfen bana inanma uzmanına sor ..

Evet çok zayıf tüyler tahrip olur ben zaten bunun olduğunu söyledim, hepsi biter diyemeyiz dedim dikkat ettiyseniz. Göreceli yani bu konu, 23 yaşında bi insanın kolunda oluşmakda olan tüy olması mümkün mü sizce? O zaman asla bitmez tüyler yani iğneliyle de habire yeni oluşumlar olur.....

cevap vermeyeceğim diyorum ama dayanamıyorum... sadece zayıf kıl köklerinin tahrip olacağını söylüyorsun bu durumda sormazlarmı iğneli epilasyon cihazlarında neden farklı akım seçenekleri var diye...

Tamam ama kıl direnç gösterdiğinde kökü 1 seferde tahrip olamayabiliyor işte ve yani devamlı yeni tüyler oluşuyorsa bu işin sonu gelmezdii..

elbette devamlı oluşum olmuyor sadece ilk seferde müdahale edilemeyen zayıf tüyler ya da çok daha az sayıdaki , oluşumunu tamamlamamış ve mevcut tüylerin alınmasına da bağlı olarak güçlenen çok daha az sayıdaki tüyler müteakip seansların hedefleri oluyor ..anla artık ne olur...

Kılın Büyüme Dönemleri
Kıl büyürken 3 aşamadan geçer:
Anagen : Folikülün dibinde yeniden yapılanmadaki aktif dönemdir. Kılın en sağlıklı ve hızlı büyüdüğü devredir. Kıl, köküne tam olarak bağlıdır. Epilasyon yapılırken, kıl tamamen ortadan kalkar. Kılların %80'i anagen evresini yaşarken, %20-30 katagen veya telagen dönemdedir.

son olarak yukardaki alıntıyı da göndermeden edemeyeceğim. Uykusuz bıraktın beni ama olsun umarım değmiştir.

Bu durumda iğneli epilasyon dediğimiz yöntem herangi bi bölgede max. 2-3 seansda kılların tamamını bitirir hatta çok büyük kısmı sizin dediğinize göre ilk seanstan sonra bir daha çıkmaz. Kılların daha sert ya da zayıf oluşunun, yapısının bi önemi yoktur, bir kılın kökünün bi türlü tahrip olamaması gibi bi şey yoktur. Peki ben hep yanlış uygulamalara maruz kalmışım ve kalacağm bu durumda, diğer uzmanlar da yanlış uygulama yapıyor. Bir şey diyemem iddianıza saygı duymak zorundayım, bakalım başka fikir bildiren olacak mı...

bende bir seansta killarin tamamen bittigine inanmiyorum kac senedir epilasyon yaptiriyorum ve yeni inceldiler ve azalma oldu sadece bende degil ailemden yaptiranlar oldu ve en az 10 seansta bazi yerler bitti ayrica ben IPL ve lazerde yaptirdim ayni seyi onlarda demisti 6-8 seans ve kesinlikle daha berbat oldum yüzüm lazerden uzak durun derim IPL ise hic bir ise yaramiyor killar yüzünde duruyor bir kac gün sonra dökülüyor ve dökülene kadar öyle gezmek zorundasiniz igneliye gelince vallah seans sayilarim bilmek bile istemiyorum cok param ve zamanim gitti ama pes etmedi cünkü gercekten incelme ve azalma var ama tamamen kurtulmam icin bir sene daha gitmem gerek böylelikle 3 sene icinde kurtulmus olacagim ve sadece belirttigim gibi bende degil ailemden yaptiranlarda var üstelik hepimiz ayni yerde yaptirmadik yani makinayla ve epilasyon yapan alakasi yok igneli uzun süren birsey bazi vaadlerde bulunan bayanlar ünlü olmustu kanal kanal geziyordu eger bir kerede bitirebilselerde bence epilasyon sabir isi en az bir sene sürer hangi epilasyoncu yaparsa yapsin cünkü killar dönüsümlü

ayrica burda bir epilasyoncu arkadasimiz sürekli makinasini övüyor yok aci vermiyor hemen tüyleri azaltiyor diye bence böyle seylerede inanmayin reklamini yapiyor bence kesin en düsük ayarla calisiyor dolayisiyla buda cok az aci verir yüksek akim verilmeli ki killardan kurtulmak icin herkes sabir diliyorum insallah herkes kurtulur hoscakalin

Back
X