• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon göbek tüyleri için ne yapabilirim?

iğneli etkili de bel bölgesii felaket ağrıtıyor kabus gibi delikafadulden

Değerli arkadaşlar göbek bölgesindeki istenmeyen tüylerle ilgili yazışmalarınızı okudum. Kocaeli ve Ankara dan sonra 4 ay gibi bir süredir de İzmirde olmak üzere toplamda 23 yıldır sadece iğneli epilasyon konusunda faaliyet gösteren uzman bir kişi olarak yazışmalarınızla ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Vücudun çok nadir birkaç bölgesi (burun içi gibi ) dışındaki tüm bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesinde de iğneli epilasyon ince ya da kalın ayırımı olmaksızın tüm istenmeyen tüylerin yok edilmesinin kesin çözümüdür.
angelnr nin ifadelerinin doğru olmadığını mutlaka belirtmeliyim. İğneli epilasyonda işinin ehli bir uzman tarafından alınan kılın ince, zayıf, kalın olmasına bakılmaksızın tekrar çıkması sözkonusu değildir zira iğneli epilasyon da doğru bir uygulama yapılması halinde kıl kökü kurutulur ve yeniden kıl oluşumu olması kesin olarak engellenir. yani belirli seans sayısı ile zayıflatıp yokedilme değil tek uygulama ile kesin yokedilme sözkonusudur. Ancak uygulama anında tüm kılların cild yüzeyinde bulunmamasına bağlı olarak tektük kıl oluşumları sözkonusu olduğunda insanlar bunu sanki eski kıllarmış gibi değerlendirebiliyorlar oysa bunlar belirttiğim gibi uygulama anında cild yüzeyinde bulunmayıp sonradan gelişimini tamalayanlardırki müteakip uygulamada sayının ilk sefere nazaran çok ama çok daha az olmasının nedeni budur.
Özetlemem gerekirse iğneli epilasyonda kesin çözüm için öncelikle mutlaka uzmanlık aranmalı. Bunun yanısıra uygulama yaptırılacak bölgedeki uzatma süresi ne kadar uzun tutulursa cild yüzeyine çıkmış tüylerin sayısının da o kadar çok olacağı gerçeği ilk seferdeki başarı yüzdesinin yüzde yüze yakın olmasını sağlayacaktır. Uygulama süresi konusunda ise uzmanın çalışma hızının da çok önemli olduğunu belirtmeliyim bu konuda uzmana 10 parmak çalışıp çalışmadığı da mutlaka sorulmalı. Ücret süreye göre belirlendiğinden bu konunun maliyet anlamında ne kadar büyük bir öneme haiz olduğunu da hatırlatmakta fayda görüyorum. Ama bu husus tabii ki ikinci planda kalır öncelikle sağlık.. kim hem ücret ödeyip hem emek ve zaman kaybedip birde yanık bir cildle karşılaşmak isterki..
Sonuç olarak iddia ediyorum ki işinin ehli bir uzman tarafından uygulanan iğneli epilasyon yöntemi en eski yöntem olmanın yanısıra hala en etkin en verimli yöntem olma özelliğini de korumaya devam ediyor.
Tüm üyelere saygılarımla...
Tek seansta iyi uzatmışsam %80 sonuç alabilirim yani CADIARZU, walla kalkar izmir'e gelirim kaydirigubbakcemile4 .
Göbek, bel, bacak, kol...

Ya tek seans olayı değil de işte 3-4 seansda bitiyor arkadaşlar herkesin söylediği gibi. Bazı tüyler gider 1 kereden sonra çıkmaz tabi ama "delura"nın da dediği gibi tümünün bir seferde bitmesi pek olası değil, 3-4 seans ortalama..

Ya tek seans olayı değil de işte 3-4 seansda bitiyor arkadaşlar herkesin söylediği gibi. Bazı tüyler gider 1 kereden sonra çıkmaz tabi ama "delura"nın da dediği gibi tümünün bir seferde bitmesi pek olası değil, 3-4 seans ortalama..

Değerli arkadaşlar yanlış anlaşılmamak için birkez daha belirtmekde fayda görüyorum. Benim iğneli epilasyonda bir defa da kesin sonuca ulaşılır gibi bir ifadem olmadı hiç. Bunun mümkün olabilmesi için uygulama anında tüm kıl/tüylerin cild yüzeyinde olması gibi ideal bir ortam gerekir ki bu mümkün değildir. Benim belirttiğim ise doğru bir uyguladan sonra tahrip edilen aynı kökten yeni oluşumun olamayacağıdır. Arkadaşların belirttiği 2nci, 3ncü hatta müteakip uygulama ihtiyaçları hep yeni oluşumlar içindir. İlk uygulamadan sonraki müteakip uygulamalarda yoğunluğun çok daha az olmasının mantıklı tek açıklaması da budur. Bu sebeple iğneli epilasyonda yüksek yüzdeli bir netice için uygulama yapılacak yerdeki kıl/tüylerin iyice uzatılıp müraacat edilmesi faydalı olacaktır. Sağlıklı günler dilerim.

Göbek tüylerine mesela hiç dokunulmadığı halde de diğer uzman arkadaşımız da söylemiş, aynı kılın tek uygulamadan sonra bir daha çıkmayacağı gibi bir iddia yapılamıyor pek. Bazı kıllar çıkmaz belki ama kesinlikten bahsedildiğini hiç duymamıştım.

Kılın yapısına bağlı yani iğneli epilasyonla ilgili bilinen en bariz şeylerden biri bu aslında kılın yapısına göre seans sayısının değişmesi.. "Bir kere yapılır ve biter, ancak o an yüzeyde olmayanlar çıkar sonradan" gibi bir şey ben kendi adıma konuşuyorum hiç duymadım, diğer uzman arkadaş da benle aynı şeyi demiş. Tabi ben bildiklerimi,deneyimlerimi,senelerdir duyduklarımı söylüyorum sadece...

kılın yapısına bağlı gibi genel bir cevap bu sorunun tam cevabı olamaz kusura bakmayın. kalbe isabet eden bir kurşun en güçlü canlıyı dahi öldürür ama kurşunun kalbe isabet etmesi gerekir. Bu sebeple bunun daha bilimsel bir açıklamasını yapın bende 23 yıllık deneyimimden vazgeçeyim. saygılar.

Peki ben burada herkesi deneyimlerini paylaşmaya davet ediyorum o zaman. Tek sefer uygulama yapılıp da tüyleri bir daha çıkmayan oldu mu arkadaşlar? O an yüzeyde olmayan tüylerin sonradan çıkmasını saymazsak (ki zaten önceden ellenmemiş bir bölge filansa tüm tüyler yüzeydedir zaten), iğneli aslında tek seferlik bir iştir gibi bir şey söyleyebilir miyiz? Sevgiler

yanıldığın nokta yani işin en hassas kısmı bu işte.. tüm oluşumların tamamlanmış olmasını nasıl düşünebiliriz?

Örneğin 30-40 yaşında bir insan belinde tüy var diyelim.. Daha önce de hiçbir işlem uygulanmamış beline, o yaştan sonra her an yeni tüy mü çıkıyor ?

Eh burda zaten herkesin söylediği şey aynı, kılların yapısına göre uygulama yapılan bir kıl tamamen küsüp yokoladabilir, 3-4 sefer daha zayıflayarak çıkmaya devam de edebilir. Sonunda biter elbet ama vücudumuz devamlı hiç kıl olmayan yerlerde kıl üretiyor olsaydı insandan daha farklı bi şeylere benzerdik sanırım..

tüm dostlarım senin gibi olsa ben bu mesleği mümkün değil bunca yıl sürdüremezdim çok inatçısın ang. Bu arada biliyorsun bir teoriye göre insan maymun soyundan geliyor:)

Evet öyle ama onlar kadar fazla kıl üretmiyoruz Allahtan :) Çevremde çeşitli insanlar çeşitli uzmanlara iğneli yaptırdı ve yaptırıyor, her zaman söylenen şey bu işte kesinlk olmadığıdır 1 seferde de bitebilir, bi tüy direnir 5-6 seansa kadar da uzayabilir nadir de olsa. Ben deneyiminize tabi ki saygı duyuyorum çok şey bildiğimi iddia etmiyorum ama burdaki insanların yazdıklarını da okursanız, başka uzmanların deneyimlerini de dikkate alırsanız; bu iş tek seferlik bi iştir demek pek mümkün gözükmüyor. Bunca insan hep yanlış uygulamalara maruz kalmış bu durumda, hepimiz işini bilmeyen insanlara gitmişiz..

Kötü komşu insanı ev sahibi yapar derler. Bu deyimden hareketle kıl yapısı hakkında araştırma yaparsın umarım. Bunu ' Uygulama yapılan bır kıl küsüp tamamen yokoladabilir ' ifaden için söylüyorum. Bu ifadeni okuyan arkadaşlar küstürüp kurtulma yöntemini uygulamaya çalışmazlar inşallah:) Şaka bir yana seninle bu dialoğumuz beni eski bilgilerimi güncelleme ihtiyacına yöneltti ve '' büyümenin dermal papilladan oluştuğunu düşünülmekteydi. Fakat yapılan son çalışmalarda, büyüme fazının dermal papilladan yağ bezlerinin bağlandığı foliküllere kadar uzandığı görülmüştür. '' gibi yeni bir bilgiye ulaştım.Ben üstüme düşeni yaptım hadi sıra sende. hem sen daha gençsin ve günümüz teknolojisi bizim zamanımızdakinden çok daha fazla destek sağlıyor öğrenmek isteyenlere..sağlıcakla kal.

Ben ıstanbulda uygulama yapan bi kaç merkezin internet sitesine ve genel anlamda iğneli epilasyon konusunda bilgi veren kaynaklara baktığımda "Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir." "Seans aralıkları başlangıçta 1- 2 hafta gibidir.Seanslar ilerledikçe seans aralıkları açılır." "Yapılan araştırmalarda 4 - 14 seans sonrasında kalıcı sonuçların elde edilebildiği saptanmıştır. " "Bu yöntemle kıl köklerinizden kurtulunması kılın durumu, seans adedi, kılların çıkış yapısı rengi ve kıl kökü yagunuluguna göre paralellik gösterir" gibi bilgilere ulaştım. Ki tüm bunlar herkesin deneyimlerini doğrular nitelikte olup aynı kılın bi kaç seans sonucu bittiğini söylüyor, yani olayın süreç içinde tamamlanabileceğini.

Son yazdıklarını birlikte irdeleyelim müsadenle:
1- bi kaç merkezin internet sitesine : Bunlar hangi siteler? iğneli epilasyon mu yoksa lazer epilasyon uygulamaları hakkındamı bilgi vermişler.
2-Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi: Ben bunun tersinimi iddia ettim?
ve son olarak diyorumki yazdıklarının tamamı lazer epilasyon uygulamasına ait bilgiler. ve bu siteler iğneli epilasyon konusunu kısa bilgilerle geçiştiriyorlar. Lütfen bana bir site adresi verki sadece iğneli epilasyon hizmeti sunsun ve bu söylediklerin orada yazsın. Bende bu konuyu O site sahipleri ile tartışmaya devam edeyim sende benden kurtul:)

Size kendi tecrübelerimi aktarmaktan vazgeçip bir lazer epilasyon sitesinden aldıklarımı gönderiyorum. ''Tüm epilasyon lazerleri kıl gelişimini geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar. Kalıcı epilasyon için ise kıl kökünün papilla denilen kıl üretici kısmının yok edilmesi gereklidir Bunu ancak bu derinliğe ulaşan bir lazer epilasyon cihazı sağlayabilir. Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları tedavi açısından önemlidir. Lazer epilasyon uygulaması esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının gerekçesidir.'' Artık burdan anlayın. Kıl kökü tahrip edilen kıl kesinlikle yeniden oluşum sağlamaz. Müteakip seansların nedeni yeni oluşum kıllardır. Daha fazla yazmayacağım da. isteyen istediğine inanmakta serbest .

Yani benim de tek endişem buydu zaten, bunca insan burda deneyimlerini paylaşıyor yaptırdıkları kişilere güveniyor, başka uzmanlar da var ve "o an çıkmamış olan tüyler" dışında diğer uygulama gören tüm tüyler bir daha çıkmaz gibi bir iddiaya ilk kez rastladım.. Hayır lazer değil tabi ki ayrı ayrı anlatılıyor lazer ve iğneli, iğneli başlığındandı tüm o bilgiler. Zaten önemli olan uygulamada herkesn ne yaşadığı, yazılı bilgiler de değil bu konularda... Teşekkürler

Back
X